^

Helse

Kalsiumpreparater for overgangsalder

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Det er ingen hemmelighet at eldre mennesker har mer skjøre ben enn yngre. Og dette er ikke en ulykke. Faktum er at å holde den nødvendige mengden kalsium i kroppen hvert år blir vanskeligere, og kostnadene øker. Hos kvinner er saken komplisert av en spesiell periode som kalles overgangsalder. Redusert østrogenproduksjon i alderen 40-50 år fører til at kalsiumabsorpsjonen, som kommer inn i kroppen av en kvinne med mat, er sterkt hemmet, noe som resulterer i at beinene lider. Kalsiumpreparater i overgangsalder gjør det mulig å fylle mangelen på dette viktige sporelementet, mens sammensetningen er valgt på en slik måte at kalsiumassimilering var maksimal.

Hvor går kalsium?

Først la oss finne ut hvorfor vi er så bekymret for tap av kalsium, hva mister vi? Kalsium er et av de viktigste mikronæringsstoffene, uten som en person vil avvike lite fra de enkleste mikroorganismer. Tross alt er skjelettet vårt dannet i stor grad takket være kalsium, som i kroppen til en ung mann er omtrent 1,5-2,2 kg.

Så, 99% av kalsium i kroppen går til dannelsen av skjelettet. Men dette betyr ikke at det gjenværende kalsium er ubrukelig. Denne 1% klarer å regulere syrebasebalansen i kroppen, delta i prosessen med blodkoagulasjon, påvirke metabolske prosesser, normalisere utveksling av vann, salter og karbohydrater.

Uten kalsiums deltakelse kan mange viktige prosesser i kroppen ikke unngås. For eksempel, muskelkontraksjon og hormonproduksjon, nervesystemet og vedlikehold av enzymaktivitet. Takket være kalsium har veggene av karene en begrenset permeabilitet, og tenner, hår og negler beholder sin styrke. Det er for alle disse kroppens behov og kalsium er brukt.

Noen vil si at det ikke er noe galt med å miste kalsium, fordi det er mange matvarer som inneholder dette mikronæringsstoffet, noe som betyr at kalsiummangel kan unngås. Kanskje de har rett når det gjelder unge kvinner hvis årlige kalsiumforlengelse ikke overstiger 1%. Unntaket er bare graviditetsperioden, når kvinnekroppen må dele kalsium med babyen som vokser i den.

Med overgangsalderen er årsaken til kalsiumtap litt annerledes. Her til all feil av østrogener, som dessverre ikke er nok for normal absorpsjon av kalsium fra mat. Tapet av kalsium i denne perioden øker til 4-5%, og det er nesten umulig å fylle det uten hjelp av kalsiumpreparater med overgangsalder. Du kan ha hakkede eggeskaller med skjeer og kilo kritt, men med unntak av nyreproblemer vil dette føre til ingenting. Tross alt, for å levere kalsium inn i kroppen er liten, trenger du hjelp med assimileringen.

Fosfater, karbonater, kalsiumoksalater som er oppnådd av kroppen med mat, er neppe løselige forbindelser, og deres organisme kan ofte ikke behandles. Dette er spesielt merkbar med overgangsalder, når kroppen er fratatt hovedassistenten som regulerer kalsiummetabolisme, østrogen.

Symptomer på kalsiummangel

Det faktum at situasjonen med absorpsjon av kalsium er komplisert i overgangsalderen, betyr ikke at ubehagelige symptomer vil oppstå i de første dagene eller månedene. Det hele avhenger av om det var en viss mangel på kalsium hos kvinner før overgangsalderen eller hun har tatt vare på sin helse på forhånd, regelmessig inntak av en tilstrekkelig mengde av kalsiumholdige matvarer i ung alder, og om kvinnen medfølgende sykdommer, noe som resulterte i kalsium i betydelig mengden utskilles i urinen.

Menneskekroppen ser nøye på for å sikre at den optimale dosen av kalsium opprettholdes i blodet. Situasjonen når kalsiumkonsentrasjonen faller under 2,2 millimol per liter blod blir et slags "SOS" -signal, som kroppen reagerer på en spesiell måte. Han prøver å fylle Ca-mangelen i blodet, tar dette viktige mineralet fra tennene, håret, neglene, beinene, hvor dette sporelementet var til stede i tilstrekkelig mengde. Som et resultat begynner tennene og neglene å smuldre, håret blir sprø og faller ut, beinene mister sin tidligere styrke, noe som fører til hyppige brudd og funksjonshemninger.

Hvis du ikke bruker kalsium i overgangsalderen, kan dette føre til alvorlige helseproblemer, for eksempel:

 • sykdommer preget av en markert krumning av vertebral kolonnen (skoliose, lordose, kypos),
 • muskelspasmer,
 • hjerterytmeforstyrrelse (arytmi),
 • økt blodtrykk,
 • angst og nervøsitet,
 • problemer med minne,

Det faktum at kroppen mangler kalsium, er indisert ved slike symptomer:

 • hyppige muskelkramper,
 • lett prikking eller smerte i tungen og leppene,
 • prikkende eller uforståelig smerte i fingrene og tærne,
 • arbeidet puste på grunn av spasmer i muskler i strupehode,
 • aktivt tap av tenner og hår, brittleness og delamination av negler
 • hyppige brudd på bein på grunn av utviklingen av osteoporose.

I prinsippet er det oftest ikke nødvendig å forvente utseendet på de ovennevnte symptomene, kalsiummangel kan lett identifiseres ved laboratorieanalyse. En blodprøve pluss et EKG (på grunn av nedsatt ledning i hjertet av elektriske impulser) vil meget raskt bidra til å bestemme patologien. Derfor, hvis en kvinne regelmessig gjennomgår en medisinsk undersøkelse og overholder legenes instruksjoner, vil hun ikke møte alvorlige konsekvenser på grunn av et underskud av Sa.

Indikasjoner Kalsiumpreparater med overgangsalder

Ifølge reglene, slik at det ikke er noen problemer i alderdommen, ta vare på deg selv er fortsatt i sin ungdom. Bruken av et tilstrekkelig antall forskjellige typer kål, rogn, en rekke sjømat, melk og meieriprodukter vil bidra til å opprettholde optimal balanse mellom kalsium i kroppen. Hvis en kvinne sitter på kalori diett, eller av en rekke årsaker, er kostholdet begrenset, begynner kroppen å mangle Ca, som etter en stund (noen ganger ganske lang tid) blir til alvorlige problemer. For eksempel i osteoporose med progressiv ødeleggelse av beinvev.

Her kommer kalsiumpreparasjoner til redning, som forresten brukes ikke bare for overgangsalder og mangel på Ca forårsaket av underernæring. Indikasjoner for bruk av kalsiumpreparater er bredere, dette er:

 • Noen CNS-sykdommer, som depresjon eller apati,
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet,
 • periode med aktiv vekst i muskel-skjelettsystemet (barn og ungdom)
 • perioden av fødsel og amming for dannelsen av skjelettet og nevromuskulært vev i barnet, samt for påfylling av kalsiumforretninger i moderens kropp,
 • forebygging og behandling av visse patologier som påvirker muskel-skjelettsystemet, hvorav de vanligste er osteoporose.
 • styrking av tenner og tannkjøtt (for forebyggende formål, samt i kompleks behandling av karies og parodontitt)
 • normaliseringen av staten med akselerert vekst,
 • vedlikehold av kalsiumbalanse hos menn over 50 år og forebygging av osteoporose hos kvinner over 40 år,
 • behandling og forebygging av brudd,
 • behandling av rickets og andre forstyrrelser av vitamin D metabolisme,
 • terapi av hypoparathyroidisme (brudd på fosfor-kalsiummetabolisme),
 • hyperfosfatemi (høyt fosfatnivå i blodet)
 • langsiktig behandling med legemidler som fremmer fjerning av Ca fra kroppen (kortikosteroider, antiepileptika, diuretika),
 • patologi, der det er hyppig vannlating eller diaré,
 • langvarig overholdelse av sengestøtten, som et resultat av hvilken balansen mellom Ca,
 • som en motgift mot forgiftning med oksalsyre, magnesiumsalter og fluorsyre.

Inntaket av kalsiumpreparater er også berettiget med noen andre patologier: allergiske manifestasjoner, ulike blødninger, dystrofi på bakgrunn av uttalt energisvikt. Og også med astma, pulmonal tuberkulose, hepatitt, et skarpt hopp i trykket i gravide og fødselsperioder, nyresvikt (nephritis), leverskade mot bakgrunnen av generell rusforgiftning i kroppen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Utgivelsesskjema

Navnene på kalsiumpreparater foreskrevet for overgangsalderen for forebygging og behandling av mangelen på dette sporelementet i kroppen og symptomene som er forbundet med det, taler oftest for seg selv. Ordet "kalsium" i en eller annen form er til stede i nesten alle navnene sa narkotika "kalsiumglukonat", "Calcemin", "Kalsium D3 Nycomed", "Mountain kalsium D3", "Natekal D3", "Vitrum kalsium", "Kaltsimaks "," Miakaltsik "," Calcitrine "," Calcitonin ".

Men når det kommer til behandling av osteoporose, som utvikler på grunnlag av manglende eller dårlig absorpsjon av kalsium i overgangsalderen, navnene på kalsiumtilskudd kan langt fjernet fra navnet på det aktive stoffet: "Alostin", "Osteomed", "Osteover", "Oksidevit", "Osteogenon "," Veprena "," Bonviva "," Actonel ", etc.

Tabletter er den viktigste og vanligste form for frigjøring av kalsiumpreparater. Det er i denne form at de er foreskrevet for forebygging og behandling av kalsiummangel i overgangsalderen. Fremstilling "kalsiumglukonat", så vel som medisiner for behandling av osteoporose er også tilgjengelig som en injiserbar løsning eller pulver, og noen ganger også i form av en nesespray, men slike former er bedre egnet for behandling av de tilsvarende sykdommer, inkludert de som er forårsaket av kalsiummangel enn for forebygging . Således injeksjon av "kalsiumglukonat" som er vist på allergi, hudsykdommer (psoriasis, eksem, furunkulose, etc.), og som en motgift for forgiftning eller hemostatika, sykdommer biskjoldkjertlene, diabetes, etc.

Vitamin og mineraltilskudd med kalsium

La oss se nærmere på hvilke kalsiumpreparater som tilhører gruppen vitamin-supplementer, er de mest populære i forebygging og terapi av kalsiummangel i kroppen med overgangsalder.

"Kalsiumglukonat" - den aller første av det dukket opp på hjemmemarkedet og det billigste mineraltilskudd til grunnleggende dietten. La det ikke være det mest effektive, men det er tilgjengelig for store deler av landets befolkning som et forebyggende middel for sykdommer knyttet til mangel på kalsium i kroppen.

Dette er en komponentpreparat, den aktive ingrediensen er kalsiumglukonat. Ta det, som andre kalsiumholdige legemidler, rådgiver legen, pre-slip tabletter til tilstanden av små krummer eller pulver. Dosering av stoffet i overgangsalder er satt individuelt, basert på kroppens behov, og varierer fra 2 til 6 tabletter (1 til 3 g) på en gang. Multiplikasjon av stoffet er 2-3 ganger om dagen. Ta tablettene bedre før måltider eller etter en eller en halv time etter måltidet.

Inntaket av dette legemidlet er bedre kombinert med vitamintilskudd som inneholder vitamin D, som vil ha en gunstig effekt på assimileringen av Ca.

Dette tilsynelatende enkleste og generelt sikre preparatet har nok kontraindikasjoner til bruk. Denne økte Ca-innhold i blodet og urinen (hyperkalsiuria og hyperkalsemi), dannelse av kalsiumholdige nyrestein blant ovennevnte patologier nodul formasjon (granuloma) i forskjellige organer, noe som er typisk for sarkozidoza. Nepozvolitelen parallell inntak av kalsiumglukonat og hjerteglykosider, slik som uriktig behandling øker risikoen for arytmier.

Interaksjoner med andre legemidler er ofte redusert til det faktum at "kalsiumglukonat", mens den holder eller reduserer effektiviteten av visse legemidler (antibiotika tetracyklin, kalsitonin, fenytoin) eller retarderer deres absorpsjon (jernpreparater oralt mottok digoksin, tetracykliner), eller øker giftigheten av stoffer (kinidin).

Har en lang holdbarhetstid (5 år), krever preparatet ikke spesielle lagringsforhold. Den beholder sine egenskaper perfekt ved romtemperatur og lav luftfuktighet.

"Calcemin" (form "Calcemin" og "Calcemin Advance") er allerede en multikomponent preparat, som er anriket på vitamin D og sitronsyre som øker Ca biotilgjengelighet og mineraler: magnesium, sink, bor, mangan, kobber, regulerer kalsium-fosfor metabolisme i vev av bein. Ca i sammensetningen er tilstede i form av karbonat og citrat. Først salt metter organisme Ca-ioner, og det andre forbedrer deres biotilgjengelighet uavhengig av gastrointestinal helse.

Veiledningen og doseringen av kalsiumpreparater "Calcemin" og "Calcemin advance", brukt i overgangsalder for forebygging og behandling av osteoporose, adskiller seg ikke fra hverandre. Den daglige dosen er 2 tabletter, som tas i 2 sett (for eksempel om morgenen og om kvelden). Ta tabletter bedre før måltider, men la oss også godta dem under måltider. Du trenger ikke å male tabletter.

Hvis doseringen av legemidler er en konstant, kan varigheten av behandlingen variere avhengig av pasientens tilstand.

Kontraindikasjoner til bruk av stoffet overlapper strengt med kontraindikasjonene nevnt i beskrivelsen av "Kalsiumglukonat."

Når en overdose av "Calcemin" og "Calcemin advance" -medikamenter kan utvikle hypervitaminose (økt konsentrasjon av vitamin D), så vel som økte nivåer av kalsium i blod og urin. Behandling av tilstanden reduseres til eliminering av kalsiumpreparater og magesvikt.

Interaksjon med andre legemidler kan være både gunstig (reduserer toksisiteten av vitamin A) og uønsket. Barbiturater, steroidhormoner og fenytoin kan for eksempel redusere effekten av vitamin D, og avføringsmidler reduserer prosessen med sin absorpsjon i blodet.

Absorbsjon av Ca-ioner hindres av glukokortikoider, levothyroksin og hormonelle prevensjonsmidler. Og selve "Calcemin" kan forstyrre absorpsjonen av tetracyklinmedikamenter og natriumfluorid og øke toksisiteten til hjerteglykosider.

Forsiktighet bør også observeres ved bruk av diuretika samtidig som noen av dem (tiazid) kan forårsake hyperkalsemi, mens andre ("sløyfe") fremkaller Ca-tap på grunn av økt utskillelse av nyrene.

Ikke bruk "Calcemin" og samtidig behandling av kalsiumkanalblokkere og antacida som inneholder aluminium.

"Kalsium D3 Nycomed" - et preparat av kalsium i form av tyggetabletter med oransje eller mynte smak. De viktigste aktive ingrediensene er kalsiumkarbonat og vitamin D 3.

Ta pillen før eller under måltider. Det er ønskelig å oppløse tabletter, men det er også mulig å tygge. I overgangsalderen for å forebygge osteoporose anbefales det å ta 1 tablett to ganger daglig, for å behandle bein ødeleggelse (som en del av komplisert terapi) - 1 tablett 2 til 3 ganger daglig.

I tillegg til de kontraindikasjoner beskrevet for medikamenter "kalsiumglukonat" og "Calcemin" in preparat "Calcium D3" har sin kontraindikasjoner forbundet med dens sammensetning. Disse inkluderer: Overfølsomhet overfor matvarer som inneholder peanøtter eller soya, alvorlige tilfeller av nyresvikt, aktiv tuberkulose, fenylketonuri, intoleranse mot sorbitol, isomalt og sukrose.

Når en overdose av legemidlet krever uttak og tiltak for å rense magen fra stoffets komponenter.

Legemiddelinteraksjonen med andre legemidler er identisk med den som er beskrevet i instruksjonene til mineraltilskudd "Calcemin".

Holdbarhet for dette legemidlet, samt preparatet "Calcemin", er 3 år, forutsatt at det oppbevares i et rom med romtemperatur på ikke over 25 grader og lav fuktighet.

"Natekal D3" kan betraktes som en analog av den foregående fremstilling medikament med de samme aktive bestanddeler som kompenserer for mangel av Ca i kroppen og forsinker produksjonen paraterioidnogo hormon ansvarlig for benresorpsjon (ødeleggelse) av bein. Legemidlet tilhører gruppen av regulatorer av kalsium-fosfor metabolisme.

"Natekal D3" produseres også i form av tyggbare tabletter, som kan tygges eller resorberes. For å ta dem til profylaktiske formål er det nødvendig sammen med mat 1 eller 2 ganger om dagen i en mengde på 1-2 stykker. Den terapeutiske doseringen og varigheten av behandlingen er fastsatt av den behandlende legen.

Blant kontraindikasjoner mot bruk av sukrose intoleranse er å tilveiebringe parallelle som mottar store doser av vitamin D, urolithiasis, tilstedeværelse av benmetastaser tumorer, osteoporose som utvikler på bakgrunn av utvidede grensebevegelser alvorlig renal dysfunksjon. Relevante kontraindikasjoner og beskrevet i forbindelse med andre kalsiumpreparater som anvendes under menopause som et forebyggende tiltak.

Holdbarheten til dette legemidlet er relativt liten og er bare 2 år fra utgivelsesdatoen. Oppbevar det ved en temperatur som ikke overstiger 30 grader.

"Vitrumkalsium med vitamin D3" er en analog av det ovenfor beskrevne preparatet, som er tilgjengelig i form av vanlige tabletter, som bør tas en til en eller to ganger i løpet av dagen, men ikke over 4 stykker. Per dag. Holdbarhet er 3 år.

"Mountain kalsium D3" er et preparat der ikke bare vitamin D er ansvarlig for fordøyelsessystemet til Ca, men også en mumie som også forbedrer hele mineralsammensetningen av bein.

Ta stoffet 2 tabletter to ganger om dagen. Dette anbefales når du spiser.

Legemidlet er ikke foreskrevet for overfølsomhet over bestanddelene av stoffet, særlig til mumien, så vel som under graviditet og amming.

Utmerkede vurderinger når det gjelder forebygging og behandling av osteoporose i overgangsalderen har vunnet stoffet "Calcimax", der Ca er i form av hydroksyapatitt, hvor fordøyelsessystemet er høyere enn glukonat og karbonater. I tillegg er preparatet beriket med mineraler som er nyttige for bein og hele organismen (magnesium, silisium, mangan, bor, sink, krom) og vitamin D og C.

Ta stoffet i form av kapsler for å forebygge osteoporose med overgangsalder anbefales 2 ganger daglig for 1 kapsel. Dette bør gjøres omtrent en time før måltider eller like før sengetid.

Kontraindikasjoner for bruk av stoffet er: en tendens til trombose, alvorlige former for arteriosklerose av karene, et økt innhold av Ca i kroppen.

Oppbevar legemidlet ved romtemperatur ikke mer enn 3 år.

Bivirkninger av kalsiumpreparater administrert med overgangsalderen er ikke fulle av variasjon. Vanligvis oppstår de mot overdosering eller overfølsomhet overfor komponentene i de medikamenter som er tatt.

Kalsiumsupplement er ofte ledsaget av de ubehagelige symptomer som kvalme, forstoppelse eller diaré, hodepine, en sterk økning i innholdet av Ca i legemet (typisk forekommer ved overdosering eller feil oppgave dose og behandlet ved langvarig i 6 timer etter administreringen av kalsitonin) reaksjoner forbundet med irriterende effekt på mage-tarmslimhinnen.

På grunn av overfølsomhet kan allergiske reaksjoner forekomme i form av hudutslett. Sterke reaksjoner, ledsaget av koma, er svært sjeldne.

Under inntaket av kalsiumpreparater anbefales det å overvåke konsentrasjonen av Ca i blod og urin ved å passere laboratorietester.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Andre stoffer for forebygging og behandling av osteoporose i overgangsalder

Blant de populære stoffene for forebygging og terapi av osteoporose, som utvikler seg mot en bakgrunn av kalsiummangel under overgangsalderen, er det verdt å fremheve "Myacalcic" og "Calcitonin". Det aktive stoffet i begge legemidlene er et syntetisk hormon av hypokalcemisk virkning - kalsitonin, ekstrahert fra laks. Dette hormonet kan redusere nivået av kalsium i blodet, forebygge symptomer på hyperkalsemi og stimulere opphopningen av det i beinvev.

Begge legemidlene er tilgjengelige i form av løsninger for intravenøs, intramuskulær eller subkutan injeksjon og nesespray med medisinsk virkning.

Metoden for påføring og dosering av kalsiumpreparater som inneholder kalsitonin, som er effektiv for behandling av osteoporose i overgangsalderen, bestemmes av den behandlende legen, basert på diagnosen, tilstanden og fysiologiske egenskapene til pasientens kropp. Så, i tilfelle av osteoporose, kan den effektive terapeutiske dosen av Miakaltsik være 50 eller 100 IE. Skriv stoffet subkutant eller intramuskulært.

Doseringen av preparatet "Calcitonin" beregnes ut fra standard 5 eller 10 IE per kilo av pasientens vekt, som er delt inn i 2 doser.

I form av en spray brukes legemidlet i en dose på 200 IE for Miakaltsik-preparatet og 100-400 IE for kalcitonin.

Kontraindikasjoner for bruk av disse stoffene er: redusert kalsiuminnhold i kroppen, graviditet og laktasjonsperioder, samt økt følsomhet overfor det aktive stoffet. Sprayet er uheldig å bruke i rhinitt av ulike etiologier.

Begge stoffene har flere bivirkninger fra ulike organer og kroppssystemer. Den vanligste: økt symptomatologi over overgangsalderen (hetetall og hevelse), senke blodtrykket, skifte smaksopplevelser, leddsmerter uten tilsynelatende grunn, allergiske reaksjoner.

Når parenteralt administrert medikament kan oppleve kvalme og brekninger, smerter i hodet og mage, synsforstyrrelser, hoste, muskelsmerter, vondt og rødhet på injeksjonsstedet.

Bruk av spray kan ledsages av tørr nese slimhinne, neseblødning, rennende nese, nysing.

Holdbarheten til Miacaltsik og Calcitonin er henholdsvis 5 og 3 år. På lagringsforholdene for ulike former for legemidler kan du finne instruksjonene til dem.

Hvis signalet for vitamin- og mineraltilskudd ikke krever noen spesiell overvåkning av legen i medisinen for osteoporose, enten den kontrollerer kalsium og fosfor metabolisme og benresorpsjonssykdommer inhibitorer, bør holdes strengt under oppsyn av en lege.

"Tungt artilleri" i kamp for styrke av ben

Hvis terapien med kalsiumholdige legemidler og kalsiummetabolisme regulatorer ikke gir de forventede resultatene, hjelper inhibitorer av benresorpsjon å stoppe prosessen med ødeleggelse av beinvev. Spesielt populært i denne forbindelse er nitrogenholdige bisfosfonater, hvis tiltak er rettet mot å forhindre tap av benmasse.

En av de mest populære stoffene i denne klassen er stoffet på grunnlag av ibandronatnatrium (ibandronsyre) Bonviva. Handlingen er basert på å hemme osteoklasteres aktivitet uten å påvirke antallet. Legemidlet har ingen negativ effekt på dannelsen av nye celler i beinvev, men hemmer signifikant prosessen med ødeleggelsen. Det er angitt som et forebyggende tiltak mot brudd som følge med kvinner i postmenopausal perioden.

Skjønt medisinsk "Bonviva" er ikke et kalsium preparat med menopause i bokstavelig forstand, effekten av ibandronsyre i sin sammensetning er lik den kalsiumhydroksyapatitt (recall medikament "Kaltsimaks"). Det øker prosessen med fornyelse av beinvev og øker dens masse. I dette tilfellet har ibandronatnatrium ikke kreftfremkallende effekt og forårsaker ikke en mutasjon i cellestrukturen. Dens handling fører ikke til brudd på mineraliseringen av bein.

Skjemaer av legemidlet: tabletter med en dose på 150 mg (1 eller 3 pr pakning) og 2,5 mg (28 stk), injeksjonsoppløsning i en sprøyteør med en nål.

Drug "Bonviva" - nytelse ganske dyrt, men når du tenker på den tiden som blir utført en gang per måned å ta tabletter 150 mg, kan den gi et stort antall rettferdig sex som har nådd en alder da overgangsalder begynner å negativt påvirke staten bein av skjelettet, og nidkjær ser på deres helse.

Tabletter med en dose på 150 mg bør tas samme dag i hver kalendermåned, og med en dose på 2,5 mg - daglig. Det anbefales å ta tabletter en halv time før morgenmålet. Tabletter anbefales ikke å tygge, de svelges hele, vaskes ned med et glass vanlig vann for å redusere den negative effekten på mucosa i mage-tarmkanalen.

Det særegne ved å ta stoffet er at pasienten ikke skal ta en horisontal stilling, i. E. Når du tar tablettene, og innen en time etter det. å ligge ned.

Injeksjon (intravenøs) administrering av legemidlet i henhold til indikasjoner utføres en gang i kvartalet (90 dager). Det anbefales å injisere en injeksjon på et sykehus, ved hjelp av en sprøyte med en enkelt løsning.

Medikamentet kan være forbundet med disse bivirkningene :. Svimmelhet, ledd og hodepine, rennende nese og noen SARS symptomer, symptomer på gastritt, et brudd på en stol i form av diaré, høyt blodtrykk, depresjon, atypisk frakturer, depresjon, etc. Ofte er det også allergiske reaksjoner i form av elveblest, hevelse av ansiktet, ryggsmerter, søvnløshet, tretthet.

Reaksjoner fra mage-tarmkanalen blir ofte observert mot overdosering av stoffet, hvis hyppigheten av å ta 150 mg tabletter er mer enn 1 gang i uken (anbefalt en gang i 4 uker!). Ved overdosering anbefales det å bruke melk og administrere antacidbehandling.

Litt mindre i de lege kontraindikasjoner som må tas i betraktning ved ansettelse effektiv behandlingsforløpet i overgangsalderen. Disse omfatter manglende kalsium i kroppen, forstyrrelser i esophageal bly forsinker tømming (innsnevring, achalasia), til den manglende evne til å være i en horisontal posisjon under og i én time etter inntak av tabletter, lactase mangel eller galaktose intoleranse, alvorlige tilfeller av nyresvikt overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet, graviditeten og amming.

Med forsiktighet utnevne stoffet for ulike patologier i mage-tarmkanalen.

Når du forskriver stoffet "Bonviva", må du ta hensyn til stoffets interaksjon med andre legemidler. Siden den parallelle mottak av narkotika og kalsiumpreparater (så vel som produkter som inneholder aluminium, jern eller magnesium) i betydelig grad svekke suge ibandronatovoy syre, men det anbefales å heve kalsiumnivået i organismen, og deretter fortsette terapien ibandronat natrium.

For å redusere den negative effekten på mageslimhinnen, anbefales det ikke å ta både Bonviva og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler samtidig.

Men løsningen av "Ranitidin", som administreres intravenøst, kan øke biotilgjengeligheten av det viktigste aktive stoffet i legemidlet "Bonviva" med nesten 20%.

Oppbevar stoffet i tabletter kan være opptil 5 år, mens injeksjonsoppløsnings holdbarhet er bare 2 år, forutsatt at noen form for legemidlet oppbevares ved en temperatur på ikke mer enn 30 grader.

Farmakodynamikk

For å forebygge og behandle osteoporose, som den vanligste patologien i overgangsalderen, brukes 3 typer kalsiumpreparater:

 • vitamin-mineralkomplekser, rik på kalsium og vitamin D, som metter kroppen med Ca-ioner og forbedrer metabolske prosesser som foregår med deres deltakelse,
 • legemidler som regulerer kalsiummetabolisme i kroppen og stopper prosessen med bein ødeleggelse,
 • hormonelle legemidler som forhindrer rask vekst av bein i overgangsalderen.

Farmakodynamikk av 1 type kalsiumpreparater er basert på egenskapene til hovedaktivstoffet, som er Ca i form av forskjellige forbindelser. Vitamin- og mineraltilskudd som en enkelt komponent, og med et rikholdig utvalg av nyttige stoffer, i de tilfeller hvor konsentrasjonen av kalsiumioner i blodet er lavere enn normale verdier, selv om betingelsen er ennå ikke et årsak til betydelige helsemessige problemer.

Kalsium forbindelsene i disse preparatene kompensere for mangel av sporelementer i menneskekroppen, de reduserer permeabiliteten av vaskulære vegger, og svelling på grunn av frigjøring av væskedelen av blod (plasma og dannede elementer) gjennom veggene i små kapillærene, beskjæres inflammatoriske prosesser og allergiske angrep, stoppe blødning,

Kalsiumioner bidrar til å styrke tennene og beinene i skjelettet, for å være hovedbyggematerialet for dem. Ca i sammensetningen av vitamin-mineral komplekser regulerer permeabiliteten av cellemembraner og er ansvarlig for overføringshastigheten av nerveimpulser. Han er ansvarlig for muskelsammensetninger, inkludert arbeidet i hjertemuskelen - myokardiet.

Virkningsmekanismen av preparater fra den andre gruppen er litt forskjellig. De er rettet ikke bare ved å fylle Ca i kroppen, men også på å forbedre fordøyelsessystemet og aktivere funksjonene som er tildelt den.

Det finnes også andre nyttige egenskaper av disse stoffene, noe som gjør dem uunnværlige for behandling av osteoporose, som utvikler seg i overgangsalderen og postmenopausen. Under en persons liv gjennomgår beinene hele tiden endringer, de vokser og oppdateres.

I en ung organisme kompenseres prosesser for ødeleggelse og fornyelse av beinvev, og derfor forblir strukturen relativt konstant. Hos kvinner etter 40 år hersker prosessen med vevsødeleggelse, for hvilken spesielle osteoklastceller reagerer, over gjenopprettingsprosesser levert av osteoblaster. Så stoffene i 2-nd-gruppen virker på disse svært "destruktive" osteoklaster, noe som reduserer aktiviteten betydelig, noe som resulterer i at resorbsjonen (ødeleggelsen) av beinvev stopper.

Farmakodynamikken til de 3 gruppene medikamenter er vesentlig forskjellig fra de to foregående. Reduksjon av beinvektdensitet observeres også ved den aktive dannelsen av bein under påvirkning av kvinnelige kjønnshormoner. Det er av denne grunn i overgangsalderen at kvinner er diagnostisert med lav tetthet av benmateriale. Avhjelpe situasjonen kan være ved hjelp av spesielle hormonelle stoffer som er foreskrevet i overgangsalder, som stopper den overdreven vekst av ben på grunn av normalisering av hormonnivået i overgangsalderen, og dermed hindre utviklingen av osteoporose hos postmenopausale.

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25], [26]

Farmakokinetikk

Farmakokinetikken til legemidler av forskjellige grupper avhenger av stoffene som utgjør legemidlene. Kalsium i seg selv absorberes hovedsakelig i tynntarmen, hvorpå den kommer inn i blodet og leveres til ulike organer og systemer i kroppen. En liten del av Ca (opptil 30%) kommer inn i systemisk sirkulasjon fra fordøyelsesslangen.

Inkludering av kalsiumpreparater som anvendes i overgangsalder, vitamin D på grunn av det faktum at den aktive komponent forbedrer opptaket av kalsium i kroppen, og sporstoffer som magnesium, fosfor og natrium forbedrer opptaket av kalsium og fosfor metabolisme i ben, som er vesentlig viktigere enn enkel metnings kalsium organisme. Blant annet bidrar magnesium også til oppbevaring av nyttige mineralelementer i beinvev.

Det er utledet Са fra en organisme med deltakelse av nyrer, tarm og svettekjertler, deducing av vitamin D er engasjert hovedsakelig i nyrer og tarm.

Biofosfonaty i inhibitorer av benresorpsjon forhindrer uttak av Ca fra kroppen. De bidrar til komprimering av beinvev.

De syntetiske eller naturlige kjønnshormonene som finnes i hormonpreparater stimulerer ikke bare seksuell og reproduktiv funksjon hos kvinner, de påvirker også andre prosesser i kroppen, inkludert vekst og regenerering av beinvev. I denne forbindelse er deres bruk relevant i overgangsalderen, når den naturlige produksjonen av hormoner i kroppen forstyrres.

trusted-source[27], [28]

Balansen av hormoner og helsen til bensystemet hos en kvinne i overgangsalderen

Overgangsalderen er preget av visse endringer i den kvinnelige kroppens hormonelle bakgrunn. Krenkelsen av hormonbalansen påvirker kvinners generelle velvære i overgangsalderen og på betingelse av kroppen sin i senere år.

Veldig dårlig med bensystemet. Reduksjon i produksjonen av kjønnshormoner av eggstokkene fører til en akselerasjon av benmetabolisme, ledsaget av tap av benstoff. Bensens tetthet reduseres, de blir sprø, utsatt for brudd og andre skader. I alderdommen manifesteres denne tilstanden ved utvikling av osteoporose.

For å forhindre prosessen med å svekke bein i overgangsalder, er det ikke nok å begrense oss til å ta kalsiumtilskudd som kompenserer for mangel i kroppen. Det er også nødvendig å korrigere de metabolske prosessene i kroppen ved hjelp av spesielle preparater, slik at kalsiuminntaket er gunstig.

Disse stoffene bidrar til å normalisere hormonelle og metabolske prosesser i den kvinnelige kroppen under menopause inkludere "Klim", "Proginova", "sinestrol" og andre. Fordelene med å ta disse stoffene er åpenbar, men det betyr ikke at de kan oppnevne en uavhengig uten medisinsk undersøkelse av en endokrinolog og spesiell analyse for hormoner.

Helsen til en kvinnes bensystem i overgangsalderen avhenger av mange faktorer som må tas i betraktning når man foreskriver effektiv behandling. Og likevel er hovedrollen i å forebygge ødeleggelse av bein gitt til kalsiumpreparater, som ifølge leger er rett og slett uerstattelig i overgangsalderen. Kalsiummangel i overgangsalderen med alle dets særegenheter kan ikke kompenseres av mat alene, rik på dette verdifulle sporelementet. Og til og med å legge til vitamin D og sitronsyre i kosten som forbedrer kalsiumabsorpsjonen, kan ikke løse problemet så effektivt som spesialiserte stoffer gjør.

Oppmerksomhet!

For å forenkle oppfatningen av informasjon, blir denne instruksjonen for bruk av stoffet "Kalsiumpreparater for overgangsalder" oversatt og presentert i en spesiell form på grunnlag av de offisielle instruksjonene for medisinsk bruk av stoffet. Før bruk les annotasjonen som kom direkte til medisinen.

Beskrivelse gitt for informasjonsformål og er ikke en veiledning for selvhelbredelse. Behovet for dette legemidlet, formålet med behandlingsregimet, metoder og dose av legemidlet bestemmes utelukkende av den behandlende lege. Selvmedisin er farlig for helsen din.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.