^

Helse

Røntgenstråler (røntgenstudier)

Barium røntgen: forberedelse, hva viser

Røntgenforskning er basert på det faktum at menneskelig vev med ulik tetthet absorberer strålene som kommer fra røntgenrøret på forskjellige måter.

Bestråling med røntgenstråler

Røntgenstråler er en strøm av elektromagnetiske oscillasjoner med en lengde som er i området mellom ultrafiolette og y-stråler. Denne bølgevarianten har en spesifikk effekt på menneskekroppen.

Røntgen av brystbenet i 2 fremspring

Røntgen av thorax er vanligvis tatt for diagnostiske formål, men en fokusert visualisering av det flate brystbenet i midten av dens fremre vegg - en røntgen av brystbenet - kan være nødvendig.

Røntgen av bekkenet hos kvinner, menn og barn

Røntgen av bekkenbenet og hofteleddene kan utføres i tre fremspring: anteroposterior (AP), posterior anterior (AP) og lateral (lateral).

Røntgen av den tyrkiske salen: hva de gjør, hva de viser

Røntgenanalyse av tilstanden til den tyrkiske salen er en relativt vanlig diagnostisk prosedyre, inkludert i gynekologi.

Clavicle X-ray i to fremspring

I klinisk praksis er røntgenbilder fortsatt en av de ledende metodene for instrumental diagnostikk for skader og sykdommer i muskuloskeletalsystemet.

Røntgen av ribbeina

Når røntgenstråler av ribbeina visualiseres tilstanden til beinmekanismen, og ryggraden kan delvis sees. Graden av ioniserende stråling anses ikke som helsefarlig for mennesker, så røntgenstråler kan betraktes som et godt alternativ til ultralyd.

Røntgen av scapula

Siden det ikke alltid er mulig å umiddelbart identifisere årsaken til patologien, bruker leger en røntgen av skulderbladet. Vi snakker om en ikke-invasiv, smertefri og rimelig diagnostisk metode, som dessuten er ganske informativ.

Digital røntgen

Hva er den nye diagnostiske metoden - digital røntgen? Dette er faktisk vår vanlige røntgenundersøkelse med et digitalt behandlet bilde.

Røntgen av livmorhalsen med funksjonelle tester

Behovet for røntgen av livmorhalsen blir vurdert av legen i hver spesifikke situasjon. I de fleste tilfeller lar denne diagnostiske metoden en medisinsk spesialist raskt og nøyaktig bestemme diagnosen og begynne tilstrekkelig behandling.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.