^

Hjemmebehandling

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Hjemmebehandling utføres hvis håret mister et sunt utseende, endrer strukturen. Hjemmebehandling kan ikke være mindre effektiv enn i dyre salonger. Sannt, for å takle eksem i hodebunnen, er seboré ikke alltid mulig, da håret er en indikator på interne patologiske prosesser. Utendørs forkledning er ikke nok.

Hair Treatment hjemme er mulig med følgende problemer:

 • hårtap
 • splitte ender;
 • håret har bleknet;
 • greasiness.

Hjemmelaget hårbehandling leveres både ved spesialiserte midler og alternative medisinske oppskrifter.

Hår Oppskrifter

Luksus hår - en myte eller hardt arbeid? Selvfølgelig er hårpleie, ernæring, fuktighetsgivende veldig viktig. Bare tålmodighet og vanlige prosedyrer kan oppnå fantastiske resultater.

 • klipp håret bare til den voksende månen (dette var kjent for våre forfedre), da vokser håret raskere;
 • vaske hodet i to faser. Først skal du bare spre sjampoen på håret fra topp til bunn og holde det uten manipulasjon, og gjør den andre applikasjonen med en lysmassasje (effekten varer ikke lenge);
 • etter vask, gjør det til en vane å skylle håret ditt med avkok av urter - kamille, nese, bjørkblader;
 • eddik, sitronsaft eller vodka er bra som balsam (1 ss per liter vann);
 • gni iodisert salt i hodebunnen med massasjebevegelser. Prosedyren er utført på vått hår. Kurset på 10 økter er i stand til å returnere hårets liv i de mest håpløse tilfellene;
 • i en krukke med favoritt sjampo, legg til noen dråper farmasøytiske vitaminer P, B, E fra ampullen eller den mest passende essensielle oljen;
 • Du kan oppløse 2 tabletter av aspirin i sjampoen, noe som vil lette kamingen;
 • splurge på en profesjonell massasje børste som ikke vil bryte og elektrifisere krøllene dine.

Oppskrifter for hårbehandling er så mangfoldige at alle kan finne seg selv den mest effektive, noe som gir glede i prosessen med søknad. Bare ikke å vente på et mirakel fra det første programmet. Du kan oppmuntre stresset, skadet hår med minst 10 behandlinger.

Salt Hårbehandling

Salt er en flott peeling for skalp som fjerner døde celler, normaliserer blodsirkulasjonen, og har en gunstig effekt på hårets vekst. Salt hår behandling er indikert som et fett utsatt hår. Masker brukes til matlaging eller havsalt, rik på jod og mineraler. Salt er oppløst i vann, kefir, serum. For å bruke tørt salt blir hodet først vasket og tørket. Håret er delt inn i skilsmisse og masserende bevegelser av saltskrubs keratiniserte skalaer.

Behandling med salt, som er en del av maskerne:

 • hårvekst er gitt ved hjelp av en vassel av moden banan blandet med 1 ss. Salt. Hold under komprimering i en halv time, vask deretter med vann;
 • tykt, sterkt hår blir etter påføring av sammensetningen - en teskje salt, oppløst i 2 skjeer vann, blandet med eggeplomme, en halv kopp kefir ved romtemperatur. Stå i en halv time og vask av.

trusted-source[1]

Honning hår behandling

Honning forblir en uunnværlig lege for hår, er inkludert i de fleste masker, gir skjønnhet og helse til krøllene sine. Honning hår behandling gjør at du kan glemme flass, for dette formål, er honning (en teskje) introdusert i en avkok av eik bark (1 kopp). Betyr hud på hodet i en time før vasking.

Honning og løkjuice (1: 4) fremmer aktiv hårvekst. Blandingen gnides inn i røttene, inkuberes i en halv time og skylles med vann. For meget tørt hår, legg olivenolje til masken.

Honning behandling for å gjenopprette den ødelagte strukturen utføres som følger:

 • Gyllen blandet med en skje med majones kombineres med honning og hvitløksklovesaft (majones - 1 spiseskje, honning - 1 hl). Spred over hodebunnen, la på hele natten. Om morgenen, vasket med varmt vann, skylles deretter med avkok av nettle;
 • i 1 ss. Vegetabilsk olje injisert eggeplomme, 1 ss. Honning, juice av en liten løk. Også brukt for natten.

Gelatin hårbehandling

Gelatin brukes til å gi tykkelse og volum av hår. Sammensetningen av gelatin inneholder protein som forbedrer tilstanden til huden og håret. Du kan lage en gelatinsjampo: vann, to skjeer, eggeplomme, gelatinepulver og sjampo - 1 ss. Skjeen. Gelatin er oppløst i vann før hevelse. Pass på at det ikke er klumper. Sammensetningen påføres på vått hår, etter 10 minutter vaskes det med varmt vann.

Gelatin hårbehandling hjemme:

 • I gelatinemasken kan du legge til alt som er til stede - eggeplommen, en skje med honning, persillejuice, noen vegetabilske oljer;
 • masken holdes i et par minutter til gelatin er fullstendig oppløst.

Hårbehandling med gelatinlamineringsmetode:

 • skyll håret godt med sjampo;
 • tørr til moderat fuktighet uten hårføner;
 • fordeler gelatinblandingen som er forberedt på forhånd (3-4 ss vann per 1 spiseske med tørr gelatin, oppvarmet til en gelignende konsistens og avkjølt) langs hårets lengde;
 • Ikke bruk gelatine i hodebunnen for å unngå å stramme og føle seg tørr.
 • vikle i folie, dekke med et håndkle;
 • i 15 minutter for å varme håret tørketrommel gjennom et håndkle;
 • la stå i ytterligere 30 minutter og skyll hodet med varmt vann;
 • Ikke bruk en hårføner for å tørke håret.

trusted-source[2]

Hårbrød Behandling

Rugbrød er spesielt nyttig for hår, da det inneholder vitaminer B, E, mangan, sink, jern, kobber. Brød næring, vaske hår, basert på det gjør helbredende masker. Hårbehandling med brød kan kombineres med tilsetning av brandy, majones, eggeplomme, henna, honning og andre fordelaktige stoffer. For hvilken som helst maske er brødet tilberedt på følgende måte: Noen brødskiver er frigjort fra skorpe og knust, fylt med varmt vann, insisterte (det kan være en halv dag), de nødvendige komponentene blir lagt til brødmassen. Denne våpen vasker hodet eller brukes i form av en maske. Det er mer effektivt å lage brød med avkok av urter, kefir, aloe juice.

Hårbehandling med brød er ikke alltid akseptabelt for rettferdige mennesker. Spesielt i kombinasjon med brandy sorte brød forlater en kobber nyanse. Denne behandlingen kan ikke være egnet for eiere av fettete hår. Det er også vanskelig å vaske brødkrummene fra håret.

trusted-source[3]

Egg hår behandling

Den mest populære metoden er behandling av hår med egg, som har en positiv effekt på håret og hodebunnen. Eggeplomme i sammensetningen har fettsyrer, mange vitaminer. Gulvet brukes som et selvstendig middel eller i kombinasjon med fermenterte melkeprodukter, oljer, honning, etc.

Hår balsam forberedt fra banket 1-2 yolks, blandet med noen skjeer med olivenolje. Tilsett varmt vann til blandingen. Påfør etter vasking av hodet, hold i 5-15 minutter, vask deretter av med varmt vann.

Egg fremmer aktiv vekst og forhindrer hårtap. Det er nok å blande to eggeroller med ricinusolje 1 ss. Og gni inn i hodebunnen. Skyll med kaldt vann.

trusted-source[4]

Hårbehandling med øl

Effektiv og rimelig øl bidrar til å løse mange hårproblemer. Hårbehandling med øl brukes til å styrke. Ta 1 ss. L. Hvert råmateriale - burdock rot, hummer, calamus rot. Hell et halvt glass mørk øl, insister opptil 2 timer, filtrer og nærer hårrøttene noen måneder tre ganger i uken.

Du kan vaske hodet for å fullføre massasje med bruk av øl, som vaskes av med varmt vann. Bra for forebyggende formål mot hårtap og økt vekst.

Ølbehandling utføres med tilsetning av brød, kefir eller yoghurt, honning, eggeplomme, oljer og forskjellige urter.

Hårbehandling brandy

Hårbehandling med brennevin kan føre til en lett farging av blondt hår. Cognac er vanligvis kombinert med eggeplommen for å nærme håret (2 ss brennevin, eggeplomme, 1 ts sitronsaft). Å gi volumblanding eikbark 1 ss. Og cognac gram 50. Insister noen timer, filtrer og bland med 2 ss. Honning. Den helbredende masken er klar.

Cognac behandling utføres i kombinasjon med oljer, brød, honning, løkjuice, urter. Lett å lage en slik oppskrift: brandy (1 ss.), Honning (en teskje), eggeplomme. Et annet middel er to deler olivenolje og ricinusoljer, en del av sitronsaft, ½ deler brandy og eggeplomme. Sammensetningen brukes på røttene og spissene av håret.

Hårbehandling ved brann

Det høres uvanlig og til og med skremmende, men behandlingen av hår med ild er en prosedyre for gjenoppretting og gjenoppretting. Teknikken innebærer utjevning av overflaten av håret ved lodding av spissen. Den unike teknologien utføres av sertifiserte håndverkere og er delt inn i følgende faser:

 • hodevask;
 • sett en nærende maske, serum eller spesialkoncentrat som velges individuelt;
 • håret behandles med en cocktail av proteiner, mineraler, essensielle oljer, ekstrakter av hvete og andre naturlige stoffer;
 • direkte brennende hår;
 • en mulighet til å evaluere resultatet - glatte, silkefulle, sunne, voluminøse krøller.

Hårbehandling med brann med dyktige hender er en fantastisk reise som kan gi mange hyggelige opplevelser, dekket av unike aromaer.

trusted-source[5], [6]

Clay hair behandling

Hårbehandling med leire har en egen nisje i kosmetikk. Hvor mange varianter av leire, så mange muligheter til å løse forskjellige situasjoner. Blå leire er anerkjent som den mest effektive i behandlingen av hår. Eliminerer flass, perfekt renser, bryr seg, nærer, forhindrer tap og brudd.

Clay hair behandling utføres bare med en fersk løsning oppnådd ved å fortynne pulveret med varmt vann til tilstanden av rømme. Jevnt fordelt leire gjennom håret, dekke med film og wrap. Vask av med varmt vann. Blå leire kan gjøre blondt hår mørkere, gi en gråaktig gul nyanse. Eiere av lyse krøller bør fullføre prosedyren med en sjampo med et fargetone.

I leiremasker legger du øl, sitronsaft, honning, smør, eddik, melk. Behandling av hår med leire i flere måneder gir gode resultater.

trusted-source[7]

Behandling av håret

Noen ved omtale av tjære forvrenger på grunn av den spesifikke lukten. Men naturlig tjære kan bli kvitt flass og kløe. Behandling av hår med tjære hjemme er veldig lett å utføre, bare legg til noen dråper i en maske, sjampo. Du kan fortynne med vann i en egnet konsentrasjon for deg og gni inn i hodebunnen. Det finnes medisinske sjampoer ("Revivor", "Friderm") på basis av tjære. Kort hår kan vaskes med tjære såpe, som er produsert av Krim produsenter ("Krim såpe").

Hårbehandling med tjære er indikert for alvorlige sykdommer som eksem, psoriasis. Tar brukes som et selvstendig middel. Tjære løst i alkohol eller glycerin i like store deler er et utmerket middel for seboré, samt fokalt hårtap. Det trenger ikke engang å vaskes av, bare for å fjerne rester.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Pepper hårbehandling

Tinktur av chili pepper på alkohol er lett å finne på apotekets kiosk. Det gnides i røttene før du vasker håret. Forbedrer blodsirkulasjonen, aktiverer hårvekst.

Pepper hår behandling er også utført ved hjelp av hjemmelagde tinkturer på alkohol, vodka og brandy (10 gram. Av et brennende stoff per 100 ml.). Sammensetningen holdes i syv dager på et mørkt sted.

Det er lett å lage en maske med pepper, sjampo og vegetabilsk olje: peppermynte ekstrakt 1 ss. Bland med 2 ss. Din sjampo og skriv inn 2 ss. Oljer (ricinus, lin, oliven).

Pepper hårbehandling utføres med tilsetning av honning, eggeplomme, sitronsaft. Når du lager eget verktøy, ikke glem sikkerheten - dekk hendene med hansker, unngå brannskader og øyekontakt.

Kerosin hårbehandling

Behandling av hår med petroleum er mulig med problemer med hårtap. Det anbefales å bruke renset fotogen. Olivenolje blandes med samme mengde petroleum. Påfør en masse hårrødder en gang i uken i flere timer før du vasker håret. For å øke effektiviteten, anbefales det å sette kullrot (2 ss tørrrot til en kopp olje) i olivenolje.

Hårbehandling med petroleum utføres med fet seboré. Lag en blanding av en del av det rensede parafin, to deler ricinusolje, ti deler av etylalkohol. Denne blandingen fordeles over huden flere timer før vasking.

Propolis Hair Treatment

Totalt hårtap behandles med propolis infusjon med alkohol (minst 30% propolis). Hårbehandling med propolis hjelper til med å løse problemet med psoriasis. Det er også nødvendig å ta daglig 2 g propolis inne etter å ha spist. Kurset varer opptil tre måneder. Påfør lotion propolis blandet med vegetabilsk olje eller lanolin til hodene. Gode resultater oppnås ved å drikke biebrød med honning om natten.

Propolis bidrar til å kvitte seg med kløe, flaking av huden, dermatitt. I kombinasjon med avkok av eikbark blir propolis et uunnværlig verktøy for soppeksem.

trusted-source[15], [16]

Hårbehandling med majones

Hårbehandling med majones er mest egnet for tørre, skadede og sprø krøller. Fantastisk majonesoppskrift med oliven eller mandelolje: 3 ss. Majones kombinere med en skje smør, legg til eggeplommen, 1 ss. Sitronsaft (for fairhair) eller eple cider eddik (for mørkt hår). Dekk blandingen med vått hår, pakk inn og etter en halv time, skyll med kaldt vann.

Legge til majones til avokado påvirker hårets dype struktur. En halv masse av moden avokado blir forvandlet til en slurry og et glass mayonnaise blir introdusert - masken er klar. Fordel langs lengden på håret, ikke glem om tipsene. Stå i omtrent en halv time og vask av med kaldt vann.

trusted-source[17], [18]

Senneps hårbehandling

Sennep i alternativ medisin er æret for å stimulere vekst og styrke håret. Sennepshårbehandling utføres i henhold til samme ordning - først blir sennepspulver blandet med varmt vann til konsistensen av rømme, og deretter legges alle slags ingredienser til. Du kan gjøre ved å gni sennepskvalle uten urenheter i hårrøttene. Noen liker masker som tåler opptil en halv time og vaskes med vann.

Sennepsbehandling har en brennende bivirkning. Hvis hodebunnen baker veldig mye, ikke overstyr deg selv - vask straks av. Eggeplomme, grønnsaker og essensielle oljer gir gode resultater med sennep. Og det kan være om individuelle preferanser.

trusted-source[19]

Hår urin behandling

Hårbehandling med urin har en fantastisk effekt på tilstanden deres. Urin er et sikkert og effektivt stoff. Gode resultater akselererer veksten av hår og forbedring av hodebunnen gir bruk av urin holdt opptil en uke, som gnides med massasjebevegelser.

Urinbehandling utføres i form av kompresser av fersk eller gammel urin. Håret er dekket med plastfolie og innpakket med et håndkle for å holde i omtrent en time. Prosedyren gjentas opptil 3 ganger per uke i flere måneder.

Du kan ta morgenurinen inne i 250 gr. Som eksperter sier, så er det en bedre effekt av urinbehandling.

Hårbehandling med urin fører til varige resultater, og håret blir tykt, silkeaktig og vakkert.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.