^
A
A
A

Frigiditet

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Frigiditet er en seksuell dysfunksjon som har mange grunner. Vurder typene av denne lidelsen, dens årsaker, metoder for diagnose, behandling og forebygging.

Fravær eller reduksjon av seksuell lyst finnes både hos kvinner og menn, men oftest påvirker det rettferdig sex. Det er fire typer av denne sykdommen, avhengig av årsakene til årsakene, vurder dem:

 • Symptomatisk form - oppstår som følge av brudd på følsomhet. Dette kan skyldes vanlig forgiftning med tungmetaller eller narkotiske stoffer, ryggmargsskader eller sentralnervesystemet. Mest manifestert som akutte smertefulle opplevelser under samleie. Depresjon, deprimert tilstand og seksuelt overførbare sykdommer forårsaker også problemer i sengen.
 • Retardasjonsform - er en fysiologisk tilstand, som preges av latere libido. Siden disse prosessene er individuelle for hver person, er det umulig å fastslå den eksakte alderen av seksuell tiltrekning hos jenter og gutter. Denne typen brudd skjer av seg selv.
 • Den konstitusjonelle formen - uttrykkes som underutvikling av psykoseksuelle kvaliteter. I dette tilfellet fungerer alle organer og systemer normalt, men de er ikke i stand til å få en orgasme på seksuell intimitet.
 • Psykogen form - vises på grunn av den negative påvirkning av psykologiske faktorer. Kanskje både forlater og kommer.

Hva betyr ordet frigid?

Så, i oversettelse fra latin er det kaldhet, men i medisin tolkes det som et fullstendig eller delvis mangel på en intim attraksjon. Ifølge statistikken har hver tredje kvinne aldri opplevd en orgasme i livet hennes, og omtrent det samme antall kvinner føler seg ikke tiltrukket av menn.

Uorden manifesterer seg på forskjellige måter og kan forandre sine symptomer i samme kvinne over tid. Vanligvis er dette ubehag under sex, når en kvinne refererer til intimitet som en plikt, det vil si, tolererer en partner. Noen opplever en hyggelig følelse, men orgasme oppstår ikke, noe som danner sammenbrudd av seksuelt liv. Frigiditet på mange måter er avhengig av seksuell partner, tålmodighet, takt og oppmerksomhet. Uvitens om erogene soner, dårlige forhold eller feil posisjon, kan motvirke lyst til intimitet, og danner et brudd på et brudd.

Årsakene til frigidity

Årsakene til frigidighet er i de fleste tilfeller forbundet med psykologiske faktorer. Forstyrrelsen kan være sant og imaginær. I det første tilfellet, denne mangelen på ønske om intimitet og seksuelle reaksjoner, som ikke er avhengig av pasientens ønske. Ofte er det en imaginær form for en lidelse som oppstår mot bakgrunnen av fysiologiske og psykologiske problemer.

Faktorer som fremkaller seksuell kulde:

 • Misbruk av narkotiske og alkoholholdige stoffer.
 • Mental traumas (voldtekt, forræderi, sjalusi).
 • Frykt for intimitet på bakgrunn av uønsket graviditet.
 • Fysisk aversjon til en partner og smerte under sex.
 • Emosjonell frigjøring under intimitet.
 • Økt vekt på mangel på orgasme.
 • Fysisk og mental overstyring.
 • Depressive lidelser, rastløshet, smittsomme og gynekologiske sykdommer.
 • Hormonale og endokrine sykdommer.
 • Medfødte misdannelser av kjønnsorganer (utilstrekkelig blodfylling av venøse plexuser, underutvikling av bekkenbunnsmusklene).

Psykologisk frigidighet

Det skjer mot bakgrunnen av psykogene faktorer som hemmer seksuell aktivitet. Det kan være feil seksuell utdanning eller mangel, frykt for uønsket graviditet, depresjon, erfaren vold, skuffelse eller avsky for de utvalgte, overdreven fastholding og frykt. Med denne forstyrrelsesformen er det brudd i passasjen av nerveimpulsen, som når den er spennende, overgår til den ønskede delen av hjernen og forårsaker en sammentrekning av muskelsystemet, det vil si orgasme.

All oppmerksomhet er fokusert på ens egne tanker og frykt, som bryter nervpulsen og nullifiserer muligheten for å få en orgasme. Fraværet av en seksuell tiltrekning kan provoseres av en partners handlinger. For eksempel forårsaker en manns feil i forhold til en kvinne hennes symptomer på dette bruddet. Dette er en motvilje mot å lytte til en partner. Som du ser, er det mange årsaker til sykdommen, men det eneste som er verdt å vite er at seksuelle problemer ikke er normen og krever medisinsk behandling.

Nymphomaniac frigidity

Det er en seksuell kulde, hvor de sensuelle forholdene som oppstår i begynnelsen av den seksuelle handlingen, men ikke slutter med orgasme, uttrykkes levende. På denne bakgrunn er det misnøye med den seksuelle partneren og et forgjeves søk etter mer egnet. Mangelen på orgasme er forbundet med en forsinkelse i puberteten og psykoseksuell utvikling. Det vil si at trangen til motsatt kjønn er umoden og kan stoppe ved det erotiske eller platoniske scenen.

Symptomer og varighet av nymfomanisk lidelse er tydelig uttalt og skjult. Det vil si denne nedgangen i sensasjonens lysstyrke eller den totale mangelen på tiltrekning. Det vanskeligste tilfellet av denne sykdommen er en økt intim attraksjon og manglende evne til å nyte selv med langvarig stimulering. Denne typen påvirker ikke reproduksjonsfunksjonene.

Symptomer på frigidity

Symptomer manifesterer seg på forskjellige måter og avhenger av hvilken type lidelse. Men det første og tydelige tegn på sykdom er mangel på orgasme og en nedgang i interessen for intimitet. Symptomatologi er individ for hver mann og kvinne. I noen er dette uttrykt som fiendtlighet mot samleie og holdning til det som prestasjon av sivile oppgaver. Andre kan ikke få hele spekteret av opplevelser fra en partner eller kan ikke frigjøres for å motta tilfredsstillelse. Undertrykkelse, forsøk på å forstyrre intimitet og utestenging i det viktigste øyeblikket, refererer også til manifestasjoner av seksuelt misbruk.

Fravær av orgasme og andre symptomer på seksuell sammentretting påvirker begge partneres helse. Spesielt i en mental tilstand, provoserer hyppig hodepine, irritabilitet, nervøsitet og til og med tidlig aldring. For en mann er dette fulle av impotens og urologiske sykdommer. For å løse dette problemet må du snakke åpent med partneren din. Dette vil tillate deg å bli frigjort og nyte det nærmeste mulige.

Frigiditet av en kvinne

Kvinnens frigidhet har mange årsaker og faktorer som provoserer utseendet hennes. I dette tilfellet er spesiell oppmerksomhet til sykdommens mekanisme. Seksuell kulde kan ha to mekanismer - det er funksjonelt og organisk.

 • Organisk oppstår som følge av skader og sykdommer i intime organer, hvor orgasme er rett og slett umulig, men slike tilfeller er sjeldne.
 • Funksjonsmekanismen er basert på forstyrrelser i nervesystemet. En sunn person mottar signaler til hjernen, som indikerer effekten på de erogene sonene og forårsaker en reduksjon i muskelkilden til kjønnsorganene. Men med en funksjonell type, er denne mekanismen ødelagt. For eksempel, hvis en kvinne har et lavere nivå av kjønnshormoner, har hun ikke et ønske om seksuell intimitet. Et lignende problem oppstår av nyfødte og gravide kvinner, da kroppen produserer hormoner som er ansvarlige for å opprettholde funksjonene som er nødvendige for fôring og bæring.

For å bli kvitt seksuell dysfunksjon, bør du prøve å forstå dine følelser på egen hånd. Det er mulig at mangelen på glede skyldes den grunnleggende uvitenheten til ens kropp og dens evner. I dette tilfellet kan du som hjelpemiddel bruke en sexterapeut, snakke med en partner eller besøke en sexbutikk.

Frigiditet etter fødsel

Dette er en midlertidig reaksjon av kroppen til å stresse. Dette problemet oppstår i nesten alle unge mor og krever i de fleste tilfeller ikke medisinsk hjelp. Forstyrrelser er manifestert på forskjellige måter, det kan være en mangel på interesse for sex eller manglende evne til å få en orgasme. Sykdommen er som regel midlertidig, men hvis den drar på for lang tid, krever det behandling. Saken er at kvinnekroppen oppfatter graviditet og fødsel som et stort stress og forsøker å forhindre det i fremtiden, og derfor er det en aversjon mot intime kontakter. Det vil si at kroppen er redd for å bli gravid igjen.

Manglende interesse for sex kan være basert på smertefulle opplevelser, ettersom kroppen trenger tid for fullstendig gjenoppretting. De indre kjønnsorganene og den strukte skjeden kommer tilbake til normal innen 2-3 måneder etter fødsel. Etter å ha født et barn, byttes kvinnen helt til å ta vare på ham, og denne tilstanden støttes av en hormonell bakgrunn.

For å takle dette problemet trenger du ikke å bli hengt opp på det. Så snart kroppen gjenoppretter, vil sexlivet bli bedre. I dette tilfellet anbefales en full hvile og søvn, rasjonell ernæring og ærlighet med en seksuell partner. Hvis uorden er langvarig og sex forårsaker smerte, bør du søke medisinsk hjelp, siden langvarig frigid kan bli kronisk.

Frigiditet hos menn

Det er en uorden, det vil si en disharmoni av seksuell oppførsel. Likegyldighet til partneren fører til et komplett fravær av seksuelle forhold. I lang tid ble det antatt at menn ikke står overfor en slik sykdom, og mangelen på ønske om seksuell intimitet skjer bare hos kvinner. Men problemet med lav libido karakter for mange representanter for den sterke halvdel av menneskeheten. Brudd skjer ikke umiddelbart, forutsetningene for utviklingen er svekkelsen av ereksjon og situasjonell impotens.

Vurder hovedårsakene til svekkelsen av mannlig libido:

 • Stress og nervesykdommer - har en negativ effekt på seksuell oppførsel og trivsel. Slike fenomener oppfordrer feil i kroppen og en reduksjon i libido. På grunn av dette blir kjønnsdrevet fragmentert og forsvinner helt over tid.
 • Psykologiske sykdommer - den intime attraksjonen påvirkes ikke bare av nervøse opplevelser, men også av ulike psykiske lidelser, for eksempel skizofreni. I tillegg kan diabetes, depresjon, alkoholisme, urologiske sykdommer, aterosklerose og andre plager føre til likegyldighet til sex.
 • Alder - nedgangen eller total fravær av tiltrekning til motsatt kjønn er knyttet til alder. Og dette er ikke overraskende, siden arbeidet med den mannlige organismen, stress, kronisk tretthet og andre negative faktorer etterlater sin avtrykk.
 • Svak seksuell energi - libido kan falle avhengig av om en mann er passiv eller aktiv av natur. Hvis pasienten er passiv, er det verdt å snu til en sexterapeut, som vil bidra til å gjenopprette helse og tiltrekning.
 • Midlertidig svikt - som regel, i menn dette er nevnt i tilfelle når alle de ovenfor beskrevne faktorene mangler. For eksempel kan en interessant jobb eller en favoritt ting helt fange en manns oppmerksomhet, og misfornøyd seksuelle fantasier tar andreplass. Slike forstyrrelser skje for alle.

For behandling og forebygging av mannlig seksuell impotens og likegyldighet, anbefales det å gjennomføre forebyggende undersøkelser. Å spille sport, spise sunt, minimere stress og ha et godt forhold til en partner er en garanti for helse og maskulinitet.

Diagnose av frigiditet

Diagnose utføres av en sexolog i nærvær av symptomer på lidelsen. Legen utfører en undersøkelse for å eliminere årsakene til den fysiologiske naturen. For disse formål er det nødvendig å ta kontakt med gynekologen eller urologen, psykologen og endokrinologen. Ifølge medisinsk statistikk er ca 20% av kvinnene frigid.

For å fastslå tilstedeværelsen av denne sykdommen hos pasienten utføres en samtale, og tester blir tatt. Legen sjekker tilstanden til endokrine kjertler og funksjonen til reproduktive organer. Obligatorisk er den generelle analysen av blod og analysen av urin, som gjør det mulig å identifisere tilstedeværelsen av kroniske og smittsomme sykdommer. I tillegg er det spesielle tester for å bestemme nivået på seksuell opphisselse eller fravær.

Basert på diagnostiske resultatene, er behandlingen valgt. Som regel utføres terapi for begge parter samtidig. Hvis sykdommen har fysiologiske årsaker, foreskriver legen spesielle fysioterapeutiske prosedyrer og medisiner. Med psykologisk intim kulde trenger psykologen hjelp

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Hvordan bestemme frigidity?

Dette problemet oppstår både hos menn og kvinner. Og dette er ikke overraskende, siden livets sint hastighet, konstant overbelastning, kronisk søvnmangel og nervøs utmattelse, påvirker tilstanden av seksuell helse negativt. Det er bare legen som kan bestemme seksuell forstyrrelse. Men slike symptomer som mangel på ønske om intimitet, selv etter langvarige kjærtegn og aversjon mot sex, burde føre til bekymring.

Først er den intime kaldheten delvis, det vil si at behovet for sex oppstår, men sjelden. I dette tilfellet forårsaker foreløpige kjærtegn tiltrengning, men dette er ikke nok for fullverdig nærhet. Derfor, en kvinne (en mann) shies vekk fra sex eller kommer i kontakt bare for å tilfredsstille en partner.

Bestem overtredelsen kan være og ved eksterne tegn. Mange kvinner blir overbevisende, irritabel, ambisiøs. Det er måter du kan nøyaktig diagnostisere lidelsen på, ikke så mye. Men det viktigste er å bestemme den sanne årsaken til sykdommen og eliminere den.

Test for frigidity

Testen lar deg bestemme tilstedeværelsen av seksuell dysfunksjon og begynne behandlingen. Det er spesielle test-spørreskjemaer for menn og kvinner som bidrar til å identifisere problemer i det intime livet. Vurder den enkleste testen for kvinner, for å passere den må du svare på følgende spørsmål:

 1. Har du drømmer om erotisk innhold, hvor ofte?
 2. Er du oppvokst fra mannlige kyss og kjærtegn?
 3. Har du erotiske fantasier?
 4. Hvordan føler du om sentimentale filmer og programmer?

Hvis minst ett spørsmål har et positivt svar, kan du ikke tvile på normaliteten din. En virkelig kald kvinne anses å være helt likegyldig med sex, aldri opplevd seksuell lyst og orgasme. Alle andre typer seksuelle forstyrrelser, det vil si vanskelig å nå eller sjelden orgasme, er egnet til korreksjon.

For menn er det også en test, som det er mulig å identifisere utilstrekkelig seksuell lyst og problemer med ereksjon. La oss vurdere hovedspørsmålene:

 • Lider du av hyppig depresjon av spenning og seksuell lyst?
 • Mangler du vitalitet og energi?
 • Har du lagt merke til en reduksjon i utholdenhet og impotens?
 • Har du hatt noen svingninger i vekt i retning av nedgangen?
 • Opplever du livets glede?
 • Lider du ofte av dårlig humør og irritabilitet?
 • Sovner du like etter middagen?
 • Har din arbeidsevne redusert?
 • Hvor ofte (i den siste måneden) oppnår du ikke ereksjonen nødvendig for sex?
 • Hvor ofte (i den siste måneden) klarte du ikke å holde en ereksjon til slutten av intimitet?
 • Hvor ofte (i den siste måneden) har du ikke en orgasme?
 • Lider du av et inferioritetskompleks og selvtillit?
 • Den kommende intimiteten gjør deg nervøs og bekymret på grunn av en mulig feil?

Hvis du har minst to positive svar på spørsmål 1 til 8, indikerer dette en reduksjon i mannlig kjønnshormon. Positive svar på spørsmål 9 til 13 indikerer alvorlige problemer med seksuell helse og krever medisinsk behandling.

Hvem skal kontakte?

Behandling av frigiditet

Behandling av frigidity begynner med diagnosen av problemet og etablering av årsaken som forårsaket det. Narkotika er sjelden foreskrevet, fordi det ikke er noe effektivt stimulant som vil tillate deg å oppleve orgasme. Men det er midler som midlertidig øker spenningen og, i kombinasjon med andre terapeutiske prosedyrer, gir et positivt resultat. Hvis uorden er relatert til nervesystemet, blir det beroligende og stimulerende stoffer som brukes til å normalisere funksjonen.

Inntil nylig ble seksuelt kaldhet behandlet med hormonelle medisiner, men disse behandlingene er ikke populære i disse dager på grunn av mange bivirkninger. Men bruken av mannlige kjønnshormoner øker den intime attraksjonen hos kvinner. Dette skyldes at de påvirker hjernens områder som er ansvarlige for stimuleringen. En slik behandling bør imidlertid utføres av en lege, da overgrep av hormoner kan føre til patologiske forandringer i kropp og bivirkninger.

Kompleks behandling bør omfatte fysioterapeutiske prosedyrer som øker blodstrømmen til kjønnsorganene. Dette er leireprosedyrer, vanning av intime organer med spesielle løsninger, stillesittende bad og andre. Men denne typen terapi bør kun utføres etter tillatelse fra legen. Så, hvis en kvinne har cyster, svulster eller endringer i livmorstørrelsen, så er fysioterapi kontraindisert. For å normalisere spenningen og eliminere frigidigheten, brukes spesielle fysiske øvelser ofte, med sikte på å styrke buk- og bekkenbunnsmusklene. Massasje av føtter, vannprosedyrer og annen form for avslapning har også en positiv effekt på intim helse.

La oss vurdere noen metoder, slik at du kan eliminere seksuell dysfunksjon:

 • Aromaterapi - essensielle oljer har en gunstig effekt på alle kroppssystemer, og det spiller ingen rolle i hvilken form de brukes. Det kan være en massasje med oljer eller et varmt bad. Det er best å bruke sitron peppermynte olje, salvie, neroli, lavendel, bergamot. En god effekt er besatt av kaldt omslag med en klut fuktet i aromatiske oljer. Det forbedrer humør, hever tone og spenning.
 • Autotraining eller selvhypnose, refererer også til metoder som gjør at du kan kvitte seg med seksuell kulde. For å gjøre dette må du helt slappe av, for en stund, glemme problemene og fokusere på kroppen din. Du kan forestille deg å ligge på stranden under den varme solen på varm sand.
 • Riktig ernæring - seksuell tiltrekning bidrar til å gjenopprette naturlige plantemodusiater. Disse er ginseng, kongelig gelé, damian, pollen, sjømat, nøtter, krydder, sjokolade, jordbær, avokado og andre. Disse produktene er gode antidepressiva og inneholder hormoner som er nødvendige for intimt liv.

Behandling av frigiditet i hjemmet

Behandling hjemme kan utføres ved hjelp av alternative medisinske metoder. Vurder de mest populære og effektive oppskrifter:

 • Bland 100 ml varmt vann med dråper av alkoholtinktur av radiolausen (15 dråper). Løsningen bør tas 3-4 ganger daglig, 30 minutter før måltidet i 2-3 måneder. Lignende egenskaper har en tinktur av eleutherococcus ekstrakt, tinktur av ginseng, aralia og marigold.
 • Hell et par skjeer med tørrfrøblad med 1,5 liter kokende vann. Blandingen er insistert i 3-4 timer, hvorpå den må filtreres og ta ½ kopp før hvert måltid. For å forbedre smaken i infusjonen, kan du legge til litt honning.
 • 4 skjeer med tørt gress av en nattfiolett fyller i 500 ml cahors og legges i en tett lukket glassskål i 14 dager. Agenten må ristes daglig. Når forbindelsen er infundert, må den filtreres og tas 1 skjef 30 minutter før måltider. Behandlingsperioden er fra 5-8 måneder.
 • Bland i like store mengder nettle, kamille, johannesurt og hofter. Vegetativ samling grundig hogge, og hell 250 ml vann, slik at det fylles i 2-3 timer. Etter dette må stoffet filtreres og tas ½ kopp 3-4 ganger om dagen i 1-2 måneder.

Hvordan bli kvitt frigidity?

Så det lange fraværet av intim spenning, manglende evne til å få en orgasme og aversjon mot sex, kan betraktes som veldig alvorlig. Det er mange årsaker til sykdommen. Det kan være ulike negative psykologiske faktorer, nervøse lidelser eller problemer på nivået av fysiologi. Derfor, for å eliminere motvilje mot intimitet, er det nødvendig å fastslå årsaken som forårsaket det. For disse formål er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse hos gynekolog, endokrinolog, psykiater og sexterapeut.

Hvis ingen sykdommer blir avslørt, er det mest sannsynlig at seksuell dysfunksjon er forbundet med manglende evne til å slappe av og stole på partneren. For disse formål er det verdt å snakke ærlig med din sjelefrende, skape en romantisk og spennende atmosfære. Spesiell oppmerksomhet bør gis til de foreløpige karessene, da de gir maksimal spenning og får full tilfredsstillelse fra kjønn.

Konspirasjon fra frigidity

Konspirasjon refererer til alternativ medisin. Han kan ikke skade kroppen, men når han tror på de helbredende egenskapene til ordet og observerer reglene for sammensvergelse uttale, er det mulig å gjenopprette intim helse.

 1. Denne sammensvergelsen blir lest mens du tar et bad: "En mor fødte en kvinne, en kvinne aksepterte en kvinne, jeg ber til en kvinne, jeg vil se ut til en kvinne til Gud. Til mannen i glede, til seg selv i søtt. Amen. " Å avslutte vannprosedyrene, er det verdt å si: "Voditsa borte, min frigidity tok bort. Nøyaktig! ". Plottet kan også leses på sengen, rette sengen, forberede seg på sengen.
 2. For å øke følelsesmessig spenning og følsomhet, les følgende ord: "Jeg åpner vesken min. Jeg finner lommeboken i den. Jeg tar tre mynter ut av lommeboken min. Én mynte er gammel, ikke lenger i bruk. Dette - mine tidligere feil, dating, min smerte og kjærlighet er gammel. Jeg får den andre mynten, allerede moderne, men slitt ut, skitten, går på hender. Denne mynten er min trøtthet, mine skuffelser, mine tap. Jeg ser på den forsiktig, smiler på henne og sukker bittert. Jeg får den tredje mynten, en mynt i en annen stat. Denne mynten er vakker, lovende, men for meg er det ubrukelig. Jeg skal se på det, jeg vil beundre den, klemme den i knyttneve med andre mynter og kaste den over venstre skulder til helvete! Å forlate meg for alltid: min smerte, min frykt, min kulde og mine komplekser! Jeg vil ha en veske der jeg skal sette nye mynter: min lidenskap, min kjærlighet, min glede, min glede. En ny verden for meg kommer. Nye beregningsmetoder vil være hos dem, mennesker og verden. "
 3. Før du går til sengs med en partner, røyker du et rom med røkelse eller enebarsrøyk, og les følgende ord: "Smoke Dymovich, ta kvinnenes svindel! Og jeg vil ønske og ønske, ønske og elsk min mann! Som røyk røyker, så vil min kjærlighet brenne! Jeg vil lidenskapelig elske og ønske! Jeg ønsker en kvinne å bli! Mitt konspiratoriske ord er sterkt og solid! Amen! Amen! Amen! ".

trusted-source[10]

Forebygging av frigidity

Som et forebyggende tiltak bør det tas særlig hensyn til situasjonen, noe som vil tillate at begge parter frigjøres så mye som mulig. Frykt for å se latterlig, frykt for uønsket graviditet, mangel på tid eller hastverk, blokkere seksuell opphisselse. Å eliminere ovennevnte faktorer kan skape alle forholdene for en ideell intimitet.

Behandling av gynekologiske og urologiske sykdommer, nervesystemet og sykdommer i indre organer, er også inkludert i det forebyggende komplekset av intim kulde. Siden de fysiologiske faktorene har en negativ innvirkning på seksualitet, og ikke gir mulighet til å fokusere på partneren. Onani, det er selvtillit, er en annen metode som relaterer seg til å forebygge en sykdom.

Prognose for frigidity

Prognosen er vanligvis gunstig. Tidlig bruk av medisinsk behandling og identifisering av årsaken til seksuell dysfunksjon hjelper til med å gjenopprette spenning. Selv den mest forsømte, det vil si, kronisk seksuell kaldhet gir seg til behandling. Sannheten i dette tilfellet er langsiktig terapi for begge parter, og resultatene av disse begrunner innsatsen.

Frigiditet er et medisinsk begrep som indikerer seksuell dysfunksjon, det vil si manglende evne til å få tilfredsstillelse fra intimitet. Fravær av stress, vanlige medisinske undersøkelser, riktig ernæring, en sunn livsstil og en kjærlig partner er hovedregelen, ikke bare for et lykkelig liv, men også for sunt sex.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.