^
A
A
A

ELEKTRO ødeleggelse

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Blant elektriske metoder er elektroepilering, elektrokoagulering og desinfisering (elektrisk peeling) destruktiv. Siden deres oppgave er å ødelegge, er de relatert til kirurgisk korreksjon, og ikke til fysioterapi.

Elektrolyse brukes i kosmetikk i mer enn 60 år. Det består i fjerning av hår ved elektrocution på hårsekken. Ved elektroepilering blir strømmen matet gjennom en tynn nål, som settes inn i huden på dyp hårfollikel hvor hårets sone er ødelagt. Nålen satt inn i hårsekkelen er koblet til den negative polen. En positiv (passiv) elektrode er festet til underarmen, underbenet eller bare gitt til pasientens hånd. Under påvirkning av strøm i hårfollikelens vev, flytter de ladede ioner til polene på motsatt tegn.

Nemlig den negative elektrode for å flytte den positivt ladede ioner vev miljø Na + og K +, som overskuddsmengde blir kompensert av negative ioner OH-, noe som fører til sterk alkalisering av mediet på grunn av lokal akkumulering av NaOH og KOH. Det svært alkaliske miljøet forårsaker dødsfallet til hårfollikelcellene, og berøver det av muligheten for regenerering. Fordelen ved denne metoden er at hvis hårfollikkområdene for nålen ikke er nådbare, sprer den alkaliske formen gjennom hele follikkelen. Ulempen med denne metoden er at det kreves mye tid for å fjerne hår.

Elektrokilering kan kombineres med innføring av farmakologiske preparater ved elektroforese, for eksempel for å gjenopprette pH, fjerne ødem og irritasjon, som kan oppstå etter elektroepilering. Eller å introdusere i hårkanalene spesielle løsninger eller geler som hemmer hårveksten (denne metoden kalles epilsoft). For flere epilsoft-økter kan hårtynning oppnås, og antallet reduseres. Med tanke på stadiene av hårvekst, kan prosedyrene utføres hver 20-30 dager i lang tid. Det beste resultatet oppnås ved behandling av fint hår.

Elektrokoagulasjon er en metode for cauterizing vev ved hjelp av en konstant elektrisk strøm, under påvirkning av hvilken denaturering av keratin og cellulære proteiner finner sted i området av epidermis som befinner seg under elektroden. Under katoden dannes en alkali som forårsaker ødem, en tørr scab og et ikke-komprimert arr. Denne metoden brukes til å behandle flate hemangiomer, hårsekk, telangiectasias, akne.

Disincrustation - en metode for galvanisering av en alkalisk løsning, designet for å rense ansiktets hud. Denne metoden brukes ofte i områder med fet hud (panne, nese, hake) for å myke sebaceous plugger (saponification of comedones). I tillegg fremmer virkningen av elektrisk strøm utskillelsen av sekret av talgkjertler fra porene, øker permeabiliteten av karene, forårsaker hydrering av cellene.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.