^

Helse

Lipider, lipoproteiner og apolipoproteiner

Lipoprotein (a) i serum

Lipoprotein (a) består av apo (a), som i seg selv er et glykoprotein og kovalent bundet til apo-B100. Lipoprotein (a) har en signifikant strukturell likhet med plasminogen.

Apolipoprotein B1 i serum

Apo-B er den viktigste transportøren av triglyserider fra tarmen til fettcellene, så det ble kalt "storlasteren". Økningen i innholdet av apo-B i blodet kombineres vanligvis med en høy konsentrasjon av LDL og er iboende i familiær HLL, som ofte er komplisert ved hjerteinfarkt.

Apolipoprotein A1 i blodserumet

Hvert primært lipoprotein er preget av tilstedeværelsen i sammensetningen av et individuelt, bare iboende protein (apolipoprotein). Apolipoproteiner er betegnet i latinske bokstaver, hvorav noen er en familie av proteiner og er også indikert med tall (for eksempel apo-A1, apo-A2, etc.).

Typisk dyslipoproteinemi

Studien av fraksjoner av lipoproteiner i klinisk praksis brukes til å typifisere dyslipoproteinemi. Dyslipoproteinemi - avvik lipoprotein blod spektrum, manifesterer seg på endringer i innholdet (økning, reduksjon eller noe brudd-forhold) av en eller flere klasser av lipoproteiner.

Elektroforetisk analyse av lipoproteiner

Lipoprotein av blodplasma - transportformen av lipider i menneskekroppen. De bærer transport av lipider som eksogen (mat) og endogen opprinnelse. Individuelle lipoproteiner fanger overflødig kolesterol fra celler av perifert vev for å transportere det til leveren, der det oksyderes til gallsyrer og utskillelse med galle.

Low-density lipoprotein kolesterol i blodet

Kolesterol av lavdensitetslipoproteiner (LDL-kolesterol) er hovedtransportformen av kolesterol.

Høy tetthet lipoprotein kolesterol i blodet

Høydensitets-kolesterol (HDL-kolesterol) lipoprotein er definert som det gjenværende mengde av serumkolesterol etter utfelling av apo-B-holdige lipoproteiner (LDL og meget lav tetthet).

Totalt kolesterol i blodet

Kolesterol er en sekundær monovalent syklisk alkohol. Kolesterol går inn i kroppen med mat, men det meste dannes endogent (syntetisert i leveren). Kolesterol er en komponent i cellemembraner, en forløper for steroidhormoner og gallsyrer.

Triglyserider i blodet

Triglyserider, eller nøytrale fettstoffer, er estere av en trihydrisk alkohol av glyserol og høyere fettsyrer. Triglyserider går inn i kroppen med mat (eksogene triglyserider) og syntetiseres i kroppen (endogene triglyserider).
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.