^

Helse

Sykdommer i hjertet og blodkarene (kardiologi)

Serøs perikarditt

Betennelse i den fibrøse posen som omgir hjertet (perikardium), der det dominerende symptomet er dannelse og akkumulering av serumeksudat (effusjon) i den - serøs væske, diagnostiseres som serøs perikarditt.

Fibroelastose

Begrepet "fibroelastose" i medisin refererer til endringer i bindevevet i kroppen, som dekker overflaten av indre organer og blodkar, på grunn av et brudd på veksten av elastiske fibre.

Behandling av aterosklerose i halspulsårene

Statiner senker kolesterolnivået, og reduserer dermed koronar dødelighet. Kontraindikasjoner for å ta statiner er: graviditet, akutt lever- eller nyresvikt, allergier, barndom

Aterosklerose i halspulsårene

Blant mange vaskulære sykdommer er aterosklerose i halspulsårene ganske vanlig. Dette er en kronisk patologi, ledsaget av et brudd på kolesterolmetabolismen og kan føre til livstruende komplikasjoner. R

Fibrinøs perikarditt

Ulike patologier i det kardiovaskulære systemet kan kompliseres av en slik lidelse som fibrinøs perikarditt. En slik komplikasjon krever umiddelbar undersøkelse og behandling, som er nødvendig for å forhindre videre utvikling av andre alvorlige konsekvenser.

Aterosklerose i abdominal aorta og dets grener

Aterosklerose i abdominal aorta er en kronisk patologi. Sykdommen er preget av en spesifikk lesjon av karet, bindevevsproliferasjon mot bakgrunnen av fettinfiltrasjon av den indre veggen, noe som vanligvis fører til organ- og generelle sirkulasjonsforstyrrelser.

Trombose i sinus sinus

Cavernous sinus trombose regnes som en sjelden lidelse, og samtidig ganske farlig, siden det er en betydelig risiko for at betennelse sprer seg til området av cerebrale strukturer. 

Cardialgia

Når smerter føles lokalisert på venstre side av brystet - der hjertet er plassert, vil kardialgi angis i den medisinske rapporten når du kontakter lege.

Perikardial effusjon

Perikardial effusjon er oftere en konsekvens, ikke en underliggende årsak: sykdommen utvikler seg som svar på en eksisterende polyserositis eller annen patologi, ledsaget av en lesjon av perikardiet.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.