^

Helse

Psykisk helse (psykiatri)

Hvordan gjenkjenne schizofreni ved atferd?

Pasienten blir ikke helt frisk, siden uttak av psykotrope stoffer alltid er fulle av eksacerbasjoner - spesifikk oppførsel ved schizofreni gjenopptas, uavhengig av varigheten av medisinen.

Schizofreni hos menn: årsaker, typer, diagnose, prognose

Mer enn et århundre har gått siden det øyeblikket schizofreni ble utpekt som en uavhengig sykdom, men diskusjonene fortsetter fortsatt ikke bare om dens natur, men også om dens eksistens som en egen sykdom.

Metoder for behandling av schizofreni hos menn

Behandlingen av schizofreni hos menn skiller seg ikke fra behandlingen av kvinner, det er bare at menn er mer sannsynlig å bli syke mer alvorlig, og følgelig kreves kraftigere antipsykotika i høyere doser for behandlingen.

Schizofreni hos menn: symptomer, karakteristiske tegn på atferd

De første tegnene oppfattes vanligvis av det nære miljøet som eksentrisiteter - dårlig humør, utarming av følelser, isolasjon er ikke spesifikke tegn bare på schizofreni, og faktisk på psykiske lidelser generelt. 

Frykt for ensomhet hos kvinner og menn

Autofobi er et medisinsk begrep som beskriver en slik psykisk lidelse som frykten for å være alene. Andre mulige navn for denne lidelsen er isolofobi, eremofobi, monofobi. Vi snakker om frykten for å være alene, ikke ha et sunt og permanent forhold, miste sine kjære.

Frykt for et seriøst forhold hos kvinner og menn

Blant de spesifikke menneskelige fryktene som anses som irrasjonelle (umotiverte) og kalt fobier,  er det frykt for relasjoner  eller frykt for følelsesmessig tilknytning. 

Frykt for små gjenstander, eller mikrofobi

En fobi er et velkjent begrep som beskriver en persons sterke, urimelige og konstante frykt for et bestemt problem, ting, handling osv. 

Frykt for jobb

En fobi anerkjent av vitenskapen, der en person opplever en irrasjonell ukontrollerbar frykt for arbeid eller frykt for det, kalles ergofobi eller ergasiofobi.

Utholdenhet

Patologisk utholdenhet observeres ofte hos pasienter med organiske hjerneskader, cerebral aterosklerose, schizofreni, senil demens, Alzheimers sykdom og Picks sykdom. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.