^

Eple-diett: en detaljert meny for hver dag, oppskrifter

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 12.04.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

For vekttapsmetoder som epledietten, bør du forberede deg ikke bare fysisk, men også psykologisk. Spesielt til det faktum at det er ganske strengt og monotont, i forbindelse med hvilke vanskeligheter kan oppstå. Enhver versjon av en detaljert meny for hver dag bekrefter denne oppfatningen, men det bør ikke overraske en person som ønsker å gå ned i vekt.

Menyen avhenger av varigheten; i tillegg til en enkel diett på epler, tilbys sparsomme versjoner, med inkludering av ekstra ingredienser. De er lettere å bære, men mindre effektive med tanke på vekt.

Som et eksempel, vurder ekspressversjonen av menyen i 3 dager.

 • 1 dag (4 måltider)

Eggomelett (2 stk), 100g svart brød, eple.

Et eple.

Grønnsaks- og sitrussalat, 200g dampfisk, eple.

Cottage cheese med yoghurt (begge fettfrie produkter), epler.

 • 2 dager (5 mottakelser)

Müsli med tørket frukt og melk, eple.

Et eple.

Omelett, brød, eple.

Del av kefir, eple.

100 g brun ris, eple + banan.

 • 3 dager (5 mottakelser)

Cottage cheese + yoghurt, brød 100g.

Bakte epler med honning og kanel, appelsinjuice.

Kylling eller kalkunkjøtt, eple.

Kefir.

Gulrot, eple, riv 50g ost, tilsett rosiner og yoghurt.

Overholdelse av en slik diett i 3 dager bidrar til å miste 3 til 5 kg vekt. Dette er et utmerket resultat i en slik tid, og dietten er ikke like vanskelig å tolerere som en ren eplediett uten mettende mat.

Eplediett i 2 dager

Det er upraktisk å kalle en superkort eplediett i 2 dager for en diett. Snarere er dette fastedager, praktisert ikke bare av overvektige, men også av personer med normal vekt som ønsker å rense kroppen og korrigere figuren.

 • En diett på epler fjerner giftstoffer og akkumulerte giftstoffer som er til stede i alle mennesker, inkludert de som fører en sunn livsstil.

Forskjellen er bare i antall og hastighet på deres akkumulering. En eplediett eller et lignende program er nyttig å gjennomføre med jevne mellomrom for hver person for å forsiktig forbedre stoffskiftet. Du trenger en ekspressversjon før en viktig begivenhet for raskt å rydde opp figuren din og se best mulig ut. Ekte lodd - opptil 2 kg.

 • I tillegg til epler er egg inkludert i kostholdet. Dette skyldes det interessante faktum at folk som spiser egg til frokost, går ned to tredjedeler mer i vekt enn andre.

Og ett faktum til. Det viser seg at kosttilskuddsegenskapene til egg avhenger av graden av varmebehandling. Jo lenger de kokes eller stekes, jo hardere fordøyes de i magen. Hvis bløtkokt fordøyes litt lenger enn en time, så bratte eller eggerøre - opptil 3 timer.

 • Derfor vises hardkokte egg i diettrasjoner.

Dietten for to lossedager består av epler, egg (opptil 5 stykker per dag), kaffe, vann, grønnsakssalat. I ekstreme tilfeller har du råd til en brødskive. Et stort pluss er mangelen på sult. Selvsagt er metthet gitt av egg som inneholder nok næringskomponenter – både i proteiner og i eggeplommer.

Diett på epler i 3 dager

En diett med lavt kaloriinnhold på epler i 3 dager bidrar til å raskt forbedre en figur som ikke er veldig bortskjemt med ekstra kilo, på et tidspunkt da det ikke er tid igjen for gradvis vekttap. Den mest populære blant frukt, det vil si epler, renser blodårene og fordøyelsesorganene, påvirker kroppsfettet i den retningen vi trenger.

 • Kostholdet til epledietten, som vil bli diskutert, inkluderer epler og kefir.

Proporsjonene er som følger: 0,5 kopper drikke per 1 frukt. Slike doser beregnes for 5-6 ganger om dagen. Når du er tørst, drikk mye vann. Hvis du ikke vil drikke, klarer du deg med væskemengden som finnes i saftig frukt og en melkesyredrikk. Den akkumulerte væsken fjernes og tar med seg overflødig masse og slagg.

 • En annen tredagers versjon av epledietten er å gå ned i vekt med fersk juice.

Dietten er effektiv, den gir et vekttap på 3 kg, men det er veldig tøft: ingenting annet enn juice kan inntas i disse dager. En annen betingelse er nøyaktig overholdelse av timeregimet. Den første porsjonen på 200 ml må drikkes klokken 8.00, den andre - klokken 10.00. De resterende 5 glassene - annenhver time; den siste porsjonen skal inntas klokken 20.00. På slutten av prosedyren anbefales det å ta et bad uten å bruke hygieniske kosmetikk.

 • For å være ærlig krever det enten utrolig sterk motivasjon eller viljestyrke å gå gjennom en slik diett – kombinert med en forkjærlighet for eplejuice.

Noen mennesker har hodepine, ubehag i magen og et overveldende ønske om å spise noe spesifikt innen den andre dagen. I dette tilfellet bør man ikke vise mirakler av heroisme; det er bedre å bare avbryte dietten, uansett hvilket edle formål det er ment.

Diett på epler i 5 dager

Hvis du ønsker å gå ned i vekt med epledietten i 5 dager, vær tålmodig. Og må kjærligheten til epler hjelpe deg med dette, for uten den kan du ikke se suksess. Du kan ikke tvinge deg selv til å spise mye, og epledietten innebærer å spise mye av disse fruktene.

 • Den første dagen av epledietten spiser de kun epler, kun halvannen kilo i tre doser.
 • Lunsj på den andre dagen er mer variert: menyen inkluderer i tillegg en salat, 2 gulrøtter, en fjerdedel av en løk. Og selvfølgelig et eple. Frokost og middag - ingen endring.
 • Morgenen den tredje dagen er uventet tilfredsstillende: den inkluderer et stykke fjærfekjøtt, brød. Lunsj og middag - som i går.
 • Den fjerde dagen begynner med skinke og brød. Lunsjmenyen inneholder stekt kylling eller biff og en vegetarisk salat. Middagen er tradisjonelt eple.
 • Den femte dagen begynner med et kokt egg og brød. Lunsj er en salat, kokte grønnsaker med biff, kylling. Som en påminnelse inkluderer hvert måltid epler, og dagens middag fullfører dietten ved å spise epler i ubegrensede mengder.

Alle dager bør du opprettholde en drikkekur: drikk nok vann, juice. Etter å ha fullført programmet, inkluderer ikke-diettmat gradvis, ikke alt på en gang og i små mengder.

Diett på epler i 7 dager

De som ønsker å være i form, føler seg komfortable fysisk og mentalt, ta hensyn til epledietten i 7 dager. Dette er det beste av høstens dietter, spesielt for de som elsker disse fruktene og takket være epledietten kan kombinere forretning med nytelse. Og ved utgangen, ha et utmerket resultat - minus 7 kg på 7 dager.

 • Essensen av den ukentlige epledietten er enkel: bare epler spises i løpet av denne tiden.

Den eneste varianten du har råd til er smak, det vil si at det er lov å ta frukt av forskjellige farger og smaker. Hvor mye denne "avslappingen" bidrar til å overvinne monotonien er et retorisk spørsmål. Det samme gjelder for drikking: i denne versjonen av diettdietten vises bare vann. Ingen kaffe, te, cappuccino, urte og grønne drikker!

 • Kaffeelskere vil nok ikke like det, men kanskje de vil forstå at livet uten oppkvikkende drinker også finnes?

Men det er også gode nyheter. For de som føler for mye ubehag er det lov å tilsette litt rugbrød, 50g kjøtt per dag, en porsjon grønn te. Eksperter understreker at det vanskeligste er de to første dagene. Da tilpasser kroppen seg, og trivselen blir bedre.

I tillegg til å gå ned i vekt, bidrar eplemetoden til å rense og berike kroppen med jern og folsyre. Takket være de innkommende komponentene blir huden, spesielt kvinners, yngre og friskere.

Eplediett i 9 dager

Ikke alle teknikker der epler er tilstede kan trygt kalles en eplediett. Dette er en mono-diett, der, logisk sett, andre ingredienser ikke råder, men komplementerer epledietten.

 • Vurder et av alternativene for en eplediett i 9 dager, i dietten som det er fettfattig kefir. Maksimal vekt på et 9-dagers måltid i henhold til denne ordningen er 9 kg.

I motsetning til kortsiktige versjoner, krever den ni dager lange perioden en påfølgende jevn utgang. Fordi en skarp overgang til mat med høyt kaloriinnhold og næringsrik mat er skadelig for kroppen, og kan også raskt returnere de hatefulle kiloene "til deres plass".

Det aktuelle systemet er tre tredagers sykluser i henhold til "kefir-epler-kefir"-ordningen. Den daglige normen er 1,5 liter drikke på de første og siste 3 dagene, 1,5 kg frukt på den fjerde, femte, sjette dagen. Usøtet te og kaffe er tillatt for å opprettholde vannbalansen. Syklisiteten forklares av det faktum at kefir- og epledager påvirker prosessen på forskjellige måter, og vekslingen er mer effektiv:

 • Kefir regulerer tarmmikrofloraen, bidrar til omstrukturering av kroppen til en varmebrennende modus.
 • Eple tilfredsstiller appetitten og renser mage-tarmkanalen.

Separat ernæring, sier eksperter, er mer gunstig for vekttap og restitusjon enn å kombinere produkter fra forskjellige grupper. Selv om det med en slik lavkaloridiett ville vært rart å ikke gå ned i vekt på så mange som 9 dager. Hva er den beste måten å spise på?

 • Kefir drikkes i små doser. Det er psykologisk nyttig å spise med skje, nyte og strekke nytelsen.
 • Epler spises i seks doser, 1 stk. Smak - etter valg, så vel som avhengig av surhetsgraden i magen.

I forbindelse med den faktiske underernæringen og den sannsynlige forverringen av kroniske sykdommer, anbefales slike dietter å foregå på sykehus, under tilsyn av leger. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot kostholdet. Dette er en lang prosess, som også tar 9 dager, men hvis den er riktig organisert, garanterer den bevaring av helse og resultatene oppnådd ved alvorlig avholdenhet fra matfristelser.

Diett på epler i 10 dager

Avhengig av kroppsbygning, vekt og metabolske egenskaper, hjelper en diett på epler i 10 dager å gå ned i vekt med 5-10 kg. Dens fordeler er eliminering av synlige tegn på overvekt (ødem, cellulitter), utvikling av fraksjonerte ernæringsferdigheter og budsjett.

 • Ulempen med ulike modifikasjoner av epledietter er at de ikke er egnet for personer med kroniske fordøyelses-, nyre- og leverproblemer.

Ernæringsordningen for en ti-dagers periode er alternativ: de første og alle påfølgende uparrede dagene brukes praktisk talt på epler; på den andre dagen og deretter annenhver dag utvides menyen på grunn av kostholdsproteinprodukter.

I dietten av uparrede dager av 10-dagers diett på epler - bakt og frisk frukt, pluss en porsjon kefir for natten. Pardager er mer varierte:

 • Frokost - 200 g cottage cheese + et halvt bakt eple med kanel.
 • Lunsj - en porsjon kefir.
 • Lunsj - kyllingfilet stuet med epler.
 • Snack - ferskt eple.
 • Middag - 250 g fisk eller sjømat.

Med dette systemet vises fysisk aktivitet: gange, yoga. Etter å ha fullført dietten, anbefales det å ikke misbruke kalorier og mengden mat. For å forhindre økt appetitt før hvert måltid, må du spise et eple eller drikke et glass vann.

Eplediett 2 uker

Rimelig og sikker eplediett anses forgjeves. Det er tross alt alltid salg av epler, og mange har dem i sine egne kjellere. Risikoen er minimal, fordi produktet er kjent og godt oppfattet av kroppen. Det er ingen tilfeldighet at det er utviklet versjoner av ulik varighet, inkludert en diett på epler i 2 uker. På en slik diett i 14 dager kan du miste opptil 10 kg vekt.

 • Om alle trenger slike bragder er det andre spørsmålet, og det er opp til hver enkelt å avgjøre personlig.

Epler er valgt på grunn av tilstedeværelsen av komponenter som reduserer kaloriinnholdet i produkter som kommer inn i kroppen. De skriver at ernæringseksperter nylig oppdaget disse stoffene og til og med var i stand til å beregne egenskapene deres i tall: for eksempel kan 2 grønne frukter i en eplediett "nøytralisere" 100 kcal.

Eplemenyen for den første uken er veldig tøff: bare 1-2 kg frukt og 1,5 liter vann konsumeres daglig. Om dagen ser det slik ut: dag 1, 2, 5 - halvannet kilo, dag 3, 4 - 2 kg hver, resten av dagene - 1 kg hver.

Den andre uken bør konsolidere den oppnådde suksessen. Måltider er femdoblet, menyen er lik, men kefir og grønn te er lagt til. Hvert av de fem måltidene bør starte med et eple, og etter en halv time drikke 100 ml kefir. Andre drikker bør ikke overstige 1,5 liter.

Epler spises ferske, bakt eller most, noe som er spesielt nyttig til middag. Det kan heller ikke tenkes at antallet ikke er begrenset. 1,5 kg er den optimale porsjonen frukt med denne teknikken.

Eplediett i 1 måned

Uansett hvor nyttige rødmossede epler er, er en ren eplediett i 1 måned en klar overkill. Det er usannsynlig at noen seriøst er klar til å følge en slik diett, og hvis han prøver, vil han ikke "holde ut", fordi kroppen definitivt vil motstå. Minn ham på at han ikke bare trenger vitaminer og mineraler, men også proteiner, fett og spesifikke ernæringskomponenter. Derfor, i en langsiktig eplediett, er det absolutt andre produkter.

 • Det er bedre å overlate en kompetent ernæringsfysiolog til å male en diett på epler som varer en hel måned.

Han vil definitivt inkludere alle grupper av nyttige produkter i menyen og advare mot ubrukelig eller skadelig mat, som er mer enn nødvendig i hyllene til moderne butikker. Det skal sies at epler ikke nødvendigvis er "nyplukket i hagen" heller. Altså fersk. Veldig hendig bakt, med kanel eller honning, i form av potetmos, som brukes som saus til tilbehør eller tilsetning til cottage cheese.

 • I den daglige menyen til en person som ønsker å gå ned i vekt, er det fisk, fettfattig kjøtt og meieriretter. Egg, grønnsaker, svart brød er tillatt.
 • Under forbudet - hermetikk, inkludert ved hjelp av salt, produkter, søtsaker, gourmetretter og hurtigmat, alkoholholdige drikker.

Etter å ha bestemt deg for en månedlig diett, bør du være forberedt på en forverring av velvære de aller første dagene. Så, rundt dag 4, blir det bedre. Hvis ubehaget ikke går bort, men forverres, er det bedre å nekte å fortsette og finne et mer akseptabelt alternativ.

Rett oppskrifter

Upretensiøse oppskrifter er et karakteristisk trekk ved epledietter. Bakte epler med kanel, revet eller hakket salatingredienser - det er hele behandlingen. Eller bare et vasket, uskrelt eple, som er inkludert i hver versjon av epledietten.

 • Eplemos er laget av skrelt frukt kuttet i skiver. De helles med kokende vann, revet sitronskall og juice tilsettes. Denne pureen kan helles over kokt ris.

Skivede epleskiver blandes med cottage cheese. Retten er klar til å spises.

Revet eple og gulrot blandes og litt olivenolje tilsettes. Det samme eplet legges til havregryn, yoghurt, ris.

For at eplenæring ikke er kjedelig, velg varianter av forskjellige smaker. Noen metoder insisterer på bruk av grønne, sure frukter som inneholder mindre sukkerholdige komponenter. Andre fokuserer ikke på farge og komposisjon, men på kvaliteten og variasjonen av frukt.

Ofte i dietter snakker vi om eplejuice. Det er klart at dette skal være en nylaget naturlig drikk fra saftig moden frukt. Det er best å lage juicen selv, før du drikker eller senest noen timer etter pressing.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.