^
A
A
A

Arr: generell informasjon

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Det er kjent hvordan utbredt er hud arr - et organ som utfører en rekke funksjoner, men den viktigste rolle er å beskytte organismen mot aggressive ytre påvirkninger som kan forstyrre homøostase og forårsake skade på det biologiske system. Som et resultat av kirurgiske inngrep eller andre traumatiske faktorer (mekanisk, termisk, kjemisk, ioniserende stråling, ødeleggende kutan patologi) tres integriteten av huden, som respons på som inkluderte generelle og lokale neurohumorale mekanismer, hvis formål er å gjenopprette homeostase.

Når hudens integritet er ødelagt, reagerer kroppen med en beskyttende inflammatorisk reaksjon, som et resultat av hvilket et nytt vev fremkommer. Avhengig av dybden av skade, avsluttes den inflammatoriske prosessen enten ved fullstendig reparasjon av den normale strukturen i huden, eller ved å erstatte defekten med bindevev. Ved ødeleggelse under papillærlaget oppstår gjenopprettelsen av hudens integritet alltid ved dannelsen av en "patch" av grovfibrer bindevev-arr. For første gang kalt dette nybildede vevet cicatricial Dupuytren.

Det er kjent at arret er et sekundært morfologisk element i huden, som skyldes patofysiologiske prosesser. IV Davydovsky i 1952 kalte arret et produkt av patologisk vevregenerering. Imidlertid akademiker AMChernuh i 1982 skrev: "Den inflammatoriske respons, som fører til et nyttig resultat for huden skal kvalifiseres som helt normalt, hensiktsmessig og tilstrekkelig betennelsen er kjennetegnet som en defensiv reaksjon. Resultatet av en slik tilstrekkelig betennelse er normale fysiologiske arr. Utilstrekkelig betennelse begrenser ikke seg selv, har et forlenget kurs og ender med dannelsen av patologiske arr. "

O. Braun-Falco (1984) kalt arr permanent fibrose som følge av skader på huden, O.D. Eieren, V.V. Shafranov. II.G. Kort, vurder hudar, som en kompensasjonsreaksjon av organismen i form av cellulær regenerering og vevhyperplasi. Men uansett hvordan legene behandler arr, de er "patcher" på huden av en gjenopprettet person, som forblir med dem for resten av livet.

Arr i ansiktet, åpne områder av kroppen for unge mennesker, spesielt kvinner - et stort åndelig drama. So. En svært vanlig sykdom hos unge mennesker - akne. Ifølge litteraturen, etterlater omtrent 50% av tilfellene etter seg hypotrofiske arr med forskjellig dybde og størrelse. På huden med slike arr, er det umulig å bruke sminke eller på en eller annen måte å kode dem - deres synlighet er enda større. Tenåringer som lider av slike huddefekter blir ofte lurt av sine klassekamerater. Som fører til en motvilje mot å lære, psykologisk frustrasjon og selvmordsforsøk.

Det største problemet er keloid arr, som de har en tendens til å bre av arrvev i alle retninger og berørte pasienter, ikke bare for sitt stygge utseende, men kløe og parestesier i vomma. Problemet med keloid arr er ekstremt relevant selv i forbindelse med det. At andelen av pasienter behandlet med keloid arr økes jevnt. Så, ifølge forskjellige forfattere. - Fra 12% til 19% av det totale antallet de som søkte på medisinske institusjoner med arr, lider av keloid arr. Kvinner står for om lag 85%. Disse menneskene føler seg defekte, og dermed mangelen på konsistens. Mental ubalanse.

En spesiell betingelse av pasienter med arr er pasienter etter plastisk estetisk operasjon. Pasienter går til kirurgi for å forbedre deres utseende, og i stedet, eller sammen med det, blir ofte disfiguring arr. Forekomsten av keloider etter plastisk kirurgi - spesielt et alvorlig problem og traumer ikke bare for pasientene, men også for kirurger, siden disse arrene er nesten oppheve fordelene av sine ferdigheter, forårsaker noen ganger forsøk med pasienter.

Av stor betydning er problemet med hudlidelse på grunn av at det lider av dem - den yngste, aktive og sosialt lovende delen av befolkningen. Opplever sin uæstetiske utseende. Pasienter med arr er låst i seg selv; gå til deres "problem", de prøver å bli behandlet, bare ikke å vite hvilke spesialister som skal kontakte. Oftere for å forbedre typen arr, vender pasienter til leger av tre spesialiteter - kirurger. Dermatologer og kosmetologer. Omfattende arr og arr deformitet - denne patologien tilhører plasgisk kirurgeres aktivitet og uten skalpell er det umulig å forbedre utseendet til slike arr. Men etter en kirurgisk korreksjon er det arr som forstyrrer pasienten, og som kan forbedres ved dermatokosmetologiske metoder og metoder. Dermatologer behandler ikke dette problemet, mange kosmetikere vil ikke bry seg med disse pasientene, fordi arbeidet krever lang, mangfoldig og resultatene ikke er veldig trøstende. Kirurger forteller pasienter at de ikke lenger kan gjøre noe, eller at det ikke er en kirurgisk patologi. Dermed viser pasientene seg å være hjemløse, forlatt seg selv og i den endeløse søken etter et sted eller et senter hvor de kunne bli hjulpet. De vender seg til skjønnhetssalonger eller sentre som annonserer om behandling av arr eller til og med "fjerning av arr". Leger forstår det for å fjerne arret fra huden med det. At i stedet var normal sunn hud ikke kan være, ifølge pasienter som håper å helbrede dette ikke forstår. Som et resultat spiser de tid, penger og ... Miste håpet på å få en estetisk akseptabel type ar. Faktisk, med en systematisk, strengt individualisert tilnærming til hver pasient og spesifikt til hans arrpatologi, er det mulig å hjelpe disse menneskene. For ikke å fjerne arret, men for å forbedre sin utseende betydelig, er det en veldig reell oppgave for enhver lårpatologi.

For å bestemme riktig taktikk tilnærming til behandling av arr hudlege, kirurg og dermatocosmetologist svært viktig å være i stand til å klassifisere arr, differensialdiagnose mellom dem, siden, avhengig av deres kliniske og morfologiske egenskaper betydelig variere brukt verktøy, teknikker og teknologier, og dermed resultatene av behandlingen .

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.