^

Maggi diettmeny for 1, 2, 3 og 4 uker

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 29.03.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Som andre metoder har Maggi-dietten en vakker legende om opprinnelsen. Hun er kreditert med "Iron Lady" - Storbritannias statsminister Margaret Thatcher. Det er som om Maggis diettmeny er notatene til en viljesterk kvinne som finnes blant kontorpapirene hennes. Menyen for henne ble satt sammen av ernæringsfysiologer fra den berømte amerikanske klinikken - skaperne av proteindietter.

Maggi diettmeny i 1 uke

På grunn av overvekt av egg, kalles menyen til Maggi-dietten eggdietten, selv om den også inkluderer andre proteinholdige matvarer. Programmet er laget for ulike perioder, fra en uke til en måned. I løpet av denne perioden klarer kroppen å tilpasse seg kostholdet «på en ny måte» og blir sakte kvitt overskuddet. Først elimineres overflødig vann, og fra den 5. Dagen begynner forbrenningen av fettreserver.

 • Fordelene med Maggi diettmenyen i 1 uke er at den er kortvarig, kostholdet er balansert, sulten plager ikke, og resultatene er åpenbare.

De foreslåtte rettene er ganske enkle og krever ikke spesiell ferdighet i matlaging. Det viktigste er å bruke de foreskrevne produktene og de riktige behandlingsmetodene i tide, ikke stek dem og ikke bytt dem. Det er ønskelig å drikke opptil 3 liter væske. For å stimulere til vekttap anbefales daglige aktiviteter - kondisjon, jogging eller i det minste gåing.

Ulempene inkluderer det faktum at det kreves streng overholdelse av tidsrammen, og i tilfelle et sammenbrudd i tidsplanen eller menyen, er det nødvendig å starte prosedyren på nytt. Kostholdet har mange kontraindikasjoner, så det passer bare for friske mennesker.

Du kan ikke starte kurset dersom du har problemer med nyrene, mage-tarmkanalen, allergi mot sitrus og protein. Ikke i noe tilfelle bør risikere fremtidige og ammende mødre, så vel som personer med høyt kolesterol. For dem er bare ostemassealternativet mulig, og deretter etter å ha konsultert en lege.

Maggi diettmeny i 2 uker

I Maggi diettmenyen er hovedingrediensen egg, de blir supplert med hjemmelaget ost og magert kjøtt. Listen over tillatte plantemat er veldig lang: sitrusfrukter på lager, lokale og importerte frukter. Nyttige grønnsaksvekster, naturlige krydder og urter. Vann, usøtet te opp til 2 liter kreves.

I dag er det utviklet metoder av ulik varighet, maksimum er 4 uker. Det er forbudt å inkludere fet og rik mat, sukker, oljesauser i Maggi diettmenyen i 2 uker. Fra frukt - inneholder mye sukker: druer, fiken, dadler, mango, bananer.

 • For å rense kroppen, anbefales det å spise mat med mye fiber. Proteinmat gir byggesteiner for muskler og bein. Listen over forbudte matvarer inkluderer alkohol. Det er farlig fordi det kan forverre patologier som har vært "stille" en stund og redusere hastigheten på vekttap.

De sitter på denne kuren i 2 uker, og deretter, for å opprettholde vekten, unngår de fet, melete og stekt mat. I stedet bør du støtte deg på frukt- og grønnsakssortimentet.

2-ukers alternativet anses som sparsomt, egnet for ulike alderskategorier. Tre måltider om dagen er lett å følge selv for arbeidsfolk, og enkle ingredienser og oppskrifter er tilgjengelig for nesten alle. De nødvendige ernæringskomponentene er tilstede i kostholdet, noe som eliminerer behovet for å bruke farmasøytiske preparater.

Maggi diettmeny i 3 uker

En av betingelsene for å overholde Maggi diettmenyen er daglig morgenveiing. Ulemper på vekten - et godt insentiv til å fortsette i samme ånd. Ved å skrive ned indikatorene vil du tydelig se dynamikken i vekttap, som også muntrer deg opp. Men selv om vekten «hopper» eller «står» på plass, er ikke dette en grunn til sorg, men en fysiologisk norm. Men spesielt påvirkelige personer har lov til å veie seg en gang i uken, for eksempel på mandager.

På det tredje stadiet er dietten utformet på en slik måte at kroppen, vant til slik ernæring de foregående ukene, får en ny shake-up. For dette formål merkes produktene etter dag, og ikke etter måltid. Dette er den grunnleggende regelen for den tredje fasen og Maggi diettmenyen i 3 uker. Dag for dag ser det slik ut:

 1. Tillatt frukt å velge mellom.
 2. Tillatt grønnsaker å smake.
 3. Grønnsaker + frukt.
 4. Grønnsaker + fisk.
 5. Grønnsaker + kjøtt.
 6. Tillatte frukter etter eget valg.
 7. 1 frukt tillatt.

Dietten er bygget på samspillet mellom individuelle produkter. Hvis du bare spiser utpekt mat, er det realistisk å forvente effekten av å gå ned i vekt - opptil 10 kg for hele kurset. I tillegg til en spesiell diett, bør du huske noen flere regler: drikk mer vann, gi opp fett, ikke bryt regimet, gå turer eller lett gymnastikk, vei deg om morgenen (etter toalettbesøk).

Maggi diettmeny i 4 uker

Proteinmenyen til Maggi-dietten tilhører den klassiske lavkarbo. Maten er valgt slik at den forårsaker reaksjoner, som et resultat av at giftstoffer fjernes og lipidvev brytes ned. En av hovedreglene er et klart kosthold. Maggi diettmenyen i 4 uker gir ideelt vekttap opptil 10 kg. Følelsen av sult undertrykkes av proteiner. Rikelig med vann, te og kaffe er tillatt når som helst på dagen.

 • Hovedproduktet er kyllingegg. Ved å spise dem metter vi kroppen med proteiner, men ikke med karbohydrater. Derfor bør fysisk aktivitet i denne perioden være moderat.

I tillegg til egg, kylling og andre typer kjøtt (men ikke lam), anbefales det fettfattig ost fra proteinmat. Fra plantemat - forskjellige ferske og bearbeidede grønnsaker, frukt, urter.

De to første ukene er like, men i den andre er dietten beriket med agurker, fruktsalater. Den tredje fasen er fundamentalt forskjellig: spesielt er det ingen streng timeplan for måltider. Produkter for den tredje uken:

 • 1 dag - frukt, uten søtt og næringsrikt (fiken, banan, daddel, mango, alle druesorter).
 • Dag 2 - bearbeidede grønnsaker (men ikke poteter).
 • Dag 3 - frukt, grønnsaker.
 • Dag 4 - grønnsaker, urter, fisk.
 • Dag 5 - magert kjøtt, grønnsaker.
 • 6, 7 dager - frukt.

Menyen forrige uke er mer interessant. I sluttfasen spiser de variert, men enkel mat, uten kulinariske herligheter. Det er standardfordelt på mottakelser gjennom dagen, tatt i betraktning tidligere anbefalinger for fettinnhold og tilberedningsmetode. I slike scenarier er følgende resultater reelle: 1 uke - opptil 3 kg, 2 - opptil 5 kg, 3 - opptil 8 kg, 4 uker - opptil 10–12 kg.

Meny for hver dag av Maggi-dietten

Alle frokostmenyer for hver dag i Maggi-dietten består av to produkter: 2 egg og 1 grapefrukt. Vi snakker om kyllingegg, ikke vaktelegg. De kan være mer nyttige på noen måter, men ikke når det gjelder å gå ned i vekt, fordi det ikke er nok komponenter i vaktel som er nødvendige for en aktiv metabolisme. En viktig betingelse er friskhet: produktet skal ikke være mer enn en uke gammelt. Den klassiske eggdietten kan lages ostemasse ved å erstatte ingrediensene i forholdet 1 egg = 100 g ost.

Menyen for hver dag av Maggi-dietten, spesielt den lengste, er vanskelig å komponere på egen hånd. Derfor er det bedre å bruke ferdige eksempler, det er nok av dem på Internett, samt oppskrifter på smakfulle og sunne diettretter. Det er praktisk å bruke tabeller med detaljert informasjon om retter og produkter.

Det daglige kostholdet er bygget på proteiner, med et minimum av karbohydrater. I tillegg til hovedingrediensene - egg og hjemmelaget ost, brukes et ekstra aktivt produkt - grapefrukt. Fra et fysiologisk synspunkt er dette den optimale kombinasjonen av komponenter for effektivt vekttap.

Oftest brukes 2- eller 4-ukers alternativer. Grunnlaget er omstrukturering av kroppen og vekttap. Takket være næringsverdien til egg føles ikke sult. Som et resultat av programmet endres funksjonen til individuelle organer:

 • metabolisme er aktivert;
 • kroppen bruker aktivt energi på fordøyelsen av proteiner;
 • fett brytes ned;
 • proteiner er fullstendig fordøyd;
 • grapefrukt og appelsiner akselererer bortfallet av overflødig vekt.

Egg-ost-menyen har en positiv effekt på andre prosesser og organer:

 • Kalsium styrker hår, bein, tenner.
 • Musklene blir vakrere og mer fremtredende.
 • Nervesystemet normaliseres, tretthet og depresjon forsvinner.

Meny for uken med Maggis ostemassediett

Hvis du valgte cottage cheese-versjonen av Maggi diettmenyen, så elsker du hjemmelaget myk ost og forventer at det ikke vil være vanskelig å tåle en slik diett. Slik er det for mange, sammenlignet med eggdietten. Det er nødvendig å advare bare personer med økt surhet i magen.

Den daglige menyen for uken med Maggi ostemasse-dietten inkluderer nødvendigvis hovedproduktet til frokost, og noen dager til lunsj. Cottage cheese skal være 9%. Den samme frokosten er ett eller to egg pluss 200 g hjemmelaget ost.

Lunsj og middag inneholder protein og plantemat: kylling, annet kjøtt, egg, grønnsaker (uten mais, poteter, belgfrukter). Til dessert er appelsin, grapefrukt å foretrekke. Cottage cheese-versjonen tillater veksling av ost og egg.

Ukentlige kostholdsregler:

 • Hver gang bør du spise en bestemt mat, uten å justere kostholdet etter eget skjønn.
 • Hvis den nøyaktige mengden ikke er angitt, er maten ikke begrenset; Du kan spise det så mye du vil, men bare denne gangen.
 • Hvis noe ikke spises, er det ikke lov å "tilsette" noe annet.
 • Ikke bruk fett til steking, buljong til supper.
 • All bevaring er forbudt.
 • Salt og krydder er tillatt.
 • Sjømat med lavt fettinnhold er inkludert i kostholdet.
 • Varm drikke er tillatt (uten sukker eller med erstatning), alkohol er det ikke.
 • Feil og sammenbrudd av regimet, selv kortsiktige, opphever tidligere innsats.

Meny for 4 uker med Maggis bokhvete-diett

Som et typisk karbohydrat er bokhvete en av de forbudte matvarene på Maggi diettmenyen. Selv om frokostblandinger er nyttige i seg selv, anbefales de til alle, fra barn til eldre, og er inkludert i kostholdet til terapeutiske dietttabeller. Det er hele metoder for å gå ned i vekt, bygget på kostholdsegenskapene til bokhvete. Men en forespørsel som "Meny for 4 uker med Maggis bokhvete-diett" forblir ubesvart.

 • Hvis den relativt mangfoldige Maggi-diettmenyen av en eller annen grunn ikke passer for de som ønsker å gå ned i vekt, kan du prøve bokhvete mono-dietten. Hun lover å gå ned i vekt med 12 kg på bare to uker. Jo fyldigere personen er, jo flere kilo kan vekten gå i løpet av denne perioden.

Effekten er gitt på grunn av det lave kaloriinnholdet i produktet. Det er lov å spise grøt så mye du vil, altså metthetsfølelse, samtidig som du er sikker på et vellykket resultat. Mat inneholder mye jern, kalium, magnesium, kalsium, vegetabilsk protein, vitamin B. Dette gjør det mulig å fjerne proteinmat av animalsk opprinnelse fra kostholdet uten skade.

Matlaging av grøt har sine egne finesser. En porsjon for hele dagen tilberedes dagen før: 0,5 kg frokostblanding helles i 1,5 liter kokende vann, pakkes inn i en varm ting (teppe) og holdes til morgen uten å koke. Om morgenen vil det se ut som kokt, men diett - uten salt og sukker. Hvis ikke alt vannet er absorbert, hell litt mindre vann i neste porsjon. Denne retten bør spises innen 14 dager.

Maggi diettmeny for 4 ukers eggalternativ

Ved valg av Maggi diettmeny må de som ønsker å gå ned i vekt bestemme seg for alternativet. Cottage cheese eller egg? - det er spørsmålet. Hvis du foretrekker egg, må du vite at du må spise dusinvis av dem i løpet av den første uken alene. For enkelhets skyld anbefales det å skrive ut Maggi diettmenyen i 4 uker, eggversjonen i bilder og henge den på et iøynefallende sted. Det anbefales også å starte prosedyren på mandag, og hvis du ikke vil utsette, så fra hvilken som helst dag, men med mandagsmenyen.

Kyllingegg er rike på næringsstoffer og gir metthetsfølelse. Allerede den første uken omstruktureres kroppen og venne seg til en ny måte å spise på. Effektivitet skyldes det faktum at kroppen er tvunget til å bruke mye energi på assimilering av proteinmat, derfor bruker den lagret fett for fremtidig bruk.

Noen lurer på om det er skadelig å spise så mange egg på kort tid. Tross alt har vi alltid blitt fortalt at de er rike på kolesterol og øker nivået i blodet. Imidlertid viser moderne kosthold at ingen skade vil følge hvis eggene ikke blir supplert med oljer.

Noen tips for å komme gjennom og avslutte det 4-ukers programmet:

 • Drikk 2 liter vann, te eller kaffe uten volumbegrensninger, men usøtet.
 • Bytt ut søtsaker med en supersøt naturlig erstatning - stevia.
 • Hvis det er uutholdelig å holde ut, så tillat deg selv en matbit - agurk, gulrot, salat.
 • Diettretter kalt "salat" tilberedes uten fete dressinger.
 • Egg kokes kjølig, kyllingen renses for skinn og fett.
 • For å opprettholde det oppnådde resultatet, gå tilbake til det vanlige kostholdet gradvis, uten å bli revet med av mat med høyt kaloriinnhold.
 • Fullfør måltidet senest 3-4 timer før sengetid.
 • Fra nå av, ikke glem fysisk aktivitet og sunn mat.

Meny for 2 uker med Maggi proteindietten

Maggis to ukers diettmeny er rettet mot resultatet. Den nås raskt, men det er fare for å returnere massen til de forrige indikatorene. Det antas at det ikke er menyen for 2 uker av Maggi-proteindietten som kan forhindre dette, men et fullverdig månedlig kurs med vekttap.

Det er to typer kosthold - egg og cottage cheese. Dette for å sikre at systemet er tilgjengelig for alle, også de som er intolerante for egg.

Et 2-ukers kurs er bygget på egg eller cottage cheese. Annen mat er også tillatt:

 • Frukt (appelsiner, grapefrukt, aprikoser, kiwi, epler).
 • Grønnsaker (erter, aubergine, paprika, tomater).
 • Mager fisk, kjøtt, sjømat.
 • Svart brød.
 • Hvitløk, tørket frukt.

Forbudt mat - røkt, stekt, poteter, sopp, druer, banan, hermetikk, alkohol.

3-delt meny etter ukedag:

 • Uke 1

Man: 2 egg; 2 grapefrukter, te; kylling.

Tir: cottage cheese, tørket frukt, kaffe; bakt kaninkjøtt; salat (reker, torsk, agurk).

Ons: grapefrukt, te; gryte laget av hjemmelaget ost, egg, tørket frukt; biff, eple.

Tor: dampomelett, appelsinsmoothie; fruktsalat med yoghurt; bakt ørret med sitron.

Fre: cottage cheese, grapefrukt; 2 egg, kylling; stuet pepper.

Lør: cottage cheese med rømme, drikke; sitrussalat, fersk eplekompott; sjømat og kyllingsalat, ananasjuice.

Sol: grapefrukt, eplejuice; gulrot- og eplepuré, kefir; stuet kaninkjøtt med tomater.

 • 2 uker

Man: eggerøre; salat (reker + grapefrukt); cottage cheese gryte med tørket frukt.

W: cottage cheese, svisker, egg; omelett med paprika og tomater, te; kaninkjøtt.

Ons: grapefrukt; buljong uten fett, grønnsaker; stuet zucchini.

Tor: sitrussalat, kaffe; ørret med grønnsaker; havregryn magert med svisker.

Fre: smeltet ostetoast, sukkerfri drikke; lapskaus (biff + zucchini + pepper); tomat-agurksalat.

Lør: cottage cheese, melk; reker med kylling; eple og grapefrukt.

Sol: sitrus frisk; frukt gryte; Oransje.

Oppskrifter for hver dag av Maggi-dietten

Maggi diettmenyen omtales som en komplett og effektiv måte å spise og gå ned i vekt. En viktig betingelse er å spise i henhold til timeplanen, ikke gå glipp av eller bryte den foreslåtte ordningen. Ellers må du begynne på nytt. En annen regel er fullstendig fravær av alkohol, noe som bidrar til å bygge opp fettreserver som ikke konsumeres under fysisk arbeid. Oppskrifter for hver dag av Maggi-dietten kjennetegnes ved enkelheten til ingrediensene og behandlingen: koke, skrelle, sette i mikrobølgeovnen, etc. For gourmeter er det vanskeligere.

 • Siden frokoster er monotone, er det ikke nødvendig å planlegge dem for hver dag. Vi tilbyr flere alternativer til lunsj og middag.
 1. Egg-grapefrukt salat. Kutt proteinet av 2 kokte egg og fruktkjøtt, mal eggeplommene og bland alt sammen.
 2. Kasserolle. Finhakk den skrellede appelsinkjøttet, hell over det sammenslåtte proteinet, tilsett kanel, sett i ovnen i 15 minutter.
 3. Krydret biff. Dryss 200 g biff med saften av 1 appelsin, dryss over salt og basilikum, stek i 40 minutter.
 4. Fylte egg. Vend den skrellede fruktkjøttet av en appelsin til en fruktkjøtt med en blender, bland med kokte eggeplommer, legg på halvdelene av proteinene.
 5. "Golden Cockerel": stek 0,5 kg kyllingfilet i olivenolje. Kutt en og en halv appelsin for å få ned til konsistensen av velling, hell over kjøttet. Resten av fruktkjøttet brukes til dekorasjon.
 6. Diett kylling. Kok kjøttet i vann med salt og krydder, etter å ha fjernet skallet fra det.
 7. Salat. Skjær skrellede tomater, appelsin eller grapefrukt og agurker, riv gulrøtter. Ikke diriger.

Anmeldelser av leger om Maggi-dietten

Gå ned i vekt som Maggis diettmeny fordi du ikke trenger å sulte. Og dette er forståelig, fordi proteinmat gir en langvarig metthetsfølelse. Noen er misfornøyde på grunn av at egg er kjedelige til kvalme.

Anmeldelser av leger om Maggi-dietten, ta først og fremst hensyn til kontraindikasjoner. Resten av kostholdet er godkjent. Imidlertid kan ingen ekte lege anbefale denne eller den dietten in absentia uten å se pasienten. Derfor, når du velger en teknikk, anbefaler vi deg å først besøke en lege for å finne ut bildet av helsen din og kroppens tilstand.

Det er naivt å forvente at alle dietter er like indikerte og effektive for alle. Tross alt, selv om folk er like, men hver er en individualitet. Ikke alle egner seg til Maggi diettmenyen, som er populær blant vekttap. Og til hvem det passer, snakker han beundrende om den effektive teknikken, og minner med takknemlighet om den britiske baronessen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.