^

Helse

Tumormarkører

Blodtest for tilstedeværelse av kreftceller i kroppen: navnet hvordan man skal passere

I dag, i medisin, blir de stadig mer konfrontert med onkologiske sykdommer. Til tross for det brede spredningen av kreftformede svulster, er mekanismen for dannelse og spredning fortsatt uutforsket.

Analyser for brystkreft

Diagnose av kreft kan ikke forestilles uten testing, og tester for brystkreft er inkludert i listen over obligatoriske studier utført etter mammografi.

Brystkreft markører

Analyse av brysttumormarkører - immunokjemisk studie av blod - utføres under diagnose og behandling av bryst neoplastiske formasjoner sammen med diagnostiske prosedyrer, slik som mammografi, ultralyd, computertomografi (CT), magnetisk resonansavbildning (MRI).

Algoritme for å bestemme tumormarkører

Specificitet av tumormarkører - andelen sunne individer og pasienter med godartede svulster, hvor testen gir et negativt resultat. Sensibiliteten til oncomarker er prosentandelen resultater som er virkelig positive i nærvær av denne svulsten.

Beta 2-mikroglobulin i blod og urin

Beta2-mikroglobulin er et lavmolekylært protein av overflateantigener av cellekjerner. Dens tilstedeværelse i blodserumet skyldes prosessene for nedbrytning og reparasjon av individuelle celleelementer.

Tumorantigen i urinblæren i urinen

Blæreantigen (BTA) deteksjon i urinen er en screeningsmetode for å diagnostisere blærekreft, samt for dynamisk overvåkning av pasienter etter kirurgisk behandling. Antenner oppdages hos 70-80% av pasientene med blærekreft i stadium T1-T3 og i 58% med kreft in situ.

Tumormarkør CA 242 i blod

CA 242 er et glykoprotein som uttrykkes på det samme mucinapoproteinet som CA 19-9. I godartede svulster er CA 242-uttrykket lavt, mens det i maligne svulster er uttrykket betydelig høyere enn CA 19-9.

HER-2 / neu tumormarkør i blod

En økning i serum HER-2 / neu konsentrasjon observeres hos kvinner med brystkreft, særlig i nærvær av metastaser. Verdien på 15 ng / ml brukes som separasjonspunkt.

Fragment av cytokeratin 19 i blodet

CYFRA-21-1 er en markør for ikke-småcellet kreft i lungen. Med en spesifisitet på 95% har CYFRA-21-1 en signifikant høyere følsomhet (49%) enn CEA (29%). Følsomheten til CYFRA-21-1 i lungekomplekscellekarcinom er mye høyere (60%) enn sensitiviteten til CEA (18%).

Neuronspesifikke blod enolase

Økningen i serumkonsentrasjoner av neuron enolase oppstår i småcellet lungecancer og neuroblastoma, leukemi, etter stråling og stråling, etter røntgenundersøkelse.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.