^

Helse

Sykdommer i blodet (hematologi)

Alcaptonuria - medfødt enzymatisk patologi

En av de svært sjeldne metabolske forstyrrelsene – alkaptonuri – refererer til medfødte abnormiteter i metabolismen av aminosyren tyrosin.

Hyperhydrering

En av de kliniske former for nedsatt vannmetabolisme er et overflødig vannvolum i kroppen - hyperhydrering eller hyperhydria.

Miltinfarkt

En kompleks sykdom - miltinfarkt - er en tilstand der det oppdages fokal død av organvev. En slik patologisk prosess kan provoseres av forskjellige faktorer, og ikke bare milten lider, men pasientens kropp som helhet.

Oksygen sult av kroppen

Nervevæv reagerer mest akutt på sin mangel, som et resultat - cerebral hypoksi, men oksygen sult kan også observeres i andre organer.

T-celle lymfom: perifer, angioimmunoblast, ikke-Hodgkin, anaplastisk

Kreft anses som en av de farligste menneskelige sykdommene. Og hvis du tar i betraktning at under den forferdelige diagnosen er det flere typer dødelig sykdom som har avbrutt mange menneskers liv, så vil du bli interessert i dette problemet for å unngå en slik skjebne. 

Plasmacytomcelle

Plasmacytom refererer til ondartede svulster som består av plasmaceller som vokser i bløtvev eller i det aksiale skjelettet.

Aplasia av beinmarg

Konsekvensen av denne lidelsen er utviklingen av pankytopeni (det er et underskudd på alle blodceller: leukocytter, erytrocytter og også blodplater). Dyp pankytopeni er en livstruende tilstand.

Krenkelse av blodpropp

Blodens evne til å tette av ulike årsaker kan reduseres, noe som fører til alvorlige og dødelige koagulopatier.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.