^

Implantater: syntetiske fyllstoffer

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Selv om de fleste injiserte og implanterbare materialer som brukes til å øke volumet av myke vev, er av biologisk opprinnelse, har også en rekke syntetiske materialer vært brukt til dette formål, med varierende suksess.

Noen av de nyutviklede materialene er lovende for deres permanens og stabilitet.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Flytende silikon

Silikon er en polymer av dimetylsiloksaner. Flytende silikon er en klar, fargeløs og relativt inert væske. Som et injiserbart materiale, før det ble innført i USA, ble det først brukt i Asia, Europa og Latin-Amerika. I 1963 opprettet Dow Corning (USA) flytende medisinsk silikon 360, og senere - en renere form av silikon, MDX 4-4011.

Teknikken for silikonadministrasjon er trolig det mest kritiske øyeblikket for vellykket behandling. Det må innføres i dermis og fett i de minste mengder. Hver partikkel er lukket i en fibrøs kapsel i løpet av de følgende ukene. Økningen og fyllingen av vevet er resultatet av en fibroblastisk reaksjon, og ikke bare tilstedeværelsen av silikon. Den fibrotiske reaksjonen og dannelsen av kapselen skjer innen få uker. Siden implantasjonen av silikon fører til et permanent resultat, må det utvises ekstrem forsiktighet, og en bevisst utilstrekkelig korreksjon anbefales sterkt her.

Implantasjon av silikon er ledsaget av allerede beskrevne alvorlige komplikasjoner, inkludert betennelse, tetthet, misfarging, sårdannelse, forskyvning og dannelse av silikongranulomer. Det bør bemerkes at mange av de beskrevne komplikasjoner som oppstår ved bruk av silikon implantater av ukjent renhet eller utspedd silikoninneholdende olivenolje eller andre komponenter, ikke renset silikon Dow Corning (MDX 4-4011). Flytende silikon har blitt godkjent av Kontoret for kontroll og kvalitet av mat og narkotika for øyelege og ortopedisk bruk i 1994. Injeksjons silikon har imidlertid ikke fått godkjenning for bruk for å øke vevet og er fortsatt farlig på grunn av irreversibiliteten av prosedyren.

Polymetylmetakrylat (Artecoll)

Mikrosfærer av polymetylmetakrylat (PMMA) (Artecoll, produsert av Rofil Medical International, Nederland) brukes i Europa som et injiserbart fyllstoff. Mikrosfærene er 20-40 μm i størrelse - stor nok til ikke å gjennomgå fagocytose, men små nok til å bruke dem intradermalt. PMMA leveres i en 3,5% kollagenløsning inneholdende 0,3% lidokain. Mikrosfærer har en jevn overflate, og i de første 2 dagene er dekket med et lag av monocytter, etter 2 måneder - med et lag fibroblaster og etter 7 måneder - med en fibrøs kapsel. De viktigste indikasjonene på bruk av Artecoll er naturlige rynker og rynker i ansiktet. Vanligvis er 1 ml av legemidlet tilstrekkelig til å korrigere brettene i nærheten av nadriposity, nasolabial fold, sagging av hjørnene i munnen og for å øke leppene. Artecoll er ikke egnet for korreksjon av "kråkefødder", fordi de er for overfladiske.

Hyppige reaksjoner på injeksjoner av Artecoll er ødem, erytem, mild smerte og kløe, som varer i flere dager. Andre, alvorlige komplikasjoner er sjeldne. På grunn av effekten av irreversibiliteten, har pasienter som er forskjøvet, en inflammatorisk reaksjon eller infeksjon, kan ikke tilby noen annen behandling enn omfattende vevseksplisjon. I kosmetiske termer gjør dette materialet mindre attraktivt og til og med farlig. Opplevelsen av søknaden er begrenset, og de langsiktige resultatene er ukjente. Artecoll er ikke godkjent for bruk av Food and Drug Administration.

Bioplastique

Bioplastique (produsent Uroplasty, Netherlands) - et hvitt, sterkt teksturert to-fase polymer med en fast fase som omfatter teksturerte mikropartikler av vulkanisert silikongummi og en flytende fase som inneholder en biokompatibel hydrogel plasdonovy. Det er et inert injeksjonsmateriale med begrensningene som er forbundet med injiserbar silikon. Siden mikropartiklene har en diameter på 100-400 um, er de ikke fanges opp av makrofager, er fagocytose begrenset siden de partikler som har en størrelse mindre enn 60 pm. På grunn av den store partikkelstørrelsen kan Bioplastique ikke injiseres i overflatevev, men det er ideelt for subkutan plassering. Stoffet kan benyttes for korreksjon av innover arr, senket kinn, deformasjoner nasale, subkutane kontur defekter og for leppeforstørrelse. Bioplastique er for stor til å korrigere krøller, rynker og overfladiske garn. Siden fibroblast og kollagenavleiring reaksjonen fortsatt i flere uker, gir en ytterligere økning i volumet og levetidsresultater, er det anbefalt notorisk utilstrekkelig korreksjon av arr defekter. Hyperkorreksjon kan føre til konturbrudd.

Flere studier har avslørt en kjemisk cellereaksjon på Bioplastique som fremmedlegeme. Histologisk analyse viste en akutt moderat uttalt inflammatorisk reaksjon, som forandrer seg til kronisk betennelse når gelbæreren oppløses. Hydrogelen er erstattet av fibrin, og deretter - av fibroblaster. Etter 7 dager smelter makrofager inn i gigantiske celler, siden de ikke kan fagocytt disse partiklene. Giant celler forblir i en stabil form på overflaten av partiklene.

Komplikasjoner oppstår hvis materialet injiseres overfladisk inn i huden, eller for mye materiale injiseres for å danne en tett palpabel masse. I slike tilfeller kan implantatet og det omgivende vevet fjernes med mikroliposuksjon eller kirurgisk excisjon. Betraktninger om uopprettligheten av endringer og muligheten for å utvikle en kronisk inflammatorisk reaksjon begrenser spredningen av dette stoffet. Det er ikke tilgjengelig i USA, og dets bruk er ikke godkjent av Food and Drug Administration.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

PTTPE (porøs polytetrafluoretylen)

Porøs polytetrafluoretylen (Ultra, fabrikant Tissue Technologies Inc., USA; Gore-Tex, en produsent WL Gore, USA) er en ekstremt biokompatible, inerte alloplasts karbonbasert, som blir brukt i over 20 år for fremstilling av sikre og effektive vaskulære proteser. Etter første gangs bruk som en vaskulær materiale i 70 av forrige århundre, er utvidet til også å ePTFE brokk plastisk og rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Fordelene ved dette protesmaterialet er veletablerte og dokumenterte. PCTFE har en multiakse mikrostruktur bestående av knuter forbundet med tynne fibriller, og produseres med en annen "porestørrelse". Det er lett å jobbe med, det forårsaker minimal vevsreaksjon og er ikke-patogen. Etter implantering beholder materialet sin styrke, tykkelse, størrelse og fleksibilitet. Den mikrofibrillære strukturen tillater ubetydelig penetrasjon av celler og innvekst av bindevev. Komparative studier av forskjellige former pPTFE viste overlegenhet rørform (Soft-Form) med hensyn til stabilitet og vevinnvekst. Longitudinal vevsvekst og lumen av implantatet bedre fikse det og minimere risikoen for migrasjon. I mellomtiden gjør den relativt små migrasjonen av fibroblaster i implantatvegget det lett å fjerne.

SoftForm er tilgjengelig i et sett som inneholder materiale for implantering og en skjære trocar plassert i en ekstern kanyle. Implantatene er 5, 7 og 9 cm lange og 2,4, 3,2 og 4 mm i diameter. De brukes til å korrigere nasolabiale folder og periorale områder, arr på ansiktet, myke vevfeil og for å øke leppene. Prosedyren utføres på det medisinske kontoret under lokalbedøvelse, etter forsiktig merking av bløtvevsdefekten, krøll eller rynke i pasientens oppreist stilling. For å oppnå den ønskede korreksjonen er det nødvendig å tunnelere trokarhvelvingen av det subkutane vev nøyaktig under defekten.

Når du bruker Softform, er det to uakseptable langsiktige komplikasjoner. Det legges merke til at i løpet av noen uker etter implantasjonen blir materialet tettere (mer påfallende). Det antas at dette skyldes innvekst i materialets vegger - for eksempel inn i rørets vegger. I tillegg merket mange pasienter seg kortslutning i lengderetningen, spesielt i leppene. Dette er en konsekvens av "trekkraft" -effekten i rørets tykke vegger. Ultrasoft for implantasjon i leppene er laget med tynnere vegger (mykere før og etter implantasjon) og lenger. Tidlige resultater viser at egenskapene til dette implantatet er betydelig forbedret sammenlignet med Softform.

For å korrigere nasolabial-folden, blir små punkteringer laget i brettet, omtrent på nivået av den orale adhesjonen, og i furgen ved nesens vinge. Tunneling av det subkutane vevet er laget ved enden av trokaren. Overdreven motstand mot fremdriften betyr en feil dybde, mens trokaren skal fjernes og flyttes som regel litt dypere. Når implantatet blir synlig i både inngangs- og utgangspunkturene, blir kanylen og trokaren ekstrahert. Huden over implantatet masseres for jevnt å plassere materialet, og overskuddet er avskåret. Begge lumen av implantatet er igjen åpne (for innvekst av bindevevet), de synker inn i såret, og snittene sutureres med ikke-absorberbare monofilamenttråder. I flere dager lokalt og oralt administrert antibiotika. I de fleste tilfeller blir inngangs- og utgangspunkturene usynlige etter en kort helbredelsesperiode, men hvis punkteringene ikke er ordentlig syet, kan det kreve en liten sliping.

Når leppene forstørres, brukes de samme prinsippene som i korrigering av nasolabiale folder. For overleppen blir bedre resultater oppnådd ved en økning i den røde grensen med to segmenter av implantatet, med bevaring av cupidløk. Implantér umiddelbart under kanten av den øvre leppens røde kant. Installasjonen av det tredje implantatet etter 3 måneder etter den første korreksjonen av den røde randen kan gi en "eversjonseffekt", og øke forstørrelsen. En slik "trekantet" teknikk øker den vertikale høyden på leppen. Underleppen forstørres vanligvis av ett langt implantat (9 cm) på hele leppen, plassert under kanten av den røde grensen. Komplikasjoner som involverer undertrykkelse er sjeldne og innebærer i de fleste tilfeller feil i teknikk. Kortsiktig hevelse og rødhet over implantasjonsstedet forventes. Ultrasoft er godkjent for bruk av Kontoret for kontroll og kvalitet av mat og narkotika og er tilgjengelig i USA.

Botuliniçeskiy ekzotoksin

Bruken av botulinum-eksotoxin i kosmetisk kirurgi har nylig blitt utbredt. Dens innføring i kosmetologi er basert på det faktum at kollaps i ansiktet er signifikant redusert hos pasienter behandlet med botulinum exotoxin A (BTX-A) for idiopatisk blefarospasme. Effekten av BTX-A på folder og linjer skyldes det faktum at mange av dem er dannet som et resultat av reduksjon av de underliggende musklene. Svakhet eller lammelse av den tilsvarende muskelen, kan BTX-A føre til utjevning av ansiktet.

Noen egenskaper til BTX-A gjør det attraktivt for å korrigere hudfold, som et alternativ til kirurgi og fyllingsteknikker. BTX-A er sikrere, lokalt mer effektivt, og det er lettere å bruke. I tillegg virker toksinet selektivt og reversibelt; så det gir relativt få bivirkninger.

Botulinum nevrotoksin (BTX) er produsert av den anaerobe bakterien Clostridium botulinum. Den finnes i syv serotyper, fra A til G, hvorav den mektigste med hensyn til lammelse av musklene til en person er BTX-A. Selv om andre serotyper (for eksempel BTX-B og BTX-F) for tiden studeres, er bare BTX-A kommersielt tilgjengelig.

BTX-A forårsaker muskelforsinkelse på grunn av presynaptisk fiksering på de kolinergiske nerveender og blokkering av frigjøring av acetylkolin i det neuromuskulære synaptiske klyv. Den unike virkemekanismen til BTX-A gjør den veldig spesifikk, noe som tillater en liten mengde toksin å utøve en uttalt effekt. Dette gjør det mulig å oppnå en kurativ effekt fra små doser, noe som gjør systemiske effekter usannsynlig.

I terapeutiske doser begynner BTX-A å virke 2 til 3 dager etter administrering. Maksimal muskelavsla oppstår ca. 1-2 uker etter injeksjonen, når muskelfibrene begynner å atrofi. Denne prosessen varer opptil 4 uker. Selv om BTX-A fører til en irreversibel blokade av kolinerge nerveender, gjenopprettelse av normal muskelaktivitet oppstår som et resultat av fornyelse og helbredelse resorpsjon inaktive termine veksten av aksoner og dannelse av nye neuromuskulære synapser. Effekten av BTX-A varer 3-6 måneder, hvoretter enzymaktiviteten vender tilbake til de neuromuskulære synapser. Det vil si at virkningen av stoffet er forlenget. Imidlertid kan histologiske endringer etter introduksjonen av BTX-A vedvare i opptil 3 år. Til tross for dette er muskelfibre normale i aktivitet og styrke.

For tiden er tre BTX-preparater tilgjengelig: Botox (produsert av Allergan, USA), Dysport (produsert av Ipsen, UK) og Mysbloc BTX-B (produsert av Elan Pharmaceutical, USA). Klinisk er Botox tre til fire ganger høyere enn Dysport i styrke (i musenheter), og dosen må velges i henhold til dette. Botox er tilgjengelig i hetteglass og må fortynnes med steril saltoppløsning før intramuskulær injeksjon. Hvert hetteglass inneholder 100 enheter toksin type A C. Botulinum, 0,5 mg humant albumin og 0,9 mg natriumklorid i en steril, lyofilisert form, uten konserveringsmiddel. 100 Botox-enheter er betydelig mindre enn den beregnede gjennomsnittlige dødelige dosen - (LD50) for en gjennomsnittlig person som veier 70 kg (2500-3000 enheter).

BTX-A er vellykket brukt til å behandle bretter over nesebroen, "kråkefødder", horisontale linjer på pannen, nakke, hake og fine linjer. Den brukes også til asymmetri eller lammelse av ansiktet for å redusere uttrykksevnen til den sunne siden. BTX-A administreres intramuskulært langs brettene. Toksineksponeringen kan variere fra liten svakhet for å fullføre lammelse av muskelen, som hovedsakelig avhenger av administrert dose. Klinikeren må bestemme antall injeksjonssteder og alvorlighetsgraden av effekten etter lammelse. Tydeligvis er det nødvendig å nøye vurdere individuelle forskjeller i anatomi og muskelfunksjon.

Injeksjoner av BTX-A har nylig blitt brukt som et minimalt invasivt tiltak for midlertidig løfting av øyenbrynene. I dette tilfellet settes 8-10 Botox-enheter inn i laterale og laterale fibre av den sirkulære muskelen i øyet under den tredje eller halve øyenbrynens side. Denne injeksjonen svekker den laterale delen av den sirkulære muskelen, slik at løfteffekten på øyenbrynet øker upåvirket, noe som resulterer i en liten opphevning av sidebrytelsen av øyenbryn. På samme tid utføres gjostpotekorreksjonen vanligvis i øyets sidevinkel.

Innledning BTX-A gir svært få komplikasjoner, og effektene er reversible. Kjente komplikasjoner inkluderer ptose etter innføringen av glabellar område, som et resultat av migrering av toksinet gjennom orbital septum til levatormuskelen, og en midlertidig sagging nedre øyelokk etter korreksjon av "kråketær". Også, unnlatelse av øyenbrynene etter korreksjon av frontfalsene er rapportert. Videre har BTX-A immunogene egenskaper, selv om det ikke er observert noen tilfeller av antistoffproduksjon som følge av bruk av BTX-A i terapeutiske doser for kosmetiske formål.

En nyere form for BTX, botulinumtoksin type B, i kliniske studier har vist lovende resultater. Det virker mye raskere, ubestemt stabilt i løsning (kan lagres) og godkjent av Kontoret for kontroll og kvalitet av mat og narkotika for nevrologisk bruk. Virkningsvarigheten for dette legemidlet er ennå ikke klart.

I den minimalt invasive korrigeringen av foldene i ansiktshuden og økningen av myk vev er det gjort betydelige fremskritt. Selv om det ikke finnes enkelt materiale eller metode for alle kliniske tilfeller, får legene en rekke valgmuligheter. I mellomtiden, som moderne metoder utvikles, fortsetter forskning på utvikling av nye materialer. Metoder for injeksjon og implantasjon, som en del av det kliniske arsenalet for ansiktsforyngelse, blir ønsket velkommen av både det medisinske samfunnet og den generelle befolkningen. Siden mange av metodene har blitt utviklet nylig, for å garantere de forventede resultatene, er det nødvendig med en akkumulering av erfaring og analyse av langsiktige resultater.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.