^
A
A
A

Lydbehandling

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Vibroakustisk terapi er en kurativ effekt av komplekse modulerte mekaniske svingninger. Med denne effekten kan organismen eller dens individuelle deler "finne" sine egne resonansfrekvenser, dvs. Frekvenser som har en fysiologisk effekt.

Således eksponerer lavfrekvente svingninger selektivt mekanoreceptorer av huden (Pacinis kropp, Meissner og frie nerveender) og vegetative nervedyrere. Midtfrekvensvibrasjonene påvirker karene, og høyfrekvente vibrasjoner påvirker glatte muskler. Slike frekvensselektiv innflytelse forårsaker refleksivt vasodilasjon av dermis og aktivering av mikrosirkulasjon, reduksjon av ødem og en økning i turgor av dermis. Det antas at de vibroakustiske effektene aktiverer venøs og lymfatisk utstrømning på grunn av virkningen på ventilene (vaskulære pumper), som bare flyter væsken i en retning.

Melomassasje (fra greske meloer - sang, melodi) - en glidende massasje av ansikt og kropp med stemmegaffler. Når du arbeider på ansiktet, brukes en frekvens på 128 Hz, som svarer til hyppigheten av ansiktsuttrykket. Når man arbeider på kroppen generelt bruker lavfrekvente vibrasjoner (opp til 40 Hz) som er vendt innkapslede mechanoreceptors danner lokal refleks aktiveringsreaksjonen av blod og lymfe strømmen (skyve mikropompazh) og avslappende anstrengte overflatemuskler med derav følgende økning i deres tone.

Melomassasje er effektiv for alle forhold, som er ledsaget av hevelse i ansikt og nakke, for eksempel postoperativt ødem eller fysiologisk puffiness rundt øynene.

Ultralydbehandling er applikasjonen i behandlings- og profylaktiske formål med ultrahøyfrekvente lydbølger (ultralyd) i området fra 500 til 3000 kHz. Ultralyd er i stand til å trenge inn i huden, og inntrengningsdybden vil avhenge av frekvensen: jo høyere frekvens, verre penetrasjon. Så, ultralydbølger med en frekvens på 800-1000 kHz når en dybde på 8-10 cm, og med en frekvens på 2500-3000 kHz - dybder på 1-3 cm.

Ultralydbølger som brukes til terapeutiske formål, blir forplantet med en konisk stråle; Plassen som er gjennomboret av dem kalles et lydfelt. Hud, som noe biologisk vev, er et heterogent system og består av forskjellige strukturer (medier) med forskjellig akustisk ledningsevne. Når ultralyd passerer fra ett medium til et annet, observeres brytning og / eller refleksjon av bølger. Dermed oppstår brytningen av ultralydstråler ved grensen av epidermis-derma, subkutan fettvevsmuskulatur. Den laveste absorberende kraften er subkutan fett, den største - muskler, nerver, benvev. Absorbsjon av energi øker ved grensen til forskjellige vev.

Indikasjoner for bruk av ultralydbehandling i kosmetikk er cellulitt, hyperpigmentering, degenerative og destruktive leddsykdommer, effekter av trauma, inflammatoriske sykdommer i hud og muskler, rynker, atopisk dermatitt, trofiske sår.

Musikkterapi. Stress er den uunngåelige følgesvenn for mannen. Emerging ved ulike anledninger og i forskjellige situasjoner, påvirker det vår kropp, forstyrrer harmoni og psyko-emosjonell status. Det er for lite bruk å rydde opp huden og utseendet til personen i hvis sjel forvirringen er opprettet.

En god kosmetolog er også en subtil psykolog. I "behandling" av sjelen, er noen metoder som gjenoppretter harmoni og forbedrer stemningen gode. Den helbredende kraften til lyd er en gunstig effekt på vår indre verden: god musikk, lydens natur (sangfugler, lyden av vann, rustle av blader) lindrer stress og forbedrer stemningen.

Ofte er kosmetisk prosedyre ledsaget av musikalsk design. I konseptet SPA har musikken et så viktig sted at det får stor oppmerksomhet - opp til det faktum at de skriver spesielle melodier laget for å skape en avslappende atmosfære. Hvordan kan jeg ikke huske uttrykket "sjelenes musikk"!
Lyd ødeleggelse

Ultralyd peeling er en vanlig metode for å rense ansiktets hud ved hjelp av fysiske påvirkninger. Eksfoliering av kåt skala fra hudoverflaten (desquamation) er under kontroll av enzymer (inkludert chymotrypsin), som ødelegger intercellulære bindinger. I sin tur avhenger aktiviteten av chymotrypsin av vanninnholdet, da det kun kan fungere i et flytende medium.

En måte å knuse forbindelsene mellom corneous flakes og akselerere eksfoliering er virkningen av intense ultralydbølger, noe som forårsaker brenndannelse av kontaktmediet avsatt på huden. Dette fører igjen til ødeleggelse av desmosomer mellom keratinocytter, som fremskynder deres peeling. Ultralyd påvirker også dermis, særlig dens tette fibrøse strukturer, "løsne opp" og akselerere fornyelsen. Effekten av løfting, observert etter ultralydprosedyren, skyldes hovedsakelig økt hydratisering av stratum corneum.

Ultralyd brukes til å injisere i huden medikamenter som hemmer hårveksten. Vanligvis er det flere prosedyrer som kreves, siden gelen bare virker på de follikler som er i den aktive vekststadiet. Denne metoden er smertefri (unntatt den foreløpige voksingen), men den har mange kontraindikasjoner. Spesielt vet det aktive stoffet ikke hvordan man skiller embryonale hårceller fra celler fra andre vev og kan ødelegge de omkringliggende hudcellene.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.