^

Orgasme under graviditet

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Under graviditeten er kvinnens kropp helt overstretched, hun begynner å oppfatte mange ting på en ny måte, inkludert. Og sex.

Graviditet fører til sterke hormonelle forandringer, noe som kan provosere en sterkere kjønn, og kan helt redusere kvinnens libido. I medisin anses den økte spenningen hos gravide som en naturlig prosess, som kvinnen begynner å øke livmoren, klitoris og blodsirkulasjonen i det små bvelnet øker. Mange kvinner merker at orgasme under graviditeten er sterkere og lysere, og en viss prosentandel kvinner opplever slike følelser for første gang i livet.

Gynekologer forbyder ikke sex til gravide, hvis prosessen med å bære et barn er normalt og uten komplikasjoner, men mange kvinner har en frykt for at det kan skade fremtidig baby og de nektet bevisst fornøyd med seg selv. Noen kvinner tror at denne typen følelser kan forstyrre utviklingen av fosteret, påvirke veksten, etc., men eksperter forsikrer at en slik mening er en fullstendig vrangforestilling. Orgasme, som en kvinne opplever når gravid, fordeler ikke bare seg selv, men også barnet i henne (forutsatt at sex ikke er for vanskelig).

Eksperter forsikrer at orgasmer under svangerskapet, spesielt nyttig for fosteret, fordi på den tiden av blodsirkulasjonen i livmoren øker, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i morkaken, noe som igjen gjør det mulig å levere barnet mer næringsstoffer og oksygen. I tillegg har endorfiner, produsert av kroppen under orgasme, en positiv innvirkning på både fremtidens mor og hennes barn. Også livmor sammentrekninger er en slags trening før arbeid.

Orgasme er kontraindisert hos gravide kvinner når det er fare for spontanabort, så i denne situasjonen, leger anbefaler å utvise forsiktighet og bestemmer seg for å fortsette å ha sex eller midlertidig avstå fra sex sammen med din gynekolog. Du bør ikke ha sex to eller tre uker før beregnet dato for levering, fordi i dette tilfellet kan orgasme provosere kamper. I tilfelle datoen for den påståtte leveransen har passert, og barnet ikke viser ønske om å bli født, kan en orgasme hjelpe kroppen til å begynne fødselsaktiviteten, og legene anbefaler noen ganger kvinnen seg et aktivt sexliv.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Er orgasme farlig under graviditet?

Orgasme under graviditet kan bare være farlig hvis det er fare for abort eller tidlig fødsel, så vel som i andre tilfeller. Hvis graviditeten er normal, uten noen komplikasjoner, så provoserer avvisning av fosteret eller fødselsprosessen med orgasme ikke. I de siste ukene, når livmor og barnet er fullt modne, øker risikoen for utvikling av arbeid tidligere enn begrepet, derfor anbefales det i denne perioden å observere så mye seksuell hvile som mulig.

Legene anbefaler å avstå fra seksuelle forhold i tilfelle at:

  • Det er en trussel om spontan abort;
  • en kvinne hadde tidligere miskarrierer eller for tidlig fødsel;
  • presentasjon eller lav vedlegg av morkaken;
  • en kvinne er gravid med mer enn ett barn;
  • Seksuelle infeksjoner.

Barnet selv i livmoren føler ingenting i det hele tatt, fordi han er beskyttet av en slimete plugg, en tykk vegg av livmoren og en fostervann. Selv om etter en orgasme du føler at barnet har blitt mer aktiv i deg, betyr det ikke at han er ubehagelig og "vet" om hva som skjedde. Spenningen og glede som en gravid kvinne opplever, er gunstig for den fremtidige babyen, ettersom tilførselen av næringsstoffer og oksygen til ham øker, og dette kan skyldes hans økte aktivitet.

I det normale løpet av graviditeten kan du ha sex i de stillingene som er komfortable for en fremtidig mor, og også med et begrep. På senere tid er det nødvendig å utelukke trykk på magen, samt å unngå intens og dyp penetrasjon.

Clitoral orgasme under graviditet

Kjernen er klitorisorasmen mye lysere og sterkere enn vaginal, så det kan utgjøre mer trussel under graviditeten, men bare hvis den gravide kvinnen har medisinske kontraindikasjoner til å ha sex. Behagelige følelser som en kvinne mottar også under klitorisorasmaen, har en positiv effekt på det fremtidige barnet, så begrens ikke dine egne ønsker.

Seksuell energi må finne et uttak, dette gjelder også kvinner som er i posisjon. Hvis en kvinne av en eller annen grunn ikke får seksuell nytelse, kan det være drømmende drømmer som ender med en klitorisk orgasme, uavhengig av kvinnens ønske. Også mangel på tilfredsstillelse kan forårsake smertefulle opplevelser i underlivet, noe som bidrar til livmoruttonen (livmorstramming).

I noen tilfeller fører orgasme under graviditet, spesielt klitoris, til en følelse av stent mage. I dette tilfellet er det nødvendig å være ekstremt krydret. En "stein" mage oppstår når kroppen forbereder seg til arbeid, slik at livmoren er forberedt på prosessen med å presse det modne barnet ut. I de tidlige stadier kan "stein" magen indikere en trussel om abort, i sen tilfeller, av tidlig fødsel. I alle fall er det nødvendig å konsultere om denne tilstanden med gynekologen og gjennomgå den nødvendige undersøkelsen.

Orgasme under graviditet, hvis det ikke er kontraindikasjoner, er nyttig for en kvinnes gode følelsesmessige tilstand, og reduserer stress og stress. Som du vet, har alt som bringer fremtidens mors lykke og glede, også en positiv effekt på barnet inne i kvinnen.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.