^

Helse

A
A
A

Dacrocystitt

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Akutt purulent dacryocystitis, eller phlegmon av lacrimal sac, er en purulent betennelse i lacrimal sac og fettvev som omgiver det. Purulent dacryocystitis kan utvikles uten tidligere kronisk betennelse i tårkanaler når infeksjon er infiltrert fra fokuset på betennelse på neseslimhinnen eller i paranasale bihuler.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Årsaker til dacryocystitis

Den etiopathogenesis dakryocystitt spille rollen av mange faktorer .. Fare er, sterke svingninger i omgivelsestemperaturen, nese og bihuler sykdommer, skader, nedsatt immunforsvar, virulens mikroflora, diabetes, etc. Okklusjon oppstår nasolakrimalkanal oftest som et resultat av betennelse sin mucosa med rhinitt. Noen ganger årsaken patency nasolakrimale kanal er den skadet av traumer, kirurgi ofte (ved en punktering av sinus maxillaris, overkjevens sinusotomy). Men de fleste forfattere anser den viktigste årsaken til dacryocystitis nærvær av patologiske prosesser i nesehulen og bihuler.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Symptomer på akutt dacryocystitis

Med flegmonen til lacrimal sac i området av det indre hjørnet av øyegapet og på den tilsvarende siden av nesen eller kinnet, opptrer rødhet i huden og tett, kraftig smertefull hevelse. Øyelokkene blir hovne, øyegapet smalner eller øyet lukkes helt. Spredningen av den inflammatoriske prosessen til den omkringliggende pose av cellulose er ledsaget av en rask generell reaksjon av kroppen (temperaturøkning, forstyrrelse av generell tilstand, svakhet, etc.).

Symptomer på kronisk purulent dacryocystitis

Kronisk betennelse i lacrimal sac (kronisk dacryocystitis) utvikles oftere som et resultat av nedsatt passabilitet av nasolacrimalkanalen. Forsinkede tårer i posen fører til utseendet i det av mikroorganismer, oftere stafylokokker og pneumokokker. Det er et purulent ekssudat. Pasientene klager på lacrimation og en purulent utslipp. Øyelokkens conjunctiva, semilunar-folden og tårnet er rødt. Svelling av lacrimal sac er notert, med trykk på hvilket lacrimal purulent eller purulent innhold frigjøres fra lacrimal poeng. Konstant lacrimation og purulent utslipp fra lacrimal sac i konjunktivhulen er ikke bare en sykdom med "ubehag", men også en faktor som reduserer evnen til å jobbe. De begrenser ytelsen til en rekke yrker (turners, gullsmedere, kirurgiske yrker, transportdrivere, folk som jobber med datamaskiner, kunstnere, idrettsutøvere osv.).

Kroniske dacryocytter er mer sannsynlig å være middelaldrende mennesker. Hos kvinner er dacryocystitis vanligere enn hos menn. Lachrymation øker ofte i friluft, oftest i kulde og vind, sterkt lys

Hva plager deg?

Komplikasjoner

Dacryocystitis fører ofte til alvorlige komplikasjoner og funksjonshemming. Selv den minste defekten i epitelet i hornhinnen ved inngrep av mote kan bli inngangsporten til kokosfloraen fra stagnerende innholdet i lacrimal sac. Det er et krypende sår av hornhinnen, som fører til vedvarende nedsatt syn. Alvorlige komplikasjoner kan oppstå hvis den purulente dacryocystitis forblir ukjent før kavitoperasjonen på øyebollen.

trusted-source[11], [12], [13]

Hva trenger å undersøke?

Hvem skal kontakte?

Behandling av akutt dacryocystitis

Midt i betennelse, er antibiotika, sulfonamider, smertestillende midler og antipyretiske legemidler foreskrevet. Gradvis blir infiltreringen mykere, en abscess dannes. Fluktuerende abscess åpnes og det purulente hulrommet dreneres. Abcessen kan åpne seg, hvorefter betennelsen gradvis avtar. Noen ganger, på abscessens side, er det en uheltet fistel, hvorfra pus og tårer skiller seg ut. Etter akutt dacryocystitis, er det en tendens til gjentatte utbrudd av flegmonøs inflammatorisk prosess. For å unngå dette, utfør i en rolig periode en radikal kirurgi - dacryocystorinostomi.

Behandling av kronisk dacryocystitis

I dag behandles kronisk dacryocystitis hovedsakelig ved kirurgiske metoder: En radikal operasjon utføres - dacryocystorinostomi, med hjelp av hvilken skjuling i nesekaviteten gjenopprettes. Essensen av dacrycistorinostomi er å skape en anus mellom tåreposen og neseborene. Operasjonen utføres med ekstern eller intranasal tilgang.

Prinsippet om ekstern kirurgi ble foreslått i 1904 av rathologisten til Toti, senere ble det forbedret.

Dupuy-Dutan og andre forfattere produserer dacryocystorinostomi under lokal infiltreringsanestesi. Utføre myk vev til ben kuttet lengde på 2,5 cm, å avvike fra de indre ligament festepunktene mot nesen alder 2-3 mm. Skyve rasp mykt vev, er periosteum kuttet, det er skrellet sammen med lakrimalsekken fra benet sideveggen og tåre fossa nese nasolakrimale kanal og til å presse utover. Et beinvindu som måler 1,5 x 2 cm, dannes ved hjelp av en mekanisk, elektrisk eller ultralydskutter. Skåret i lengderetningen neseslimhinnen i ben "vindu" og en vegg av lakrimalsekken, pålegge katgutsuturer først på bakre klaffer i neseslimhinnen og på posen, og deretter - ved fronten. Før sømmen påføres i anastomosområdet, innføres drenering mot nesehulen. Kanten på huden sys med silketråder. Påfør et aseptisk trykkbandasje. Nesen injiseres med en maskepinne. Den første dressingen utføres etter 2 dager. Suturene fjernes etter 6-7 dager.

Endonasal dacryocystorino-stomi av vest med modifikasjoner utføres også under lokalbedøvelse.

For den riktige orientering i den stilling av lakrimalsekken mellomveggen av lakrimalsekken og tåre benet punktering sonde innført gjennom den nedre tåre canaliculus. Spissen av sonden, som vil bli synlig i nesen, tilsvarer det bakre nedre hjørnet av lacrimal fossa. På sideveggen av nesen, foran midten turbinate, kuttet ut henholdsvis i tåre fossa klaff projeksjonsstørrelse på 1 x 1,5 cm av neseslimhinnen, og den ble fjernet. I stedet for fremspringet lakrimalsekken fjernet benfragment, hvilket område 1 x 1,5 cm. Den utstikkende sonde føres inn gjennom tåre canaliculus, lakrimalsekken vegg dissekere bokstaven "c" i benet vindu og plastmaterialer som brukes for anastomose. Dette åpner utløpet for innholdet i lacrimal sac i nesehulen.

Begge metoder (ekstern og intranasal) gir en høy prosent av gjenoppretting (95-98%). De har både vitnesbyrd og begrensninger.

Intra-nasale operasjoner på lacrimal sac er preget av en liten traumatisme, ideell kosmetikk, mindre forstyrrelse av tårningssystemets fysiologi. Samtidig med hovedoperasjonen kan anatomiske og patologiske rinogene faktorer elimineres. Slike operasjoner utføres med suksess i enhver fase av flegmonøse dacryocystitier.

I de senere årene har endoskopiske behandlingsmetoder blitt utviklet: endokanalisk laser og intranasal kirurgi ved bruk av operasjonsmikroskop og monitorer.

Når kombinert åpenhets narmusheniyah tårekanalene og nasolakrimalkanal kirurgi utformet for å nærme seg den ytre og intranasal - administrasjon kanalikulorinostomiya med langtidståre bane endotracheale materialer - rør, filamenter, etc ...

Når fullstendig ødeleggelse eller utslettelse av tårekanalen utføre lakorinostomiyu - å skape en ny bane fra lakrimale tåre sjøen inn i nesehulen via lakoproteza av silikon eller plast, som er innført på lang sikt. Etter epithelialisering av lacostomiens vegger fjernes protesen

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.