Prevensjon

I denne delen finner du detaljert informasjon om hva prevensjon er, når du skal bruke prevensjon, fordeler og ulemper ved hver type prevensjon. Metoder og metoder for prevensjon, nødproteser og hormonell prevensjon er beskrevet i detalj. Populære prevensjonspreparater for prevensjon er beskrevet.

Avbrutt samleie - effektivitet og skade

Avbrutt samleie er en av metodene for prevensjon, som består i å fjerne penis fra vagina til utløsning begynner. Denne metoden brukes til å forhindre unnfangelse og er den eldste metode for prevensjon.

Nødpreventjon

Nødpreventjon er en prevensjonsmetode etter et ubeskyttet samleie når umiddelbar beskyttelse mot uønsket graviditet er nødvendig: etter et uformelt samleie, med kondombrudd, voldtekt osv.

Hormonholdige intrauterin prevensjonsmidler

"Mirena" er et levonorgestrel-frigjørende system laget av polyetylen og har en T-form. Lengden på Mirena er 32 mm. Rundt den vertikale akselen er en sylindrisk beholder fylt med levonorgestrel (52 mg), som utøver en sterkere effekt på endometrium enn progesteron. K

Rene gestageniske implantater

Innføring og fjerning av implantater utføres i de første 5 dagene av menstruasjonssyklusen eller annen dag, med tillit i fravær av graviditet hos en kvinne.

Pure gestagene injeksjon prevensjonsmidler

Den første injeksjonen av legemidlet utføres fra 1. Til 7. Dag i menstruasjonssyklusen. Legemidlet kan administreres på en annen dag i menstruasjonssyklusen med tillit om at kvinnen ikke er gravid (negativ test og historisk data).

Rent gestagen tablette prevensiver (mini-pili)

Mottakelse gestagenovyh tabletter prevensjonsmidler skal startes fra 1. Dag i menstruasjonssyklusen. Dagen for å ta tablettene fortsetter uten avbrudd i løpet av den nødvendige prevensjonsperioden.

Kombinerte orale prevensiver (COCs)

Kombinert oralt prevensjonsmidler er svært effektive reversible midler for å forhindre graviditet. Perl-indeksen (IP) for moderne COC er 0,05-1,0 og avhenger hovedsakelig av overholdelse av reglene for å ta stoffet.

Hva er hormonell prevensjon?

For formålet med hormonell prevensjon syntetiske analoger av kvinnelige kjønnshormoner, brukes østrogener og progesteron, hvis struktur er nær naturlig, og aktiviteten er mye høyere. Dette gjør at du kan få en prevensjonsvirkning når du bruker dem i svært lave doser.

Kontraindikasjoner for bruk av intrauterine enheter

Kontraindikasjoner for bruk av denne prevensjonsmetoden er: Graviditet eller mistanke om det. Akutte, subakutte og kroniske inflammatoriske sykdommer i uterus og appendager med hyppige eksacerbasjoner.

Komplikasjoner og bivirkninger av intrauterine enheter

Ved bruk av intrauterin utstyr kan det være både komplikasjoner og uønskede bivirkninger. Ved introduksjon av intrauterin utstyr er det mulig å utvikle komplikasjoner som perforering av livmor (0,2%).

ILive-portalen gir ikke medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.
Informasjonen som er publisert på portalen, er kun til referanse og bør ikke brukes uten å konsultere en spesialist.
Les omhyggelig regler og retningslinjer av nettstedet. Du kan også kontakte oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rettigheter reservert.