^

Helse

Sykdommer i øret, halsen og nesen (otolaryngologi)

Fibroma i strupehodet

En av variantene av larynxsvulstformasjoner er fibroma i strupehodet - en svulst i bindevev, som omtales som mesenkymale svulster. Patologikode i henhold til ICD-10 - D14.1.

Caps for snorking

Snorking oppstår vanligvis når den sovende puster gjennom munnen, og luften som passerer får det ufrivillig avslappede (sagtende) bløtvevet i orofarynx til å vibrere.

Aphonia: funksjonell, organisk, psykogen, sann

Tapet av evnen til å uttale en stemme kalles aphonia. På samme tid snakker en person bare hvisker, uten heshet, piping, karakteristisk for dysfoniske lidelser. 

Parese av stemmebåndene hos barn

Parese av stemmebåndene hos nyfødte kan skyldes den negative virkningen av skadelige faktorer fra mors kropp, som følge av at defekter i utviklingen av nervesystemet, vaskulære og metabolske patologier observeres, noe som fører til en reduksjon i stemmebåndets funksjonalitet. 

 

Parese av stemmebåndene: årsaker, symptomer, diagnose

Ifølge studier er 60% av paresen av stemmebåndene assosiert med neoplasmer i strupehodet, spiserøret eller skjoldbruskkjertelen og kirurgiske operasjoner med samme lokalisering. Og i første omgang er operasjoner på skjoldbruskkjertelen.

Behandling av parese av stemmebåndene

Kirurgisk behandling av bilateral parese av stemmebåndene gir en grundig undersøkelse av pasienten, bestemmelse av intervensjonsomfang og effektive behandlingsalternativer, siden legen praktisk talt ikke har rom for feil.

Svelg i halsen

Laryngeal angina kan påvirke pasienter i alle aldre, selv om det er mer vanlig hos voksne, vanligvis påvirker mennesker mellom 18 og 40 år, selv om det kan forekomme hos barn så unge som tre år.

Kaseøse plugger på mandlene i halsen

Et slikt symptom som caseøse plugger på mandlene i halsen, observerer otolaryngologer ganske ofte - både i inflammatoriske prosesser i svelget og i tilfeller der det ikke er tegn på åpenbar betennelse i palatinmandlene.

Snorking i søvn hos kvinner, menn og barn

Snorking i en drøm er ofte en advarsel om at du må ta hensyn til helsestatusen til en snorkende person, siden en slik funksjon kan være en forkynner for utviklingen av et livstruende syndrom

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.