^

Kosthold for ektomorf og endomorf

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Som vi allerede vet, er det 3 grunnleggende typer fysikk : ectomorph, mesomorph og endomorph. Videre er de typiske for både menn og kvinner. Og blant kvinner er det arvelig tynn, som blant menn fete menn.

Den enkleste måten er for mesomorfer, fordi hoveddelen av beregningene for dietter korresponderer nøyaktig til denne typen kroppsbygning, som anses som normal. Når det gjelder endomorfen, inneholder denne typen grunnlov mennesker med et rundt hode, en stor mage, et bredt bryst, en stor kropp. Oftest har disse menneskene en liten vekst og et bredt bein, selv om håndledd og ankler kan noen ganger sammenlignes med barn, de er ikke i smal størrelse.

Et stort bein i endomorf er et pluss for motorsport, spesielt ettersom vektøkning hos disse menneskene er veldig aktiv. Sann, ikke all samlet masse er muskel. Likevel er en kalori diett designet for å øke vekten, så gevinsten er ikke bare musklene, men også fett, hvorfra endomorphs er svært vanskelig å kvitte seg med på grunn av konstitusjonelle egenskaper.

Kalorier i endomorfer har en tendens til ikke å bli deponert på underarmer, hvor det er vakkert, men på baken, sidene, magen og brystet i form av "søt" men ikke alltid ønskelig rundhet. Uansett hvordan en person prøver å utmerke seg i motorsport, kan han ikke oppnå en vakker kroppsredning. Men ikke fordi musklene vokser sakte (dette er bare ikke noe problem), men på grunn av at alle prestasjonene skjuler et greit lag av fett, blir kvitt det for endomorfen er problematisk.

For å unngå avsetning av overflødig fett som er tilbøyelig til fullhet, trener folk ikke hardt nok. Det er svært viktig for en endomorph å følge et spesielt diett for et sett med muskelmasse. I dette tilfellet må mengden kalorier som forbrukes, være mindre enn det som anses optimal for mesomorfen.

I ernæring endomorphs er svært viktige funksjoner som bidrar til å justere formen på kroppen din:

 • i dietten bør ikke være rask karbohydrater eller i det minste må volumet deres bli betydelig redusert,
 • men mengden protein bør være betydelig,
 • det er obligatorisk å bruke en spesialisert sportsernæring som bidrar til å øke vekten uten risiko for å øke fettlaget,
 • Fraksjonell mat anses også å være obligatorisk, men hvis mesomorphen har råd til 4-5 måltider om dagen, må endomorphene spise mindre porsjoner 6-8 ganger om dagen.

En omtrentlig meny med et 7-dagers daglig måltid:

 • 1 frokost  - en omelett fra 5-6 egg hvitt, et stykke fullkornsbrød, usøtet kompote
 • 2 frokost  - et stykke fettfattig ost, et par epler
 • Lunsj  - stuet biff med grønnsakssalat, te
 • Snack før trening  - protein drikke, eple
 • Snack etter trening  - protein drikk, en håndfull tørket frukt
 • 1 middag  - bakt i ovnen fisk, kokt ris, salat av ferske grønnsaker eller konserver
 • 2 middag  - lavmette cottage cheese eller protein shake.

Frokost, lunsj og middag bør være tett, men kaloriinnholdet til middagen er mindre. Snacks før og etter trening bør gjøres en halv time før leksjon eller 15-30 minutter etter dem. Det siste måltidet skal være senest 40 minutter før du går i seng.

Daglig kaloriinnhold i mat bør ikke overstige 4000 kcal, mens mengden fett og karbohydrater ikke skal overstige henholdsvis 60 og 450 g.

For endomorfer er et vegetarisk og protein diett for magert muskelmasse mer egnet , samt et eget diett der proteiner og karbohydrater ikke blandes i ett måltid.

Og nå, la oss vende tilbake til våre hubbies - ectomorphs, og det er likevel som ingen andre, så det er ikke nok lettelse i skjemaene. Naturen har gitt dem stor mobilitet og energi. Men med en tynn kropp og tynne bein er det svært vanskelig for disse menneskene å bygge opp muskelmasse, fordi med deres raske metabolisme blir energi fortært umiddelbart, slik at verken fett eller muskler kan slå seg fast på sine former.

Fordelen ved denne legemet er den nesten fullstendige mangelen på sannsynlighet for å tjene fedme, noe som betyr at det ikke er nødvendig å begrense seg til næring spesielt. Ja, og kostholdet for et sett med muskelmasse for ektomorfene innebærer bruk av flere kalorier enn andre typer kroppsbygning.

Fungerer ernæring av atlet-ektomorfen:

 • Hovedmåltider for dem bør være 5 eller 6. Men gapet mellom måltider bør ikke overstige 2 timer, slik at kroppen ikke tar energi fra musklene. Dette er bare mulig i tilfelle at mellom hovedmåltider å legge til en annen 3-6 snacks.
 • Maten skal være av høy kvalitet og høyt kaloriinnhold. Men selv i tilfelle av ektomorf, ikke glem det riktige forholdet mellom proteiner, fett og karbohydrater. I dette tilfellet vil følgende prosentforhold være optimal: 50x20x30. Som du kan se, er den fete prosentandelen litt økt her, men den går ikke utover de øvre grensene for normen for vår type diett. Og vi snakker hovedsakelig om vegetabilsk fett og fett sjømat.
 • Det er nødvendig å drikke rikelig med vann, noe som også bidrar til veksten av muskelmasse.
 • Ektomorfer bør spise mye, så det er spesielt viktig for dem å korrekt beregne kalorier som er nødvendige for kroppen, slik at minst noen av dem blir forvandlet til muskler og deretter ikke "spist opp" av kroppen.

For ektomorfer, er et høyt kalori diett mer å foretrekke.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.