^

Helse

Medisinsk spesialiteter

Podiatristen

Podologi - et felt av medisin som studerer diagnosen og behandlingen av fot- og ankelsykdommer, tar sikte på å studere underekstremiteter: det undersøker vev og organer som de er sammensatt av.

Kombustiolog

Termiske og kjemiske forbrenninger skyldes skader som oppstår ved effekten av eksterne faktorer, men ikke bare huden på en person lider av brannskader.

Terapeut

Svare på spørsmålet om hvem som terapeut? Bør referere til en ordbok eller et medisinsk leksikon, som gir stemme til det faktum at ordet kommer fra det greske ordet therapeia (omsorg, barnepass, healing) eller therapeutes (omsorg for syke, legen).

Transplantasjon

Transplantologen er en representant for et relativt ungt medisinsk felt. Grunnleggeren av transplantasjonsvitenskapen var Dr. VP Demikhov, som var den første i verden som utførte donorhjertetransplantasjon i en hund, det var i 1951.

Triholog

Trichologist vet alt som våre tråder og hodebunn trenger å se på alle hundre prosent.

Ernæring vitenskap

Næringsforskeren studerer hva vi spiser og hvordan vi spiser. Legen i denne spesialiteten vet alt om mat, matvarer, deres interaksjon og innvirkning på kroppen, deres betydning for vår helse.

Hudlege kosmetolog

En dermatolog-kosmetolog er en lege som helbreder hudsykdommer og har en komplisert effekt på kroppen, og lanserer sine egne mekanismer for epidermal reparasjon.

Toksikologi

Spesialisert førstehjelp ved akutt forgiftning er gitt av en toksikolog lege, en spesialist engasjert i eliminering av toksiske effekter på kroppen av visse stoffer.

Barnedermatolog

Ofte for foreldre er et mysterium som en slik barns dermatolog. I hodet er det foreninger med en hudlege, tilnærming som er forsiktig skjult og ofte ansett som noe skammelig og ubehagelig.

Hudlege

I dag innen dermatologi er det slike spesialister som dermatolog, dermatovenerolog, dermatolog-kosmetolog og tricholog.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.