^

Helse

Diagnose av autoimmune sykdommer

Prøver av Coombs

Direkte Coombs - antiglobulintest (agglutinasjon i gelen viser komplette toverdige antistoffer), ved hjelp av hvilke definerer antistoffet klasse IgG, og C3-komplementkomponent på erytrocytt-overflaten.

Antistoffer mot Saccharomyces cerevisiae i blodet

Saccharomyces cerevisiae er unicellular sopp, vanligvis kjent som "baker gjær." Saccharomyces cerevisiae antistoffer mot IgG-klassen og IgA rettet mot epitopen oligomannanovogo mannan (fosfopeptidomannana) gjærcellemembran.

Antistoffer mot vevstransglutaminase i blodet

Vevstransglutaminase tilhører en familie av kalsiumavhengige acyltransferaser som katalyserer dannelsen av tverrbindinger mellom proteiner. Det er nå blitt fastslått at vevstransglutaminase er den viktigste, om ikke det eneste endomysielle antigenet hos pasienter med cøliaki.

Antistoffer mot gliadin i blodet

Forhøyede nivåer av antistoffer mot gliadin i blodserumet kan påvises hos 25% av pasientene med herpetiform dermatitt og autoimmune sykdommer.

Antistoffer mot den rørformede kjellermembranen i blodet

Tubulær nefritt er en inflammatorisk nyresykdom infeksiøs natur med lokalisering av den patologiske prosess i de interstitielle (mellomliggende) vev og lesjon rørformet apparater nephrons.

Antistoffer mot glomeruliets basale membran i blodet

Tilstedeværelsen av antistoffer mot basalmembranen til glomeruli (anti-BMC) er mest typisk for pasienter med rask progressiv glomerulonefritis (anti-BMC glomerulonephritis). Alle pasienter med anti-BMC glomerulonephritis kan deles inn i to grupper: bare med nyrepatologi og Goodpasture's sykdom (50%), hvor sistnevnte kombineres med lungene.

Laboratoriediagnostisering av autoimmun nyre-sykdom

Glomerulonephritis er den vanligste formen for primær nyresykdom med en overveiende lesjon av nyreglomeruli. For tiden er begrepet immunoinflammatorisk genese av denne sykdommen generelt anerkjent.

Antistoffer mot serumendotelet

Antistoffer mot det vaskulære endotelet er ofte funnet i vaskulitt, spesielt med Kawasaki sykdom. Det foreslås at antistoffer mot endotelet kan skade endotelceller gjennom komplementavhengig cytolyse eller antistoff-avhengig cellulær cytotoksisitet.

Antistoffer mot myeloperoksidase av nøytrofiler i blodet

Myeloperoksidase er et protein med en molekylvekt på 59.000, som er en av de viktigste faktorene som sikrer bakteriedrepende beskyttelse av en person. Antistoffer mot myeloperoksidase av nøytrofiler kan forekomme i vaskulitt

Antistoffer mot et protein som forsterker den bakterieide effekten av nøytrofiler

Proteinet, som forsterker den bakterieide virkning av nøytrofiler, er et membranprotein av nøytrofiler og monocytter. Hovedfunksjonen er å binde endogener av bakterier. Antistoffer mot dette proteinet finnes oftest i Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.