^

Helse

Sykdommer i ledd, muskler og bindevev (reumatologi)

Nodulær periarteritt

En sjelden patologi - periarteritis nodosa - er ledsaget av lesjoner av middels og små kaliber arterielle kar. 

Fibrose av retroperitoneum

En så sjelden sykdom som retroperitoneal fibrose er preget av overdreven vekst av fibrøst vev bak den bakre ytre overflaten av magen og tarmene.

Koksit i hofteleddet

Betennelse i hofteleddet eller leddgikt kan defineres som koksitt i hofteleddet, hvor begrepet "coxitis" (fra latin coxae - lår) - uten å spesifisere plasseringen av den inflammatoriske prosessen - er selvforsynt fra et medisinsk synspunkt.

Sammentrekning av tyggemusklene

Langvarig spenning og sammentrekning av musklene som gir bevegelse av underkjeven under tygging (musculi masticatorii) diagnostiseres som en kontraktur av tyggemusklene.

Hvorfor kramper kalven og hva skal jeg gjøre?

Blant disse mange symptomene skiller unormale ufrivillige bevegelser seg ut - kramper og spasmer, som inkluderer fokale myokloniske kramper i leggene, som er ganske smertefulle sammentrekninger av biceps gastrocnemius -muskelen (Musculus gastrocnemius).

Achondroplasia

Det er mange sjeldne sykdommer med medfødt natur, og en av dem er et brudd på beinvekst - achondroplasi, noe som fører til en uttalt uforholdsmessig kort vekst.

Behandling av bindevevsdysplasi

Dessverre er det ikke kjent noen metode som permanent vil bli kvitt bindevevsdysplasi, siden dette er et genetisk problem. Imidlertid kan den kompetente bruken av komplekse tiltak stabilisere pasientens tilstand, lindre de kliniske tegnene på sykdommen.

Bindevevsdysplasi hos barn og voksne

Et slikt syndrom som bindevevsdysplasi sies å være når menneskekroppen er utsatt for forstyrrelser i dannelsen av bruskvev i ledd, så vel som andre vev, fra fødselen. 

Behandling av osteokondropati

I tillegg til legemiddelbehandling foreskrives pasienten et kurs av fysioterapi: terapeutisk massasje, elektroforese, parafinbad, oppvarming, treningsbehandling, sjokkbølgebehandling.

Osteokondropati hos barn

Hos barn er denne patologien mye mer vanlig enn hos voksne. Dette skyldes den aktive veksten i beinsystemet. Hovedalderen av pasienter fra 2 til 18 år.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.