^
A
A
A

Asexualitet hos menn og kvinner

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Blant definisjonene av mangel på seksuell lyst, samt interesse for sex og ønsket om å delta i de fleste konflikter de siste femten årene, forårsaker aseksualitet.

Hvis man begynner med definisjonen av en persons seksualitet, bør motsatt defineres som mangelen på et fysiologisk og følelsesmessig behov for samleie.

Medisinske aspekter av aseksualitet

Ifølge noen eksperter, er asexuality en slags seksuell orientering og passer på linje med hetero, homoseksuelle og biseksualitet, spesielt som "aseksuelle" Det er hele samfunn.

Forskere fra University of British Columbia (Vancouver, Canada) konkluderte med at aseksualitet ikke er en psykiatrisk tilstand eller et symptom på en psykologisk lidelse av seksuell art. Og klassifiseringskriteriene gir grunn til å henvise denne tilstanden til en spesiell seksuell orientering.

På den annen side, i henhold til DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), forstyrrelser av seksuelt begjær - hemmet forstyrrelse av seksuell lyst og hemmet seksualdrift - tilskrives "Sexual og kjønn identitets lidelser" eller lignende, som er karakterisert som en mangel på seksual fantasier og ønsket om seksuell aktivitet.

Men allerede i DSM-V5 ble det gjort endringer og kommentarer, som koker ned til følgende. For seksuelle lystforstyrrelser som skal betraktes som dysfunksjon, må de ledsages av klinisk signifikante psykiske og fysiologiske endringer og forårsake alvorlig angst og alvorlige mellommenneskelige vanskeligheter. Disse forstyrrelsene bør imidlertid ikke forklares av andre psykiske lidelser, virkningen av medisiner, noen andre sykdommer eller aseksualitet.

Dermed er den viktigste forskjellen mellom seksuell dysfunksjon og aseksualitet er at pasienter med lidelser lider av en mangel på seksuell lyst, og folk som anser seg selv aseksuelle, er det ingen bekymring.

Nesten bringe denne tilstanden er utenfor omfanget av helseproblemer, eksperter anbefaler å unngå forvirring, binde den lave terskelen for seksuell opphisselse hos kvinner med mangel på fysiologiske og emosjonelle behov for samleie, dvs frigiditet og aseksualitet. Selv om  frigidity  betraktes som en hypoaktiv lidelse av seksuell lyst, veldig ofte - idiopatisk.

Epidemiologi

Friske data om utbredelsen av aseksualitet publiseres ikke, og statistikk for over ti år siden rangerte asexuals nesten 70 millioner voksne rundt om i verden.

Ifølge informasjonen fra Sex Research, i slutten av 2004, ansett 0,4-1% av den britiske befolkningen (39 millioner voksne) seg aseksuelle.

At 3,3% av finske kvinner og ca 1,6% av franskmenn, og nesten 2% av videregående studenter fra New Zealand-høgskoler, har aldri innrømmet noen andres seksuelle tiltrekning for noen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Fører til aseksualitet

Studiet av vedvarende mangel på seksuell lyst fortsette å engasjere eksperter innen psykiatri, sexologi, psykologi, men til felles synspunkt på årsakene til aseksualitet og ikke kommer til tross for omfattende diskusjon om dette problemet i det medisinske fellesskapet.

Mange tror at mulige risikofaktorer for denne tilstanden inkluderer angst, angst og depresjon; aversive seksuelle opplevelser eller andre traumer; ulike helseproblemer (psykosomatika, nivået av kjønnshormoner, seksuell dysfunksjon). For eksempel er aseksualitet hos menn oftest forbundet med et lavt nivå av testosteron (selv om det ikke er utført kliniske studier på dette problemet).

Mangel på ønske om samleie er kanskje et resultat av vanskeligheter knyttet til deres gjennomføring, eller problemer med forhold mellom seksuelle partnere?

Noen prøver å knytte patogenesen av asexuality med en ubalanse av eksitatoriske og hemmende nevrotransmittere - dopamin, noradrenalin og serotonin, som virker på hypotalamus og hypofysen (som produserer og utskiller inn i blod hormoner såsom oxytocin, prolaktin, FSH og luteiniserende hormon).

Og biologer har forutsetningen om at kanskje forvandlingen av den seksuelle instinkt av den menneskelige befolkningen begynner. Faktisk, i motsetning til dyr (med deres instinktive ønske om å mate og formere seg for en artes overlevelse), har seksuelt instinkt av mennesker lenge ikke vært rettet mot reproduksjon. Husk Freud, som ubetinget trodde på seksualinstinktets forrang i folks adferd og hevdet at bare kroppslig glede oppnådd under samleie gir en psykologisk detente.

trusted-source[12], [13], [14], [15]

Symptomer aseksualitet

Hvordan forstå at en person har symptomene på aseksualitet? Det er ikke avholdenhet, er ikke ensbetydende med sølibat ikke lav libido (som kan være forårsaket helseproblemer) er ikke en følge av hormonubalanse eller frykt for seksuell omgang.

Videre kan asexuals bli kjent, oppleve følelsesmessig kjærlighet (platonisk kjærlighet), skaffe barn. Selv spenning eller orgasme er ikke i strid med denne tilstanden, og noen aseksuelle har sex hvis de har en romantisk partner som ønsker det.

Forresten utmerker seg ulike typer aseksualitet: romantiske - ikke-seksuelle relasjoner, som ofte er forbundet med sympati og kjærlighet og unromantic - et dypt emosjonelt og psykologisk vedlegg uten sex.

En romantisk attraksjon uten seksuell lyst kan være heteromorf - det vil si en person av det motsatte kjønn, eller tilsvarende homomorf.

Medlemmer av verdens største nettsamfunn for aseksuelle Aven sier at i en verden der alt dreier seg om sex, kan mange mennesker med mangel på seksuell lyst føler marginalisert - på grunn av stigmatisering av seksuelle lidelser. Hvorfor kan det være lav selvtillit, angst og en tendens til depresjon.

Selv om forskerne studerer fysiologi av aseksualitet, tyder det på at i denne tilstanden evnen til genital opphisselse ikke forsvinner, men det kan være vanskelig med såkalte subjektive opphisselse - på nivå av sinn og følelser.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Komplikasjoner og konsekvenser

De viktigste konsekvensene og komplikasjonene av aseksualitet angår forhold til mennesker som har et normalt (normalt) behov for samleie.

Derfor bør asexuals kommunisere bedre med sin egen type, og noen av dem bærer en svart ring på langfingeren på høyre hånd - som en form for identifikasjon.

I moderne vestlige samfunn anses seksuell opplevelse for å være et avgjørende trekk ved et godt liv. Det er flott for folk som liker å ha sex. Men aseksualiteten til de som ikke liker det, bør ikke gis ut for en anomali.

trusted-source[20], [21], [22]

Diagnostikk aseksualitet

Den foreslåtte diagnosen aseksualitet består i å avsløre fraværet av seksuell tiltrekning. For dette er det en veldig enkel test for aseksualitet, som gjør det mulig å forstå hvor mye en person er aseksuell.

Testen består av slike spørsmål

  • Kjønn kan tilskrives noe skittent, forbudt?
  • Føler du deg flau eller ubehagelig når andre snakker om sex?
  • Tror du det er mulig å leve uten sex?
  • Kan det være et forhold mellom mennesker uten seksuell intimitet?
  • Er det mulig å få fullt liv med en mann eller en kvinne uten intimitet?
  • Hvordan føler du deg om å ha sex?
  • Har du noen gang følt seg ubehagelig at du ikke opplever seksuelle følelser som de rundt deg?

trusted-source[23], [24], [25]

Asexualitet av moderne ungdom

Ungdom opplever en "identitetskrise" med utbruddet av puberteten, og deres seksualitet og interesse for den seksuelle siden av livet er en del av den naturlige prosessen med å vokse opp.

Seksuell interesse blant unge, så vel som blant voksne, kan variere sterkt og avhenger av kulturelle normer og sosiale morer, seksuell orientering, sosial kontroll og nivå på kjønnsopplæring. Det bør være oppmerksom på at 25-åringen hjernen ikke er helt modnet, og delvis på grunn av dette, mange unge menn og kvinner ikke er i stand til å ta informerte beslutninger og å forutse konsekvensene av seksuell atferd: en uønsket graviditet, infeksjon med seksuelt overførbare infeksjoner, inkludert HIV / AIDS.

Asexualitet av moderne ungdom, spesielt amerikansk, har psykologer en tendens til å se i problemene med seksuell utdanning. Ifølge den tiden av "seksuelle situasjoner" Forskning har vist at atferden til noen utdanningsinstitusjoner (inkludert studenter over 17 år) 81,2% av respondentene ikke føler seksuell interesse og 75,8% under samleie har opplevd angst og frykt.

Ifølge The Journal of Marriage og Family viser studier at etter 10 år har mellom 10% og 40% av ungdomene i USA og andre vestlige land ikke samleie. Og i en alder av 25-29 år - 5%.

Men alle postene på aseksualitet ser ut til å slå japanerne: i henhold til 2012 mål, 61,4% av ugifte menn i alderen 18-34 år hadde ingen venner, og mer enn 49% av kvinner på samme alder - sex partner. Samtidig har mer enn 25% av ugifte unge menn og kvinner under 30 år aldri hatt sex.

"Unloyal livsstil" har blitt populært blant unge mennesker i Kina, oftest er aseksualitet vist av jenter som bor i megacities.

trusted-source[26], [27]

Hvem skal kontakte?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.