^

Helse

Øyesykdommer (oftalmologi)

Diplopi: binokulær, monokulær

Synshemming, der en person ser på ett objekt, men ser to (i vertikalplanet eller horisontalt), er definert som diplopi.

Follikulær konjunktivitt

Hvis slimhinnen i øyet blir betent med utseendet av bobleformasjoner - follikkelen (fra den latinske folliculus - pose), så er dette ikke noe mer enn follikulær konjunktivitt. 

Hyposhagmus

Subkonjunktival eller intraokulær blødning, ellers kalt hyposhagmus, oppstår når et lite blodkar er skadet, som følge av at en liten mengde blod helles under konjunktiva.

Et sett med øvelser for å styrke øyemuskulaturen

Visjon spiller en viktig rolle i oppfatningen av omverdenen. Øvelser for å styrke muskler i øynene holder den i god form, og forhindrer forskjellige patologier.

Et kar sprakk i øyet: hva skal jeg gjøre, hva faller å dryppe?

Hva skal jeg gjøre når et kar i øyet brister? Våre handlinger avhenger direkte av årsaken til hendelsen. Hvis forekomsten av blødning ikke forårsaker andre symptomer, bortsett fra en synsfeil, og forbindelsen til en hendelse som provoserer et brudd spores dagen før, trenger du ikke å få panikk.

Et kar sprakk i øyet til en voksen og et barn: årsaker

Det gir ingen mening å gå tapt i formodninger om hva et bristende kar i øyet betyr, og enda mer, å engasjere seg i selvdiagnose. Det anbefales å søke profesjonell hjelp. Du kan trenge råd fra medisinske spesialister i forskjellige profiler.

Utslipp fra øynene til et barn: purulent, gul, grønn

En gul utflod fra øynene til et barn blir ofte funnet med kontaktlinser. Hvis barn bruker linser, berører de som regel ofte øynene med hendene, ikke alltid følger anbefalingene for håndtering og oppbevaring av linser.

Acantamebic keratitis

Blant mange øyesykdommer er akantomebisk keratitt ikke spesielt utbredt, selv om den ikke har en bestemt seksuell eller aldersselektivitet. Denne alvorlige sykdommen som påvirker funksjonen til hornhinnen oppleves først og fremst av personer med synshemming som bruker kontaktlinser. 

Anisometropia hos barn og voksne

Blant de eksisterende synspatologiene, bemerket øyeleger anisometropi. Hva er dette? Dette er en refraktiv ubalanse - når en persons høyre og venstre øyne har ulik brytningskraft, og denne forskjellen kan være flere dioptre. 

En øye for en mann

Den medisinske definisjonen av et tett hvitt flekk på den fremre gjennomsiktige delen av øyet er hornhinde leukom. Hva betyr spilletom? På gresk er leukos "hvit", og hornhinnen er det latinske navnet på hornhinnen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.