^

Rød pepper tinktur for hår

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Ikke alle er heldige nok til å ha tykt vakkert hår, men for kvinner er dette en viktig del av deres skjønnhet. Men selv de som naturen har belønnet med denne gaven, må kunne ta vare på dem slik at de ser vakre ut, ikke faller ut, ikke falmer og ikke deler seg. Det er mange hårpleieprodukter på salg nå, tatt i betraktning hårets ulike egenskaper, men naturlige ingredienser er rimeligere, og de inneholder heller ikke kjemiske tilsetningsstoffer. En av disse er rød pepper tinktur, som med hell brukes som en del av hårmasker.

Indikasjoner Rød pepper tinktur for hår

Behovet for å bruke rød peppertinktur oppstår når håret har mistet sin vitalitet, faller av, har blitt sprøtt og kuttet, og refleksjonen i speilet antyder at det er på tide å gjøre noe.

Det er klart at det blir mer hår hvis hårsekken styrkes, og de vil selv få et sunt utseende, forutsatt at de er godt næret. Med oppgaven med hårvekst og forebygging av hårtap, hjelper rød pepper å takle.

Farmakodynamikk

Hårsekken mates av kar som ligger i hårpapillen. Rød pepper tinktur, som kommer på huden i hodebunnen, forårsaker en brennende følelse, og stimulerer dermed blodstrømmen til dem og akselererer regenerative, metabolske energiprosesser.

Samtidig inneholder planten mange nyttige næringsstoffer som kan gi næring og helbredelse av både epidermis og selve hårstrået. Dette skjer på grunn av capsaicin - den "brennende" aktive ingrediensen av pepper, som irriterer huden, og vitaminene A, C, B6, som er så gunstige for hår og hud; mineralelementer: kalium, natrium, kalsium, magnesium, jern; essensielle og fete oljer. [1], [2]

Dosering og administrasjon

For å vite på forhånd hudens reaksjon på masken, er det nødvendig å teste den. For å gjøre dette, må du bruke produktet på albuebøyningen av armen og vente litt for å se om det vil være en allergisk reaksjon.

Til å begynne med kan tinkturen virke for aggressiv, så det er best å blande inn en komponent som jevner ut skarpheten, for eksempel honning.

Blandingen påføres røttene til tørt, skittent hår med en pensel. Med fingrene (hender i hansker) masseres hodet lett for å forbedre penetrasjonen av produktet inn i huden, en cellofanhette settes på over håret, og hodet dekkes med et håndkle.

Det anbefales å holde masken i opptil en time, men med sterk klyping må du redusere tiden for ikke å bli brent. Deretter vaskes håret godt med sjampo, skyllinger, du kan også bruke balsam.

For yngre barn er tinktur av rød pepper uakseptabelt for hårpleie, men tenåringer kan eksperimentere.

Oppskrifter

Det er mange alternativer for å lage hårmasker basert på rød peppertinktur. Du trenger ikke engang å kjøpe den, men du kan lage den selv. For å gjøre dette kuttes en middels pepper i biter, legges i en glassbeholder, helles med et glass vodka, lukkes med lokk.

En slik sammensetning bør infunderes på et mørkt sted i minst 2-3 uker. Videre har tinktur av rød, varm pepper rett til å være en ingrediens i en maske for hårvekst og styrking. Her er noen oppskrifter:

  • tilsett hvilken som helst baseolje (burdock, oliven, ricinus), som ikke bare vil myke opp den aggressive effekten av pepper, men også nære hårsekkene med nyttige stoffer, litt vann. Det er best å ta de samme proporsjonene av hver;
  • bland pepperkorn (1 ss) med flytende honning (4 ss);
  • forbered et avkok av urter som er nyttige for hår (timian, burdock, brennesle, kamille), ta 2 deler per tinktur av rød paprika;
  • klem saften fra aloeblader og legg til tinkturen av rød, varm pepper;
  • kombiner fargeløs henna med hovedingrediensen, bland godt, litt kefir vil hjelpe.

Bruk Rød pepper tinktur for hår under graviditet

Under graviditet kan hormonelle endringer i kroppen påvirke tilstanden til en kvinnes hår på to måter: de kan enten styrkes, bli tykkere eller begynne å falle ut, splittes, falme. I sistnevnte versjon er det selvfølgelig verdt å bruke helbredende handlinger på dem i form av skylling med medisinske urter, ved å bruke masker.

Når det gjelder tinktur av rød pepper, er den laget på en alkoholløsning, baker, forårsaker skylling av huden, og kvinnekroppen er veldig sårbar for lukt, irritasjoner av epidermis, så det er best å utsette en slik maske for periode etter fødsel.

Kontra

Eventuelle skader, dermatologiske sykdommer, sår i hodebunnen vil bli et hinder for bruk av peppertinktur. De er kontraindisert ved høyt blodtrykk, hodepine, graviditet.

Bivirkninger Rød pepper tinktur for hår

En maske av rød pepper tinktur kan forårsake irritasjon, kløe, rødhet i hodebunnen.

Lagringsforhold

Enten kjøpt fra et apotek eller hjemmelaget, er det best å lagre det på et mørkt sted, ikke nødvendigvis i kjøleskapet.

Holdbarhet

Holdbarheten er ganske lang (instruksjonene for apoteket indikerer 4 år).

Analoger

Sennepspulver har en lignende effekt på håret, som også stimulerer blodstrømmen til hårsekkene. Det er fans av Dimexide-masker som bruker Dimexide som et tilsetningsstoff til hovedsammensetningen av det medisinske antibakterielle og antiinflammatoriske stoffet.

Anmeldelser

Bruken av forskjellige terapeutiske masker er ikke for de late, fordi du ikke bare trenger å forberede dem, bruke dem på håret, men også holde dem i lang tid, og deretter fjerne dem forsiktig. Men de blir belønnet for hardt arbeid og tålmodighet. I følge anmeldelser er masken med rød peppertinktur nettopp det.

Oppmerksomhet!

For å forenkle oppfatningen av informasjon, blir denne instruksjonen for bruk av stoffet "Rød pepper tinktur for hår" oversatt og presentert i en spesiell form på grunnlag av de offisielle instruksjonene for medisinsk bruk av stoffet. Før bruk les annotasjonen som kom direkte til medisinen.

Beskrivelse gitt for informasjonsformål og er ikke en veiledning for selvhelbredelse. Behovet for dette legemidlet, formålet med behandlingsregimet, metoder og dose av legemidlet bestemmes utelukkende av den behandlende lege. Selvmedisin er farlig for helsen din.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.