^

Skjoldbrusk funksjon og overvekt

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Noen ganger blir kvinner bedre og mistenker ikke engang de sanne årsakene til dette. Og de skyldige kan være hormoner som skjoldbruskkjertelen produserer. Den langsommere eller for mye aktiviteten i arbeidet hennes kan føre til overvekt, noe som er svært vanskelig å normalisere

Hva hindrer skjoldbruskkjertelen?

I noen produkter, som er plassert som nyttige, inneholder stoffer som hemmer skjoldbruskkjertelen. Disse stoffene kalles isoflavoner.

De er inneholdt i soya (som ofte anbefales for vekttap, men egenskapene er ofte reversert), i kløver som kan brukes som urtete og andre matvarer.

Hormonal eksperiment

Som et forsøk viste kultopdrettere at dyr som ofte bruker rødkløver ikke kan tenke og avle senere. Og en person som ofte bruker produkter som inneholder isoflavoner, i mange tilfeller, diagnostiserer infertilitet.

Årsaken er isoflavones påvirkning på eggstokkens arbeid, som produserer kjønnshormoner som er nødvendig for unnfangelse og svangerskap. Og arbeidet i skjoldbruskkjertelen, som har egenskapen til å bruke hormoner for å kontrollere vekt og andre prosesser i kroppen.

Soyabønner på bordet ditt

Nå er det mange butikker som selger soyaprodukter. Selv soya melk. Hvis folk visste at soya tilsetningsstoffer i menyen din, konsumert hele tiden, kan provosere overvekt, fedme, manglende evne til å bli gravid! Og disse destruktive prosessene vil være vanskelig å stoppe.

Faktum er at soyaadditiver med isoflavoner i sammensetningen kan redusere nivået av skjoldbruskhormon T3, noe som påvirker vektkontroll og muligheten for unnfangelse.

Hvordan påvirker skjoldbruskhormonene med kjønnshormoner?

De er i nært samarbeid. Skjoldbruskhormoner påvirker kjønnshormoner, og forbedrer ytelsen til ikke bare immunforsvaret, men også reproduksjonssystemet.

Hvis kjønnsorganens arbeid er ødelagt, prøver skjoldbruskhormonene å interagere med kjønnshormoner slik at det normaliserer.

I strukturen av eggstokkene er det reseptorer av skjoldbruskhormoner. Og i skjoldbruskkjertelen er det igjen reseptorer av de hormonene som umiddelbart reagerer på endringer i eggstokkens arbeid. Det er en kjede for deg.

Hvis organets arbeid er ødelagt

Hvis skjoldbruskkjertelen er ødelagt, påvirker den umiddelbart en kvinnes evne til å tenke og bære et barn, samt risikoen for å utvikle eggstokkesykdommer, menstruelle uregelmessigheter.

Når eggstokkene produserer mindre kjønnshormoner, er skjoldbruskkjertelen betydelig svekket, og dette truer risikoen for å utvikle fedme - først og fremst og midjeområdet.

Hvis du har mistanke om at eggstokkene virker dårlig, må du kontrollere nivået på kjønnshormoner og skjoldbruskhormoner. Hvis nivået av hormoner av testosteron og østradiol, som produseres av eggstokkene, forstyrres, reduseres metabolisme betydelig.

Hvordan ser det ut?

Som et resultat blir fettvev akkumulert mer og mer, og muskelvev går tapt - kroppen blir uattraktiv, flabby, med cellulittflater.

Og til og med en nedgang i produksjonen av kjønnshormoner betyr at nivået av skjoldbruskhormonproduksjon reduseres automatisk og som et resultat - hjernens sentre er forstyrret.

Risikogrupper er kvinner i overgangsalderen og før oppstarten. Med dem reduseres produksjonen av kjønnshormoner med alderen. Menn har ikke slike problemer - deres hormonproduksjon fading er veldig treg og gradvis.

Så vær ikke overrasket når du ser på en mann og en kvinne i samme alder, men med varierende grad av flaskighet i kroppen. Så lagt biologisk - menn med alder vil forbli bedre.

Stresshormon og overvekt

Hvis kroppen har et høyt nivå av stresshormon - kortisol, påvirker dette direkte økningen i kroppsfett. Kortisol blir større med en reduksjon i nivået av østradiol, det kvinnelige hormonet.

Jo lenger en kvinne lever, desto mindre produserer hun østrogen. Følgelig økes nivået av kortisol automatisk, og skjoldbruskkjertelen blir svakere.

Og det betyr at det er mye vanskeligere å kontrollere vekten enn i de unge årene, fordi skjoldbruskkjertelen påvirker mengden av fett i kroppen vår.

Hvordan virker kortisol?

Han har evnen til å påvirke en persons adferd, noe som forårsaker at den svinger - fra tearfulness til aggresjon (vel, det er ikke for ingenting som stresshormonet). På grunn av kortisol reduseres nivået av skjoldbruskhormoner mye, fordi disse hormonene - T3 og T4 - blir automatisk omgjort til bundet, det vil si passivt, som ikke deltar i kroppen.

Og dette fører til en nedgang i stoffskiftet og en økning i kroppsfett.

Derfor er det nødvendig å bestå test for hormoner, så snart du føler at du ikke er deprimert, og dette skyldes et konstant sett med ekstra kilo.

Skjoldbruskhormoner og følelse av smerte

I kroppen vår er det mange reseptorer som er ansvarlige for reaksjonen på smerte. En person kan føle smerte mindre eller mer, avhengig av arbeidet med disse reseptorene. For eksempel kan i noen sykdommer (med influensa, betennelse), selv å berøre kroppen, forårsake irritabilitet, for ikke å snakke med injeksjonene.

Så: hormoner i skjoldbruskkjertelen er i nært samarbeid med smertestillende. De kan redusere eller aktivere sitt arbeid, noe som gjør at personens smerte øker eller reduseres.

Derfor binder skjoldbruskhormonene myalgi - en sterk og permanent smerte i musklene.

Skjoldbruskhormoner påvirker hjernens arbeid og stemningen til en person. Hjernen er en maskin som trenger mer energi enn noen annen del av kroppen. Han tar denne energien fra cellene. Og skjoldbruskhormoner har evnen til å påvirke cellemembraner.

Hvis denne effekten er for aktiv, kan en person oppleve søvn, hukommelse, dårlig konsentrasjon, depressive forhold som ikke går bort selv etter å ha tatt beroligende midler.

Hvis du finner deg selv som viser tegn på humørsvingninger, smerte, økt fett - bestå test for skjoldbruskhormoner. Deres nivå vil vise hvilke tiltak som skal tas.

Hvordan påvirker skjoldbruskhormonet arbeidet i musklene?

Hormoner av skjoldbruskkjertelen tar den mest aktive delen i metabolske prosesser som forekommer i muskelvevet. Det har direkte innflytelse på muskelarbeidet. Hvis hormoner ikke virker aktivt, er de ikke nok, så muskelvev kan kollapse, se uattraktivt. Eventuelle metoder for å bygge den - et treningsstudio, steroider - vil ikke gi et resultat.

Samtidig er det mer fett i kroppen, de er alle vanskeligere å brenne, selv under aktiv fysisk anstrengelse. Til dette kan det legges til muskelsmerter, dårlig humør (skjoldbruskkjertelen påvirker hjernens aktivitet), dårlig søvn, nedsatt seksuell lyst.

Shchitovidki og benvev

Hvis produksjonen av skjoldbruskkjertelhormoner er redusert eller, omvendt, økt, kan den helles på dannelsen og tilstanden til beinene. Hvis i større detalj - skjoldbruskhormoner påvirker hvordan beinmuskulaturens celler leveres med oksygen. Hvis disse forsyningene ikke er nok, kan en person ha muskelsmerter.

Muskler begynner å fungere verre, bli syk, bli fort lei. En person kan ikke gjøre noe i lang tid, det irriterer og blir nervøst. Det er hva hormoner i skjoldbruskkjertelen er i stand til.

Hvordan påvirker skjoldbruskhormonet hjertet? Dette lille, men viktige organet - hjertet - lider mest av at skjoldbruskkjertelen virker ufullstendig. Det virker, hva slags forhold kan det være mellom dem? Det er, og veldig alvorlig.

Hvis skjoldbruskhormoner produseres overdrevet eller lite, kan hjertets muskelfibre bli ødelagt. Tilstrømningen av oksygen til hjertets muskler på grunn av funksjonsfeil hos hormoner kan være svak, og så risikere en person feil i hjerterytmen og andre hjertesykdommer. Spesielt til et hjerteinfarkt.

Vær forsiktig med stoffene du er foreskrevet. Hvis du tar store doser medikamenter som er rettet mot å forbedre skjoldbruskkjertelen, kan det påvirke hjerteets arbeid negativt.

Forskere har ennå ikke fullt ut studert prinsippet om denne skadelige effekten, men faktum gjenstår. Vær forsiktig når du tar medisin, og gjør det bare etter råd fra en lege.

Hormonale tester: hvordan å ordentlig gjøre dem?

Når du består test, selv hormonell, kan mange av dem ikke gi et nøyaktig bilde av helsetilstanden. Spesielt arbeidet i skjoldbruskkjertelen. Men det har lenge blitt bevist sin viktige rolle i opphopningen av fettforekomster og tap av kontroll over vekt.

Når du består test for hormoner, kan du bare fortelle om totalt antall hormoner - de eller andre. Og du trenger å vite spesielt hvor mye i kroppen av hormoner T3 og T4 i fri form.

Dette er skjoldbruskkjertelen hormoner som styrer prosessene for å rette vekt eller miste vekt, og også påvirke arbeidet i hjertemuskelen og styrken av beinvev.

Å vite nivået av disse hormonene, vil du kunne kontrollere vekten og andre prosesser i kroppen.

Analyser for hormoner for fete kvinner

Hvilke hormonprøver er nødvendig for disse kvinnene?

  • Skjoldbruskhormoner i fri form - T3 og T4
  • Ultrasensitive MDF
  • Antimykrosomale antistoffer
  • Antithyroglobulin antistoffer
  • Hormon, som forårsaker immunitet mot skjoldbruskkjertelen

Disse testene trenger ikke spesiell tid. De kan utføres på hvilken som helst dag og tid på menstruasjonssyklusen (hvis du ikke har nått en periode med overgangsalder).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Immunitet mot virkningene av skjoldbruskhormoner

Dette eksisterer. Og for denne typen ikke-oppfatning av kroppshormonene trenger spesielle tester. Nemlig - analysen av vevsimmunitet mot arbeidet med hormoner T3 og T4.

På samme tid - vær oppmerksom på - nivået av disse hormonene kan være innenfor normale grenser. Og temperaturen i kroppen - også. Legen vil derfor kun kunne bestemme feilen i skjoldbruskkjertelen bare fra denne analysen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.