^

Helse

Drug overvåkning

En av de moderne trender innen klinisk biokjemi er narkotikaovervåking. Overvåking eller overvåking av narkotika gjennom hele behandlingsperioden er et komplekst analytisk problem.

Analyse for mangel på vitamin D3, B12, E for en voksen og et barn

Vitaminer er en rekke vitalt viktige stoffer, uten hvilke normal aktivitet av alle cellulære strukturer er umulig. Mangel på vitaminer påvirker de generelle indikatorene for menneskers helse og funksjonene til de enkelte organer sterkt.

Syklosporin i blodet

Syklosporin brukes i stor grad som et effektivt immunosuppressivt middel for å undertrykke "graft versus host" reaksjonen etter beinmarg, nyre, lever, hjerte- og beintransplantasjonskirurgi og ved behandling av enkelte autoimmune sykdommer.

Litium i serum

Litiumioner absorberes i fordøyelseskanalen. Det utskilles i urinen (95%), avføring (1%) og deretter (5%). Konsentrasjonen av litium i spytt er mye høyere enn konsentrasjonen i serumet. Blodhjernebarrieren er permeabel for litium, og konsentrasjonen i CSF er 40% av den i serum.

Teofyllin i serum

Theofyllin hemmer fosfodiesterase, øker nivået av cAMP i celler, er en antagonist av adenosinreceptorer i lungene, som forårsaker bronkier å ekspandere. Av gruppen xantiner er teofyllin den mest effektive bronkodilatatoren.

Fenobarbital i serum

Fenobarbital brukes hovedsakelig som et antikonvulsiv middel. Det tas muntlig, stoffet er nesten fullstendig (opptil 80%) absorbert i tynntarmen. Maksimal konsentrasjon av legemidlet oppnås i 2-8 timer etter et enkelt oralt inntak gjennom 1,5-2 timer etter intramuskulær injeksjon.

Digitoksin i serum

Digitoxin er et kardialglykosid, som avviker fra digoksin ved virkningsvarighet, som er forbundet med bedre oppløselighet i lipider. Digitoxin absorberes nesten helt i fordøyelseskanalen. I blodserumet binder digitoksin til albumin.

Digoksin i serum

Digoksin er et av de mest brukte hjerte glykosider. Det er vanligvis tatt for en måned. Absorption i mage-tarmkanalen er 60-80% av dosen. Av blodet utskilles mesteparten av legemidlet av nyrene. Prescribe digoxin, hovedsakelig i hjertesvikt og som et antiarytmisk medikament, sammen med andre rusmidler.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.