^

Konsekvenser og komplikasjoner etter hårtransplantasjon

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Når vi bestemmer oss for en slags radikal handling, forventer vi alltid en løsning på vårt problem fra ham. Likevel vil jeg forstå at jeg måtte tåle med god grunn.

Å, for å se umiddelbart hva sluttresultatet av en slik prosedyre som hårtransplantasjon vil være, er rett og slett umulig fordi håret begynner å vokse ikke tidligere enn 3 måneder senere. Men for å se hvordan  hårtransplantasjonshår faller ut  , er det mulig allerede i løpet av disse tre månedene.

Det bør forstås at bytte av hår er en naturlig fysiologisk prosess, og du trenger ikke å være redd for det. I stedet for det falt håret, vises en ny, og det blir ikke verre enn den forrige. Så det kan falle ut som de hårene som ikke har fanget på, så vel som individuelle prøver fra follikulære foreninger, som det er på tide å endre.

En annen ting er at sammen med det injiserte håret kan de som bodde i deres sted falle ut. Årsaken til tapet kan være skade på pæren eller forstyrrelse av næring av vev i området hårvekst på grunn av skade på nerver og kar under operasjonen.

Drop kan også være intakte hår som er følsomme overfor dihydrotetosteron, som bare ikke falt før operasjonen, og de som bare mister mindre næringsstoffer ved siden av sterkt hårtransplantert. Et slikt fenomen som fallout etter prosedyren til egne svake hårdoktorer kaller sjokk (Hairloss shoсk).

Hvis du ikke tar skritt for å normalisere hormonnivåene, viser det seg, denne situasjonen: implantert sterk hår fra baksiden og sidene av hodet er igjen på plass og de gjenværende slektninger på pannen og kronen fortsette å sove. Det er klart at alt dette gjenspeiles i tyngden av hodet på hodet og på utseendet på frisyren. For eksempel kan en hårløs kant eller gash dannes, noe som krever en gjentatt operasjon for å fylle "formet" formet. Men det er også klart at snart vil det ikke være noe å la opp slike mangler.

En annen ubehagelig øyeblikk - et  arr  strimmel operasjoner  hårtransplantasjon. For det første er det ganske smertefullt, noe som gjør det vanskelig å omsorgsprosedyrer. For det andre blir det merkbart selv etter en tid, fordi huden på hodet strekker seg, strekker seg og arret i stedet for sømmen. Selv en 10-centimeter stripe er ikke så lett å skjule, for ikke å nevne et arr på 20-25 cm i lengden.

Tilstedeværelsen av et arr gjør det umulig for en kort hårklipp, fordi det i dette tilfellet ser ut som noe unaturlig. For ikke å begrense deg selv ved å velge frisyrer, må du tenke på konsekvensene av ulike metoder på forhånd. Etter en sømløs og ikke-kirurgisk hårtransplantasjon oppstår for eksempel ikke slike problemer.

Komplikasjoner etter en hårtransplantasjon kirurgi

Muligheten for ulike komplikasjoner, avhenger selvfølgelig av typen operasjon og transplantasjonen som brukes, profesjonaliteten til legen, omsorg for hodet og håret etter prosedyren, egenskapene til organismen, de samtidige sykdommene. Derfor er hårtransplantasjon alltid en viss risiko, som kan reduseres ansvarlig ved å velge type intervensjon og spesialistleder som skal utføre operasjonen. I jakten på vakkert hår bør du ikke holde tilbake de eksisterende sykdommene, slik at prosedyren ikke kastes ut i vinden med penger i kombinasjon med de mottatte helseproblemene.

Hvilke farer kan avvente pasienter som tok et avgjørende skritt mot å gjenopprette bildet av en person med en luksuriøs frisør ved hjelp av en sjelden og relativt billig operasjon av implantering av kunstig hår:

 • svært hyppige allergiske reaksjoner på biofibre, som manifesteres i form av alvorlig kløe og utslett på huden,
 • økt svette hos personer utsatt for hyperhidrose,
 • aktivering av immunsystemet og forverring av hudsykdommer ved innføring av kunstige komponenter i kroppen,
 • tap av transplantert hår på grunn av avvisning av kroppen sin,
 • suppuration av sår i transplantasjonssonen (immunforsvaret oppfatter kunstig hår som splinter, slik at "horder" av leukocytter sendes til området med hårinnføring)
 • Forverring av tilstanden til kunstig hår, de begynner å se ikke godt preparerte, noe som over tid gjør frisuren slurvet.

Ja, denne operasjonen lar deg spare penger, få det samme resultatet som når du transplanterer håret ditt, men i tide kan det vise seg at prosedyren bare forverret situasjonen og personen faktisk betalte for skuffelsen. Transplantasjonen av kunstig hår - dette må være det siste som en person fortsatt kunne bestemme i en tilstand av fortvilelse. Risikoen for svikt i denne situasjonen er veldig høy.

La oss nå gå tilbake til mer vanlige operasjoner av hårtransplantasjon (autotransplantasjon) ved hjelp av ulike metoder. Når det gjelder sømløs og ikke-kirurgisk teknikk, er det flere mulige komplikasjoner:

 • ubehag i prosedyrens område er bare mulig i løpet av den første dagen etter operasjonen, bør det ikke være smerte, men for å fjerne ubehag, kan legen anbefale å ta et bedøvelsesmiddel,
 • kløende hodebunn på stedet av det transplanterte håret uten andre symptomer på allergi blir en indeks mikroranok healing, kan det ta opptil 10 dager, der de fysiske effekter på huden er best å ikke trene, det vil si det anbefales ikke å klø på hodet ditt,
 • hevelse i ansiktet og et brudd på følsomheten i hodebunnen i første gang etter operasjonen, som anses som et alternativ for kroppens normale reaksjon for å forstyrre sitt arbeid,
 • utseendet i området med hårtransplantasjon av liten blodig utslipp fra microranuncles, som vanligvis forsvinner innen den første uken,
 • blødning (denne komplikasjonen er ekstremt sjelden og krever spesialintervensjon),
 • dannelse i huden nær den implanterte pode liten smertefri tetning fylt serøs væske (serom), som er generelt ansett å være uskadelig, men væsken vil fremdeles oppegående fjerne og sette på noen få dager en trykkbandasje,
 • Utseendet til blåmerker som følge av blødninger på huden (små blåmerker oppløser seg selv og voluminøse krever inngrep av en lege som vil bidra til å fjerne akkumulert blod og bandasje blødningsbeholderen)
 • med feil håndtering av hodebunnen i de første dagene etter transplantasjon eller ulempe med desinfeksjonstiltak under forberedelsen og gjennomføringen av operasjonen er det mulig å infisere mikrodammer i stedet for anfall og innføring av hårsekk. Det er klart at de berørte pærene bare kan forlate sengen og negativt påvirke det endelige resultatet av transplantasjonen.

Operasjonsstripe-teknikker kan ha enda flere komplikasjoner som er forbundet med den kirurgiske delen av prosedyren:

 • Når en lapp blir kuttet ved oksekital og sidehodede deler med en bredde på opptil 3 cm, må sårkanten trekkes sammen for å påføre en søm. Som følge av sterk spenning, er det noen ganger mulig å forvente en divergens av kantene til et slikt sår, som observeres i de første ukene etter inngrepet. I noen tilfeller må du til og med gjenta suturering.
 • Hvis infeksjon kan bli utsatt for små sår, hva kan vi si om et stort sår hvor en transplantasjonskjæring ble tatt. Årsaker til infeksjon vil være det samme som ved ikke-kirurgiske teknikker. Dette vil kreve litt behandling med antiinflammatoriske stoffer og antibiotika.
 • Infeksjon av såret, sterk spenning av vevene rundt seg og genetisk predisposisjon kan forårsake utseendet innen operasjonsfeltet av keloid arr, som er formasjoner av bindevev. Arr blir dannet etter helbredelse av såret i flere måneder og vokser innen et par år. Når veksten deres stopper, kan du ty til fjerning av disse ikke-estetiske formasjonene, som også kan gi fysisk ubehag. Inntil da har du å gjøre med bruk av kortikosteroider og bandasjer.
 • En av komplikasjonene ved hårtransplantasjon kan forventes selv under operasjon på grunn av feilaktige handlinger av personell som utfører prosedyren. Dette refererer til den marginale nekrose av klaffene fjernet fra den occipitale delen av hodet. Det bør forårsake misfarging av flaskens del. Den delen med begynnende nekrose av vev skal skje, den kan ikke brukes til transplantasjon.

Vi snakket om mulige komplikasjoner av hårtransplantasjonsprosedyren, som pasienten må være kjent med i tillegg til legen. Pasienten har rett til å vite om alle slags risiko knyttet til hans helse.

Men det faktum at slike risikoer eksisterer betyr ikke at komplikasjoner nødvendigvis vil oppstå. Ellers ville hårtransplantasjonsoperasjoner ikke være like populære som vi er i dag. Vi må forstå at risikoen eksisterer selv når veien krysser trafikklysene, men dette begrenser ikke våre bevegelser ved krysset, hvis det er et slikt behov.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.