^
A
A
A

Rape og SOS (seksuelt overførbare infeksjoner)

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Av alle forbrytelser av seksuell natur var det voldtekt som ble brukt av feminister som et eksempel på dominans og diktatur for menn over kvinner. Her kommer det til ekstreme synspunkt, ifølge hvilket voldtekt ikke er en seksuell forbrytelse, men en måte å underordne kvinner til et samfunn ledet av menn. Et eksempel på slik tenkning er utsagnet "enhver kan voldtekt". I noen grad er dette synspunkt bekreftet ved bruk av voldtekt i krigstid. Til fordel for denne erklæringen er også det faktum at vanligvis seksuelle voldtektsmenn har færre tidligere overbevisninger for forbrytelser av seksuell art, men høye priser for voldsomt forbrytelser. Studier av holdninger til voldtekt blant menn peker på et bredt spekter av myter om voldtekt. Klassifikasjoner av seksuelle overgrep har ikke vært i stand til å gi en tilfredsstillende beskrivelse av minst de fleste seksuelle overgrepere. Mest sannsynlig skyldes dette at voldtektsmenn er forskjellig fra hverandre betydelig mer enn for eksempel pedofiler eller personer som begått incest. Med forenklede stillinger seksuelle overgripere kan grovt deles inn i de som det handler om voldtekt er en del av den seksuelle fantasier, og de vil til slutt innse, og de for hvem det handler om voldtekt er en handling av vold mot kvinner, og samleie er på en form for ydmykelse av en kvinne og hennes underkastelse til seg selv.

Mellom 1973 og 1985 økte antall voldtektene registrert hos politiet med 30%. Fra 1986 til 1996 voldtok antall kvinner hvert år fra 2 288 til 6 337 i 1997. Rape utgjør 2% av det totale antallet voldelige forbrytelser registrert av politiet, som igjen står for 7% av alle registrerte forbrytelser.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Saksbeskrivelse

En 30 år gammel mann som anså seg selv skadet av sin mishandling av kvinner i sitt personlige liv, bestemte seg for å ta hevn på dem gjennom voldtekt. Han forplikter seg til en rekke voldtægt av kvinner som er villig valgt av ham på gata. Samtidig skjulte han ansiktet under en maske og truet ofrene med en kniv. Etter å ha begått åtte voldtekt, ble han arrestert og dømt. Han ble dømt til livstids fengsel. Under hans fengsel fullførte han vel et program for behandling av en sexbror i fengselsystemet.

En ung mann på 25 år hadde en fantasi om å kidnappe en ukjent kvinne fra gata, knytte henne og da voldte. Tidligere hadde han allerede telefonsamtaler av uanstendig innhold. På bakgrunn av disse fantasier mastret han og reiste ofte i bilen, dekket ansiktet med en maske og bære et tau og en kniv. En dag så han en ensom kvinne som stod ved et busstopp og prøvde å kidnappe henne og truet med en kniv. Hans forsøk mislyktes, og han ble arrestert og belastet forsøk på bortføring. Selv om han nektet seksuelt motiver av hans forbrytelse, hevdet retten, med tanke på sin fortidshistorie og gjenstandene som ble funnet med ham, til fordel for seksuelle motiver. Han ble dømt til seks års fengsel. I fengsel ble han undersøkt for deltakelse i et program for behandling av seksuelle lovbrytere, og i denne sammenheng ble pletysmografi av penis utført. Under testen ble han sjokkert av graden av sin egen spenning på bildene av vold og voldtekt. Som et resultat var han i stand til bevisst å akseptere den sanne motiv av sin forbrytelse og fullført et behandlingsprogram for seksuelle lovbrytere. Etter utgivelsen ble han bedt om å fortsette å delta nå i et fellesskapsbasert behandlingsprogram, og dette var en betingelse for å få rettighetene til å kjøre bil.

Imidlertid er de to gruppene beskrevet et mindre antall seksuelle overgrepere. I de senere år har den såkalte "voldtekt" blitt anerkjent. En økning på 30% i voldtektene for voldtekt mellom 1973 og 1985 var forbundet med en økning i antall voldtektene begått av personer kjent for ofrene og ofte i offerets hjem. Samtidig var det en nedgang i antall "voldtaker begått av fremmede" og gruppe voldtekt. Antall forbrytelser mot barn og eldre kvinner forblir uendret. Ifølge en undersøkelse fra innenriksdepartementet fra 1989 var den tilsynelatende økningen i voldtekt av venner og slektninger til ofre i denne perioden ikke så stor for veksten av denne forbrytelsen som uttalelsen om voldtektsfall til politiet. Årsakene til økningen i registreringen av voldtekt var knyttet til forbedringen i arbeidet med politiet og domstolene med kvinner som rapporterte voldtekt. Siden 1989 har antall voldtektene økt med 170%, og dette faktum er fortsatt delvis tilskrevet utsagnene og registrering av disse forbrytelsene i politiet.

Som studiet av fanger av seksuelle overgrep viser blant de som tidligere ble dømt for seksuelle forbrytelser, muligheten for serielle overtredere eller begå forbrytelser mot fremmede, økt. Forfatteren reduserte temaene til disse forbrytelsene i fire grupper:

 1. Seksuelle overgrep som misbruker psykoaktive stoffer, er impulsive og har høye antall seksuelle forbrytelser tidligere.
 2. Seksuelle overgrepere som aktivt bruker fysisk vold mot et offer - disse personene er ofte serielle lovbrytere, bruker vold uten grunn, og blant dem blir parafilienivået økt.
 3. "Sosialiserte misogynister", 20 prosent av dem begikk seksuelle overgrep. Blant de forbrytelsene de begår av dem, er analsex og fysisk misbruk av ofre hyppigere.
 4. Uninitialiserte seksuelle overgrepere, som var mer sannsynlig å utvikle atferdsforstyrrelser og aggresjon i barndommen. De var også mer sannsynlig å være blant de serielle kriminelle (andre gruppe). En tredjedel av voldtektene deres begynte som røverier, og 42% av voldtektene hadde seksuell dysfunksjon.

Spesielt bekymret er seksuelle overgrep - sadister og dermed rollen som sadistiske seksuelle fantasier i forbrytelsene de begår. Grubin foreslo at menn med sadistiske seksuelle fantasier, de prediktive faktorene i forsøk på å gjennomføre dem, er faktorer av sosial og emosjonell isolasjon. Han gjør et overbevisende argument: i hjertet av denne isolasjonen ligger frustrasjonen av empati. Forstyrrelsen av empati omfatter to komponenter: anerkjennelsen av andres følelser og det følelsesmessige svaret på denne anerkjennelsen. Uorden av en eller begge komponentene kan føre til reaksjon av sadistiske seksuelle fantasier. Etiologien til denne lidelsen kan være både organisk og relatert til utvikling.

Anbefalingene i denne artikkelen er bare begrenset til identifisering og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner, samt de forhold som vanligvis observeres ved behandling av tilfeller av disse infeksjonene. Dekning av registrering av innhentede data og innhenting av prøver for rettsmedisinsk undersøkelse, behandling av tilfeller av potensiell graviditet, samt psykisk og fysisk traumer er ikke inkludert i oppgavene til denne håndboken. Hos seksuelt aktive voksne med en eksisterende infeksjon er deteksjon av STD etter voldtekt vanligvis viktigere for å gi psykologisk og medisinsk behandling til pasienter, snarere enn for rettslige formål.

Trichomoniasis, klamydia, gonoré og bakteriell vaginose blir oftest diagnostisert hos kvinner etter voldtekt. Siden forekomsten av disse infeksjonene er høy blant seksuelt aktive kvinner, betyr deres oppdagelse etter voldtekt ikke alltid at de er et resultat av voldtekt. Klamydia- og gonokokkinfeksjoner krever spesiell oppmerksomhet, siden de kan forårsake en oppadgående infeksjon. I tillegg er det mulighet for infeksjon med viral hepatitt B, som kan forebygges ved vaksinering etter voldtekt.

trusted-source[9], [10]

Undersøkelse av seksuelt overførbare infeksjoner

trusted-source[11], [12]

Primær eksamen

Den primære undersøkelsen bør omfatte følgende prosedyrer:

 • Kulturundersøkelse på N. Gonorrhoeae og C. Trachomatis prøvene samlet fra alle gjennomtrengningssteder eller steder med mulig penetrasjon.
 • Hvis kulturtester for å oppdage klamydia ikke er tilgjengelige, er ikke-kulturelle tester nødvendige, spesielt DNA-amplifikasjonstester, som tjener som en akseptabel erstatning. DNA-amplifikasjonstester har fordeler på grunn av deres høye følsomhet. Dersom ikke-kulturelle tester brukes, bør det positive testresultatet bekreftes ved en andre test basert på et annet diagnostisk prinsipp. IFA og UIF anbefales ikke, t. Ved bruk av disse testene oppnås ofte falsk-negative og noen ganger falske positive resultater.
 • Fremstilling av en fuktig forberedelse og kultur test på T. Vaginalis. Hvis det er vaginal utslipp eller en ubehagelig lukt, bør det fuktige preparatet også undersøkes for tegn på BV eller infeksjon forårsaket av gjærlignende sopp.
 • Umiddelbar serumtest for HIV, HSV og syfilis (se Forebygging, HIV-risiko og oppfølgingsundersøkelse 12 uker etter voldtekt).

Oppfølgingsprøve

Selv om det ofte er svært vanskelig for en person som har blitt voldtatt å klage med en klage innen den første uken etter voldtekt, er en slik undersøkelse avgjørende for å identifisere STD-infeksjon, når eller etter voldtekt; b) for immunisering mot hepatitt B, hvis angitt; og c) full rådgivning og behandling av andre sykdomssykdommer. Av disse grunner anbefales det at voldtektsofre blir undersøkt og fulgt opp.

trusted-source[13], [14], [15]

Oppfølgingsundersøkelse etter voldtekt

Det er nødvendig å gjenta eksamen for seksuelt overførbare infeksjoner 2 uker etter voldtekt. Fordi raps fanget i kroppen av smittestoffer ikke kan formere seg i tilstrekkelige mengder til å fremstille de positive resultatene av laboratorietester ved den første undersøkelsen, og etter 2 uker bør gjentas kultur forskning, studiet av våt forberedelse og andre tester, hvis bare det hadde vært ingen forebyggende behandling.

Serologiske tester for syfilis og HIV-infeksjon bør gjennomføres 6.12 og 24 uker etter voldtekt, dersom de første testene var negative.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Forebygging

Mange eksperter anbefaler rutinemessig å gjennomføre forebyggende behandling etter voldtekt. De fleste pasienter vil sannsynligvis ha nytte av dette, siden videre overvåking av pasienter som har blitt voldtatt, kan være vanskelig, og behandling eller forebygging kan forsikre pasienten mot mulig infeksjon. Følgende forebyggende tiltak er rettet mot de vanligste mikroorganismer:

 • Vaksinasjon mot GB, utført etter voldtekt (uten bruk av GVIG), skal gi tilstrekkelig beskyttelse mot HBV. Vaksinasjon mot hepatitt B bør utføres til ofre for voldtekt under første undersøkelse. Senere doser av vaksinen skal gis 1-2 og 4-6 måneder etter første dose.
 • Antimikrobiell terapi: En empirisk ordning for klamydia, gonoré, trichomoniasis og BV.

Anbefalte ordninger

Ceftriaxon 125 mg IM en gang

Pluss metronidazol 2 g oralt en gang

Pluss azitromycin 1 g oralt i en enkelt dose

Eller Doxycycline 100 mg 2 ganger daglig i 7 dager.

MERK: For pasienter som trenger alternative behandlinger, se de relevante delene i denne håndboken for bestemte smittsomme stoffer.

Effektiviteten av disse ordningene for å forhindre gonoré, bakteriell vaginose av klamydiosis etter voldtekt er ikke studert. Legen kan gi pasienten råd om mulige fordeler, samt mulig toksisitet av de anbefalte stoffene, siden bivirkninger fra mage-tarmkanalen er mulige.

Andre observasjoner på pasientstyring

Ved første undersøkelse og, hvis vist, under oppfølging, bør pasientene konsulteres om følgende problemer:

 • Symptomer på STDs og behovet for umiddelbar undersøkelse når de oppdages, og
 • Avslag på seksuelle kontakter til forebyggende behandling er over.

Risikoen for å skaffe seg HIV-infeksjon

Til tross for det faktum at serokonversjon av HIV-antistoffer ble rapportert hos personer for hvem bare en risikofaktor var kjent - voldtekt, er risikoen for å erverve HIV under voldtekt i de fleste tilfeller lav. I gjennomsnitt avhenger hyppigheten av HIV-overføring fra en HIV-smittet person med enkelt seksuell kontakt av mange faktorer. Disse faktorene kan omfatte typen seksuell kontakt (oral, vaginal, anal); tilstedeværelse eller fravær av oral, vaginal eller anal traumer, sted for utløsning og antall virus i ejakulatet.

HIV med zidovudin (ZDV) etter smitte bidrar til å redusere risikoen for HIV-smitte, som har vært vist i små studier av helsearbeidere som hadde perkutan eksponering for blod av HIV-infiserte pasienter. I en stor prospektive studier hos gravide kvinner behandlet med ZDV, en direkte beskyttende effekt av ZDV i fosteret og / eller spedbarn i form av redusert 2/3 ganger frekvensen av perinatal overføring av HIV, uavhengig av hvorvidt en terapeutisk effekt stoffet har på viruset avling (det mengde) i mors blod. Det er ikke kjent om disse funnene kan brukes til andre HIV-overføringssituasjoner, inkludert voldtekt.

I mange tilfeller av voldtekt er det umulig å fastslå hiv-statusen til en person som har begått voldtekt i tide. Beslutningen om å holde sonder kan avhenge av arten av raps, den informasjon som er tilgjengelig om omfanget av risikoen for HIV i oppførselen til gjerningsmannen (sprøytebruk eller sprekk, risikabel seksuell atferd) og lokale HIV / AIDS-epidemiologiske data.

Dersom det er kjent at en person har begått raps, infisert med HIV, er det antatt at ved en slik raps er det en betydelig risiko for HIV-overføring (f.eks, vaginalt eller analt samleie uten kondom), og hvis pasienten bedt om hjelp 24-36 timer etter raps , bør det bli tilbudt antiretroviral profylakse, samt informasjon om den ukjente effekten og kjent toksisitet av antiretrovirale legemidler som brukes i denne situasjonen. I andre tilfeller skal legen diskutere med pasienten funksjonene i denne situasjonen og utvikle en individuell løsning. I alle tilfeller bør diskusjonen inneholde informasjon:

 • om behovet for hyppige medisiner,
 • gjennomføre kontrollstudier,
 • nøye overvåking av mulige komplikasjoner, og
 • om behovet for å starte behandlingen umiddelbart.

Et forebyggende diett bør utarbeides i samsvar med retningslinjene for produksjon av slimhinner.

Seksuell trakassering av barn og voldtekt

Anbefalingene i denne veiledningen er begrenset til å identifisere og behandle STDs. Spørsmålene om psykologisk hjelp og de juridiske aspektene av voldtekt eller misbruk mot barn er svært viktige, men er ikke hensikten med denne veiledningen.

Identifikasjon av årsaksmidlene til STD hos barn etter at nyfødte perioden indikerer seksuelt misbruk. Det er imidlertid unntak; For eksempel kan rektal eller kjønnslemlestammeinfeksjon hos små barn skyldes perinatal infeksjon av C. Trachomatis, som kan vare i kroppens kropp i ca. 3 år. I tillegg har kjønnsvorter, bakteriell vaginose og genital mykoplasma blitt funnet hos både voldtektsfulle og ikke-voldtatte barn. Det er flere måter å infisere med viral hepatitt B hos barn, den vanligste er husholdningenes kontakt med en person som har kronisk hepatitt B. Muligheten for seksuell vold bør vurderes dersom ingen åpenbar risikofaktor for infeksjon er identifisert. Hvis det eneste beviset om voldtekt er isoleringen av mikroorganismer eller tilstedeværelsen av antistoffer mot de fremkallende stoffene til STD, trenger resultatene av studiene bekreftelse og nøye tolkning. For å avgjøre om det har vært seksuell tvang av barn som har en infeksjon som kan bli seksuelt overført, er det nødvendig med en felles undersøkelse av barnet med en lege med erfaring i å gjennomføre en undersøkelse av voldtatte barn.

Undersøkelse av seksuelt overførbare infeksjoner

Undersøkelsen av barn som har gjennomgått voldtekt eller seksuell trakassering, bør gjennomføres på en slik måte at barnet blir mindre skadet. Beslutningen om undersøkelse av et barn for barnesykdommer er gjort i hvert enkelt tilfelle individuelt. Til situasjoner ledsaget av høy risiko for infeksjon med STD patogener og obligatoriske indikasjoner for testing inkluderer følgende:

 • Det er kjent at den påståtte personen som begår voldtekt, har en STD eller har høy risiko for STDs (mange partnere, en historie med STDs)
 • Barnet har symptomer eller tegn på STDs
 • Høy forekomst av STD i samfunnet.

Andre indikatorer anbefalt av eksperter inkluderer: a) tegn på genital eller oral penetrasjon eller utløsning, b) forekomst av hjertesvikt hos brødrene eller søstre til det berørte barnet eller andre barn eller voksne i hjemmet. Hvis et barn har symptomer, tegn eller tegn på en infeksjon som kan bli seksuelt overført, bør han eller hun undersøkes for andre vanlige barnesykdommer. Å skaffe de nødvendige prøvene krever at medisinsk arbeidstaker har visse ferdigheter og bør utføres for ikke å forårsake barns psykiske og fysiske traumer. De kliniske manifestasjonene av enkelte STD hos barn er forskjellig fra voksne. Undersøkelse og prøveinnsamling bør utføres av en medisinsk profesjonell som har spesiell opplæring og erfaring med å utføre lignende studier i voldtatte barn.

Hovedformålet med undersøkelsen er å skaffe bevis for tilstedeværelsen av en infeksjon i barnet, som han kunne ha kjøpt seksuell overføring til. På grunn av de juridiske og psykologiske konsekvensene av å oppnå falske positive resultater, er det imidlertid nødvendig å bruke tester med høy spesifisitet. I slike situasjoner er det berettiget å bruke dyrere og tidkrevende tester.

Undersøkelsesordningen avhenger av historien om voldtekt eller seksuell trakassering. Hvis dette skjedde nylig, kan konsentrasjonen av smittsomme stoffer være utilstrekkelig for å oppnå positive resultater. Ved påfølgende besøk i 2 uker er det nødvendig å revurdere barnet og få flere prøver. Et annet besøk, der det tas serumprøver, er nødvendig, omtrent etter 12 uker; denne gangen er tilstrekkelig for dannelse av antistoffer. En undersøkelse kan begrenses dersom barnet har blitt utsatt for vold i lengre tid eller den siste episoden som er mistenksom på vold, skjedde litt tid før medisinsk undersøkelse.

Følgende er generelle anbefalinger for undersøkelsen. Tid og metode for videre kontakt med pasienten bestemmes individuelt, med tanke på de psykologiske og sosiale forholdene. Oppfølging kan utføres mer profesjonelt dersom representanter for domstolene og barnevernstjenestene deltar i det.

trusted-source[20], [21]

Første eksamen og eksamen etter 2 uker

Den opprinnelige undersøkelsen og om nødvendig undersøkelsen etter 2 uker skal utføres som følger:

Inspeksjon, perianale og orale områder for tilstedeværelse av kjønnsvorter og ulcerative lesjoner. 

Kulturundersøkelse på N. Gonorrhoeae-prøver hentet fra strupehinnen og anus (hos gutter og jenter), vaginal utslipp i jenter, urinrør hos gutter. Det anbefales ikke å få prøver fra livmorhalsen hos jenter i prepubertalalderen. I gutter i nærvær av sekret fra urinrøret, i stedet for en prøve oppnådd med en intrauretral tampong, kan prøveprøver brukes. For å isolere N. Gonorrhoeae, bør bare standard dyrkningsmedier brukes. Alle de oppnådde N. Gonorrhoeae isolatene skal identifiseres ved minst to metoder basert på forskjellige prinsipper (for eksempel biokjemisk, serologisk eller patogen deteksjon). Isolater skal beholdes, da det kan være nødvendig med ytterligere eller gjentatte tester. 

Kulturundersøkelse i C. Trachomatis prøver oppnådd fra anus (hos gutter og jenter) og vaginal utslipp i jenter. Det er begrenset informasjon om at sannsynligheten for isolasjon av klamydia fra urinrøret i førpuberte gutter er for lavt, så en prøve fra urinrøret bør oppnås hvis det er sekreter. Det er ikke anbefalt å få prøver fra svelget til studier i C. Trachomatis hos gutter eller jenter, siden klamydia sjelden finnes i dette området. Det er en sannsynlighet for utholdenhet hos barn med smitte som er oppnådd i perinatal perioden, og kultiveringssystemene som brukes i enkelte laboratorier tillater ikke å skille C. Trachomatis fra C. Pneumoniae. 

For å isolere C. Trachomatis er det nødvendig å bruke bare standard systemer for dyrking. Alle C. Trachomatis-isolatene som er oppnådd, må bekreftes ved mikroskopisk identifisering av inklusjonene ved bruk av monoklonale antistoffer mot C. Trachomatis. Isolater må bevare seg. Ikke-kulturelle tester for klamydia er ikke spesifikke nok til å bli brukt til diagnose i situasjoner med mulig voldtekt eller misbruk av barn. Det er utilstrekkelig data for å vurdere mulighetene for DNA-amplifikasjonstester for diagnose hos barn som kan ha blitt voldtatt, men disse testene kan være et alternativ i situasjoner der det ikke er mulig å gjennomføre kulturdiagnose av klamydia.

Kulturstudie og studie av et vått preparat oppnådd med en vaginal tampong på T. Vaginalis. Tilstedeværelsen av nøkkelceller i det våte preparatet bekrefter tilstedeværelsen av bakteriell vaginose hos barn med vaginal utslipp. Den kliniske signifikansen av påvisning av nøkkelceller eller andre indikative tegn på bakteriell vaginose i fravær av sekresjoner er heller ikke klart. 

De resulterende serumprøver bør undersøkes umiddelbart og lagres for videre komparativ analyse, som kan være nødvendig, | hvis resultatene av etterfølgende serologiske test er positive. Hvis mer enn 8 uker har gått siden den siste episoden av seksuell vold, bør serumet undersøkes umiddelbart for antistoffer mot seksuelt overførte stoffer (T. Pallidum, HIV, HbsAg). Serologiske undersøkelser bør gjennomføres under hensyntagen til situasjonen i hvert enkelt tilfelle (se undersøkelsen 12 uker etter voldtekt). Det er rapporter om deteksjon av antistoffer mot HIV hos barn hvis seksuelt misbruk var den eneste risikofaktoren for infeksjon. Serologiske reaksjoner på HIV i voldtatte barn bør utføres avhengig av sannsynligheten for infeksjon av personen som begikk volden. Det foreligger ingen data om effekten eller sikkerheten til forebygging hos barn etter voldtekt. Immunisering mot hepatitt B bør anbefales hvis historie eller serologiske funn tyder på at det ikke ble utført i tide (se hepatitt B).

Eksamen 12 uker etter voldtekt

Undersøkelse om 12 uker etter den siste mistenkelige episoden av voldtekt anbefales for påvisning av antistoffer mot patogener, siden denne tiden er tilstrekkelig for dannelsen. Det anbefales å gjennomføre serologiske test for å identifisere T. Pallidum, HIV, HBsAg.

Utbredelsen av disse infeksjonene varierer betydelig i forskjellige lokalsamfunn, og graden av risiko for denne infeksjonen i misbrukeren avhenger av dette. I tillegg bør resultatene på HBsAg tolkes med forsiktighet, da hepatitt B-viruset kan overføres både seksuelt og ikke seksuelt. Valg av test skal utføres avhengig av hvert enkelt tilfelle.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27]

Forebyggende behandling

Det er lite data for å bestemme risikoen for infeksjon av STD hos barn som følge av voldtekt. Det antas at risikoen i de fleste tilfeller ikke er for høy, selv om dokumentasjonsbeviset for denne bestemmelsen ikke er tilstrekkelig.

Det anbefales ikke at forebyggende behandling for voldtatte barn utføres i stor grad, siden risikoen for å utvikle en stigende infeksjon hos jenter er lavere enn hos ungdom eller voksne kvinner, og vanligvis en ganske vanlig observasjon. Imidlertid kan noen barn eller deres foreldre og omsorgspersoner være mer opptatt av STD, selv om risikoen er minimal, etter helsearbeiderens mening. Gitt dette forholdet, i enkelte medisinske institusjoner, anses det å være mulig å gjennomføre forebyggende behandling i disse tilfellene etter å ha samlet materialet til studien.

Varsel

I alle stater, i District of Columbia, i Puerto Rico, Guam, Jomfruøyene og i Samoa, er det en lov som krever at alle voldtektssaker blir varslet. I hver stat kan registreringskravene være litt forskjellige, men som hovedregel, hvis det er tilstrekkelig sterke mistanke om voldtekt, er det nødvendig å varsle de aktuelle tjenestene. Medisinske arbeidere må opprettholde nær kontakt med lokale barnevernsmyndigheter og kjenne regler for registrering av voldtektsfall.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.