^

Hva skjer i kroppen når glukose nivået stiger?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Når nivået av glukose i blodet stiger, produseres insulin. Dette stoffet hjelper glukose til å bevege seg fra blodet til muskelvevet. Når insulin utfører denne viktige rollen, faller nivået kraftig til normalt.

Når en kvinne blir gammel

... Insulin kan ikke lenger utføre sin rolle så vel som før. Insulinreseptorer er svekket, de kan ikke lenger binde glukose og bære det gjennom hele kroppen.

Og så reduseres ikke nivået av insulin etter å ha fullført sin rolle. Dessuten påvirker det glukose veldig dårlig, med andre ord, det er lite brukt fra ham.

Nivået på glukose i kroppen forblir fortsatt høyt, spesielt etter å ha spist. Denne situasjonen reagerer umiddelbart på hjernen, som sender signaler til bukspyttkjertelen, slik at den produserer mer insulin for å behandle og undertrykke nivået av glukose.

Og så er kroppens celler og blod fylt med insulin, det blir veldig mye, mye mer enn normalt. Det leverer glukose til celler, og blodnivået er betydelig redusert.

Gjentatt hypoglykemi

Denne reaksjonen kaller gjentatt hypoglykemi. Dette er en tilstand hvor nivået av sukker i blodet er betydelig redusert. Fra dette føler en person seg av brutal sult, kan han oppkast, på pannen og nesebroen gjør svette, svimmel, hjerteslag raser, en følelse av at hjertet kommer opp.

Denne tilstanden kan stoppes bare en stund, spise søtsaker og mel. Og så starter alt igjen.

På grunn av det forhøyede glukosenivået føles en person trist, ødelagt svak, blir raskt sliten, sover ikke godt. Og igjen - en ond sirkel: insulin blir mer, glukose - mindre. Deretter har personen igjen en kald svette og alle de andre symptomene som er nevnt ovenfor.

Hvis kvinnen er i perioden før overgangsalderen

... Det kan også bli svekket av endringer i menstruasjonssyklusen. Det er et feil forhold mellom hormoner og som et resultat en dårlig tilstand av helse.

Hvis en kvinne har funnet alle disse humørsvingninger og andre symptomer i hennes rom, er det på tide å se en endokrinolog for en konsultasjon. Ikke skriv av tilstanden din bare for tretthet og liv i konstant stress.

Ved dette tilleggstegnet kan du avgjøre om en kvinne har insulinresistens, det vil si insulinresistens. Først av alt må du måle midjen. Hvis midjen din er over 83 cm, er det på tide å lyde en alarm og utføre tester for insulinresistens og blodsukkernivå.

Hva er insulinresistens?

Overskudd av insulin i blodet fører til økning i fettinntak og vektøkning. Denne glukosen lagres i form av fett, i stedet for å gi deg energi til livet.

Med insulinresistens, er dette stoffet ikke lenger i stand til å transportere glukose til muskelceller, og da er det en skarp appetitt - mer enn vanlig. Det ser ut til at en person er underernærd, men det er det ikke.

I tillegg gir glukose, ikke trenger inn i celler, men gjenstår i blodet, ikke gir kroppen tilstrekkelig vital energi. Og så oppstår en paradoksal situasjon: det er mye glukose i blodet, men du vil fortsatt spise brutalt. Og du spiser: det er veldig vanskelig å kjempe med sult. Så blir du bedre.

I dette tilfellet øker glukosen med et overskudd av fettceller, og mengden av fett i kroppen øker. Men cellene krever "drivstoff" igjen og igjen. De mottar det, deler og vokser. Her hvor hos kvinner på ufølsomhet for et insulin virker overflødig vekt. Selv om du minimerer kaloriene i menyen din.

Effekter av insulinresistens

 1. Svakhet av immunitet
 2. Åpenhet mot infeksjoner og forkjølelser på grunn av svak immunitet
 3. Oppbygging av muskelvev inne i arteriene av arteriene, på grunn av hva blodstrømmen bremser, og blod ikke går til de indre organene dårlig, berøver dem av nyttige stoffer.
 4. Plaques i arteriene, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt
 5. Blodplater begynner å holde seg sammen, noe som øker risikoen for blodpropper.

Du har allerede innsett at med en økning i nivået av glukose i blodet, risikerer en person ikke bare å få overvekt - alvorlige problemer med blodårene og hjertet kan starte. Det er svært sannsynlig forekomsten av et hjerteinfarkt eller et annet hjerteinfarkt.

Denne tilstanden forverres av fremveksten av det såkalte syndrom X.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Syndrom X

Dette er en kompleks sykdom som er forbundet med en metabolsk lidelse. Spesielt ofte påvirker det kvinner. Syndrom X er fortsatt en dødelig kvintett. Det vil si at dens dødelige komponenter er som følger.

 • Økt insulinnivå
 • Immunitet mot det
 • Høyt blodtrykk
 • Vektøkning (spesielt i hofter og midjeområde)
 • Forhøyet kolesterol
 • Forhøyede mengder triglyserider
 • På oppførselsnivået - økt angst, rastløs søvn

Syndrom X er med andre ord også kalt W syndrom, men effekten er mye smalere - denne sykdommen er definert av leger som en sykdom hos kvinner. Symptomer på det er det samme som i syndromet til H.

Hvordan forebygge insulinimmunitet?

Hvis en kvinne har nok estradiol (et kvinnelig hormon) i kroppen, vil insulinresistensen komme mindre sannsynlig. Dette skyldes at østradiol har evne til å forbedre responsen av celler til insulininntaket i dem.

Men problemet er: når insulinresistens utvikler seg, påvirker det arbeidet til eggstokkene, som det viser seg at insulinreseptorer er inne.

Insulin, som beveger seg inne i eggstokkene, endrer hormonene som eggstokkene produserer. For eksempel begynner androgen å bli produsert mer enn østradiol, et kvinnelig hormon. En beta-estrola, som har evne til å delta i å kontrollere vekten, blir mindre.

Når androgen i kvinnekroppen er for mye, blir glukosenivået svært vanskelig å kontrollere. Insulin produseres enda mer, som fettstoffer.

Et slikt problem kan oppstå i alle aldre, selv hos kvinner under 30 år.

En kvinne i overgangsalderen og insulin

En slik ubalanse av hormoner, som vi beskrevet ovenfor, kan forekomme hos kvinner etter overgangsalderen. De har mange androgener i kroppen, østradiol er katastrofalt liten, og testosteron utfører ikke lenger sine fordelaktige funksjoner.

På grunn av det faktum at androgen undertrykker virkningen av kvinnelige hormoner, blir det for mye, fettavsetninger akkumuleres og kvinnen gjenoppretter.

Og denne vekten er allerede vanskelig å kontrollere. Fettavsetninger oppstår hovedsakelig i livet og underlivet, og figuren på en kvinne blir mer som en manns.

Hvis en kvinne fortsatt er på dietter, begynner bukspyttkjertelen å produsere enda mer insulin. Det bidrar til at fett fortsetter å bli deponert, og til og med på organens vegger. Dette såkalte viscerale fettet, som ikke er veldig merkbart i begynnelsen i formformer, men betydelig øker vekten og fører til dårlig helse.

Samtidig blir kroppens insulinresistens mer og mer tydelig.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

For å forhindre denne situasjonen må du gjøre følgende

 • Spis jevnlig og i vanlige deler
 • Ikke spis mye om kveldene - det fører til økning i insulinnivå i blodet og fettavsetninger som følge av
 • Ikke spis mat med mye karbohydrater (søt, mel) - dette øker nivået av insulin
 • Gå inn for sport

Og selvfølgelig, vær sikker på å bli undersøkt av en lege - dette vil gi deg muligheten til å se hele bildet av helsen din

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.