^
A
A
A

Vaginismus og psedovaginizm

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Vaginisme - en refleks sammentrekning av musklene som komprimerer skjeden når skjeden er fylt (for eksempel kom inn i penis, finger eller en annen gjenstand), til tross for den uttrykte ønske av kvinner, er rettet mot gjenstanden gjennomtrengning, i fravær av strukturelle eller andre fysiske forstyrrelser. Vaginismus er ofte forbundet med frykt for smerte og frykt for å introdusere en fremmedlegeme i skjeden.

Vaginisme oppstår vanligvis ved starten av seksuell aktivitet. Den konvulsive sammentrekning av musklene foregår av frykten for smerte under deflorering, men i noen tilfeller oppstår det plutselig, uventet for pasienten på tidspunktet for smertefull deflorasjon. Myke, taktfulle ektemenn insisterer ikke på coitus. Når du prøver igjen, gjentar alt. I fremtiden manifesterer vaginismus seg på gynekologisk undersøkelse. Tre grader av vaginismus kan skelnes: 1 grad - reaksjonen oppstår når en penis eller instrument settes inn i vagina under gynekologisk undersøkelse; II grad - reaksjonen oppstår når du berører kjønnsorganene eller venter på å berøre dem; III grad - reaksjonen skjer når en presentasjon av en seksuell handling eller gynekologisk undersøkelse.

Fraværet av defloration i ekteskap er vanskelig opplevd av ektefeller, men i mange tilfeller forverrer ikke mellommenneskelige forhold, og seksuell tilpasning av paret forekommer i nivå med petting eller (hvis mulig) vestibular coitus. Kvinner med vaginisme kan ofte oppleve orgasmer, men for å kontakte legen får de dem til å føle seg underordnet eller har lyst til å få barn.

Diagnose av Vaginismus

For diagnostisering av vaginismus er det nødvendig å utelukke fysiske årsaker. Til dette formål utføres undersøkelsen etter behandlingens slutt, noe som gjør undersøkelsen mulig. Pasienten er i en sitteposisjon på stolen, etter fortynning av labia minora, blir de undersøkt i speilene eller fingeret gjennom hullet i hymen. Denne enkle teknikken (fingerprøve) kan samtidig bekrefte tilstedeværelsen av en normal vagina og antar en diagnose av vaginismus.

Vaginisme bør differensieres fra psedovaginizma når smerten ved forsøk på å introjeksjon, konvulsive kramper og defensiv reaksjon av kvinner er sekundært, på grunn av tap av genitosegmentarnoy komponent (utviklingsforstyrrelser, fedme, adhesjoner og andre gynekologiske sykdommer, noe som gjør introitus skarpt smertefulle). I tillegg må vaginisme skilles fra koi-tofobii - frykt for smerter ved samleie, og hindrer dens gjennomføring og er ikke ledsaget av spasmodisk kontraksjon av vaginal muskler. Med vaginisme lignende fenomen kan være forårsaket av feil bruk skyldes uvitenhet om begge parter genital anatomi. I dette tilfellet er en enkelt korreksjon nok til å gjenopprette seksuell funksjon.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Behandling av vaginismus

Behandlingen av vaginismus er å forandre oppførselen, inkludert opplevelsen av å bruke en selvkontakt fra inngangen til skjeden og bevege seg sakte fremover, og dermed redusere frykten for påfølgende smerte. Kvinnen bør røre perineumet daglig så nær inngangen til skjeden, spre den lille labia med fingrene. Når frykten og angstene fra kontakt med inngangen til skjeden passerer, vil pasienten kunne sette inn en finger i hullet i hymen, og utvide inngangen til skjeden. Hvis innføringen av fingeren ikke forårsaker ubehag, kan vaginale dilatatorer, størrelse etter størrelse, anbefales. Disse ekspansjonene kan anbefales for naturlig sparkel. De tillater perivaginale muskler å bli vant til en forsiktig økning i trykk uten refleksreduksjon. Den første extenderen en kvinne kan tillate å injisere en partner under samleie, det vil være mindre smertefullt, siden en kvinne er seksuelt spent. Hvis anvendelsen av dilatatorer er smertefri, bør det seksuelle paret utføre oppblussing av vulvaen ved nøye innføring av penis. Under seksuell lek, bør en kvinne bli vant til å føle en kuk på vulvaen. Til slutt kan en kvinne sette en partner i skjeden delvis eller helt. Hun kan føle seg tryggere mens han er i topplasseringen. Noen menn opplever situasjonell erektil dysfunksjon i denne posisjonen, og fosfodiesterasehemmere kan anbefales.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.