^

Coitus interruptus: effektivitet og skade

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Avbrutt samleie er en av metodene for prevensjon, som består i å fjerne penis fra vagina til utløsning begynner. Denne metoden brukes til å forhindre unnfangelse og er den eldste metode for prevensjon.

Denne metoden har flere fordeler: tilgjengelighet og brukervennlighet. I motsetning til andre prevensjonsmetoder, er det ikke nødvendig med ekstra midler og mekaniske enheter.

Det er imidlertid viktig å huske at den valgte prevensjonsmetoden var effektiv, du må følge flere regler:

 • ikke tillate utløsning i vaginale hulrom;
 • hindre at sædceller kommer inn i kvinnens kjønnsorganer;
 • bruk spermicidssmøring før utbruddet av samleie.

Og selvfølgelig er det ikke verdt å fullstendig stole på den valgte metoden. Det er bedre å kombinere det med andre prevensjonsmetoder (for eksempel la partneren parallelt bruke orale prevensiver). I tillegg vil den angitte metoden ikke lindre risikoen for å fange seksuelt overførbare infeksjoner. Derfor er det bedre å velge denne metoden for de som er selvsikker i sin seksuelle partner, og utelukker ikke muligheten for uplanlagt graviditet.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Er det mulig å forstyrre samleie?

Er det mulig å avbryte samleie eller ikke? I dette spørsmålet tenker ikke alle par som ikke vil ha barn og ønsker å beskytte seg mot en uplanlagt graviditet. Faktisk, avbrutt samleie, som en prevensjonsmetode, har minst effekt.

Det er umulig å fullstendig kontrollere den fysiologiske prosessen med utløsning, så selv med en rask reaksjon kommer en liten mengde sæd med aktive spermatozoer inn i skjeden. Dette kan være nok til å befrukt egget.

Men fra et synspunkt av sexologer og psykologer, ødelegger et avbrutt samleie ikke bare seksuell helse, men også fysisk helse. Sterk innsats mann avbryter ikke bare samleie og frarøver ham logisk fullføring, men hemmer også seksuell opphisselse. Dette påvirker i sin tur tilstanden i nervesystemet, som fører til for tidlig utløsning, og forårsaker stagnasjon av blod i bekkenorganene, som påvirker det urogenitale systemet patologisk.

Selvfølgelig er spørsmålet om det er mulig å avbryte seksuell handling, eller bedre å avstå fra denne metoden for prevensjon for å løse seksuelle partnere, men det er nødvendig å lytte til uttalelse fra kvalifiserte leger og bekymre seg om deres seksuelle, psykiske og fysiske helse. Det finnes mange prevensiver, hvor mottakelsen ikke frarater partnere med naturlige opplevelser og vil ikke skade kroppen (for eksempel vaginale suppositorier basert på spermicidale legemidler).

Intercourse avbrutt samleie

Forebygging av avbrutt samleie er effektivt bare 70-80%. En liten mengde spermier er allokert i begynnelsen av den seksuelle handlingen, og dette beløpet kan være nok til å gjøre befruktning skje. Denne prosessmannen kan ikke kontrollere. Metoden for avbrutt samleie, i tillegg til mangelen på merutgifter, har imidlertid flere betydelige ulemper: 

 • en høy sannsynlighet for infeksjon med seksuelt overførbare sykdommer.
 • Hvis det forrige seksuelle forholdet med en mann var mindre enn en dag siden, kan de levedyktige spermatozoa i urinrøret i penis trenge inn i vagina og føre til uønsket graviditet.
 • senker seksuelt ønske om partnere.

Avbrutt samleie

Avbrutt samleie kan være ineffektivt hvis: 

 • Mannen har en tidlig utbrudd.
 • Det er vanskelig for en mann å kontrollere seg selv.
 • Uplanlagt graviditet kan påvirke en kvinnes helse negativt.

Forebygging av avbrutt samleie bør skje med full samordning av samarbeidspartnere, med tanke på alle mulige konsekvenser. For å gjøre denne metoden mer effektiv, er det bedre å kombinere det med andre typer prevensjonsmidler (p-piller, spermicid suppositorier, smøremiddel).

Er avbrutt samleie skadelig?

Skadelig avbrutt samleie er ikke pålitelig bekreftet. Men til tross for mange uenigheter om dette problemet, bruker mer enn 70% av menn denne metoden. Dette er den enkleste og rimeligste måten å ta imot prevensjon. Essensen av det er at på tidspunktet for utløsning å fjerne penis fra vagina, og dermed hemme penetrasjon av sæd. Imidlertid er det mange viktige overbevisninger som beviser ineffektiviteten og til og med skade på denne metoden. 

 1. En høy prosentvis sannsynlighet for graviditet er fra 15 til 50%. 
 2. Regelmessig bruk kan provosere brudd på seksuell funksjon, en forstyrrelse av potens og inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene hos kvinner. 
 3. Konstant spenning og kontroll over samleieprosessen fører til brudd på sentralnervesystemet. 
 4. En kvinne får maksimal spenning ved utstødning av sæd, og dette bidrar til å oppnå orgasme, og med avbrutt samleie er dette ikke. 
 5. Ikke føle ejektion av sæd, en kvinne fullfører ikke seksuell handling fullt ut. For øyeblikket produseres prostaglandiner ikke i kroppen, noe som bare holder kroppen i tone. I fremtiden fører underskuddet til dette biologisk aktive stoffet til nervøse sammenbrudd, en kvinne kan ikke føle orgasme, hvorfra intimt og familieliv tolererer disharmoni.

Kan jeg bli gravid med avbrutt samleie?

Hvorvidt det er mulig å bli gravid ved det avbrutt seksuelle sertifikatet eller handlingen - dette spørsmålet fraråder mange jenter. Selv med et bredt utvalg av prevensjonsmidler av ulike handlinger, bruker de fleste par metoden for avbrutt samleie. Til tross for aldersgrupper og andre særegne egenskaper, gir denne metoden preferanse til 80% av parene. Å velge en metode for avbrutt samleie, ikke alle tenker på konsekvensene av deres valg, inkludert muligheten for å bli gravid.

Slike frivolitet har ingen rettferdighet, fordi det er i tilfelle av avbrutt samleie at de fleste uønskede graviditeter oppstår. Fysiologisk er kroppen til en mann utformet slik at sæd i små porsjoner frigjøres under hele samleie, og ikke bare i toppen av utløsning. For å bli gravid nok til og med en liten mengde spermier. Det endelige resultatet er selvsagt avhengig av overlevelse og mobilitet, men dette reduserer ikke risikoen.

Det er tilfeller der paret er beskyttet på denne måten i tilstrekkelig lang tid, og graviditet ikke forekommer, det indikerer en patologi av reproduktive systemet.

Det er ikke nødvendig å håpe at det avbrutt seksuelle sertifikatet eller handlingen vil forstyrre graviditetens tilnærming. Det er mye mer praktisk og mer lønnsomt å konsultere en lege og velge den mest hensiktsmessige prevensjonsmetoden, som ikke vil påvirke helsen din.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Sannsynlighet for å bli gravid med avbrutt samleie

Sannsynligheten for å bli gravid med avbrutt samleie kan nå 50%. Det faktum at hele volumet av sædvæske ikke trenger inn i skjeden, betyr ikke at kvinnen ikke blir gravid. Vanligvis er tenåringer og kvinner som ikke er for opptatt av partnerens helse og deres egne interessert i dette problemet.

Den høye kostnaden for prevensjonsmidler påvirker ikke valget av beskyttelsesmetode. Å kjøpe kondomer på lomme selv til tenåringen, og prisen på orale prevensjonsmidler er tilgjengelig nok. Derfor begrunner prisfaktoren ikke en så risikabel metode som et avbrutt samleie.

Effektiviteten og påliteligheten til denne prevensjonsmetoden er ubetydelig. Mange tror feilaktig at spermatozoa blir kastet ut bare med sæd på tidspunktet for utløsning. Det er ikke slik i det hele tatt. Gjennom samleie legger sæd inn i skjeden sammen med smøremiddelet og før-ejakulerende væsken. Hvis seksuell kontakt oppstår i begrepet eggløsning og begge parter er sunne, så er det en svært høy sannsynlighet for graviditet.

Du kan beregne dagene med presumptiv eggløsning og avstå fra sex på dette tidspunktet, men en slik metode vil heller ikke gi en høy garanti, da menstruasjonssyklusen i hver kvinne er individuell og kan variere under påvirkning av ulike faktorer. For å øke effektiviteten av metoden for avbrutt samleie bør du konsultere legen din og velge de mest hensiktsmessige prevensjonsmidler for en bestemt alder og livsstil.

Effektiviteten av avbrutt samleie

Effektiviteten av avbrutt samleie i praksis er ikke preget av høye indikatorer, men tvert imot - nesten en tredjedel av parene som praktiserer denne metoden, blir foreldre. Omtrent hver fjerde kvinne blir gravid. Unntaket er bare de parene som, sammen med metoden for avbrutt samleie, er i tillegg beskyttet.

Den grunnleggende gruppen består av tenåringer - de er ikke så erfarne og kan ikke kontrollere seg selv. Omtrent 30% av alle tilfeller av uønskede graviditeter faller nettopp på denne aldersgruppen. Årsaken er uerfarenhet, mangel på seksuell utdanning og vilje. Derfor en stor prosentandel av uønskede graviditeter, aborter, samtidige sykdommer. Metoden for avbrutt samleie vil ikke beskytte mot venerale sykdommer og aids.

Mange unge jenter og gutter mener at ved den første seksuelle opplevelsen kan man ikke bli gravid. Det er en feil å anta at spermatozoa bare slippes ut med sæd på tidspunktet for utløsning. Gjennom samleie legger sæd inn i skjeden sammen med smøremiddelet og før-ejakulerende væsken. Dette er en helt urimelig antagelse, og hvis begge parter er sunne, så vil en dråpe seminal væske være nok til å bli gravid.

Avbrutt samleie for menn

Avbrutt samleie for menn er ekstremt skadelig. Forholdet til konstant spenning og kontroll krever betydelig mental styrke og kan føre til skuffende konsekvenser.

Å være i en ekstremt begeistret tilstand, må en mann gjøre mye arbeid for å bytte og kontrollere prosessen. Ikke bare at nervesystemet på grunn av denne stressende tilstanden kommer til å bære, i tillegg, og senker tonen i blodkarrene i penis. Mikroskopiske kar av penisburst på grunn av ustabilt trykk, knuter og adhesjoner dannes, til slutt erektil dysfunksjon. Gradvis fører dette til brudd på styrke og tidlig utløsning.

Fra det psykologiske synspunkt er det avbrutt samleie for en mann patologisk og gjør mer skade ikke bare for menn, men også for kvinners helse. Han mottar ikke et helt spekter av følelser, da han alltid er under kontroll og i spenning. På grunn av dette er det ofte sykdommer i psyken som fremkaller fysisk sykdom. Til metoden for avbrutt samleie var mer effektivt, det vil si bedre å kombinere det med andre typer prevensjonsmidler (orale prevensiver, spermicidelys, smøremiddel).

Konsekvenser av avbrutt samleie

Konsekvensene av et avbrutt samleie kan være forskjellige - dette og uønsket graviditet, seksuelt overførbare sykdommer, sykdommer i sentralnervesystemet, seksuelle forstyrrelser, inflammatoriske prosesser i bekkenorganene. 

 1. Selv en erfaren mann kan ikke kontrollere tildelingen av et frø fra frø som inneholder en viss aktiv sperm. Hvis avbrutt samleie foregår i løpet av eggløsningstidspunktet, er sannsynligheten for at befruktning vil forekomme maksimal. 
 2. Over tid brytes den naturlige mekanismen for seksuelle forhold. Over tid utvikler kvinner kaldhet og likegyldighet til menn, og motsatt kjønn har stor risiko for impotens, reduserer seksuell lyst. 
 3. I intet tilfelle bør du bruke denne prevensjonsmetoden ved uhell samleie - dette øker risikoen for å fange en helseproblemer. 
 4. Hvis metoden for avbrutt samleie i lang tid ikke fører til graviditet, indikerer dette en infertilitetsfaktor. I dette tilfellet er det verdt å bli undersøkt av legene og å passere de nødvendige testene.

Konsekvensene av avbrutt samleie begrunner ikke sin hyppige bruk, så det er bedre å enten forlate denne beskyttelsesmetoden eller ta opp prevensjonsmidler individuelt.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Skader av avbrutt samleie

Skadet av avbrutt samleie er mye større enn det virker - dette er den vanligste formen for prevensjon blant unge mennesker, og er ineffektivt og forårsaker samtidig komplikasjoner.

I første omgang er det fysiologiske systemet for utløsning knust - normalt utsettes sperma refleksivt uten den sterke vilje deltakelsen av mannen selv. Ved å forstyrre samleie og produsere ejakulasjon utenfor kvinnens kjønnsorganer, blokkerer en mann med viljestyrke excitasjon, og forstyrrer dermed prosessene for inhibering og eksitasjon av nervesystemet. Dette fører til skade på sentralnervesystemet, nevroser, organ- og systemdysfunksjon, tidlig utløsning og impotens.

På grunn av utilstrekkelig utstrømning av blod, begynner trofiske forandringer i kroppens seksuelle organ. På dette stadiet er risikoen for å utvikle infeksjoner og ikke-spesifikk betennelse i prostata høy, noe som fører til hypertrofi og til slutt til prostatitt.

Skaden av et avbrutt samleie oppleves ikke bare av en mann, men også av en kvinne. En kvinne får maksimal spenning ved utstødning av sæd, og dette bidrar til å oppnå orgasme, og med avbrutt samleie er dette ikke. Ikke føle ejektion av sæd, en kvinne fullfører ikke seksuell handling fullt ut. For øyeblikket produseres prostaglandiner ikke i kroppen, noe som bare holder kroppen i tone. I fremtiden fører underskuddet til dette biologisk aktive stoffet til nervøse sammenbrudd og seksuelle patologier.

Minusene av avbrutt samleie

Minusene av det avbrudte samleiet overgår i stor grad fordelene. Essensen av denne eldste prevensjonsmetoden er å fjerne penis fra vagina til utløsning begynner. 

 • Kanskje den største ulempen er en stor sjanse til å bli gravid. De høyeste nivåene av uønskede graviditeter hos unge par og unge - de kan fortsatt ikke kontrollere sine følelser og ønsker, og bruker ikke andre prevensjonsmetoder. Det er umulig å fullstendig kontrollere den fysiologiske prosessen med utløsning, så selv med en rask reaksjon kommer en liten mengde sæd med aktive spermatozoer inn i skjeden. Dette kan være nok til å befrukt egget.
 • Den andre minus er risikoen for å fange en hudsykdom. Metoden for avbrutt samleie er relevant når partnere er sikre på hverandre. 
 • Den tredje negative - den gradvise utviklingen av seksuell dysfunksjon hos menn og fremveksten av inflammatoriske prosesser i organene i det lille bekkenet. På grunn av blodstagnasjon i kjønnsorganene, forstyrres en rekke trofiske prosesser, og dette er fulle av utviklingen av prostatahypertrofi og dens betennelse, noe som fører til seksuell impotens.

Heldigvis er denne prosessen på en tidlig måte behandlingsbar, og det er mulig å gjenopprette den mannlige seksuelle funksjonen, men først og fremst er det nødvendig å forlate metoden for avbrutt samleie og velge en individuell prevensjonsmetode.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.