^
A
A
A

Taktile celler

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

De mest mystiske cellene i epidermis er Merkel-celler. De er ansvarlige for hudens følsomme følsomhet, så de ble kalt taktile celler. De fleste Merkels celler finnes i følsomme områder av huden - på håndflatene, føttene, i erogene soner. Merkelceller er plassert ved foten av de dermoepidermale kryssene og er koblet til nevroner. 

Tidligere ble det antatt at oppgaven til Merkels celler er enkel - å oppleve signalet. Nå viste det sig at taktile celler ikke bare er mottakere av følelser. Som respons på stimuleringen av Merkel-cellene kastes en hel rekke hormoner og hormonlignende stoffer ut. Disse stoffene påvirker stemningen (endorfiner og enkefaliner), stimulerer immunsystemets celle, påvirker vaskulær tone, kalsiummetabolisme, etc. Nylige studier har åpnet sløret om hemmelighold over de terapeutiske effektene av akupunktur og akupressur. Det viser seg at den moderate irriterende effekten i Merkel-cellens akkumulering har en kraftig immunostimulerende effekt på hele organismen.

Det er flere og flere data som gjør at vi kan hevde at alle hudceller er nært forbundne og danner et enkelt samfunn. Forbindelsene mellom cellene er så komplekse og varierte at alle - mekaniske, fysiske eller kjemiske - som påvirker huden, påvirker de cellulære elementene, kan ha helt uventede konsekvenser.

Langerhans celler utvider dermed sine prosesser til de øverste lagene av epidermis, noe som betyr at de er tilgjengelige for ytre påvirkninger. På den annen side kan de gå inn i dermis og samhandle med andre celler. Langerhans-celler utveksler signalmolekyler med keratinocytter, leukocytter, Merkel-celler, fibroblaster, som igjen utveksler signaler med hverandre. Eksistensen av komplekse sammenkoblinger i en så stor cellulær tilstand som huden, åpner før kosmetikkens endeløse horisonter, men samtidig legger i hendene et alvorlig våpen som det er viktig å dra nytte av.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.