^
A
A
A

Frykt for sex

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Frykt for sex (genofobi eller koitofobi) er en helt urelatert tilstand, og følgelig er det smertefullt for en person, selv om det er forståelig ut fra psykologisk og medisinsk synspunkt. Nylig er fobien blitt mer utbredt, og blant pasienter som, ved å overvinne følelsen av bashfulness, ikke desto mindre vender seg til spesialister for hjelp, er det ingen klar seksuell fordeling.

trusted-source[1], [2], [3]

Årsaker til frykt for sex

Frykt for sex eller genofobi er karakteristisk for både kvinner og menn. Og til tross for at hovedårsakene er psykologiske faktorer, er frykten for kvinner og menn før intimitet (og noen ganger foben til å snakke om sex) forskjellig.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Frykt for sex hos kvinner

Hovedårsaken til frykt for sex i den vakre halvdelen av menneskeheten er blitt et tradisjonelt ritual, overlevert fra generasjon til generasjon og overgrodd med et stort antall urimelige myter. Hver jente som har nådd puberteten, forventer alvorlig smerte under den første seksuelle handlingen. Som en konsekvens, har det ikke lyktes å slappe av, det første kjønn gir henne virkelig en svært smertefull følelse. Etter det fokuserer kvinnen på ubehag, og etter å ha opplevd det neste gang, bestemmer han seg for å stoppe noen intime forhold og til og med snakke om sex.

Det er flere andre grunner til at genofobi utvikler hos kvinner:

 • Grovt første samleie eller sex med en utilstrekkelig erfaren partner.
 • Erfarne i barndommen seksuell eller fysisk overgrep, trakassering.
 • Hansexual metoder for utdanning, når sex er beskrevet av foreldre, som noe skittent og skammelig; forslag om at seksuell partner skal være den første og eneste mannen.
 • Frykt for konsekvensene av kjønn: seksuelt overførbare sykdommer eller uønsket graviditet.
 • Ikke-aksept og fiendtlighet mot ens egen kropp.
 • Ofte er frykten for sex forbundet med barndomstrauma, for eksempel tilbaketrekking av faren fra familien. I dette tilfellet, som allerede er i voksen alder, kan en kvinne ikke bygge den rette modellen for relasjoner med menn eller bare er redd for svik.
 • Problemer med kvinnelige kjønnsorganer, som forårsaker smerte i hvert samleie.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Frykt for sex hos menn

I motsetning til kvinner som er redd for å ha sex på grunn av problemer med fysisk helse, oppstår genofobi hos menn alltid utelukkende av psykologiske grunner:

 • Den uoffisielle utdanningen til moren, som følger med er frykten for å bli fullstendig absorbert.
 • Frykt for svikt i sex, noe som vil føre til hån og ydmykelse av verdighet.
 • Lav selvtillit ("Denne jenta er for god / vakker / smart for meg", "Jeg kan ikke tilfredsstille henne").
 • Feil i sex, som oppstod i fortiden.
 • Avvisningen av en bestemt kvinne eller frykten for å være åpen og oppriktig overfor representanter for det motsatte kjønn som helhet.
 • Frykt for blod - en mann er redd for å ha sex i menstruasjonssyklusen.

Men det er også en vanlig årsak til det motsatte kjønnets frykt for sex - samleie med jomfru. For en jente er det alltid en frykt for sterk smerte som ligner på vold, og for en ung mann - en frykt for partnerenes uforutsigbare reaksjon på hans handlinger.

Ofte fører til frykt for sex er knyttet fobier: frykt for personlig kontakt (haphephobia), frykt for seksuell (agraphobia), frykt av motsatt kjønn (Heterophobia), etc.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Den manifestasjon av frykt for sex

Et interessant faktum er at frykten for sex manifesterer seg på forskjellige måter og ikke alltid er synlig for det blotte øye:

 • Fullstendig nektelse av intime relasjoner og omtale av dem i samtalen (denne oppførelsen kalles erotofobi).
 • Tilfeldig sex er også en manifestasjon av frykten for sex og kalles intimofobi. I dette tilfellet er en person skadet i barndom eller ungdom, redd for å avsløre seg til en seksuell partner og bygge langsiktig tillit med ham. Likevel har han et ukontrollabelt ønske om sex.

Hvordan overvinne frykten for sex?

For å permanent overvinne frykten for sex, er det nødvendig å tydelig identifisere de grunnleggende årsakene til genofobi.

Frykt for første sex

Uansett hvor trivial instruksjonene til psykologer og slektninger syntes, for å unngå utvikling av genofobi, er det nødvendig å følge generasjonsopplevelsen:

 • Gå inn i et intimt forhold bare etter at begge partnere er mentalt forberedt på første sex.
 • Ikke forsøm den stille spennende atmosfæren og foreløpige kjærtegn, men ikke misbruke alkoholholdige drikkevarer umiddelbart før samleie.
 • For å unngå forstyrrende tanker om uønsket graviditet og seksuelt overførbare sykdommer, bruk prevensjonsmidler. 
 1. Hvis frykten for sex har oppstått i en av partnerne plutselig, kan du prøve å løse problemet selv. Fortrolige samtaler og avklaring av årsaken til genofobi er obligatoriske; I tillegg bør frykt oppfattes som et vanlig problem, ikke et problem for en av partnerne.
 2. For å bli kvitt frykten for sex, eksperter anbefaler å drikke før samleie en liten mengde alkohol eller et mildt beroligende (tablett vendelrot, Leonurus, urte-te mynte eller sitronmelisse - kun for kvinner).
 3. I tilfelle når frykten for sex er forbundet med alvorlig psykisk traumer (vold, komplekser, tilhørende fobier), er det nødvendig å søke hjelp fra spesialister - psykiater, psykoterapeut, psykolog. Det må huskes at det er praktisk talt umulig å overvinne en sykdom uten kvalifisert hjelp.
 4. Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til deres helse, kvinner, hvis frykt for sex er forbundet med smerte under samleie. Det er nødvendig å gjennomgå undersøkelse på gynekologen og finne ut den virkelige årsaken til ubehag. 

Frykt for sex - fenomenet er så unaturlig at det ikke er nødvendig å skrinlegge en kampanje til en spesialist, som merkelig ved første øyekast, kan fobi ikke bare ødelegge den vakre integrert intim del av livet ditt, men også utvikle seg til irreversible konsekvenser for mental helse.

trusted-source[21]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.