^
A
A
A

Hvorfor er ansiktshuden fet og hva skal jeg gjøre?

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Hud er den største menneskekroppen. Hun har mange og svært viktige funksjoner. Blant dem, en beskyttende (barriere mot ytre påvirkninger som UV, kjemiske, mikrobiologiske, fysisk), termoregulering (for å opprettholde konstant og optimal temperatur for vital aktivitet), gassutveksling (2% av kropps). Den består av epidermis - den ytre, dermis - hovedlagene og subkutan fett. Sistnevnte er bindevev i form av lobler fylt med fett, nerveender, blod og lymfekar, hårpærer, sebaceous og svettekjertler. Fet hud i ansiktet skyldes bare økt funksjon av talgkjertlene. Eiere av tørr hud, det virker som en ekte bonus, fordi. Skal ikke av, før alderdom ser ung ut uten rynker. Men det er også baksiden av medaljen av fet hud i ansiktet, noe som gir eierne mange ubehagelige minutter.

Statistikk

Ifølge statistikk i aldersintervallet mellom 20 og 30 år, lider ca 70% av de unge av ulike hudproblemer forbundet med økt fettinnhold. Gradvis, med alderen, deres prosentandel avtar og til 45 år, forblir bare en av fire med dette problemet. Dette forklares ved sammenheng mellom aktiviteten til talgkjertlene med intensiteten av produksjonen av kjønnshormoner.

Årsaker til fet hud

Årsakene til fet hud er dekket av:

 • hypersyntese av talgkirtler;
 • styrket keratinisering av epidermis - follikulær hyperkeratose;
 • metabolske forstyrrelser;
 • hyppig stress;
 • arvelighet;
 • hormonell ubalanse;
 • uønsket miljø.

trusted-source[1]

Risikofaktorer

Å provosere endringer i tilstanden av huden i retning av en fettete kan være handlinger av personen selv. Risikofaktorene inkluderer:

 • mat med inkludering i kosten av et stort antall fettstoffer, krydret, søt mat;
 • hyppig ansiktsskalering;
 • feil valg av kosmetikk og ansiktsbehandlinger;
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen (kolitt, cholecystitis).

De første tegn på fet hud

De første tegn på fet hud - fettete glans på ansiktet, forstørrede porene, tilstedeværelsen av pustler og komedoner. Noen ganger gir fettete hud en jordaktig farge og grov hud, fordi epidermis hos mennesker med denne huden er tykkere. Håret er også fettete, som krever daglig vasking, ellers ser de seg ryddig og ryddig ut.

Fet hud i ansiktet i menn på grunn av fysiologi skjer oftere enn hos kvinner, selv om et annet inntrykk er opprettet på grunn av den større besettelse av svakere kjønn på utseendet og publisiteten til dette problemet. Hos menn har huden flere sebaceous kjertler, den er tykkere i naturen, i tillegg forverrer røyking, alkohol, fysisk aktivitet, stress, søvnmangel, å ignorere næringsregler og skikkelig selvbehandling. Ofte blir huden betent, det er abscesser, seborrhea. For menn har deres egne kosmetiske komplekser for ansiktspleie blitt utviklet, inkludert rengjøring, fuktighet, barbering og etterfølgende andre prosedyrer. I tillegg vil det bare være et godt resultat å vaske bare med kaldt vann og etablere riktig levemåte.

Fet hud i ansiktet om vinteren er litt tørket av frost, kald vind, tørr luft innendørs. Disse omstendighetene fører til at konklusjonen er at eieren har forandret typen hud, men faktisk er det ikke. Tørr hud om vinteren og fet sommer - dette skjer ofte, ytre påvirkning endrer bare tilstanden midlertidig og krever om vinteren mer forsiktig omsorg for beskyttelse og fuktighet.

Dehydrert fet hud i ansiktet

Det ser ut til at fet hud og dehydrering er inkompatible, likevel eksisterer et slikt konsept, det er bare ikke så merkbart som på tørt. Indikerer huden peeling, kjedelig farge, en følelse av tetthet, fettbetent betennelse i ansiktet, tap av elastisitet. Andre symptomer på dehydrering som ikke er relatert til hudsykdom er hakkede lepper, tørr munn, mørk urin, sjelden urinering, tretthet. Dette problemet løses ikke bare ved å bruke ansiktspleieprodukter, men også ved å gjenopprette vannbalansen i hele kroppen.

Typer av fet hud

Fet hud i ansiktet er av flere slag. Oftest er området med høyt fettinnhold lokalisert i den såkalte T-sonen, som dekker pannen, nesen og haken. Denne typen hud kalles kombinert eller blandet. Den kombinerer både fet og tørr ansiktshud. En annen type er fett i hele ansiktet. Oljeområder har et oljeaktig utseende, noen ganger porøst, og ligner en appelsinskorps, og porene er trakter. I disse hullene dannes ofte svarte prikker - comedoner eller hvite - milium. På fet hud kan det være tydelig synlig vaskulært nett.

Konsekvenser og komplikasjoner

Til tross for at personer med fet hud står overfor yngre enn sine jevnaldrende med tørr hud, anses det fortsatt problematisk. En slik hud er stadig skinnende, kvinner klarer å bruke sminke, det glir av ansiktet med fett. Men mest av alt plaget hun med forstørrede porer og dannelsen av akne. Den porøse huden ser ujevn og uæstetisk ut, i tillegg er det forskjellige toksiner som lett går inn i den. Sebum - et resultat av aktiviteten av talgkjertlene tetter porene, sala lapper utbytte utad og andre avfallsprodukter, noe som resulterer i slike virkninger og komplikasjoner som akne, akne. Når den kvalitative sammensetningen av subkutan fett endres, utvikler seborrene i ansiktshuden.

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Hvordan identifisere fet hud?

Bestem type hud er svært viktig for det videre valget av algoritmen for omsorg for det, fordi Metodene som brukes til tørr hud er radikalt forskjellige fra de som er egnet for fet hud. I tilfelle kombinert vil de trenge begge deler. Hvordan identifisere fet hud? Dette er enkelt: etter å ha lagt serviet på den, er det fem fete flekker fra kontakt med de konvekse delene av ansiktet: panne, nese, kinn og hake.

Hva om ansiktshuden er fet?

Svaret på dette spørsmålet er: "Act!". Før en mann med fet hud, bryr seg om sitt utseende, er det tre oppgaver:

 • fjern overflødig fett;
 • fremme åpning av porene;
 • redusere sekresjonen av sekresjon av talgkirtler.

Til disse reglene er det nødvendig å legge til riktig ernæring, full søvn, nektelse av alkoholholdig kosmetikk, bruk kun for fet hud.

Les også: 

Forebygging

Alt som er skrevet over kan gjentas som forebyggende tiltak. En sunn livsstil, forsiktig daglig pleie, velvalgte kosmetikk er nøkkelen til suksess. Samlet sett er disse flotte daglige anstrengelser som ikke vil bli bortkastet og vil gjøre det mulig å unngå større problemer med ansiktets hud.

Outlook

Prognosen for fet hud i ansiktet med et så stort arsenal av midler er gunstig. Med alder, endringer i hormonell bakgrunn, blir alle ubehagelige prosesser som oppstår med huden mindre aktive. Ved å bruke de beskrevne beste midler og masker for fet hud i ansiktet, er det mulig å dempe den overdrevne tildeling av subkutant fett. Bidra til dette ikke bare dyre og verdensberømte kosmetiske merker, men også billig apoteksprodukter.

"Husk at huden har minne, og hvis du behandler det godt, vil det betale deg med et utmerket utseende i lang tid. Og hvis ikke, så nøyaktig det motsatte, "- apotekeren Michelle Evrard.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.