^

Sosialt liv

Har vi kontroll over tiden vi bruker med gadgets?

Som mange studier viser, har de fleste ingen kontroll over hvor mye daglig tid de bruker med gadgets og hvor lenge de ser på skjermene på en skjerm eller smarttelefon.

16 August 2021, 09:00

Fysisk straff forandrer barns hjerner

Fysisk straff, selv i mild form, har samme negative effekt på hjernens utvikling av barn som voldelige overgrep. Dette bekreftes av forskning utført av forskere ved Harvard University.

17 June 2021, 09:00

Hvordan gjette forfallsdatoen nøyaktig?

Eksperter har foreslått en ny diagnostisk metode som hjelper til med å bestemme fødselsdatoen med maksimal nøyaktighet.

15 June 2021, 09:00

Hvor overbærende er vi overfor våre nærmeste?

Det er en oppfatning at vi oppfører oss mer overbærende med kjære og venner enn med fremmede. Men forskere har bevist at alt i virkeligheten ikke er slik.

15 March 2021, 09:00

Dårlige handlinger lukter

I begynnelsen av eksperimentet fikk deltakerne føle en ubehagelig duft, for så å oppleve en lett smerte fra en lett brannskade. Dermed klarte forskere å forstå egenskapene til en bestemt persons reaksjon på ubehagelige fysiske opplevelser.

05 February 2021, 09:00

Workaholics har en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk

Amerikanske forskere delte en viktig konklusjon: for lange eller travle arbeidsdager på kontoret kan utløse utviklingen av høyt blodtrykk - et vanlig syndrom med høyt blodtrykk. 

07 October 2020, 09:38

Kjente "mannlige" piller svekker synet

Sildenafil, bedre kjent som Viagra, brukes til å forbedre erektil funksjon hos sterkere kjønn. Denne medisinen er ganske populær, noe som kan forklares med dens effektivitet og ekstremt sjeldne bivirkninger.

11 February 2020, 17:36

Barnslig rettferdighetssans manifesterer seg fra 3-årsalderen

Fra ung alder viser barn en akutt rettferdighetsfølelse. De er klare til å gjøre mye for at en person som viser en slik urettferdighet blir straffet tilsvarende, selv om barnet selv må ofre noe for dette.

24 July 2019, 09:00

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.