^

Helse

Beregnet Tomografi

Computertomografi av ryggraden

CT av ryggraden er en moderne lagdelt studie av menneskekroppen. Den er basert på datamåling og behandling av forskjellen i demping av røntgenstråling av vev med forskjellig tetthet.

Tomografi av brystkjertler

Tomografi av brystkirtler, som en diagnostisk metode, er langt den mest informative og praktiske.

Tomografi av tenner

Tanntomografi er en relativt ny metode for diagnose. Men til tross for dette, på kort tid var han i stand til å få full tillit og popularitet.

Magnetic resonance cholangiopancreaticography (MRCP)

Høyst ikke-invasiv metode for diagnose av sykdommer i galleveier er en Magnetic Resonance Imaging holangiopankreatikografiya (MRCP), gjør det mulig å oppnå bilder med høy kontrast galleveiene og bukspyttkjertelgangene.

Magnetisk resonans avbildning av prostata

MR i prostata har blitt brukt siden midten av 80-tallet. XX-tallet. Informativiteten og nøyaktigheten av denne metoden har imidlertid lenge vært begrenset på grunn av den tekniske ufullkommenheten til MR-skannere og den utilstrekkelig utviklede undersøkelsesmetoden.

Beregnet tomografi av prostata

En av de viktigste fordelene ved CT i prostata er den relativt lave operatøravhengigheten av metoden: Resultatene av en undersøkelse utført i henhold til en standardprosedyre kan vurderes og tolkes av ulike spesialister uten at det er behov for en ny undersøkelse.

Magnetisk resonansspektroskopi

Magnetisk resonansspektroskopi (MP-spektroskopi) tillater ikke-invasiv informasjon om hjernens metabolisme. Proton 1H-MR-spektroskopi er basert på en "kjemisk skift" - en endring i resonansfrekvensen av protoner som utgjør forskjellige kjemiske forbindelser. Denne termen ble introdusert av N. Ramsey i 1951 for å angi forskjellene mellom frekvensene av individuelle spektrale topper.

Funksjonell magnetisk resonansavbildning

Funksjonell MR er basert på økt blodgjennomstrømning i hjernen som respons på en økning i cortex nevronaktivitet under virkningen av den tilsvarende stimulus. Kartlegging av hjerneaktivitet gjør det mulig for oss å identifisere områder av nevronaktivering som oppstår som respons på stimulering (motorisk, sensorisk og andre stimuli).

Positron Emisjon Tomography

Positronutslippstomografi (PET) er en metode for intravital studie av kroppsvevets metabolske og funksjonelle aktivitet. Metoden er basert på fenomenet positronutslipp, observert i radiofarmaka som er introdusert i kroppen med fordeling og akkumulering i forskjellige organer. I nevrologi er hovedmetoden for anvendelse av metoden studien av hjernens metabolisme i en rekke sykdommer.

Perfusjonsstudier

Ved hjelp av perfusjonsteknikker blir blodbevegelsen undersøkt og kvantifisert. Til moderne kvantitative metoder for undersøkelse av cerebral hemodynamikk omfatter MR, CT spiral med kontrastforsterket CT med xenon, enkeltfotonemisjons CT og positronemisjonstomografi (PET).

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.