^

Hjemmelaget løk hår masker: oppskrifter

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Lag noen av de hjemmelagde hårmaskene for hår, hvilke oppskrifter tilbyr Internett, enkelt og rimelig. Tross alt er honning, smør, majones, hvitløk, egg, kefir, gjær, gulrøtter, sitron og lignende produkter i hvert kjøkken, og hvis noe mangler, er det ikke et problem å kjøpe. Forresten bruker de ikke bare hvite pærer, men også grønne fjær, så vel som skaller.

 • For den raskeste veksten anbefales rene løk og blandinger av ulike produkter med bue for hår. Enkel medisinsk vekt - bakken eller bakken hvitløk bakken. Gruel er jevnt fordelt over huden og går i en time.

En mer kompleks masse består av flere komponenter: For 2 deler løkjuice, ta 1 del av honning, kefir, burdock olje, brandy og havsalt. Rør til jevn blanding påføres huden og hold i 60 minutter.

Sammensetningen av gjær, yoghurt, gulrotjuice, burdock olje og sitron og løkjuice er preget av høy effektivitet. Først insisterer du på yoghurt-gjærblanding (i 2 timer) - hold i 20 minutter. På et mørkt sted. Deretter legger du til 1 del av de resterende ingrediensene. Løsningen blir brukt i 20 minutter.

På samme liste - en maske med aloe. 2 ts. Dette stoffet og honningblandingen med 1 ts. Sitronsaft og 1 ss. - løk. Denne blandingen anbefales å holde i omtrent en halv time.

Hår masker fra løk

Det er lettere å lage masker for hår fra løk hvis du holder vegetabilsk i en halv time i fryseren. Frosset grønnsak er ikke så aggressivt opptatt på øynene. Mange hårbuer bør brukes på tørr hud og røtter, uten å smøre seg over håret. Bruk en badekåpe, varm med et håndkle.

For å oppnå ønsket effekt anbefales det å holde masken i 20 minutter. Vask av før det er tillatt hvis det ikke er utholdelig for å utholde brennende følelse og ubehag. For å forbedre de fordelaktige effektene av honning, brennevin, burdock olje, aloe og andre ingredienser legges til løkene.

Skyll av rester med rennende vann ved en behagelig temperatur og sjampo, og fjern lukten ved å skylle i vann med sitronsaft eller duftende olje. Kurset er 10 eller flere prosedyrer, etterfulgt av en lang pause, og du kan gjenta samme fremgangsmåte igjen.

 • Mange tror at det prøvde og testede alternative hårforbedringsproduktet er bedre enn moderne industrielle kosmetikk. Løk er nyttige for hår og når det brukes innvendig, og når det brukes på røttene, øker effekten mange ganger.

Håret vokser raskere, helbreder, blir sterkere og tykkere, skinn og vitalitet. En spesielt effektiv kombinasjon av metoder: Spis 0,5 pærer hver dag, samtidig som du forbereder masker og husker dekk for ekstern bruk. Alkoholtinktur av løk for å gni inn i huden er også egnet.

Hemmeligheten med løkstyrke er at den er fylt med vitaminer fra flere grupper som forbedrer immuniteten (C), advarer om tidlig grått hår og skvett (gruppe B), forbedrer næringen av hår. Forårsaker en brennende følelse, løk stimulerer blodstrømmen til røttene, noe som fremmer vekst. Mikroelementene i krydret grønnsak har også en positiv effekt.

Hårmaske med honning og løk

Hvis ingen argumenterer for fordelene med løk for hår, så hvordan er et produkt som honning nyttig? Hvorfor er naturlig sødme inkludert i kosmetiske produkter, og i hjemmet for hud og hårpleie?

Sammensetningen av naturlig honning inneholder hundrevis av mikro- og makroelementer, antioksidanter, vitaminer. Med vanlige prosedyrer, som for eksempel wraps eller hårmasker med honning og løk, blir follikler og stenger sterkere, veksten er akselerert, elastisitet og tetthet økning. Huden er helbredet og forfrisket, arbeidet med talgkjertlene normaliserer, skum forsvinner. Honey-løk prosedyrer brukes til å hindre skjøthet og håravfall [1], øke elastisitet, gi et sunt og velpleid utseende. I rettferdige kvinner bidrar til den delikate naturlige bleking.

 • Den doble effekten kommer fra en enkel maske av to ingredienser. Samtidig bidrar stimuleringsegenskapene til en skarp vegetabilsk til bedre å absorbere de fordelaktige komponentene i det søte produktet.[2]

En av oppskrifter består av en halvløk, passert gjennom en blender, 3 ss honning, 1 ss. Vodka og samme mengde havsalt. En liten oppvarmet blanding bør gnides inn i røttene og spredes på strengene og skylles deretter med ren og skylles med myntevann, nøytraliserer lukten.

Hårmaske med bue og burdock olje

Bruken av hårbuer er forbedret med ekstra komponenter med lignende effekt, for eksempel vegetabilske oljer. Spesielt populær hårmask med bue og burdock olje.

 • Kull olje er rik på fettsyrer, protein, vitaminer. De forbedrer strukturen, motstår tap, returglans. Det forbedrer blodsirkulasjonen på overflaten av huden, forbedrer hudens kvalitet og struktur, og er effektiv i behandling av hudsykdommer, inkludert eksem.[3]

Løkjuice og olje blandes i like store mengder, påføres håret i en halv time. Hodet er oppvarmet med polyetylen og et skjerf. Vask av med nøytral sjampo.

Hvis du legger til en rekke ingredienser til løk og smør, kan du forbedre effekten. Dermed er en vitaminisert masse for å stimulere vekst oppnådd ved å tilsette gjær, gulrot og sitronsaft. Tør gjær 1 ts fortynnet med varmt vann, etter fem minutter tilsett den samme burdockoljen, like løk, sitron, gulrotjuice.

 • Sunt hår trenger også vitaminstøtte. Lag en nattmaske i henhold til følgende oppskrift: eggeplomme, løkjuice, calendula tincture, burdock olje og honning (ta det jevnt), rør i en dråpe A-vitamin, påfør håret og pakk det forsvarlig. Om morgenen, skyll med sjampo.

Luktproblemet løses ved å vaske håret i halvparten med eplecidereddike, og deretter rikelig skylle med rent vann.

Hårmaske bue, honning, egg

Uavhengig forbedre tilstanden til håret kan være hjemme rettsmidler, for eksempel naturlige masker. Hårbue er nummer ett produkt for å oppnå dette. Den er kombinert med andre naturlige ingredienser. Hårmaske bue, honning, egg - en effektiv prosedyre tilgjengelig. Vannoppløselig peptid hårvekst i kyllingegulv stimulerer hårveksten ved å indusere syntesen av vaskulær endotelvækstfaktor.[4]

Løk-egg-honning-blandingen er beriket med vitaminer og har følgende egenskaper:

 • nærer røttene med næringsstoffer;
 • stimulerer blodsirkulasjonen;
 • bakteriedrepende effekt;
 • forbedrer veksten
 • motstår skallethet;
 • toner opp;
 • hærder flass.

Hovedregelen med å bruke denne masken er utholdenhet og konsistens. For en fullstendig rehabiliteringskurs tar det to til tre måneder.

Etter påføring forblir løk en ubehagelig lukt. For å unngå dette er det bedre å bruke juice enn vann, og vaske håret med eddiksyreholdig vann, spesiell sjampo og balsam. Eller skyll med urte avkok. Ved tørking skal du bruke et smaksatt krememiddel. I masken dråper en liten bit av din favoritt eterisk olje.

Masken krever juice av 2 løk, eggeplomme, 3 skjeer med honning. Gnidd sammen produkter gnidd inn i hårrøttene, dekke i 40 minutter med polyetylen og et håndkle av naturlig stoff. Forsiktig gnidning fremmer aktiv absorpsjon av de fordelaktige komponentene i masken.

Midler med egg og honning på basis av løk vasket av med vann med tilsetning av sitron. Multiplikasjonen er to ganger i uken i 2 måneder eller mer. Gjenta tillatt etter samme pause.

Følgende oppskrift er mer komplisert, spesielt for personer med svekket tørrfletting. Ta en skje med løkjuice og oliven eller andre oljer og 2 ts. Kjære, banke egget. Massen påføres på hodet, dekket med en film på toppen og innpakket med et håndkle. Hold i lang tid, opptil 2 timer. Påfør ukentlig. Essenser, ekstrakter, urteekstrakter kan blandes inn i masken, endre dem fra tid til annen.

Hårmaske fra løkjuice

Hele grupper av vitaminer, mineraler, organiske syrer - uvurderlig rikdom, som har en bue for hår. Det er så nyttig at selv en ubehagelig konsekvens - lukten stopper ikke folk i kampen for vakkert hår på sine egne hoder. 

 • Heldigvis fant empirisk måter å hindre eller eliminere denne effekten. En av reglene er å forberede hårsmasker fra løkjuice, og ikke fra masse, hvor stykker sitter fast i håret og gir spesielt sterke væsker.

Det er ikke alltid nødvendig å fordele massen over hele håret. For å forebygge tap og vekst er røttene, så det er i dem at stoffer som er nyttige for håret, skal gnides.

For å øke effekten, anbefales det å varme løkjuice eller blandinger basert på det til temperaturen i menneskekroppen. Hold dusjhetten med en naturlig lommetørkle eller et håndkle.

Hvis den anbefalte tiden fra en halvtime til en time ikke kan opprettholdes (på grunn av en brennende følelse), må du stoppe prosedyren og neste gang bruke en halv lavere konsentrasjon av juice. Når huden blir brukt, øker mengden av juice i blandede masker. Juice kan blandes med alkohol, oljer, gjær, honning, øl, kefir, sitrusjuice.

 • For skyll lukten med skylle. Eddik er egnet for fettete hår, honning og fargeløs henna for tørt hår. Universelt middel - en avkok av grønn persille.

Hårbehandling med løkjuice utføres ved kurs: to eller tre ganger i uken i en måned. Hvis nødvendig, gjenta behandlingen etter en måneds pause.

Mask av løk og hvitløk

Hvitløk er et kraftig middel mot bakterier, som ofte er årsaken til lav immunitet, sykdommer i ulike organer, samt problemer med hår. Når det brukes lokalt, øker juice eller masse hvitløk blodsirkulasjonen, fremmer veksten og helsen til håret. Gir immunmodulerende, antioksidanter, beskytter mot ultrafiolett stråling, forbedrer hudens mikrosirkulasjon, ved å øke perfusjonen av hudkapillærene med 55%.[5], [6]

Dual power har en maske av løk og hvitløk for håret. Det legger også sitronsaft, majones (helst hjemmelaget) og honning. Alle ingrediensene er blandet i like deler, hvitløk og løk til håret tas i dette tilfellet i form av ren juice, uten masse: det er mindre lukt fra det. For en prosedyre for middels lengde av fletninger er en stor løk og tre fedd hvitløk nok.

 • Hvitløkjuice er påført langs hele lengden, og ikke bare på hud og hårrødder. Hansker med hansker. Wrap et hode med et varmt skjerf.

Tiden avhenger av typen hår og individuelle egenskaper: fra 12 minutter til en time eller mer. Deretter blir hodet grundig vasket og skyllet med surgjort vann.

Den eneste minus av krydret-vitamin rettsmidler er en vedvarende lukt som ikke kan vaskes av med rent vann. Ulike metoder har blitt utviklet for å nøytralisere ubehagelige væsker: fra duftende oljer til henna og sennep. Spesielt i denne masken oppstår delvis nøytralisering umiddelbart på grunn av tilstedeværelsen av sitronsaft og honning. Hvis du legger til 5 dråper med to eller tre typer essensielle oljer til sjampoen, vil lukten redusere enda mer betydelig. Men langt hår faller vakkert av skuldrene, og kort glans og vokser raskere.

Hårmask med løk og konjakk

Det finnes varianter av hårmasker med løk og brandy. Funksjonen til den edle drikken (når den brukes eksternt!) Er å returnere naturlig styrke og skjønnhet til hår, øke veksten og redusere fettinnholdet. Effekten av irritasjon forårsaker et rush av blod til røttene og folliklene.

Cognacalkohol fjerner overskytende lipider fra overflaten av huden, løser rester av vaskemidler og pleieprodukter, faste salter som er inneholdt i vann. På grunn av dette returneres naturlig glans og frisk skinn.

 • Cognac forbedrer den gunstige effekten av andre komponenter som finnes i naturlige oljer og medisinske buljonger.

Sjampo er laget av drikke, den er blandet med honning, øl, salt, aloe, gulrot, sitronsaft, olivenolje og eikebark er trukket på den. Cognac kan også berøre håret: lysebrunt - til rik sjokolade, svart får kastanjehøydepunkter. Tilsetningen til bakken kaffemasse vil ikke bare oppdatere fargens farge, men også gi en deilig aroma.

Hvis i stedet for en løk for håret å bruke skinken, har produktet laget i henhold til følgende oppskrift en høy effektivitet: kjøttbøllen pakkes over natten, filtreres om morgenen og blandes med konjakk i like store mengder. Deretter hugger du en peppervinje fint, legg til væsken og sett den til igjen i flere timer. Gnippet filtrert. Kurset er hver dag i en måned. Prosedyren krever tålmodighet, men det er verdt det: denne masken styrker røttene, stimulerer veksten og forbedrer hårets struktur.

Hårmask med vodka og løk

Alkohol er en del av mange kosmetiske produkter, inkludert elite. Og det er ikke ved en tilfeldighet, fordi alkohol er et aktivt kjemisk stoff som forbedrer virkningen av andre komponenter. Vodka er en populær ingrediens i hjemmet kosmetikk, inkludert hår og hodebunn helbredelse. Ved å bruke en billig hårmask med vodka og løk, kan du oppnå resultater ikke verre enn fra merkede lotioner og sjampo.

Hårbue stimulerer vekst, forbedrer tilstand og struktur, styrke og tykkelse. Vodka i oppskrifter er helt trygt, det tørker huden, reduserer mengden flass, varmer og øker stoffskiftet. Det har en gunstig effekt på pærene, fornyelsen av epidermale celler og hår. Blandinger på alkohol hjelper til å behandle seboré, fremme absorpsjon av gunstige stoffer, ikke forårsake allergier.

 • I motsetning til hobbyen til noen formodentlig helbredende egenskaper til moonshine, er det ikke anbefalt å ha moonshine eller annen lavkvalitets alkohol for hårpleie. Årsaken er at de kan inneholde komponenter som er skadelige for håret og kroppen som helhet.

Du kan inkludere ulike produkter i en løkmaske med vodka: sitronsaft, sennep, kefir, honning, egg, kakao, vegetabilsk olje. Den enkleste oppskriften er juice, kjære, vodka i forholdet 2: 2: 1. Knytt blandingen på håret i 20 minutter. Kurset er noen måneder med en eller to prosedyrer ukentlig.

Hårmask med kefir og løk

Oppskriften på hårmaskene med kefir og løk er følgende: 1ch.l legger til et knust ansikt. Kakao, 0,5 kopp yoghurt, 1 ss. Vodka. Løken gnides og juice presses fra den. Funksjonen i masken er at den gir rom for fantasi. Du kan bare gi eggeplommen, ikke hele egget. Eller legg til burdock olje. Eller bare løk og kefir.

Denne masken med en bue for håret og resten av ingrediensene er påført i to lag: den andre - når den første tørker. En time senere, vasket fletter med varmt vann. Takket være kefir, er lukten av løk ikke så sterk som i andre tilfeller. For å oppnå ønsket resultat må masken utføres to ganger i uken, totalt 30-40 prosedyrer.

 • Kefir er nyttig, ikke bare fordi det myker den skarpe løklukten.

Meieriprodukter inneholder proteiner, kalsium, gjær, gunstige mikroorganismer, vitaminer; alt dette nærer, styrker, gjenoppretter håret, fuktes med overdreven tørrhet, forhindrer skjøthet og tap. På håret dannes en film som beskytter mot negative effekter av eksterne faktorer.

Masker med kefir lyser hår, inkludert farget. Dette bør huskes for ikke å vaske ut malen forgjeves. Hvis lynet er ønskelig, er pluss at kefir ikke tørker ut eller svekker håret, i motsetning til peroksid og kjemiske fargestoffer. For tørt hår er bedre å ta mest fettprodukt, for fet - ikke-fett.

Hvor mye å holde en maske for hår fra en bue?

Anbefalinger på hvor mye å holde en maske for hår fra en bue avhenger av tilstedeværelsen av ekstra ingredienser, typen og tilstanden til håret, formålet med prosedyren, de individuelle egenskapene til huden. Den største trusselen er at høye konsentrasjoner av aggressive stoffer kan forårsake forbrenninger til epidermale celler.

Generelt varierer eksponeringstiden fra 20 minutter til 2 timer. Noen masker brukes for hele natten, men i slike sammensetninger overtrekker ikke mykere, men mykere komponenter.

 • Å bøye for håret brøt ikke skade, det bør brukes regelmessig, men ikke for ofte. Før den første prosedyren, gjør testingen, og følg følelsene: Går det smerte, brenner, kløe deg?

Effekten er merkbar etter de første prosedyrene. I hvert fall reduseres antall fallte hår, og snart blir flettene som blir matet av nyttige komponenter, ser mye vakrere og velpleie. Organiske syrer akselererer regenerering av skadede celler, kalium fukter, niocin styrker folliklene, og sporstoffer forbedrer strukturen.

Avhengig av omfanget av problemet, utføres behandlingen i ca 2 måneder, utfører tiltak for å eliminere lukten. Det er bedre å ikke vaske hodet før påføring, for å bevare den naturlige beskyttelsen mot aggressiv påvirkning.

Hvordan bli kvitt lukten etter løkens hårmaske?

Vedvarende skarp lukt, som prosedyren uunngåelig etterlater, har mange motet dem fra å styrke håret med denne metoden. Derfor kommer spørsmålet om hvordan å kvitte seg med lukten etter at løkmasken for håret kommer i forkant. For å bruke bue for håret uten ubehagelige konsekvenser, har praktiske anbefalinger blitt utviklet.

 • Prosedyren krever ikke forvask på hodet.
 • Juice etterlater mye mindre lukt enn masse.
 • Håret absorberer sterkere og utstråler en krydret lukt enn huden.
 • Jo lengre prosedyre, jo mer stabil er smaken.
 • Vask først masken med rent vann og sjampo.
 • Skyll deretter hodet med eddiksyre.
 • Eteriske oljer tilsatt til vann nøytraliser løk lukt, har en positiv effekt på pærer og hud.
 • Avkok av rosmarin eliminerer lukt og gjør håret skinn. Mintinfusjon er også nyttig.

Effektivt sitron-protein blanding: sitrusjuice blandet med hvit, legg på hår og hud, fordel kammen og la det gå i noen minutter. Vask av med vann.

Hvor ofte gjør du?

Hårbue masker bør brukes regelmessig i en måned og en halv til to måneder. Utholdenhet er belønnet med et varig resultat. Hvor ofte å gjøre, avhenger av den spesielle situasjonen og egenskapene til håret. Men det er generelle anbefalinger.

For eksempel, i begynnelsen av skallethet, bør prosedyren utføres daglig i 2 uker på rad. Løk masker fra juice gjør hver annen dag, for uvasket hår. Oftere - hvis det ikke oppstår ubehag. For forebygging av håravfall er to ganger i uken i to måneder på rad.

 • Anbefalinger på hvor mye tid å bruke til prosedyren er som følger: Som andre brennende stoffer (pepper, sennep, hvitløk), løk er sikrere å holde fast enn å holde igjen. Optimalt - fra 30 minutter til en time, i nærvær av mykningskomponenter. Hvis huden er følsom, og strengene er tørre - 15 minutter, maksimum - en halv time.

Det er ønskelig å redusere den første prosedyren, og å starte testing på det delikate området av huden. Det er umulig å holde blandingen varm hele natten. Det må være beriket med ulike ingredienser - mykning, nærende, kompliserende. Generelt, et fullt kurs på opptil 15 prosedyrer, med 2-3-dagers pauser.

Når vi snakker om lukten, som uunngåelig følger med løkprosedyrer, la oss si at det varer lenger på håret med en skadet struktur, tynnet av kjemi eller hyppig farging. Hvis løk bare gni inn i huden, vil lukten bli mindre.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.