^

Helse

Sykdommer i tennene (tannlegen)

Safir seler

For å justere tennene og korrigere bittet, brukes spesielle ortodontiske strukturer - plast, keramikk, safir, metallskinner.

Sialadenitt: årsaker, symptomer, behandling

Inflammatoriske patologier i kirurgisk tannbehandling er svært vanlige. Selv bruk av antibiotikabehandling reduserer ikke forekomsten av maxillofacial betennelse og dens komplikasjoner. 

Dystopisk tann

Blant de mange tannproblemene er det en til - en dystopisk tann, det vil si plassert feil (fra gresk. Dystopia – feil plassering eller mangel på plass) eller kutt på feil sted.

Erosjon av tannemaljen

En av de vanligste ikke -carious tannlesjonene - tannemalje erosjon - er gradvis og vedvarende ødeleggelse av tannens ytre beskyttende skall.

Cervical tannråte

Pre -gingival eller cervikal karies av tenner diagnostiseres når ødeleggelse av harde tannvev påvirker en del av tannen nær nakken - en litt innsnevret overgang av tannkronen til roten, det vil si nær kanten av tannkjøttet, og ofte til og med under den.

Distal bite hos barn og voksne

Feil plassering av øvre og nedre kjeve med nedsatt lukking av tannen er et vanlig ortodontisk problem, og den vanligste typen patologisk okklusjon er distal okklusjon.

Mesial bite

Ubehagelig utseende og feil ansiktsgeometri kan forårsake mange psyko-emosjonelle problemer. I denne artikkelen vil vi snakke om funksjonene til mesial bitt.

Makroglossi hos barn og voksne

En uforholdsmessig stor eller unormalt bred tunge - makroglossi forekommer som regel hos barn og regnes som en ganske sjelden anomali. Macroglossia betyr vanligvis langvarig smertefri utvidelse av tungen.

Dyp bite hos voksne og barn

Et dypt bitt assosiert med feil lukking av tennene kan påvirke funksjonen til tygging, tale, føre til økt slitasje av emalje-belegget, etc. Med noen grader av et slikt brudd, bør behandling være obligatorisk.

Perikoronarit

Pericoronitis - betennelse og infeksjon i bløtvevet rundt en delvis avskåret tann - er ofte forbundet med berørte tredje permanente jeksler.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.