^

Helse

Sykdommer i det endokrine systemet og metabolske forstyrrelser (endokrinologi)

Hyperkapni

Ved å forsyne kroppen med oksygen, fjerner luftveiene samtidig produktet av metabolisme - karbondioksid (karbondioksid, CO2), som blodet bringer fra vevene til alveolene i lungene, og takket være alveolær ventilasjon fjernes det fra blod. 

Infantilisme: genital, psykologisk, sosial

I medisin er begrepet infantilisme (nøyaktig oversatt fra latin infantia betyr "barndom") en av utviklingsforstyrrelsene der voksne og barn har fysiske eller fysiologiske parametere som er klart upassende for deres alder, mentale eller atferdsmessige egenskaper.

Hypofysemikroadenom: årsaker, symptomer, hva som er farlig, prognose

Neoplasmer av godartet natur som oppstår i de endokrine kjertlene kalles adenomer, og hypofysemikroadenomen er en liten svulst i dens fremre lapp, som produserer en rekke viktige hormoner.

Behandling av medfødt hypothyroidisme

En behandlingsplan for medfødt hypothyroidisme har blitt utviklet siden den endelige diagnosen. Terapi avhenger av sykdomsformen og dens symptomer, pasientens alder, tilstedeværelsen av comorbiditeter.

Diagnose av medfødt hypothyroidisme

Deteksjon av genetiske patologier hos nyfødte blir utført i den første uken etter fødselen av babyen. For diagnostisering av tilstanden til den nyfødte vurderes på Apgar-skalaen.

Symptomer og former for medfødt hypothyroidisme

Genetisk bestemte uregelmessigheter av utviklingen av skjoldbruskkjertelen kan diagnostiseres i ulike aldre, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og dens form. Med aplasi eller alvorlig hypoplasi er symptomene på sykdommen merkbare i den første uken i spedbarnets liv.

Medfødt hypothyroidisme: årsaker, patogenese, konsekvenser, prognose

Ifølge medisinsk statistikk er utbredelsen av medfødt hypothyroidisme 1 tilfelle per 5000 babyer. Sykdommen er omtrent 2,5 ganger mer vanlig hos jenter enn hos gutter. 

Beregning: Hva er dette, hvordan å behandle?

Blant alle biogen makronæringsstoffer kalsium menneskekroppen brøkdel - i form av hydroksyapatitt krystaller av ben - den mest betydningsfulle, selv om blodcellemembraner og ekstracellulær væske også inneholder kalsium.

Myxedema hos voksne og barn: pretybial, primær, idiopatisk

I endokrinologi anses myxedem å være den alvorligste skjoldbruskdysfunksjonen og alvorlig hypothyroidisme med et kritisk lavt nivå av skjoldbruskhormonsyntese eller fullstendig opphør.

Hvorfor er kroppstemperaturen lavere enn 36, 35,5: hva betyr det å gjøre?

En person er homotermisk, det vil si varmblodig, og har en konstant temperatur som i løpet av dagen kan variere fra + 36,5 ° C til + 37 ° C. Men en temperatur over eller under dette området er unormal. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.