^
A
A
A

Anorgasmia

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Anorgasmia er fraværet av orgasme og det høyeste punktet av hans fornøyelse under sex.

Faktum er at dette påvirker det meste av den kvinnelige befolkningen. Når det gjelder menn, er dette svært sjeldent for dem. Mange tror at anorgasmia er en alvorlig sykdom, for hvem det er rett og slett en avvik fra normen. Men hva er det egentlig? Faktisk er dette et komplekst problem som oppstår på nivå med psykologiske og fysiologiske aspekter.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Årsaker til anorgasmi

Faktisk er det mange grunner til anorgasmia. Derfor er det verdt å analysere dette problemet ut fra ulike faktorer.

  • En uerfaren elsker. Dette "problemet" oppstår i tilfelle at en ung jente er engasjert i sex med en fyr, men når ikke orgasme. Dette fenomenet er det vanligste, men over tid og med erfaring går det. Ofte kan endring av seksuell partner påvirke denne prosessen. Fordi hver person har sin egen "mekanisme" og "teknikk".
  • Fysiologiske egenskaper. Av denne grunn forekommer anorgasmi sjelden. Dette kan skyldes medfødte eller oppkjøpte anomalier i utviklingen av kjønnsorganer. Det er veldig enkelt å bestemme dette, det er bare nødvendig å besøke en gynekolog. Det skal bemerkes igjen at dette er ekstremt sjeldent.
  • Gynekologiske sykdommer. Faktum er at på grunn av sin anatomiske struktur opplever noen kvinner smerte under kjønn. Derfor er oppnåelsen av orgasme redusert til ingenting. Dette kan påvirkes av sykdommer i det genitourinære systemet, vedheft, smittsomme sykdommer og generell vaginal tørrhet.
  • Hormonale lidelser. For mange kvinner varierer det ofte fra kant til kant. Spesielt under mottak av spesielle rusmidler, hvorav mange forårsaker bivirkninger. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen påvirker sterkt kvinnens hormonelle bakgrunn.
  • Nivået på mental utvikling og intelligens. Hva er mer interessant enn en person er smartere, desto vanskeligere er det for ham å slappe av og gi seg opp til instinktuelle oppfordringer. Denne konklusjonen kan gjøre japanske forskere. Det er svært vanskelig for slike kvinner å bytte fra rutine til denne okkupasjonen. Representanter for det rettferdige kjønn er ofte frigid, så ta dem til orgasme er veldig vanskelig. I dette tilfellet er det bare nødvendig med en individuell tilnærming.
  • Psykologiske faktorer. Overarbeid, dårlig søvn, trivsel, barndomsskader, stress og mye mer, påvirker fullstendig oppnåelsen av orgasme. Samlet sammen, alle disse faktorene kan fraråse ønsket om å gjøre noe. I dette tilfellet vises anorgasmia.

trusted-source[5], [6], [7]

Symptomer på anorgasmi

Det er symptomer på anorgasmi i fravær av orgasme. Årsakene til dette fenomenet ble beskrevet ovenfor. Faktum er at en fysisk sunn person kan lide av en slik "sykdom" eller et problem. Alle kaller dette fenomenet på sin egen måte.

Det er spesielle grunner som bidrar til dette. Når det gjelder symptomene, er han alene. Under kjønn når ikke en mann eller kvinne det høyeste punktet av nytelse. Når det gjelder den mannlige delen av befolkningen, skjer dette svært sjelden.

Ingen andre symptomer eksisterer. Fra den mest forstått anorgasmi blir alt mer enn forståelig. Dette problemet er overalt det samme. Det spiller ingen rolle om det er en mann eller en kvinne. En person klarer ikke å nå orgasme, og dette påvirkes av en rekke faktorer, alt fra psykiske problemer til alvorlige sykdommer. Når det gjelder sistnevnte, snakker vi i dette tilfellet om kvinner. Anorgasmia er en ganske alvorlig "sykdom" blant den kvinnelige befolkningen.

Anorgasmia hos menn

Anorgasmia hos menn er svært sjelden. Det oppstår bare på et følelsesmessig nivå. Nesten ingen av mennene lider av dette problemet.

Så oppstår det lignende fenomenet hos representanter for en mann mot en bakgrunn av psykologisk frustrasjon. Teenage traumas som ble rammet i barndom og ungdomsår påvirker den normale ideen om samleie. Med et slikt problem er det nødvendig å kjempe enten alene eller med hjelp av en psykolog.

En annen vanlig årsak til anorgasmi hos menn er den såkalte "fast" på Oedipus eller Electra-scenen. Faktum er at i en alder av 5-7 år utvikler barnet de første rudimentene av tiltrekning til representanter for motsatt kjønn. Hvis foreldrene i denne perioden oppfører seg negativt, vil dette bli utsatt i barnets minne og i fremtiden vil det føre til alvorlige problemer. Dette handler om de psykologiske faktorene til anorhozmia.

Økologiske årsaker oppstår med nevrologisk skade, og på noe nivå. Så, det kan være hjernen, nerver i det små bvelnet eller ryggmargen. Sann, slike grunner for mangel på orgasme er svært sjeldne. Anorgasmia hos menn forekommer nesten ikke.

trusted-source[8], [9], [10]

Anorgasmia hos kvinner

Hvorfor forekommer anorgasmi i kvinner? Faktum er at representanter for det rettferdige kjønn, en slik "sykdom" er den vanligste. Det er flere hovedårsaker til dette.

Først av alt avhenger mye av kvinnens psykologiske tilstand. Hvis hun har ubehagelige minner av seksuell natur, er anorgasmi uunngåelig. Mye avhenger av kvinnens partner, hvis han ikke kjenner sine vaner og ikke forstår hvordan hun skal glede seg, da oppstår problemer. I tillegg er det ulike unormale utvikling av kjønnsorganene. I dette tilfellet trenger du din egen individuelle tilnærming.

Gynekologiske sykdommer påvirker også mangel på orgasme. Hormonale lidelser bidrar. Hva er mest interessant, selv et høyt intellekt kan bli grunnen til utviklingen av et slikt fenomen. Fordi en kvinne ikke bare bytter fra hverdagens problemer og gir seg helt til instinkt.

Det var også psykiske problemer. De er i stand til å samle seg og til slutt en kvinne kan bli frigid. Derfor er det nødvendig å kjempe mot våre egne problemer. Anorgasmia krever en umiddelbar løsning!

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16]

Situasjonell anorgasmia

I dette tilfellet er det mangel på orgasme i en bestemt situasjon. Det kan være flere grunner til dette.

Det første er partnernes "arbeid". Hvis en kvinne nettopp har startet sitt sexliv med denne partneren, kan de trenge tid til å bli vant til hverandre og lære vaner av seksuell natur. Vanligvis går det veldig fort, men avhenger direkte av personen.

Situasjonelle orgasmer er ganske vanlig. Mye avhenger av statusen til partnere, så vel som den generelle situasjonen. Ofte klarer en kvinne ikke å slappe av, på grunn av dette har hun ikke en orgasme.

Dette er ikke vanskelig å ringe et problem, fordi slike tilfeller som regel er single. De er avhengig av status for partnere for øyeblikket og hendelsene foregår rundt. Som regel er det en tilfeldighet og det er ikke verdt å snakke om et slikt "problem". I kvinner er situasjonell anorgasmi mer vanlig enn hos menn.

Primær anorgasmi

Hva er primær anorgasmi og hvorfor forekommer det? Dette "symptomet" antyder at en kvinne aldri har hatt orgasme. Dette problemet kan oppstå mot bakgrunnen av psykologiske og fysiologiske faktorer.

Så, noen partnere prøver ikke å hjelpe partneren til å få en orgasme. Det er derfor dette problemet er så vanlig. Dette kan selvsagt påvirkes av endringer i kroppene til en kvinne. Derfor er det først og fremst nødvendig å bestemme årsaken til et slikt fenomen.

Noen ganger er primær anorgasmi påvirket av psykologiske faktorer. Så, av en eller annen grunn kan en kvinne ikke slappe av og hele prosessen gir henne ikke glede.

I slike tilfeller er det nødvendig å forstå årsakene til dette fenomenet. I utgangspunktet er det løst med partneren din. Hvis listen over "utilfredshet" og forsøk på å løse ikke ga noe, må du gå til en sexterapeut. Ellers kan anorgasmi utvikle seg til et mer alvorlig problem, som må løses med andre metoder.

Falsk anorgasmia

Det første trinnet er å forstå hva det er. Så, falsk anorgasmia innebærer ufullkommenheten til orgiastiske scenen i multiorgan kvinner. Og alt dette er ledsaget av en følelse av fullstendig misnøye.

Dette fenomenet er ofte funnet hos kvinner, heller enn hos menn. Tidligere ble dette kalt "frigidity", men nå har det fått en ny mening. Uansett, uansett hvordan det kalles, er det nødvendig å bekjempe det eksisterende problemet. Så, ytterligere stimulering av klitoris kan hjelpe.

Så under falsk anorgasmi forstås en tilstand når en kvinne ikke opplever orgasme, eller han er en slags svak. I dette tilfellet bør du ikke bekymre deg, dette fenomenet skjer som regel sjelden. I tillegg karakteriserer begrepet falsk anorgasmi også en svak orgasme når en kvinne er i stand til å motta flere. Oppleve dette er ikke verdt det, det er ikke så vanlig. Generelt er en slik anorgasmi ikke en grunn til bekymring.

trusted-source[17], [18]

Coital anorgasmia

Coital anorgasmia, er det noen grunn til bekymring? Faktisk er det ingen grunn til bekymring. Men mye avhenger av hvorfor dette problemet har dukket opp og i hvilken alder.

Så under coital anorgasmia forstås det totale fraværet av orgasme under alle seksuelle handlinger. Men dette fenomenet skjer bare når du har sex med en partner. Som en følge av onani er orgasme tilstede. I dette tilfellet må du identifisere problemet og prøve å løse det selv.

Men ikke alltid partnere kan forstå situasjonen. I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere en sexterapeut og gynekolog hvis det er en kvinne. Som regel løser hormonelle legemidler, vitaminer, antidepressiva, beroligende midler og stimulanter dette problemet.

Det er viktig å ikke forsinke og gå på tide for å se en lege. Dette er ganske vanlig fenomen, som må håndteres. Fordi anorgasmia helt kan føre til mangel på lyst til å ha sex.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Hvem skal kontakte?

Behandling av anorgasmi

Hva er anorgasmia behandling? Det første trinnet er å identifisere årsaken til at det ikke er orgasme, og bare velg løsningen på problemet.

Så, kvinner og menn har en vanlig årsak til anorgasmi. Dette er psykologiske faktorer, de inkluderer traumer relatert til den første seksuelle opplevelsen og andre problemer. I dette tilfellet er det verdt å prøve å løse alt dette selv. Så for å si å forstå deg selv. Hvis dette ikke bærer frukt, så er det på tide å gå til en sexterapeut. En lege konsultasjon vil hjelpe deg å forstå problemet og velge den beste måten å løse det på.

Hvis vi snakker om menn, så har de organiske årsaker til anorgasmia. I dette tilfellet kommer urologen til redning. Men dette er veldig sjeldent, så alt slutter bare med et besøk hos urologen.

Hos kvinner er årsaken til anorgasmi mye større. De viktigste, som er psykologiske traumer, samt hormonforstyrrelser og gynekologiske sykdommer. I dette tilfellet kan du ikke rådføre deg med en erfaren gynekolog. Han diagnostiserer problemet og finner måter å løse det på. Anorgasmia er en alvorlig grunn til å reflektere over seksuelt liv.

Behandling av anorgasmi hos kvinner

Behandling av anorgasmi hos kvinner krever først og fremst å identifisere et problem. Fordi faktorene, på grunn av hvilken anorgasmia dukket opp, ikke er så liten. Derfor er det verdt å vurdere dette problemet ut fra mange årsaker.

Så det vanligste alternativet er psykologisk "traumer". I dette tilfellet kan du prøve å analysere alt som skjer på egen hånd. Men gir sjelden noen positive resultater. Derfor kommer en erfaren sexterapeut til å redde.

Hvis årsaken ligger i gynekologisk sykdom. Det første du må diagnostisere det, og så begynne å behandle. Så øker sjansen til å bli kvitt anorgasmia til tider. Hormonale lidelser bidrar også. Derfor må du overvåke din egen tilstand, og spesielt bak skjoldbruskkjertelen. Tross alt påvirker det hormoner. Mange faktorer krever mer detaljert vurdering. Fordi problemet ikke kan løses på en generalisert måte. Anorgasmia er et alvorlig problem som krever umiddelbar oppløsning.

Behandling av anorgasmi hos menn

Hvordan behandles anorgasmia hos menn? I dette tilfellet er alt avhengig av faktorene som førte til denne tilstanden. Faktum er at det bare ikke oppstår. Det har alltid vært og er grunner for denne situasjonen.

Hvis vi snakker om de psykologiske faktorene ved forekomsten av anorgasmi, er det nødvendig å kjempe mot dette selvstendig. Prøv å overvinne alle de problemene som var i barndommen eller bidratt til fremveksten av denne "sykdommen". Ellers kommer en vanlig psykolog til redning. Hvis dette ikke hjalp, må du gå til en sexterapeut. Faktum er at psykologiske problemer er mer vanlige enn organiske. Derfor, for å undertrykke slike fenomener må være på roten, slik at det ikke fører til en mer alvorlig utvikling av "sykdommen".

Når det gjelder de organiske faktorene i utviklingen av hendelser, er det verdt å nevne at dette problemet er utelukkende løst med urologen ogrologisten. Generelt avhenger mye av hva som forårsaket utviklingen av "problemet". Anorgasmia ser ingen ut akkurat slik, særlig hos menn.

Forebygging av anorgasmi

Forebygging av anorgasmi er veldig merkelig. Så menn må overvåke deres psykologiske helse. Hvis det er traumer av seksuell natur eller ubehagelige minner, er det verdt å undertrykke dem. Problemer av mer alvorlig karakter løses sammen med urologen. Det er viktig å ikke forsinke med løsningen av problemet, slik at det i fremtiden ikke vil bli forverret. Generelt, for en mann er dette et svært sjeldent fenomen.

Når det gjelder en kvinne, bør hun se på helsen hennes. Ikke tillat utvikling av gynekologiske sykdommer. Hvis de fortsatt er tilgjengelige, vil rettidig behandling rette opp situasjonen. Hormonal svikt påvirker alvorlig seksuell lyst og orgasme. Derfor er det nødvendig å overvåke tilstanden til skjoldbruskkjertelen, det påvirker "spranget" av hormoner i kroppen til en kvinne.

Generelt er det bare å kaste alle problemene til side, hvis de ikke er seriøse. Spesielt gjelder det mennesker med høyt intelligensnivå. Du må kunne slappe av og gi inn til instinkter, men i moderasjon. I dette tilfellet vil anorgasmia ikke være forferdelig.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.