^

Helse

Behandling av heshet hos et barn

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 08.08.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Behandlingsmetoder for stemmelidelser er individuelle for hver pasient og avhenger av hva som forårsaket den patologiske tilstanden.

 • Hvis dette er komplikasjoner av forkjølelse, SARS, akutte luftveisinfeksjoner eller laryngitt, inkluderer behandlingen generelle legemidler og lokal terapi i form av gurgle for å myke opp og fukte slimhinnen.
 • Svært ofte blir barn foreskrevet plantebaserte siruper. Preparater av denne formen for frigjøring er egnet for pasienter fra fødselen. Sirup eliminerer betennelse og lindrer smertefulle symptomer, hjelper til med å tynne og fjerne sputum og akselerere stemmegjenoppretting. Hvis allergiske reaksjoner har blitt årsaken til lidelsen, er antihistaminer indisert, og i noen tilfeller kortikosteroider.
 • Hvis dysfoni er forårsaket av bakterier og andre patogene mikroorganismer, blir pasienten foreskrevet bredspektret antibiotika (legemidlet velges basert på bakteriologisk undersøkelse). Hvis det er en viral invasjon, brukes antivirale midler og NSAIDs. Ved tumor neoplasmer utføres kirurgisk inngrep. I fremtiden er antitumor kjemoterapi mulig.

Hva skal man gjøre med en hes stemme i et barn?

For å bestemme hvilke behandlingsmetoder som vil være mest effektive for å eliminere heshet hos et barn , bør det fastslås hva som forårsaket den smertefulle tilstanden. Diagnose utføres av en barnelege, en otolaryngolog og en foniater.

Hvis dysfoni er forårsaket av infeksjonssykdommer, er antivirale medisiner indisert. For å bekjempe bakterier tas antibiotika, både lokalt og systemisk. Hvis lidelsen er forårsaket av allergiske reaksjoner, foreskriver legen antihistaminer.

For å eliminere ubehag i halsen, brukes lokale antibakterielle medisiner i form av sirup, pastiller. Inhalasjoner (damp, med forstøver) og gurgling med medisinske løsninger har uttalte helbredende egenskaper. Spesiell oppmerksomhet rettes mot modusen sparing for stemmebåndene, som innebærer stillhet.

Medisiner

Valget av medikamenter for å behandle årsaken til heshet avhenger av mange faktorer. Vurder de viktigste medisinene som brukes i behandlingen av lydforstyrrelser forårsaket av betennelse i strupehodet. Medisinene som brukes er konvensjonelt delt inn i flere grupper, avhengig av symptomene som de eliminerer:

 1. Antihistaminer - reduserer hevelse i slimhinnen, normaliserer pasientens generelle tilstand.
 • Zyrtec er et antiallergisk legemiddel med den aktive ingrediensen cetirizin dihydroklorid. Det har en uttalt antagonistisk effekt på H1-reseptorer, men påvirker ikke andre typer reseptorer. Det hemmer frigjøringen av mediatorer inkludert i den siste fasen av utviklingen av en allergisk reaksjon. Reduserer hyperaktiviteten til bronkialtreet, som oppstår som en respons på økt sekresjon av histamin mot bakgrunnen av bronkial astma. Det brukes til symptomatisk behandling av ulike allergiske sykdommer, allergisk rhinitt og konjunktivitt. Legemidlet er effektivt ved angioødem.
 • Zodak er et antihistamin med langvarig effekt. Påvirker den tidlige og sene cellulære fasen av allergiske reaksjoner. Har ikke en beroligende effekt og forårsaker ikke døsighet. Det brukes som et symptomatisk middel for allergiske sykdommer.
 1. Expektoranter er medisiner for å stoppe hosteanfall, tynning og forbedring av sputumutskillelse.
 • Parlazin er et mukolytisk middel med sekretomotoriske og sekretolytiske egenskaper. Akselererer prosessen med ekspektorasjon av sputum ved å stimulere de serøse cellene i kjertlene i bronkial slimhinne og øke volumet av slimet sekresjon. Det brukes til sykdommer i luftveiene med frigjøring av viskøst sputum (akutt og kronisk bronkitt, lungebetennelse, KOLS, bronkial astma med vanskelig sputumutslipp, bronkiektasi).
 • Alteika er et slimløsende middel av planteopprinnelse. Inneholder slim, pektiner, organiske syrer og aminosyrer, fytosteroler, fete oljer. Virkningsmekanismen til legemidlet er basert på refleksstimulering av respirasjons- og oppkastsentrene i medulla oblongata. På grunn av dette øker peristaltikken til bronkiolene, aktiviteten til det cilierte epitelet til bronkiene øker. Stimulerer arbeidet til bronkialkjertlene, forårsaker en økning i volumet av sputum og reduserer viskositeten. Det er foreskrevet for inflammatoriske kroniske og akutte sykdommer i luftveiene, som er ledsaget av hoste med sputum (trakeitt, bronkitt, bronkiektasi, emfysem, lungebetennelse).
 • Lazolvan er et stoff med en aktiv ingrediens - ambroxolhydroklorid. Øker sekresjon av slim i luftveiene, forbedrer slimsekresjon og reduserer hoste. Det brukes til akutte og kroniske sykdommer i luftveiene med frigjøring av viskøst oppspytt (akutt og kronisk bronkitt, KOLS, bronkial astma med vanskelig sputumutslipp, bronkiektasi, respiratorisk distress-syndrom hos premature og nyfødte babyer.
 1. Preparater for å lindre ubehag i halsen - som regel er dette siruper og pastiller med antiseptiske og antibakterielle egenskaper.
 • Strepsils er et kombinert antibakterielt middel med soppdrepende aktivitet. Inneholder to antimikrobielle midler - amylmetakreazol og 2,4-diklorbenzylalkohol. Samspillet mellom de aktive komponentene i stoffet gir dem et bredt spekter av antimikrobiell virkning. Strepsils er effektivt mot Gram-positive og Gram-negative bakterier. Det har en bakteriedrepende og bakteriostatisk effekt. Medisinen brukes ved akutte og kroniske inflammatoriske sykdommer i munnhulen og svelget forårsaket av sensitive mikroorganismer. Det brukes i ØNH-praksis og tannbehandling etter kirurgiske inngrep.
 • Pharyngosept - sammensetningen av stoffet inkluderer en aktiv ingrediens - ambazon. Det brukes til behandling av sykdommer i munnhulen. Den har bakteriostatiske egenskaper, virker lokalt. Legemidlet er foreskrevet for behandling av faryngitt, stomatitt, betennelse i mandlene, gingivitt og andre lesjoner i orofarynx forårsaket av medikamentfølsomme patogener.
 • Lugol - antiseptisk, inneholder jod. Den har bakteriedrepende og soppdrepende egenskaper. Det har en lokal irriterende effekt. Lugol er foreskrevet for inflammatoriske sykdommer i munnhulen og smittsomme lesjoner i svelget. Gjelder barn over 12 år.
 1. Antipyretika - brukes i tilfelle den smertefulle tilstanden oppstår med forhøyet kroppstemperatur.
 • Nurofen - NSAIDs med uttalte antiinflammatoriske, febernedsettende og smertestillende egenskaper. Virkningsmekanismen til stoffet er basert på hemming av effekten av nurofen på syntesen av stoffer som støtter en aktiv inflammatorisk respons i kroppen. Legemidlet brukes til alvorlig smertesyndrom med skade på det perifere nervesystemet. Det er foreskrevet for revmatoide sykdommer, feber for smittsomme og inflammatoriske sykdommer.
 • Paracetamol er et legemiddel med febernedsettende, smertestillende og antiinflammatoriske egenskaper (moderat uttalt). Virkningsmekanismen til stoffet er basert på hemming av eksitabiliteten til termoreguleringssenteret og hemming av syntesen av prostaglandiner, inflammatoriske mediatorer. Paracetamol er foreskrevet for symptomatisk behandling av smertesyndrom av ulike etiologier av moderat og mild intensitet.
 1. Sirup med antiinflammatoriske, mukolytiske og smertestillende egenskaper.
 • Glycodin er et kombinert hostestillende middel med mukolytisk virkning. Aktive komponenter påvirker alle patologiske koblinger av hosterefleksen. Dette gir en rask og effektiv effekt på hosteanfall av ulik opprinnelse. De aktive stoffene bidrar til å alkalisere sputumets pH, noe som øker volumet og reduserer viskositeten, og forbedrer prosessen med utskillelse fra kroppen. Hovedindikasjonene for bruk av stoffet inkluderer: akutte og kroniske luftveissykdommer av ulik opprinnelse med en utmattende uproduktiv hoste. Reduksjon av kliniske symptomer på akutt laryngitt, bihulebetennelse, rhinitt, bronkitt, faryngitt. Symptomatisk behandling av produktiv hoste i de tidlige stadiene. Eliminering av hosteanfall i den postoperative perioden,
 • Mukaltin er et effektivt slimløsende middel med sekretolytiske og bronkodilaterende egenskaper. Det har en hostestillende effekt, reduserer antall hosteanfall og deres intensitet. Den har mykgjørende, anti-inflammatoriske og omsluttende egenskaper. Normaliserer bronkopulmonal sekresjon, forbedrer sputumproduksjonen ved å redusere dets viskositet, klebeegenskaper og oppspytt. Det brukes til akutte og kroniske sykdommer i luftveiene, som er ledsaget av frigjøring av en tykk og viskøs sekresjon eller et brudd på utslippet: bronkitt, lungebetennelse, bronkiektasi, bronkial astma.
 • Tonsilgon er et legemiddel basert på medisinske urter. Inneholder ekstrakter fra løvetannurt, eikebark, valnøttblader, kjerringrokk, ryllik og andre urter. Det brukes til akutte og kroniske sykdommer i de øvre luftveiene (faryngitt, laryngitt, rhinitt, betennelse i mandlene). Det er effektivt i tilfelle redusert kroppsresistens mot infeksjonssykdommer, i kompleks terapi av bakterielle infeksjoner i luftveiene. Det brukes til profylaktiske formål i tilfelle av tilbakefall av kroniske infeksjoner i øvre luftveier, samt for å forhindre komplikasjoner av akutte luftveisvirusinfeksjoner.

Alle medisiner foreskrives kun av den behandlende legen, som vurderer barnets tilstand og resultatene av diagnosen.

Gurgling med heshet hos barn

En av de mest tilgjengelige og samtidig effektive metodene for å gjenopprette lyden er gurgling. Ved heshet hos barn anbefales det å bruke mye varm væske, som vil myke opp leddbåndene og lindre hevelser. I tillegg vil hyppig vannlating bidra til rask eliminering av patogene patogener i luftveiene fra kroppen.

Som en drink anbefales følgende medikamenter:

 • Infusjoner og avkok av medisinske urter med anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt (salvie, ringblomst, kamille).
 • Usaltet mineralvann (Narzan, Essentuki nr. 2, nr. 4).
 • Fruktdrikker fra bær (bringebær, rips, tyttebær, tyttebær).
 • Grønn usøtet te.
 • Fruktkompotter uten sukker.

Når det gjelder skylling, lindrer de, som mye drikking, raskt hevelse i strupehodet, reduserer alvorlighetsgraden av smerter i halsen og lindrer hosteanfall. Skylling fjerner også patogen smittsom flora fra luftveiene.

Til skylling brukes avkok av urter, betennelsesdempende og antiseptiske midler, ulike urtete (calendula, johannesurt, timian, fiolett, oregano). Prosedyren utføres minst 5-6 ganger om dagen. For å øke den terapeutiske aktiviteten til lokal terapi, anbefales det å bruke medisiner med kombinert virkning.

For å skylle med heshet brukes følgende medisiner:

Heksoral

Legemidlet Geksoral med antiseptiske, antimikrobielle, smertestillende og deodoriserende egenskaper. Inneholder den aktive ingrediensen - heksetidin. Viser et bredt spekter av virkning mot gram-negative og gram-positive mikroorganismer, ødelegger deres cellemembran og hemmer metabolske prosesser.

 • Indikasjoner for bruk: inflammatoriske sykdommer i svelget og munnhulen, soppinfeksjoner i strupehodet og munnhulen, blødende tannkjøtt. Legemidlet er foreskrevet som en adjuvans for akutte luftveisvirusinfeksjoner, som et profylaktisk middel i pre- og postoperativ periode. Hexoral er også effektiv som munnhygiene ved generelle sykdommer.
 • Påføringsmetode: stoffet brukes ufortynnet til å vaske og skylle halsen, munnen. Medisinen kan påføres de berørte områdene av slimhinnen med en bomullspinne. Hyppigheten og varigheten av stoffet bestemmes av den behandlende legen.
 • Bivirkninger: allergiske reaksjoner, brudd på smaksopplevelser, misfarging av tennene.
 • Kontraindikasjoner: overfølsomhet overfor komponentene i legemidlet, pasienter under 3 år.
 • En overdose utvikler seg når en stor mengde av stoffet svelges. Det manifesteres av anfall av kvalme og oppkast, noe som forstyrrer absorpsjonen av stoffet. For behandling er mageskylling og ytterligere symptomatisk behandling indisert.

Frigjøringsform: 0,1 % løsning i 100 ml hetteglass; aerosol 0,2 % i en 40 ml aerosolboks.

Stopangin

Kompleks antimikrobielt middel. Den har anti-inflammatoriske og antifungale egenskaper. Brukes til lokal behandling av sykdommer i øvre luftveier i ØNH-praksis og odontologi. De aktive komponentene i stoffet har en bakteriostatisk og bakteriedrepende effekt på et bredt spekter av patogener.

 • Indikasjoner for bruk: inflammatoriske sykdommer i svelget av forskjellige etiologier, inflammatoriske prosesser i munnhulen, candidiasis i slimhinnene i munnen og strupehodet. Legemidlet kan brukes som en deodorant og antiseptisk for behandling av svelget og munnhulen under kirurgiske inngrep, ulike skader.
 • Slik bruker du: for å skylle, ta en spiseskje av løsningen og hold den i munnen i ikke lenger enn 30 sekunder. Prosedyrer utføres 3-5 ganger om dagen, etter måltider eller mellom måltider. Medisinen kan ikke svelges, behandlingsforløpet er 5-7 dager.
 • Bivirkninger: stoffet tolereres godt, i sjeldne tilfeller er det en brennende følelse på påføringsstedet, allergiske reaksjoner er også mulig. Hvis løsningen svelges, kan det oppstå oppkast. Bivirkninger krever ikke seponering av stoffet, da de raskt går over av seg selv. Tilfeller av overdose er ikke registrert.
 • Kontraindikasjoner: overfølsomhet overfor komponentene i legemidlet, pasienter under 14 år, første trimester av svangerskapet, tørr faryngitt av atrofisk type.

Frigjøringsform: oppløsning for lokal bruk i hetteglass på 100 ml; spray for lokalt bruk i plastflasker på 30 ml.

Tantum Verde

NSAIDs for lokal bruk med virkestoffet - benzydaminhydroklorid. Tantum Verde , når det brukes lokalt, har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt. Undertrykker syntesen av prostaglandiner og bidrar til stabilisering av cellemembraner. Godt absorbert gjennom slimhinnene, akkumuleres i betent vev. Utskilles av fordøyelsessystemet og nyrene.

 • Indikasjoner for bruk: smittsomme og inflammatoriske sykdommer i munnhulen og svelget. Skyllinger med medisin er effektive for laryngitt, betennelse i mandlene, faryngitt, glossitt, gingivitt, stomatitt, candidiasis, så vel som etter skader eller kirurgiske inngrep.
 • Påføringsmetode: for skylling bruk en spiseskje av løsningen hver 1,5-3 time. Legemidlet må ikke svelges. Pastiller tar 1 stk. 3-4 ganger om dagen. Spray brukes i 4-8 doser hver 1,5-3 time.
 • Bivirkninger: nummenhet, svie og munntørrhet, ulike allergiske reaksjoner, søvnforstyrrelser. Tilfeller av overdose er ikke registrert.
 • Kontraindikasjoner: pasienter under 12 år, allergiske reaksjoner på komponentene i legemidlet. Tabletter er ikke foreskrevet til pasienter med fenylketonuri.

Frigjøringsform: oppløsning for lokal bruk, 120 ml i en glassflaske; pastiller, 10 stykker per pakke; spray i polyetylenflasker på 30 ml (176 doser) med dispenser og pumpe.

Valget av stoffet er den behandlende legens ansvar. Legen fokuserer på resultatene av laboratoriet og instrumentell diagnostikk.

Vitaminer

Omfattende behandling av et kvalitativt brudd på stemmefunksjonen innebærer vitaminterapi. Vitaminer er stoffer som er nødvendige for kroppen, som sørger for og opprettholder dens normale funksjon.

Med inflammatoriske, smittsomme og andre lesjoner i strupehodet, stemmebåndene og andre strukturer i luftveiene, anbefales følgende vitaminer:

 • A - støtter helsen til hudceller, epitel i øvre luftveier, fordøyelseskanal, urinveier og øyestrukturer. Retinol fremmer vekst og påvirker kroppens immunrespons.
 • Gruppe B - B1 er en del av enzymene som regulerer karbohydratmetabolismen og aminosyremetabolismen i kroppen. Støtter arbeidet til det sentrale og perifere nervesystemet. B2 sikrer forløpet av metabolske og oksidative prosesser, utnyttelse av aminosyrer. B3 tar del i metabolismen av fettsyrer, og B6 i prosessene med fett- og proteinmetabolisme, transport av ulike mikroelementer med blod. B9 fremmer dannelsen av røde blodlegemer. B12 aktiverer veksten av nerveceller, utveksling av aminosyrer, prosessene med hematopoiesis. B4 beskytter cellemembraner mot skade og ødeleggelse, forbedrer metabolske reaksjoner. B8 øker elastisiteten til arterielle vegger, forbedrer blodstrømmen.
 • PP - er en del av enzymene som er involvert i cellulær respirasjon, redoksreaksjoner, proteinmetabolisme. Stimulerer prosessene med hematopoiesis, sårheling, og påvirker også reguleringen av høyere nervøs aktivitet.
 • C - deltar i enzymatiske reaksjoner, øker kroppens motstand mot infeksjonssykdommer.
 • D - regulerer fosfor-kalsiummetabolismen, simulerer veksten av nye celler og beinvev.
 • E - fungerer som en vasodilator, påvirker seksuelle funksjoner, hjelper med angrep av hypertensjon og angina pectoris.
 • K - deltar i prosessen med blodkoagulasjon, reduserer kapillær permeabilitet, stopper blødning.
 • H - er en del av enzymene som regulerer metabolismen av fettsyrer og aminosyrer, fremmer nedbrytningen av mellomprodukter av karbohydratmetabolismen.
 • P - styrker permeabiliteten til vaskulære vegger, bidrar til bedre toleranse for stressende situasjoner.

I tillegg til å ta vitaminpreparater, for å fremskynde prosessen med å gjenopprette stemmen, anbefales det å spise mat med et høyt innhold av kalsium, da det forhindrer inflammatoriske prosesser. Kosttilskudd med omega-3 fettsyrer er nyttige da de reduserer astmaanfall.

Kostholdsmagnesium anbefales for å forbedre den generelle tilstanden og eliminere smertefulle symptomer. Det finnes i hvetekli, spirede korn, linser, gresskarfrø, nøtter, soyabønner, erter og fisk (havabbor, flyndre, kveite, sild, torsk, makrell).

For å øke immunbeskyttelsen anbefales matvarer med høyt innhold av vitamin C (nype, sitrusfrukter, bringebær, jordbær). Vegetabilske produkter med retinol og tokoferol (gulrøtter, spinat, gresskar, grønnkål, avokado, asparges, bønner, fersken) fungerer som katalysatorer for metabolske prosesser.

Fysioterapi behandling

For å redusere betennelse, hevelse, rus og lindring av hosteanfall anbefales følgende fysioterapi:

 • Innånding med en forstøver - prosedyren sikrer flyten av stoffet direkte inn i lesjonen, uten systemiske effekter på kroppen. Ulike urte- og medisinske preparater brukes som løsninger for inhalering.
 • UHF-terapi på projeksjonsområdet til strupehodet - har antiinflammatoriske og antispasmodiske egenskaper. Forbedrer blodsirkulasjonen og vevsnæring.
 • Magnetoterapi på strupehodet - reduserer hevelse i slimhinnen og lindrer smerte.
 • UVR - øker immunsystemets beskyttende egenskaper, reduserer betennelsesreaksjoner, har en generell styrkende effekt på kroppen.
 • Diadynamisk terapi - svekker den inflammatoriske prosessen, lindrer spasmer og hevelse av berørte vev, slimhinner.

Også kalsiumelektroforese på nakkeområdet, vibromassasje av strupehodet for å stimulere vokalapparatet kan foreskrives som gjenopprettende prosedyrer. Mikrobølgeterapi har helbredende egenskaper, som har en krampeløsende og antiinflammatorisk effekt, øker immunsystemets beskyttende egenskaper. Hvis heshet er forårsaket av kronisk laryngitt, vil innånding av olje og alkalisk olje hjelpe.

Alternativ behandling

Et annet alternativ for å gjenopprette en hes stemme hos barn er alternative metoder. Slike medisinske oppskrifter innebærer bruk av medisinske urter og planter.

 • Tilbered et glass ferskpresset gulrotjuice og fortynn det med varm melk i forholdet 1:3. Legemidlet tas 3 ganger om dagen i ½ kopp. I stedet for melk kan du bruke 1-2 ts honning. I dette tilfellet tas gulrot-honningblandingen 1-2 teskjeer 4-5 ganger om dagen.
 • Hell 250 ml vann i en kjele og tilsett ¼ kopp anisfrø. Kok buljongen over svak varme i 10-15 minutter. Etter avkjøling, sil og tilsett ¼ kopp honning. Ta stoffet for 1 ss. Hvert 30. Minutt.
 • Tilsett 1 eggeplomme til ½ kopp varm melk og bland grundig. Drikken egner seg til inntak og gurgling.
 • Ta 250 g kli og fyll dem med en liter kokende vann. Kok produktet i 3-5 minutter over høy varme. Sil etter 10-15 minutter. Tilsett et par spiseskjeer honning til den resulterende væsken og ta den i stedet for te til stemmen er fullstendig gjenopprettet.
 • Finhakk løkhodet, tilsett 2 ts sukker og hell 150 ml vann. Sett blandingen på en sakte brann og kok til løken er myk. Fjern deretter fra varmen, la medisinen avkjøles litt og tykne. Bland med honning 1:1 og ta 1 ss. 3-4 ganger om dagen 30 minutter før måltider.

Før du bruker de ovennevnte oppskriftene for behandling av et barn, bør du rådføre deg med legen din.

Urtebehandling

Fytoterapi er en annen helbredende metode som brukes til å gjenopprette et barns stemme. Urtebehandling er effektiv for inflammatoriske prosesser i luftveiene, infeksjonssykdommer, overanstrengelse av stemmebåndene, heshet på grunn av stress eller alvorlig skrekk.

Vurder populære oppskrifter basert på medisinske urter:

 • Ta et lite stykke pepperrot, finhakk og hell 100 ml kokende vann. Produktet skal infunderes i 20 minutter. Tilsett deretter litt sukker eller honning, bland godt. Ta 1 teskje hver time i 1-2 dager.
 • Finhakk 5-6 fedd hvitløk og hell 1 kopp melk over. Sett blandingen på bålet og kok opp, sil. Ta 1 spiseskje 3-5 ganger om dagen.
 • Ta to spiseskjeer hvite rosiner og tilsett 250 ml vann. Tilsett 1 ss løkjuice og bland godt. Ta 1/3 kopp 3 ganger om dagen, forvarm drikken i et vannbad.
 • Ta en kål og press et glass juice fra den. Ta 1 teskje varm juice 3-4 ganger om dagen. Etter å ha tatt urtemidlet, anbefales det å ikke spise eller drikke noe på en time.
 • Riv reddiken på et stort rivjern for å lage to spiseskjeer velling. Hell råvaren med et glass kokende vann og la det trekke i en time. Etter avkjøling, sil og ta ¼ kopp 4-5 ganger om dagen til stemmen er fullstendig gjenopprettet og smerten i halsen er eliminert.

Før du bruker oppskriftene ovenfor, bør du sørge for at det ikke er noen allergiske reaksjoner på komponentene deres.

Homeopati

En annen alternativ behandlingsmetode som ikke støttes av tradisjonell medisin, men som brukes av enkelte pasienter for dysfoni av ulik opprinnelse, er homeopati. Prinsippet for homeopati er "som kurer som", det vil si at pasienter tilbys sterkt fortynnede legemidler som hos friske mennesker forårsaker symptomer som ligner på pasientens sykdom.

Vurder de viktigste medisinene som er foreskrevet for heshet og andre lydforstyrrelser:

 • Laurocerasus - stimulerer mikrosirkulasjonen, reduserer tonen i sentralnervesystemet, reduserer produksjonen av slim.
 • Fosfor - forbedrer immunresponsen, lindrer hevelse og smerte under betennelse i strupehodet.
 • Yodum - fjerner hevelse fra slimhinnen, undertrykker den inflammatoriske prosessen, hemmer sekresjonen av slim.
 • Chamomilla - stimulerer regenerering av skadet slimhinne, har en beroligende effekt.
 • Aconite - har uttalte smertestillende og anti-inflammatoriske egenskaper, reduserer hevelse og slimdannelse. Utvider perifere kar og akselererer regenereringsprosesser.
 • Apis - lindrer hevelse og stopper den inflammatoriske prosessen i slimhinnen og stemmebåndene.

I tillegg til de ovennevnte monopreparatene kan komplekse homøopatiske midler brukes til behandling. De påvirker samtidig flere systemer i den patologiske prosessen.

Når du bruker homeopati, bør du ikke forvente en garantert rask effekt. Det bør også huskes at slik behandling er uforenlig med fysioterapi og har individuelle kontraindikasjoner.

Kirurgi

Operasjonen er en radikal måte å behandle inflammatoriske prosesser i strupehodet, som provoserer frem heshet og andre lydforstyrrelser. Kirurgisk behandling og terapi på sykehus er sjelden nødvendig.

Følgende indikasjoner for sykehusinnleggelse skilles ut:

 • Akutt inflammatorisk prosess.
 • Suppuration (abscess) av epiglottis.
 • Alvorlig hevelse av slimhinnen i strupehodet.
 • risiko for å utvikle stenose.
 • Asfyksi.

Når det gjelder kirurgisk behandling, er hovedindikasjonene for implementeringen:

 • Laryngitt av abscessformen.
 • Phlegmon i nakken (purulent betennelse i det cellulære rommet av akutt natur).
 • Innsnevring av lumen i strupehodet.
 • Mangel på effektivitet av medikamentell behandling.

Alle de ovennevnte indikasjonene kan forårsake respirasjonsdysfunksjon. For å forhindre utvikling av komplikasjoner legges pasienten på sykehus. Dette lar deg fjerne farlige symptomer under medisinsk tilsyn.

Kirurgisk intervensjon i avanserte inflammatoriske prosesser er rettet mot å forhindre degenerasjon av berørte vev til ondartede svulster. Operasjonen eliminerer delvis/helt de viktigste symptomene på sykdommen og minimerer risikoen for forverring i fremtiden.

Samtidig er kirurgisk behandling den mest radikale behandlingsmetoden. Avhengig av symptomene og manifestasjonene av patologien, kan pasienten bli foreskrevet:

 • Abscessåpning med indirekte laryngoskopi.
 • Eksisjon av endret vev.
 • Konikotomi/trakeostomi for stenose.
 • Åpning av mediastinum eller phlegmon.
 • Fjerning av patologisk forstørrede områder av stemmebåndene med deres hypertrofi eller ødematøs-polypose form av sykdommen.

Kirurgisk inngrep utføres ved hjelp av endoskopisk utstyr, laser og andre spesielle enheter. Etter operasjonen venter pasienten på en lang restitusjonsperiode, tar antiinflammatoriske medisiner, fysioterapi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.