^

Eple diett for vekttap

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 26.05.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Vi kan trygt si at den siviliserte menneskeheten ikke kan forestille seg livet sitt uten epler. Først av alt er de ikke elsket for vitaminer og ikke for fordelene for kroppen, men for deres utmerkede smak. De brukes som en rimelig delikatesse med en rekke smaksnotater: fra kløende søte til krydret-sur. De som vet om den spesielle effektiviteten til epler for vekttap, foretrekker epledietten fremfor alle andre metoder for kroppsforming.

Er det mulig å spise epler mens man går ned i vekt?

Epletrær vokser selv i Edens hager, noe som står direkte i Bibelen. Det var eplet som ble fristelsens frukt for de første menneskene, samt en viktig "karakter" av senere myter og legender. Det er ikke overraskende at epler er inkludert på listen over verdensledere blant sunn mat.

Egenskapene til epler for vekttap ble oppdaget mye senere, og i vår tid, når overvekt har blitt et globalt problem, introduseres eplemetoder aktivt for å redusere kroppsvekten. Epler gjør dette skånsomt, parallelt med rensing og helbredelse av mage-tarmkanalen, blodårene og kroppen som helhet. De har en positiv effekt på lymfesystemet, synet, blodtrykket og hudens tilstand. De mest populære fruktene brukes til å forhindre astma, diabetes, åreforkalkning, koronar hjertesykdom.

 • Noen ganger dukker spørsmålet opp, er det mulig å spise epler mens man går ned i vekt av en eller annen type? Påvirker fruktens farge og smak resultatet?

Spørsmålet er litt kontroversielt. Noen ernæringsfysiologer insisterer på versjonen av den større nytten av grønne varianter. Andre, som siterer forskning fra japanske forskere, hevder at nøkkelkomponenten polyfenol finnes i alle varianter. Det anses nemlig som ansvarlig for å redusere kroppsvekt. Polyfenol forhindrer fedme av indre organer, fremmer vekst av muskelstyrke, beskytter mot for tidlig aldring.

 • I noen kostholdssystemer anbefales en kombinasjon av sort- og fargeutvalg.

Eksperter anbefaler under dietten å begrense deg til bare epler og ikke inkludere andre frukter i dietten. Å ignorere slike råd fører til "feil oppførsel" av fordøyelseskanalen.

Eple til frokost for vekttap

Noen mennesker, for ikke å bli bedre, nekter frokost. Eller begrenset til kaffe, med noe uvesentlig. Hvorfor er dette feil avgjørelse?

Du trenger ikke sulte for å gå ned i vekt. Det er nok å inkludere epler i det daglige kostholdet, minst 3 stykker, og redusere kaloriinnholdet i resten av maten. Faktum er at om natten behandler kroppen gårsdagens mat, og den mottatte energien brukes på å nære celler og vev.

 • En våknet person føler kanskje ikke fysisk sult i begynnelsen, men sult på cellenivå er likevel tilstede.

For aktiv inkludering i stoffskiftet krever cellene næring og vann, noe som er nødvendig for å frigjøre akkumulerte giftstoffer. Dette er en introduksjon til å forklare hvordan epler til frokost fungerer for vekttap.

Mange diettmåltider inkluderer epler for vekttap. Et av de enkleste alternativene, i tillegg til epler, foreslår å spise havregryn til frokost og lunsj, cottage cheese til middag. Epler (2-3 stk) spises til hvert måltid. Denne metoden for å gå ned i vekt er designet for 10 dager.

 • En skikkelig frokost med epler hjelper å spise velsmakende, sunt, variert.

Frukt utfyller perfekt enhver rett, kombinert med havregryn, deig og andre tradisjonelle produkter for morgenen. Fruktene bakes, kuttes, brukes til juice, som fyll eller som tilleggsingrediens.

Losedager for vekttap på epler

Epler består av to typer fiber: løselig og uoppløselig. Fiber i epler for vekttap spiller en nøkkelrolle. Massen inneholder mye løselig, skallet inneholder den andre typen fiber. Komplekse karbohydrater, som pektin og inulin, blir fullstendig oppløst i prosessen med å fordøye maten for mye. Ligniner, cellulose tilhører uløselige stoffer.

 • Overfloden av fiber gjør fastedager for vekttap på epler svært effektive.

Takket være begge typer fiber svulmer maten i magen mange ganger og skaper en falsk metthetsfølelse. Du vil nesten ikke spise, noe alle som ønsker å gå ned i vekt trenger for å oppnå.

Lossing på epler er effektivt og trygt: uten særlig belastning og uten å lide av sult kan du gå ned opptil halvannet kilo per dag. Mer nøyaktige tall avhenger av vekt, riktig forberedelse dagen før og overholdelse av drikkeregimet. Minimumsresultatet er minus 200g. Men selv dette er en god oppsummering av dagen, siden det er bevist at denne vekten ikke kommer tilbake.

 • Fordelene med en lossing av epledag er at kroppen ikke blir stresset, og huden ikke lider, som med ekstreme kostholdsmetoder.

Epledager brukes ikke mer enn en gang i uken, bedre - en gang i ti dager. Slike alternativer er kontraindisert for personer med problemer med mage-tarmkanalen, nyrene, leveren.

 • Mange anser det som nyttig å "losse av" neste dag etter en overdreven "last", det vil si en rik fest.

Dette er prinsipielt feil, for i løpet av disse timene er kroppen opptatt med å komme seg etter festen og er ikke klar til å akseptere noens kostholdsforslag. For at preparatet skal være effektivt og fremme vekttap, bør du spise lett mat dagen før, med overvekt av plantekomponenter.

For å losse, brukes fruktene på forskjellige måter: bare epler, ferske eller bakte, eller i kombinasjon med ett av følgende produkter - vann, te, kefir, cottage cheese, gulrøtter, havregryn, egg, honning. Eplejuice brukes også til kostholdet.

Epler etter trening for vekttap

Riktig ernæring er en integrert del av en treningspersons diett. Teknikken med bruk av epler for vekttap er kombinert med liten fysisk anstrengelse. Men idrettsutøvere lurer på om epler etter en treningsøkt er bra for vekttap?

Fordelene er åpenbare: et eple fyller på kaloriene som brukes under aktiv trening og beriker kroppen med en hel rekke nødvendige stoffer.

 • Men det er en nyanse: ett eple etter timene med god samvittighet kan spises av en person som går opp i vekt. For de som jobber med det formål å tørke, er denne luksusen ikke tilgjengelig.

Generelt trenger folk som trener aktivt frukt, inkludert epler, med måte. Den beste tiden å konsumere dem er den første halvdelen av dagen.

For folk som foretrekker et aktivt tidsfordriv, er epler viktige leverandører av slike komponenter som jern, som er nødvendig for hemoglobin, kostfiber som fjerner giftstoffer og giftstoffer, tanniner som hemmer forråtningsprosesser i fordøyelseskanalen. På grunn av metningen av blodet med oksygen, lanseres mekanismen for å brenne overflødig fett. Vitamin C motstår kolesterolplakk, øker elastisiteten og tonen i blodårene.

Snack epler for vekttap

Snacks tilbys i de fleste metoder for å gå ned i vekt. Å spise epler når man går ned i vekt er en vanlig måte å undertrykke appetitten på som har blitt spilt ut i påvente av neste måltid. Hvorfor dette skjer trenger ikke å forklares: kalorier i diettmat er vanligvis ikke nok til å sikre ønsket aktivitet og konstant kraft i kroppen.

 • Epler for vekttap brukes også som et eget element i kostholdsteknikker.

Epler regnes som en av de beste snacksene. Få kalorier, mye juice, god smak, tilgjengelighet når som helst på året, brukervennlighet hjemme, på jobb eller på veien – ikke alle matvarer har like mange kostholdsfordeler som disse kjente fruktene. Med noen teknikker anbefales det å spise ofte, flere ganger om dagen.

 • Under et mellommåltid (lunsj, ettermiddagsmat) er det lettest å spise hele frukten. For å strekke nytelsen skjærer du frukten i skiver og spiser en om gangen.

Ernæringseksperter sier at en slik matbit varer lenger enn et raskt spist helt eple. Hvis du er kontorarbeider, kan dette gjøres uten å forlate datamaskinen. Om mulig og ønskelig er det enkelt å kutte frukten i biter, blande med nøtter og helle over lønnesirup. Revet epler absorberes godt.

Et godt alternativ er et bakt eple. Det er lurt å forberede det på forhånd, for eksempel om kvelden, for å bruke det til rett tid neste dag. Noen få dråper honning vil gjøre retten enda mer deilig og velduftende.

Hvilke epler er best for vekttap?

Motsatte meninger kommer til uttrykk i artikler om hvilke epler som er best for vekttap. Noen anser grønne epler for å være ekstremt akseptable for vekttap, andre sier at fargen ikke spiller noen rolle. Atter andre sier at epler av forskjellige varianter er mer effektive i en harmonisk kombinasjon med hverandre.

Men spørsmålet handler ikke bare om fargen og sortutvalget. Når du velger frukt for en diett, bør du vurdere noen få regler:

 • Fullmodne, men ikke overmodne frukter er mest nyttige.
 • Ferske epler har en spesiell behagelig aroma.
 • Skallen skal være hel, elastisk.
 • Medium er bedre enn liten og stor.
 • Preferanse er for frukt av lokal høsting som ikke har gjennomgått langsiktig transport og kjemisk behandling.
 • Ved å skrelle skrellet kaster du mer enn halvparten av de nyttige komponentene.
 • Røde epler har flere vitaminer, antioksidanter, grønne epler har flere syrer.

Uavhengig av sortsegenskaper hjelper alle epler til å øke hastigheten på stoffskiftet, forbrenne fett og styrke kroppen. Anbefalt dosering for vekttap er 5-7 stykker per dag (1,5 kg). Hvis denne hastigheten overskrides, kan effekten reverseres, og i stedet for å tilbakestille, økes vekten.

Røde epler

Når du velger epler for vekttap, må du bestemme om variasjonen, tid og sted for modning, farge og smak av frukten betyr noe. Fargen avhenger av graden av modenhet, tilstedeværelsen av pigmenter, klorofyll, karotenoider, etc. Alle velger hva han vil. Ernæringseksperter sier at den beste effekten oppnås ved bruk av grønne frukter, gule er spesielt deilige bakt, og rosa og røde frukter er friske.

 • En alternativ mening uttrykkes om at alle varianter av epler gir en like positiv effekt, og det optimale kostholdet er en bukett med farge- og smaksnyanser.

Røde epler for vekttap tar sin rettmessige plass i denne "buketten". Pigmenter av denne fargen har antioksidantegenskaper og beskytter mot ultrafiolett stråling. Antocyaniner har en gunstig effekt på blodårene. Det er spesielt mange av dem der fruktene på trærne er maksimalt opplyst av solen. Det antas også at de har flere vitaminer enn frukter av andre nyanser.

 • Det antas at lyse frukter har mer sukker, så de er mindre egnet for diettformål.

Faktisk er ikke alt så klart. For det første er det utrolig sure epler med røde fargetoner, som bare brukes til tørking og baking. For det andre har sure epler ikke alltid mindre sukker, de har bare alltid mer syrer. I noen varianter er forskjellige nyanser kombinert, så det er upraktisk å bedømme kostholdskvaliteter bare etter fargen på frukten.

Grønne epler

Fordelene med epler for vekttap avhenger av antall komponenter som påvirker fordøyelsen og metabolismen. Moden frukt er 86% vann. Men dette er ikke hovedsaken. Grønne frukter inneholder en polyfenol, et stoff som øker muskelmassen og forhindrer avleiring av fett i de indre organene. Det samme stoffet bremser for tidlig aldring, og er en naturlig antioksidant. Takket være grønne epler for vekttap, får kroppen foryngelse og helbredelse.

 • De beste variantene er Antonovka, Sugar Arkad, Granny Smith, White Astrakhan, White Summer, White fylling, Bratchud, Simirenko, Golden Crown. Noen forblir grønne uavhengig av modningsgrad, mens andre får honning eller gylne toner i siste fase.

Grønne frukter er rike på klorofyll, et grønt pigment som forårsaker den grønne fargen på alle planter. De inneholder mye kostfiber som kan fjerne kreftfremkallende stoffer, giftstoffer, overflødig fett og karbohydrater fra menneskekroppen. Dette er en ekstremt viktig kostholdsegenskap som hjelper folk å miste uønskede kilo, og samtidig redusere mengden kolesterol og sannsynligheten for vaskulære problemer.

Grønne frukter har lav glykemisk indeks, noe som er viktig for diabetikere og hjertepasienter. Ikke forårsake allergiske reaksjoner. Mer enn andre epler, rike på pektin og organiske syrer og fattig på kalorier.

Gylne epler

Vakre grønnlige og deretter gylne epler er ikke bare saftige og søte frukter som brukes til dessert. De er preget av gode kulinariske og gastronomiske kvaliteter: de er bakt, hermetisert, tørket, brukt til kompotter, syltetøy, potetmos, juice, dumplings, paier.

 • Dette er en av de første komplementære matvarene for nyfødte.

Et purert eple er en utmerket kosmetisk maske, en medisin for behandling av sprukne brystvorter og lepper. Og for elskere av sterke drikker blir epler råvarer i fremstillingen av cider og calvados. Gylne epler for vekttap har også en ledende posisjon blant andre varianter.

En viktig kostholdsbetingelse er lavt kaloriinnhold. Slankende epler av denne sorten regulerer stoffskiftet og forhindrer omdannelsen av karbohydrater til fettforbindelser. Ytterligere effekter skyldes den rike sammensetningen av disse fruktene, kjent fra barndommen. Deres regelmessige bruk, selv ikke på diettprogrammer, senker kolesterolnivået, forhindrer utviklingen av kardiovaskulære og tarmproblemer.

 • Eplesyre aktiverer blodsirkulasjonen i tannkjøttet og fjerner plakk på tennene. Jern brukes for å forhindre anemi og leukemi. Selv bein mettet med jod er nyttige.

Alt dette er sant med moderat spising av epler. Faren for Golden kan bare være forårsaket av misbruk av frukt. Overskridelse av dosen provoserer en forverring av gastritt og sår, og mer enn 5 bein om dagen er farlige på grunn av tilstedeværelsen av giftig blåsyre.

Fordeler

Som barn ble mange av oss fortalt: «Spis grønnsaker fordi de er sunne», og ordtaket «ett eple om dagen hindrer deg i å gå til legen» er fortsatt ganske populært. [1] Epler er en svært viktig kilde til flavonoider i kostholdet til mennesker i USA og Europa. [2] Epler ble også rangert som nummer to i total konsentrasjon av fenoliske forbindelser, og kanskje enda viktigere, epler hadde den høyeste andelen frie fenoler sammenlignet med andre frukter. [3]

En redusert risiko for hjerte- og karsykdommer har vært assosiert med epleforbruk. Women's Health Study intervjuet nesten 40 000 kvinner over en 6,9-års oppfølging og undersøkte sammenhengen mellom flavonoider og hjerte- og karsykdommer. [4] Kvinner som tok mest flavonoider hadde 35 % lavere risiko for hjerte- og karsykdommer.

Flere studier har direkte knyttet epleforbruk til redusert risiko for kreft, spesielt lungekreft. I Nurses' Health Study og en oppfølgingsstudie av helsepersonell av mer enn 77 000 kvinner og 47 000 menn, var frukt og grønnsaker assosiert med 21 % lavere risiko for lungekreft hos kvinner. [5] Hos mennene som deltok i forsøket ble det ikke funnet noen sammenheng mellom individuelle frukter eller grønnsaker og risikoen for å utvikle lungekreft.

Forbruket av epler er omvendt relatert til utviklingen av astma, og har også en positiv effekt på den generelle tilstanden til lungene. I en fersk studie av 1600 voksne i Australia var inntak av epler og pærer assosiert med redusert risiko for astma og redusert bronkial overfølsomhet, men totalt frukt- og grønnsaksforbruk var ikke assosiert med risiko eller alvorlighetsgrad av astma. [6]

Epleforbruk kan også være assosiert med lavere risiko for å utvikle diabetes. I en tidligere omtalt finsk studie av 10 000 mennesker var en reduksjon i risikoen for diabetes type 2 assosiert med epleforbruk. [7] Et høyere inntak av quercetin, hovedkomponenten i epleskall, har også vært assosiert med redusert risiko for type 2 diabetes.

Bruk epler med fordel vil bare fungere hvis de er valgt og konsumert riktig. Tilstand nummer én - epler for vekttap skal være lokale, best av alt - deres egen dyrking. Siden ikke alle har denne muligheten, bør du nøye velge produkter som ikke er behandlet med kjemikalier i lokale markeder.

Nyttige egenskaper til epler skyldes deres sammensetning. Organiske komponenter og mineraler (pektin, jern, kalium, fiber, vitaminer, folsyre og andre syrer) virker på forskjellige måter, men gir generelt følgende:

 • forbedre fordøyelsen, synet, huden;
 • ha en gunstig effekt på hjertet;
 • virke antiseptisk;
 • tjene til å forhindre sykdommer i lever og nyrer, diabetes, iskemi, astma;
 • regulere trykket;
 • øke immuniteten;
 • fjerne giftstoffer;
 • bryte ned fettkomponenter.

Grønne frukter brukes til å lage babymat - juice, puréer. De har ikke allergifremkallende komponenter, noe som er spesielt viktig for kostholdet til barn i forskjellige aldre. De er ikke mindre nyttige for gravide kvinner, hvis kosthold bør styrkes og stimulere fordøyelsen.

Kontra

Det er praktisk talt ingen kontraindikasjoner i kostholdet. Hvis det er noen problemer, bør det avklares med en lege om det er tilrådelig å spise epler for vekttap.

Bekymringer er forårsaket av diabetes, anemi, beriberi, biliær dyskinesi, akutte infeksjoner. Med en hypersyreform for gastritt er søte frukter egnet, med en hyposyreform, bakte med et utskjært senter. Ifølge andre kilder er gastritt, sammen med magesår og pankreatitt, absolutte kontraindikasjoner. Det er klart at bare den behandlende legen kan bringe klarhet i hvert enkelt tilfelle.

Spesielle forsiktighetsregler gjelder for tilleggskomponenter som epler er godt kombinert med i diettrasjoner. Så, sitrusfrukter er ikke tillatt for allergikere og kvinner i overgangsalderen. Deres hyppige bruk øker sannsynligheten for brystkreft.

Mulige farer

For å unngå risikoen forbundet med å gå ned i vekt, bør kostholdet ditt diskuteres med legen din først. Spesielt i nærvær av problemer i anamnesen. Epler for vekttap i fravær av kontraindikasjoner og å følge anbefalingene utgjør ingen fare.

Fruktsyrer er skadelige for tannemaljen, så etter å ha drukket sure cocktailer, smoothies, bør du skylle munnen. Hos hypertensive pasienter kan organiske syrer øke blodtrykket.

Uansett hvor nyttige frukter er, er de under visse omstendigheter skadelige. De kan spises daglig, en eller flere stykker, og det blir fint. Epler for vekttap konsumeres i henhold til et spesielt system, avhengig av målene og varigheten av prosedyren.

 • Skade provoserer en overdose av komponentene i fruktkjøttet og juicen. Sjelden, men det er en individuell intoleranse og allergisk følsomhet for denne typen frukt.

En stor mengde syrer irriterer veggene i magen. Sukker er på ingen måte et kostholdsstoff i betydningen å gå ned i vekt. Beinene inneholder en giftig komponent. Fiber forårsaker gjæring, avføringsmiddel og milde vanndrivende effekter, som kan forårsake søvnløshet når de konsumeres om natten.

Når du diagnostiserer sykdommer i fordøyelsessystemet, bør det tas i betraktning at epler kan provosere et brudd på aktivitet og en forverring av kroniske prosesser.

Komplikasjoner etter prosedyren

Overdreven forbruk av epler for vekttap fører til økt dannelse av tarmgasser. Mulige komplikasjoner inkluderer utvikling av gastritt, kolitt. I noen tilfeller er det bedre å erstatte frisk frukt med bakt.

Detaljert meny for hver dag

Slik at dietten ikke er assosiert med en blid og smakløs diett, bruk epler for vekttap i alle forskjellige varianter og oppskrifter. Hvor mye og hvilken frukt du skal spise for dette formålet avhenger av flere faktorer, inkludert en detaljert meny for hver dag.

En kortvarig versjon av epledietten kan opprettholdes av alle. Strengere betingelser er i stand til å etterkomme personer med høy motivasjon og trent vilje. Et eksempel på slik mat.

 • Frokost. Revet eple med en porsjon yoghurt og en skje havregryn.
 • 2 frokost. Helt eple.
 • Middag. 2 frukter, kuttet i biter, blandet med grønn salat, yoghurt, olivenolje og eplecidereddik.
 • ettermiddags te. Et eple.
 • Middag. Et eple delt i to, drysset med sitronsaft og 150g ost.

Et betydelig resultat er merkbart etter en uke med epledietten. Samtidig fjernes giftstoffer, kroppen berikes med et kompleks av vitaminer og mineraler.

For personer med hjerteproblemer anbefales en endagsdiett; i denne perioden bør kun epler spises, i en total mengde på opptil 2 kg for 5-7 måltider. Hele frukter kan veksles med revet. Og sørg for å drikke mye, gjerne urtete. Ved koronarsykdom er te laget av epleskall effektivt.

 • En annen versjon av dietten er halvannen kilo fersk eller bakt frukt. Samtidig, ikke drikk noe, vær fornøyd med væsken som saftige frukter er rike på.

En tredagers diett gir vekttap på 2 kg. Et enklere alternativ er å losse annenhver dag, og ikke på rad. Effekten kan være noe mindre, men en slik modus er mye lettere å tolerere.

Anmeldelser

Det er flere positive anmeldelser om kefir-eple-dietten enn negative.

Elena elsker disse fruktene veldig mye, så hun anser epler for vekttap for å være den beste av diettene, noe som lar deg bringe figuren din i optimal form på bare noen få dager.

Olya var i stand til å rehabilitere seg selv etter fødselen av sønnen. Riktignok var jeg engasjert i treningsstudioet samtidig.

Ilona "satt i et par dager" og brøt sammen: "sliten til det grufulle"; men selv i løpet av denne tiden oppnådde hun gode resultater: magen hennes klarte å avta og sidene sov.

Resultater

Det er naivt å forvente umiddelbare resultater fra enhver diett. De fleste teknikker krever betydelig innsats og konsistens. Med forbehold om kostholdsforhold gir bruk av epler for vekttap en dag fra 200 til 1000 g minus. Svingninger avhenger av egenskapene til metabolisme og kroppen som helhet.

Ved å spise minst ett eple om dagen sparer en person på leger - noe slikt høres ut som et engelsk ordtak, og hver ernæringsfysiolog kan abonnere på disse ordene. Å spise epler for vekttap eller uten kostholdsmål er i alle fall et positivt resultat. Men hvis du setter et spesifikt mål for å forbedre figuren, velg alternativet avhengig av vekt, helsestatus, viljestyrke. Det er så mange alternativer at alle definitivt vil finne det som passer best for seg selv.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.