^

Helse

Radionukliddiagnostikk

Radionuklid skanning

Radionuklid er en ustabil isotop, som blir stabilere når energi frigjøres i form av stråling (nukleært forfall). Denne strålingen kan omfatte partikkel-utslipp eller røntgenfotoner.

Strålingsdiagnostiske metoder i nevrologi

Stråling, eller imaging, forskningsmetoder okkuperer et viktig sted i diagnosen og differensial diagnose av nyresykdom. Deres rolle har spesielt økt de siste årene på grunn av den tekniske forbedringen av metoder, noe som betydelig økte oppløsningen og sikkerheten.

Radioisotopdiagnostikk av urologiske sykdommer

Moderne medisinske disipliner er umulige uten samhandling med beslektede spesialiteter, spesielt diagnostiske. Vellykket behandling og prognose avhenger i stor grad av kvaliteten og nøyaktigheten av de diagnostiske testene.

Angiografi av hjernen og ryggmargen

Angiografi er en metode for å studere hjernens og ryggmargens vaskulære system ved å injisere et kontrastmiddel i arteriene som leverer blod til hjernen. Først foreslått av Monica i 1927, men utbredt bruk i klinisk praksis begynte bare på 1940-tallet.

Termografi

Medisinsk termografi er en metode for registrering av den naturlige termiske strålingen av en menneskekropp i det usynlige infrarøde området i det elektromagnetiske spektret. Termografi definerer et karakteristisk "termisk" bilde av alle områder av kroppen. I en sunn person er det relativt konstant, men med patologiske forhold varierer.

Klinisk radiometri

Klinisk radiometri er måling av radioaktiviteten til hele kroppen eller en del av den etter administrering av RFP. Vanligvis brukes i klinisk praksis gamma-utslippende radionuklider.

Single-foton emisjon tomografi

One-foton-utslippstomografi (OFET) erstatter gradvis den vanlige statiske scintigrafien, siden den tillater å oppnå den beste romlige oppløsningen med samme mengde av samme RFP. å oppdage mye mindre områder av organskader - varme og kalde noder. For å utføre OFET, brukes spesielle gamma kameraer.

Scintigrafi

Scintigrafi er oppkjøpet av bilder av pasientens organer og vev ved å ta opp på et gammakamera stråling utgitt av et innlemmet radionuklid.

Radionuklidforskning

Depressivt lenge virket avstanden mellom fysiske laboratorier, hvor forskere registrerte spor av nukleare partikler og daglig klinisk praksis. Selve ideen om muligheten for å bruke kjernefysiske fenomener for undersøkelse av pasienter kan virke, hvis ikke sint, så fantastisk. Men akkurat slik en ide ble født i eksperimenter av den ungarske forsker D.Heveshi, senere Nobelprisvinneren.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.