^

Baby mat for muskelmasse

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Det er ikke nødvendig å tro at sterke muskler er et stykke av vår post-sovjetiske tid. Idrettsutøvere, vektløftere i Sovjetunionen var bekymret for innsamling av muskelmasse, ikke mindre enn moderne kroppsbyggere. Det er en annen sak at dietetics og industrien ennå ikke var på samme nivå som nå.

Sport ernæring var ikke tilgjengelig før, og hvis noen var heldig nok til å få det "på grunn av åsen", så gikk det mye penger på det. Og det som trengs først og fremst for muskelvekst. Selvfølgelig, proteinet, som ble helles så mye i meieriprodukter, kjøtt, egg, samt en billig, men perfekt balansert baby mat.

Ja, det var tider da mat for barna var virkelig kvalitet og veldig billig, som hans idrettsutøvere elsket det. Et helt naturlig produkt bidro til å vokse og få vekt på små barn. Men vektløftene, som spiste babymat for begge kinnene, klaget ikke over mangelen på muskelmasseforsterkning.

Så ideen om å bruke baby mat til et sett med muskelmasse er langt fra ny. Men hvor mye det er aktuelt i dag, må vi fremdeles finne ut det.

Faktum er at nyere forskning tvinger kjøpere til å tvile på kvaliteten på noen produkter fra babymatgruppen. Så ikke alle næringsrike blandinger viser seg å være ganske balansert og naturlig. Dette bekymrer foreldrene. Bør også varsle utøverne som også taler for naturens natur.

Men hovedproblemet er ikke engang det. Ikke alltid det som er nyttig for barn, gir samme fordel for voksne. Ja, det er mange proteiner i babymat, men karbohydrater og fett er også i høye mengder. Tross alt er baby mat designet for å dyrke babyens kropp, ikke bare i musklene.

Faren for baby mat for idrettsutøvere er at den bidrar til veksten av fettlaget. Det vil si hvis det tas på dager når det ikke er trening, eller om kvelden er det fare for tiden å skjule skjønnheten i musklene under et lag av vanskelig å fjerne fett. Og hvis du tar i betraktning også egenskapene til bygningen, så endomorphs, passer slik mat ikke i det hele tatt. Resultatene vil i hvert fall være skuffende.

Å si at baby mat ikke kan brukes til å få muskelmasse ville være urettferdig, fordi dietten med deltakelse er ganske konsistent med dette målet. Men resultatene uten "bivirkninger" i midjen og sidene kan bare oppnås ved å ta barnekatter riktig.

Det antas at for vekst av muskelmasse i 1 gang må du spise 150 g baby mat i form av pulver, spre en deilig masse vann eller melk. Men hva får idrettsutøveren? Avhengig av merkevaren på produktet og alderen for hvilken spedbarnsformelen er beregnet, kan 100 g pulver inneholde fra 5 til 12 g protein. Hvor lang tid tar det å spise baby mat for å dekke det daglige behovet for protein?

Men det er en ny nyanse - dette er innholdet av fett og karbohydrater. Det samme 100 g produkt kan inneholde ca. 4-5 g fett og 60-80 g karbohydrater. Det viser seg bra, det er egentlig ikke en protein cocktail, men noe nær et karbohydrat diett. Dessuten er det bare melk (kasein) og myseprotein i melkeformelen for babyer, og for eldre barn er det også en grønnsak. Om fullverdige animalske proteiner, hentet fra kjøtt, er det ikke noe spørsmål.

Men hvor full denne dietten er for en voksen, det store spørsmålet. Ja, baby mat inneholder mange nyttige vitaminer og mineraler, men volumet kan beregnes for et lite barn, og ikke for en voksen med helt forskjellige fysiologiske behov. Og hvis du også tar i betraktning at store fysiske belastninger bare bidrar til tap av disse mest nyttige stoffene, viser det seg at behovene er enda større.

Baby mat, selv om det anses balansert, kan ikke erstatte det vanlige kostholdet til en voksen fyr eller jente. Det kan bare brukes som et supplement, som kilde til lett fordøyelige proteiner og et energitilskudd. Men dette supplementet er nyttig hovedsakelig før trening og i sjeldne tilfeller etter det. Resten av dietten bør bestå av et fullverdig animalsk protein. Men med fett og karbohydrater må du være forsiktig, fordi noen av kroppen har allerede mottatt babymad.

Hvis du trener en diett for å få muskelmasse ved hjelp av babymat, bør du foretrekke tørrblandinger for de yngste, fordi bare her kan du finne full fordøyelige melkeproteiner i riktig mengde. Planteprotein viser ikke den samme store effektiviteten som en stimulator for muskelvekst.

Men hvis du sammenligner sammensetningen av barns og sportsernæring, kan du finne alle de samme komponentene: whey protein og kasein, men uten tilsetning av fett og karbohydrater, som kan være overflødig. I det minste er disse komponentene veldig raske med mange matvarer, så det er ingen mangel på fett og karbohydrater, selv i det vanlige kostholdet. Så hva er den beste maten for idrettsutøvere?

Noen, etter å ha kikket på prislappene i sportsnæringsbutikker, vil si at det er mye dårligere i pris til billigere spedbarnsformler. Vel, unge mødre om budsjettkvaliteten på kvalitetsblandinger kan konkurrere med sportseliten, og det vil være riktig.

Sovjettiden, har sunket inn i glemselen sammen med krone råvarepriser for landets fremtid, og nå hyllene ser på oss prislapper med titalls og hundrevis av hryvnia for en baby matemballasje. Kanskje disse prislappene er fortsatt lavere enn de som dekorerer hyllene til sportsnæringsbutikker, men du må vurdere forbruket av produktet. Ifølge tilbakemeldinger fra utøvere som brukte  diett for et sett av muskelmasse  og protein drinker, babymat, til slutt viste det seg alltid at de spesialprodukter for voksne økonomisk fordelaktig nærings blandinger for barn, til tross for de høye kostnadene ved pakking av sports ernæring.

Så, hvor nyttig er det å gå tilbake til barndoms ernæring i vår alder, når det er mange effektive og naturlige produkter beregnet for idrettsutøvere, bestemmer alle seg selv. Det er fullt mulig for ectomorphs morsmelkerstatning, og vil være verdt investeringen, bidrar til å forme kroppen din, men de andre bør tenke to ganger før for å utføre lignende eksperimenter, unntatt hvis deres mål er ikke å "isolasjon" på bekostning av fettreserver.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.