^

Helse

Transplantasjon

Transplantasjon av livmoren

Medfødt aplasi (agenesis) av livmoren er ofte bare funnet i ungdomsårene, når en jente får se en gynekolog på grunn av menstruasjonsmangel.

Hudtransplantasjon

Vår hud er ikke bare den største, men også et veldig viktig organ, slik at traumer og patologi med alvorlig skade eller tap av hud kan være livstruende. Transplantasjon eller hudtransplantasjon er den vanligste måten å gjenopprette hudens integritet på.

Transplantasjon: indikasjoner, forberedelse, teknikk

Det første vellykkede transplanterte organet var nyrene (Murray J., Boston, USA, 1954). Det var en relatert transplantasjon: giveren var en identisk tvilling av en mottaker som lider av kronisk nyresvikt. I 1963 initierte T. Shartzl i Denver (USA) den kliniske transplantasjonen av leveren, men den virkelige suksessen ble oppnådd først i 1967.

Kornealtransplantasjon: prosedyre, prognose

Den vanligste indikasjonen for korneal transplantasjon - er en bulløs keratopati (pseudo, endotelial dystrofi Fuchs afakicheskaya), keratokonus, re-transplantasjonskirurgi, keratitt (virus, bakterier, sopp, av Acanthamoeba, perforering) og stromal korneadystrofi.

Transplantasjon av vev: prosedyre, prognose

Skin allografts brukes til pasienter med omfattende brannskader og andre forhold med massivt tap av hud. Allografter brukes til å dekke store berørte overflater og dermed redusere tap av vevsfluid og proteiner og forhindre utvikling av invasive infeksjoner.

Tynntarmtransplantasjon: prosedyre, prognose

Tynntarm transplantasjon til pasienter med malabsorpsjon syndrom forbundet med tarmsykdommer (gastroschise, Hirschsprungs sykdom, autoimmun tarmbetennelse) eller tarmreseksjon (mezenteriapnaya vanlig tromboembolisme eller Crohns sykdom)

Transplantasjon av øyeceller i bukspyttkjertelen: prosedyre, prognose

Transplantasjon av øyceller i bukspyttkjertelen har teoretiske fordeler over hele organtransplantasjon: fremgangsmåten er mindre invasiv, holmer kan lagres i et cryopreserveringsmiddel som gjør det mulig å optimalisere tidspunktet for transplantasjon.

Bukspyttkjertransplantasjon

Bukspyttkjertransplantasjon er en form for erstatning av pankreas p-celler, som gjør det mulig å gjenopprette det normale blodsukkernivået - normoglykemi - hos diabetespasienter.

Lungtransplantasjon

Lungtransplantasjon - muligheten for å redde liv for pasienter med respiratorisk svikt, med høy risiko for død, til tross for optimal medisinering.

Levertransplantasjon: prosedyre, prognose

Levertransplantasjon tar 2. Plass blant transplantasjon av faste organer. Indikasjonene er levercirrhose (70% av transplantasjonene i USA, hvorav 60-70% er forbundet med hepatitt C). Fulminant levernekrose (ca. 8%); hepatocellulært karcinom (ca. 7%)

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.