^

Helse

Analyser for hormoner

HCG under tidlig graviditet

HCG-transkripsjon tillater å definere dette konseptet som humant korionisk gonadotropisk hormon. Dette er en av hormonene som er en indikator for endokrin funksjon hos kvinner utenfor graviditet og under graviditet.

Blodtest for skjoldbruskkjertelhormoner: hvordan å tilrettelegge riktig

Bunnlinjen er at selv de minste sviktene i funksjonaliteten til skjoldbruskkjertelen kan føre til alvorlige problemer. En blodprøve vil optimalt fylle opp informasjonen som er oppnådd ved ultralyd, noe som gjør at legen kan foreskrive mer effektiv behandling.

Endorfiner er hormonene av lykke og glede

Hva kan være mer behagelig enn å se på et smilende barn eller lykkelige foreldre. Når man ser på sine oppriktige følelser, uttrykker kjærlighet, glede, håp og ufrivillig, begynner du å smile, føle innsiden av en hyggelig varme.

Antimiller er hormon

Antimulylerov et hormon er en spesiell substans som tar del i regulering av en reproduktiv funksjon av personen. Hormonet er tilstede i kroppen hos både menn og kvinner.

Erytropoietin i blodet

Erytropoietin er et nyrehormon som kontrollerer erytropoiesis. Aktive erytropoietin er et glykoprotein med en molekylvekt på 51 000. Omtrent 90% av erytropoietin er syntetisert i celler og glomerulære kapillærer for å produsere 10% av levercellene.

Histamin i blodet

Histamin finnes hovedsakelig i basofile leukocytter og mastceller. I mindre mengder finnes det i leveren, nyrene, tarmcellene. I menneskekroppen dannes histamin under dekarboksyleringen av histidin.

5-hydroksyindoleddiksyre i urinen

5-oksyindoleddiksyre (5-hydroksyindolylacetisk) syre er det endelige produktet av metabolisme av serotonin. Bestemmelsen av konsentrasjonen i urinen er mer nyttig enn studien av nivået av serotonin i blodet for diagnose av karcinoide tumorer.

Serotonin i serum

Serotonin (oksytryptamin) er en biogen amin, som hovedsakelig finnes i blodplater. Kroppen sirkulerer kontinuerlig opptil 10 mg serotonin. Fra 80 til 95% av den totale mengden serotonin i kroppen syntetiseres og lagres i enterokromaffin-celler i mage-tarmkanalen. Serotonin er dannet fra tryptofan som et resultat av dekarboksylering.

Pepsinogen I i blodet

Pepsinogen I - forløperen til pepsin, produseres hovedsakelig av hovedcellene i kjertelen i magesekken. En liten del av pepsinogen jeg går inn i blodet, hvor konsentrasjonen er 6 ganger høyere enn for pepsinogen II. Normalt finnes pepsinogen I i urinen.

Gastrin 17 i serum

Gastrin 17 (G-17) produseres nesten utelukkende av antrum G-celler i mageslimhinnen, består av 17 aminosyrer og er et modent hormon. Utgivelsen av gastrin 17 er forbedret under påvirkning av vagusnerven, og også på grunn av mekanisk og kjemisk stimulering av antraldelen av magen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.