^

Helse

Toksikologiske studier

Bestemmelse av nitriter

Forgiftning nitritt, natriumnitroprussid, nitroglyserin, og klorater, sulfonamider, anilin fargestoffer, nitrobenzen, antimalariamidler, butylnitritt eller amyl- nitritt kan forårsake methemoglobinemia.

Bestemmelse av karbonmonoksid

Karbonmonoksid (CO, karbonmonoksid, karbonmonoksid) er en gass uten farge, smak og lukt, noe som ikke forårsaker irritasjon, et ufullstendig forbrenningsprodukt. Det er en del av mange industrielle gasser (høyovnen, generator, koks); innholdet av karbonmonoksid i eksosgassene til forbrenningsmotorer kan nå 1-13%.

Bestemmelse av isopropanol (isopropylalkohol)

Isopropanol (C3H7OH, isopropylalkohol) brukes i industri og klinisk laboratoriediagnostikk som oppløsningsmiddel. Det er mindre giftig enn metanol og etylenglykol.

Etylenglykol

Etylenglykol (CH2OHCH20H) er en dihydrisk alkohol som er mye brukt i varmevekslere, frostvæske-sammensetninger og som et industrielt løsningsmiddel. Når det tas inn, absorberes etylenglykol raskt i mage og tarm.

Bestemmelse av metanol

Metanol (CH3OH, trealkohol, metylalkohol) kan absorberes gjennom huden, luftveiene eller mage-tarmkanalen. Når det tas i mage-tarmkanalen, absorberes metanol raskt og fordeles i kroppsvæskene. Hovedmekanismen for eliminering av metanol hos mennesker er oksidasjon til formaldehyd, myresyre og CO2.

Bestemmelse av etanol

Etylalkohol (etanol, C2H5OH) har en beroligende-hypnotisk effekt. Inntak etanol så vel som metanol, etylenglykol og andre alkoholer absorberes lett fra magesekken (20%) og tynntarm (80%) på grunn av dets oppløselighet lav molekylvekt og lipid.

Toksikologisk forskning: Grunnleggende toksikologiske metoder

Toksikologiske studier spiller en avgjørende rolle i diagnosen ulike forgiftninger. Ved gjennomføring av spesifikke toksikologiske studier er det svært viktig å få resultater av analysene så snart som mulig (1-2 timer).

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.