^
A
A
A

Kosmetologi for menn

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Tradisjonelt ble det antatt at menn er mindre krevende om sitt eget utseende og foretrekker enkle og rimelige midler og metoder for hudpleie. I dag har interessen til menn i deres utseende definitivt økt, og dermatokosmetologen er i økende grad pålagt å gi råd og behandling til mannlige pasienter. Doktorns taktikk avhenger av diagnosens korrekthet og rettidig ekstern og systemisk behandling av den underliggende sykdommen.

Anatomiske og fysiologiske egenskaper av menns hud

Tykkelsen av epidermis og dermis hos menn er større, så huden som helhet er tettere enn den kvinnelige huden. Subkutant fettvev er mindre uttalt, og mengden kollagenfibre er tvert imot større. Derfor vises slike kliniske tegn på hudalder som tørrhet, økt sensitivitet, tynning og dannelse av overfladiske rynker senere og mindre uttalt. Dype rynker og folder i menn dannes mye senere, men de er mer uttalt eller vanskeligere å korrigere. Menneskens hud er preget av et stort antall hårsekk og sebaceous kjertler og; tendensen til utseendet av follikulitt, inngrodd hår og komedoner. Menneskeskinnet blir oftere utsatt for aggressive faktorer i det ytre miljø, spesielt UVD. Med feilaktig omsorg, blir den som "kvinne" følsom og dehydrert

Anbefalinger for pleie av menns hud hjemme

Vanlig, grundig, men forsiktig hudpleie er nødvendig, inkludert daglig rengjøring, fuktighetskrem og tilstrekkelig fotoproteksjon. Når du velger kosmetikk, bør du foretrekke medisinsk kosmetikk. Som grunnleggende middel for hudpleie, bør rensende geler, mousses, skum eller melk, toningvæsker og termisk vann, samt fuktighetsgivende kremer som passer til pasientens hudtype, brukes. Kosmetiske produkter som er ment for å ta vare på menns hud, må oppfylle visse krav: å ha antiinflammatorisk og keratolytisk virkning, for å forårsake vaskulær reaksjon, for ikke å endre syrebasen i huden, for ikke å ha en komedogen effekt.

Prinsipper for hudpleie for menn i et kosmetologisk rom

Valget av profesjonelle kosmetiske produkter bestemmes individuelt og bør svare til hudtype. Alle prosedyrer i en skjønnhetssalong begynne med rensing av ansiktet og halsen, er det ønskelig å minimalisere bruken av svamper, svamper, bomull disker og gni bevegelse. I fravær av kontraindikasjoner kan anbefales glikopilingi med forskjellige konsentrasjoner av glykolsyre, mekanisk avskalling (peeling-kremer), fortrinnsvis merket "sensitiv hud", enzymet og ultralyd avskalling avskalling. Som en del av profesjonelle hudpleieprodukter for menn kan det være anbefalt for plast massasje talkum, terapeutisk massasje Jacquet kort eller hygienisk massasje uten å gni bevegelse. Preferanse gis en fuktighetsgivende, rensing, anti masker, reduserer rødhet, har en lindrende, relaksiruyushee handling og enkelt kan fjernes fra huden. Den positive effekt på hann hud har bruken av kollagen ark, og en ny generasjon av masker som "vev som flyter i vannet." Når rengjøring er nødvendig, blir rensemasker med cyanoakrylater påført. Før du utfører ansiktsrengjøringsprosedyren, er det uønsket å dampe huden med varm damp. Prosedyren for "kul hydrogenering" anbefales. Fra fysioterapi pasienter som foreskrevet microcurrent terapi, iontoforese, ultralyd med forskjellige anti-inflammatoriske og vasokonstriktor-midler cryomassage, Desincrustation, arsonvalisasjon, Muskelstimulering, kosmehaniku, fotoomolozheiiya prosedyrer, parfyme og andre avslappende prosedyrer. Nylig, i den mannlige kosmetologien begynte ulike injeksjonsteknikker å bli brukt.

Det bør være advart å anbefale vaporizatsiyu, peeling-brossazh, støvsuging og vakuum ansiktsmassasje, samt ultrafiolett bestråling.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.